|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Słońce nie zastanawiam sie nad niczym co trwa mi dłużej niz 20min drogi bo z moim szczęściem auto sie zepsuje i porod moj maz bedzie musiał odebrać :P
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Ćwiczyć sie staram kilka razy w tygodniu teraz na miesiąc mi basen zamknęli ale od poniedziałku wracam do pływania mam nadzieje![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie byłam w szkole rodzenia, ale idziemy jutro i w niedzielę. Myślę, że warto się wybrać, zawsze czegoś się tam dowiesz, zwłaszcza jeśli to Twoje pierwsze dziecko. Nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz i jak tam jest z ilością tych szkół u Ciebie, ale warto rozejrzeć się za taką co oferuje coś jeszcze. Np. ja zapisałam się do sr, gdzie mam bezpłatnie: ćwiczenia dla ciężarówek (1 w tygodniu do 31 tc, potem 2 razy w tygodniu), 2 masaże prenatalne oraz różne wykłady/warsztaty na które dodatkowo można się zapisać. Polecam |
|
|
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chodzisz na basen do Żor? Bo wybieram się z synkiem od jakiegoś czasu i za każdym razem coś nie wypala... ![]() A co do małych brzuchów. Mój też nie jest ogromny i też miałam wrażenie, że stoi w miejscu, ale na ostatniej wizycie u lekarza była przede mną dziewczyna, która ma termin za 2tyg i wyglądała jak ja jakieś 3 mies temu więc się pocieszyłam, a że Maluch ładnie rośnie to przestałam się przejmować (aż znowu mi ktoś powie, że mam mały brzuszek i pewnie dziecko też będzie malutkie). |
|
|
|
|
#934 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Mam brata ciotecznego, urodzony w niedziele wielkanocną, o matko jaki to leń! Chyba gorszego nie znam. W domu nie robi NIC, dosłownie nic, chyba nawet nigdy kubka po herbacie po sobie nie umyl, na podwórku NIGDY nawet trawy nie skosil a i tak jest tego bardzo mało. Jeśli chodzi o pracę to samo, szczęście teraz znalazł taką niewymagającą za dużo od niego. Za to bardzo dba o swoją higienę, nie wyjdzie z domu bez prysznica a babcia dostaje nerwicy jak jej wrzuca spodnie/bluzki do prania, które są czyste, ale przecież miał je na sobie całą godzinę...
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Rosko ja chodzę do szkoły rodzenia od chyba 23tyg. Teraz chodzę 2 x w tyg na gimnastykę - skaczemy na pilkach, oddychamy i dużo się rozmawia. W drugiej połowie sierpnia przez 10 dni mam dzień dzień wykłady o porodzie, o pielęgnacji dziecka i różnych sprawach z tym związanych. Potem we wrześniu jeszcze zajęcia praktyczne m.in. z kapania dziecka, przewijania itd. No i poród rodzinny z partnerem.
Warto chodzić. Oswajac się. Jedna z nas wyniesie z tego więcej, druga mniej ale warto. Na wyklady i później praktykę warto partnera zaprosić.. z opowieść w szkole wynika ze panowie na 1 zajęciach są mocno oniesmieleni i miny mają CO.JA ROBIE TU ?! ale później niejednokrotnie wkrecaja się bardziej niż panie. W sumie gdzie lepiej się coś dowiedzą? A mężczyźni są raczej zadaniowi i konkretni. Co do pokoju - młody będzie miał swój, ale my całe mieszkanie robimy bo kupiliśmy. Daj bóg we wrześniu się wprowadze. Na razie u teściów 7 miesiąc się mecze. ![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Roosko Też mam termin na 8.10. Też będę miała córkę i też mam 23 lata
![]() Miraya Przypomniałaś mi że mam dzisiaj imieniny Dzięki za życzenia i wszystkiego najlepszego dla wszystkich Mart |
|
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja mam na odwrót. Wolę być ubrana jak ostatni kocmołuch, nieuczesana, malować sie nie maluje więc o tym nie wspomnę, ale muszę mieć porządek. (Tylko tak jak piszę, olśniło mnie jak zaczęłam spotykać się z mężem, wcześniej, aż wstyd się przyznać, też byłam mega leniem). |
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
