|
|
#1201 |
|
Erudycja
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Moje rozstępy są czerwone, narazie mam tylko na przedniej stronie ud i na pośladku (przyznaje bez bicia że do niedawna się tam nie smarowałam). Teraz to robię i wydaje mi się że się nie powiększają. Na brzuchu nadal nie mam.
Gosia ja swoją listę mam na komputerze, mogę Ci wysłać później na maila
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Ana - a wyślesz mi też? Bo w najbliższym czasie chce złożyć zamowienie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lista jest w pliku 'lista zakupów gemini wg pazdziernikowek' (czy jakos tak) w pierwszym poście. |
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzucam fotki sukienek a w klubie znajdziecie brzuszek
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzyłam na tą listę co tam jest, tylko nie wiem czy na pewno jest tam wszystko ;-)
Na mojej liście jeszcze brakuje Wit K ale to z premedytacją bo pamiętam że w szpitalu dawali i nie wiem jaką ilość brać. Nie pamiętam, któraś z Was pisała że stosowała bepanthen na brodawki i nie trzeba zmywać przed karmieniem? To nie będę brać osobnej maści.. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, ja też nie wiem, ona jest zrobiona na podstawie naszych dotychczasowych zakupów.
Najwyżej się dokupi. Teraz nie trzeba stać w kolejkach ![]() Jakie macie kocyki? Ile sztuk? Chciałam na próbę wziąć dwa i dokupić jeśli będzie taka potrzeba. Ponieważ będzie już zimno, to patrzę na dwuwarstwowe kocyki. Chciałąbym coś grubszego a'la miny: http://allegro.pl/milutki-kocyk-kold...687721844.html i coś cieńszego, jak ten: http://allegro.pl/babyono-koc-kocyk-...508391001.html lub ten http://allegro.pl/babyono-koc-kocyk-...873165550.html Mieliśmy jechać na wieś ale pogoda jest zupełnie do niczego, więc przeóożyliśmy. Strasznei dzisiaj ciąży mi brzuch. Opadł razem z ciśnieniem :/
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-08-02 o 18:22 |
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Mi dzisiaj tez przyszła paczka z zalando-zamowilam tez z pomarańczowymi spodniami-bedzie ubaw jak wszystkie wystroimy nasze pociechy w ten sam zestaw😀
Boże jak mnie kręgosłup boli..... Bo jestem GŁUPIA!!!! narwałam wiadro malin..... Do tego cukier, słoiki i moja Z wtrymolilam na 1 piętro i robie sok..... Ojjj ja głupia.... |
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to my dzisiaj. 27t4d ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przypomnijcie mi co to za wanienka była ostatnio tu na topie?
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden minky i jeden babyono ![]() Ja też mam dziś bardzo niskie ciśnienie, chyba ta pogoda... Ja zwykle mam niskie, ale dziś to już szczyt: 86/57 i do tego puls 87 ![]() Właśnie wypiłam kawkę, może będzie lepiej
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez bzyczek Czas edycji: 2016-08-02 o 18:49 |
|
|
|
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie.
Młody waży 1540 gram, rośnie zdrowo wszystkie parametry w normie. Lekarz powiedział, że według dzisiejszych pomiarów mały do porodu powinien osiągnąć wagę 3-3,2kg max. Termin porodu pozostaje bez zmian 8.10, ale on twierdzi, że finisz może być miedzy 20.09 a właśnie 8.10. Młody ułożony główkowo, ale nie uciska. Szyjki mi nie sprawdzał bo uznał, że zrobi to moja prowadząca za tydzień :P Na początku badania śmiech, bo nałożył mi żel na brzuch, a młody tak hopsnął, że cały żel zsunął się bokiem na kozetkę. Podczas badania młody ssał kciuk, a potem bawił się stopą wkładając palce rąk miedzy dużego a mniejszego palca u nogi. ![]() Zdjęcia nie bardzo, bo dość aktywny był i uciekał. Chyba się wstydził, bo ręką buźkę przysłaniał. ImageUploadedByWizaz Forum1470158469.955695.jpgImageUploadedByWizaz Forum1470158486.676849.jpg |
|
|
|
#1214 | |||
|
Zadomowienie
|
Megilla piękny brzuszek!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
Kasia zdjęcia nie bardzo? One są cudne! Chciałabym chociaż jedno takie nie bardzo
Edytowane przez marta0o01 Czas edycji: 2016-08-02 o 20:44 |
|
|
|
#1216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak będzie okazja to się młodą wystroi już w odpowiedni rozmiar. Pewnie w prezentach też jakieś babskie szmatki dostanie Cytat:
no i duży dzidzioch już
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Dzięki dziewczyny