u mnie całą noc padał deszcz, nad ranem też i już miałam nadzieję na jakieś ochłodzenie, a tu zonk. Znowu duszno, parno i gorąco ![]() Byłam ponownie w biedronce i znalazłam te pieluchy Dady 1 kupiłam jedną paczkę - tam jest 28 sztuk to na 2 doby powinno starczyć, a wypróbuje w szpitalu, czy Dziewczynkom pasują i jak tak to Mąż pójdzie i kupi zapas promocje na te pieluchy są w biedronce bardzo często więc luzik. Kupiłam też chusteczki nawilżane Dada zwykłe naturalne (były też jakieś sensitive i jeszcze jakieś inne), bo też była promocja, a docelowo chce ich używać ![]() WKasiarr uroczy kombinezon ja mam rozmiar 50/56 ale jest dość duży. Myślę, że wystarczy do wiosny. Można go używać jako kombinezon do fotelika albo zamkiem zrobić przerwę na nóżki - tak samo jak u Ciebie tylko u mnie nóżki są zabudowane i nie muszę już zakładać bucików.sandra1515 karuzela rewelacyjna, śliczna i piękna ![]() Megula91 gratki wizyty ! duże już Twoje Dziecię który to tc ?ana909 ja też już się bardzo męczę, a do terminu jeszcze 3 miesiące ![]() Roosko witaj paula1010 czytam Twojego posta i sobie myślę: jak to nie ma u Niej biedronki ? przecież one są wszędzie ![]() Iwa, Natka jak macie jak to dajcie znać co tam u Was słychać megilla bądź dzielna i się nie daj glukozie
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2016-07-29 o 12:46 |
|
|
|
#939 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 27zł Dam znać jak przyjedzie Cytat:
Cytat:
Ja chodzę na SR ale jest beznadziejna, dlatego co tydzień mam spotkania z położną środowiskową ![]() Paula jak nie macie Biedry to spróbuj pampki z Aldi https://www.aldi.co.uk/p/46043/0 dużo moich znajomych na wsypach je poleca. Sama mam jedną paczkę tylko chyba u nas w PL nie ma tych pampków :P
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-07-29 o 12:49 |
|||
|
|
|
#940 |
|
Erudycja
|
Oj ja do tej pory jestem mega leniem, (urodzona w święto pracy) i mieszkając w domu sprzątałam bo mi kazano. Zmieniło się jak zamieszkalismy razem. Co prawda pedantka nie jestem nadal, ale ogólnie lubię mieć porządek. Tylko najlepiej jakby się sam ciągle utrzymywał
w sumie najlepiej sprzątanie szło mi w pracy, tam zawsze musiałam mieć czysto i chodziłam ze szczotką non stop
|
#941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pampersów ja mam zapas biedronkowych po Michale bo Młody jak je nosi to od razu ma odparzenia, poza tym w każdej paczce jaką dostaje od lekarza są własnie dady Także do szpitala kupie paczke chyba z pampersa, a w domu zużyje to co mam z biedronki Wczoraj mężowi liczyłam ile nas miesięcznie wyjdzie jakby tak obu chłopcom kupować z pampersa... 500+ na same pieluchy pójdzie Od 2 dni szukam mleka dla Małego. Wszędzie były promocje na to jego i są puste półki! Jak dziś nigdzie nie kupie to będzie głodował ![]() Mam jeszcze pytanie do Mamuś, które kupowały koszule do porodu/karmienia. Czy któraś z Was kupiła od tego allegrowicza: http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...747187191.html ? Bo nie mogę znaleźć, a mam u niego zamówienie to bym za jednym zamachem zamówiła i dla siebie
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Kruszynko jestem w 31t3dz, czyli w sumie 32
![]() Cytat:
![]() ja1003 ja kupowałam u niego
Edytowane przez Megula91 Czas edycji: 2016-07-29 o 13:12 |
|
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Tak jestem bardzo zadowolona!!
zamawiaj i się nie zastanawiaj nawet! Ja nie wiem czy nie kupię jeszcze jednej
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
ja1003 osobiście jeszcze nie zamawiałam koszul, ale Dziewczyny kupowały u tego allegrowicza.
Wczoraj chciałam wziąć prysznic (mam wannę i zamontowana zasłonę prysznicową), weszłam do wanny i się poślizgnęłam na szczęście w nic nie uderzyłam tylko tak mi się jakoś udało, że po prostu mocno tyłkiem usiadłam na boku wanny. Ale stres... Masakra od razu zaczęłam analizę, że w nic nie uderzyłam więc Dziewczynki miały ewentualnie mocniejsze bujnięcie a potem zaczęłam sobie wkręcać, że od tego siadu na wannę może łożysko się odklei albo coś w tym stylu. Człowiek to ma wyobraźnię
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za życzenia
Byłam dziś na mieście i postanowiłam wstąpić do galerii. I wiecie co? Chrzanię to, robię zakupy on-line. W sklepach stacjonarnych bidonędza jeśli chodzi o wybór. Tylko się nałaziłam, ręce i nogi spuchły, stopy bolą. Przeglądałam linki z pierwszej strony wątku, ale chętnie przygarnę więcej ![]() Ja też chodzę do szkoły rodzenia. Na razie to ćwiczenia 2 razy w tygodniu, ale od połowy sierpnia zaczynam wykłady, mamy też sporo zajęć dodatkowych do wyboru: kąpiel, przewijanie, chustonoszenie itp. Bardzo fajne panie tam pracują, na zajęciach można sobie pogadać z położną, podpytać o coś. I już zauważyłam, że te zajęcia mi pomagają. Kręgosłup mniej boli. I kichanie z pełnym pęcherzem już nie jest niebezpieczne, dzięki regularnym ćwiczeniom mięśni krocza
Edytowane przez morrigan1986 Czas edycji: 2016-07-29 o 13:45 |
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodze na basen do Jastrzębia na Lagunę bo tam mieszkam teraz maja przerwę techniczna ale niby od poniedziałku ruszają - oby ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Mart
![]() Glukoza mnie nie zmogła. Ciekawa jestem jakie będą wyniki. Ale poprzednio miałam dość niski cukier na czczo, więc myślę, że powinno być ok. |
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za życzenia, nie miałam pojęcia że dziś mam imieniny bo zawsze obchodziłam 22 lutego
|
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam sie do życzeń dla Mart😀 Pannazwanny-możesz swojemu tz zrobic awanturę o to, ze o imieninach nie pamiętał-hehehehe😀
|
|
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny dzięki ze o mnie pamiętacie
Ja dalej w szpitalu Przez weekend na pewno zostanę Mam nadzieję że w poniedziałek będę mnie badać i sprawdzać czy coś się dzieje Pewnie jak rozwarcie nie pójdzie dalej i Z szyjka będzie wszystko ok to mnie wypuszcza Tylko ze ja mam schizy ze ona mi się skraca Tak poza tym mam jAK najwięcej leżeć wstaje tylko do toalety i po jedzenie Liczę ruchy robią mi ktg i obserwują
|
|
#953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Byłam dzisiaj na badaniach i niestety lecą mi te wyniki, hemoglobina już poniżej 11g/dl, krwinki czerwone 3,05 :/ Zobaczymy co mi lekarz powie, ale żelazo raczej będzie mi towarzyszyło do końca.
Obiecałam Wam wrzucić zdjęcie tych koszul nocnych które zamówiłam. Dodam że mam 160cm wzrostu, a koszule w rozmiarze S - czyli długość mają bardzo fajną, a byłam pewna że będę musiała skracać ![]() IMG_3664.JPG IMG_3665.JPG |
|
|
|
#955 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do połowy 7. miesiąca czułam się wyśmienicie, absolutne zero dolegliwości. Od 2 tyg. jest masakra. Mdłości, ogromny ból - rwa kulszowa, nie jestem w stanie już iść normalnie - kuleję i miałam kilka napadów rwącego bólu w prawym boku, bardziej jakby na plecach niż po stronie brzucha. Cytat:
Cytat:
A jak się czujesz? Jak malutka?---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Rosko tez miałam problem z bólem w boku biodra.. gimnastyka pomaga. Pierwsze kilka dni gorzej ale potem jest lepiej. Może sprobuj
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajna |
|
|
|
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
są śliczne a teraz wiem chociaż że przy moim 157 będą idealne ![]() Koszule kupuje z krótkim, nawet zastanawiałam się nad samymi ramiączkami. W szpitalu grzeją a w mieszkaniu i tak będzie ciepło. Czy moglibyście pochwalić się łóżeczkami? Jakiej firmy wybraliście i jeśli macie już je w domu to jak wrażenia?
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Withi Swietnie leżą te koszulki!!
To zależy raczej... Ja mam z krótkimi. Dodam, że jestem zmarzluchem totalnym, śpię w skarpetkach przez cały rok podczas gdy niektórzy zaczynają sezon na skarpetki np w listopadzie. Potrafi mi być zimno jak jest 30 stopni na plusie itp itd... Dla mnie alternatywą jest np grubszy szlafrok przy krótkim rękawku
|
|
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sama nie wiem jak z tą koszulą ja mam w domu zimno ale to zapewne do szpitala tylko bo nienawidzę koszul jak myślicie takich do karmienia ile kupić ? jedną, dwie? ja ogólnie nie zamierzam karmić piersią ale podejrzewam, że w szpitalu będę zmuszona ![]() Bardzo proszę nie o ocenianie tylko jeśli ktoś może udzielić mi odpowiedzi jak wygląda ile trwa okres kiedy rezygnuje się z karmienia piersią ? wtedy trzeba ściągać laktatorem ten pokarm? w jakich ilościach? czy to jakoś samo zanika ? wybaczcie ale jestem zielona w temacie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

Czuję się, jakby ktoś wysłuchał moich próśb i ten deszcz mi zesłał.... Pada od rana
A właśnie, ponieważ widzę, że sporo moich imienniczek Mart mamy w naszym gronie (nie wiem czy wszystkie dziś świętują 

A, i będę dość młodą mamuśką - 23 l., czyli tak jak zawsze chciałam. 

tylko u mnie nóżki są zabudowane i nie muszę już zakładać bucików.
duże już Twoje Dziecię
przecież one są wszędzie 
26.11.2015 
Mdłości, ogromny ból - rwa kulszowa, nie jestem w stanie już iść normalnie - kuleję i miałam kilka napadów rwącego bólu w prawym boku, bardziej jakby na plecach niż po stronie brzucha.
08.2014r. cb.....