Nadaje teraz z telefonu i tu nie na opcji, ale jutro zerknę na kompa i sprawdzę czy da sie wrzucić krótki filmik ![]() Dobrej nocy |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zrobiłam te zakupy w Gemini, kolejna rzecz z głowy
jeszcze wkładki i będzie wszystko. Dziś moja siostra skojarzyła że jestem w ciąży a ona przecież ma syna i czy nie potrzebuję jakichś rzeczy chłopiecych. Na szczęście prawie wszystko już zdążyłam kupić i nie musiałam nawet kłamać (moja siostra to bardzo ciężki przypadek i nic od niej nie chcę). Dziś się wściekłam bo pojechałam przedłużyć umowę na telefon, mój nr jest na firmę mamy więc musiałam być z nią, ona ma syna siostry pod opieką więc byłyśmy z dwójką dzieci. Wybrałam telefon, był rozładowany na maksa, w domu podłączyłam do ładowania, chcę włożyć kartę a tam tylko nano SD :| facet nic nie powiedział o tym, przecież powinien mnie zapytać jaką mam kartę! Do salonu się dodzwonić nie można, na infolinii dowiedziałam się że oczywiście ja tego nie załatwię tylko musi mama. W momencie pobrania nowej karty stara staje się nieaktywna więc zostanę na jakiś czas bez kontaktu ze światem (oczywiście już sobie wkręcam że coś się akurat wtedy stanie). Tak mnie to wkurzyło że nie macie pojęcia. Oczywiście mama złożyła skargę na niedopełnienie formalności... Prosiła żebym mogła załatwić to sama ale oni tylko przyjęli zgłoszenie do realizacji a decyduje kolejność zgłoszeń :-P ciekawe kiedy oddzwonią, jutro mama ma mi to ogarnąć. Muszę złożyć korektę w US, księgowa się pomyliła, chciałam dziś u mamy wydrukować i pojechać na pocztę bez dziecka to drukarka się zepsuła, będę się musiała jutro razem z małą bujać. Przy dodawaniu rzeczy do koszyka w Gemini 15 razy resetowałam komputer bo zawieszała się myszka, a miałam parę innych rzeczy jeszcze zrobić i nie było szans, no mówię Wam wszystko dziś nie tak :-P idę spać zaraz bo mam dość. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana z konkretnym przeziębieniem
o 4:30 obudził mnie straszny głód i ból głowy, zjadłam i próbuje zasnąć ale bezskutecznie... Od 2 dni mecze sie z bólem gardła i katarem, używam Prenalen ale mam wrazenie, ze to tylko ładnie zapakowana ściema, bo nie czuje żadnej poprawy. Pora na czosnek z miodem i mlekiem, mam nadzieje, ze postawi mnie z powrotem na nogi..
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Paula Zdrówka życzę!
Mnie Prenalen katar pomógł kiedyś jak żaden inny. Dzisiaj też wstałam z nosem przepełnionym i suchością w gardle ale mam nadzieje, że to tylko jakoś tak po nocy i nic sie z tego nie rozwinie.
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Dzisiaj w nocy obudził mnie 'bol' taki jak przy okresie 1 dnia jak miałam go dostać. Nic strasznego... nie wiem ile to trwało bo rozespana byłam mocno ale raczej krótko. Czy to możliwe ze to te skurcze braxtona hicksa mi się tak zaczynają? Jestem w 28 tyg 5dn.
A jak u was z tym tematem?juz je jakoś odczuwacie? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też czasem brzuch boli jak na okres. Lekarz polecal nospę jak bardzo boli (która na mnie nie działa
) Co do kocyków, to mam podobny zestaw. Jeden gruby do wózka, drugi cienki z babyono do domu
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te w rozmiarze 62 czy 68 mam połączone z body. Megilla bardzo ładnie rośniecie, chyba podobnie do nas ![]() WKasiarr śliczny maluszek! Wczoraj mój mąż składał łóżeczko, ja się temu bardzo bacznie przyglądałam Jak tylko wybierzemy dla niego odpowiednie miejsce to wrzucę Wam tutaj zdjęcie, aczkolwiek nasz kącik maleństwa będzie bardzo skromny - bez żadnych girland czy obrazków. Kupiłam już praktycznie wszystko, miałam Wam pokazać organizację tego koszyka z pieluszkami i pielęgnacją podręczną - dokupiłam do niego takie wkłady z IKEI i porządek w końcu jest - zdjęcia dodam poniżej.Wczoraj kupiliśmy też materacyk, poszewki, ręczniki dla małej. Dzisiaj powinno przyjść do mnie ostatnie zamówienie ciuszkowe z Nexta i koniec, już żadnych ubranek nie kupuję ![]() Co do zamówienia w Gemini, chyba wszystko co najważniejsze wymieniłyście. Maść Maltan chyba też nadaje się pomiędzy karmieniami bez konieczności zmywania prawda? Sudocrem polecam wziąć w bardzo małym rozmiarze - sama zrobiłam ten błąd że kupiłam duże opakowanie, później jeszcze dostałam dwie malutkie próbki, które bez problemu wystarczą, patrząc jak niewielkie ilości tej maści są potrzebne. --- Mogę z ręką na sercu powiedzieć że wyprawkę uważam .. za prawie prawie zamkniętą, chyba że coś mi jeszcze wpadnie w oczy, ale z praktycznych rzeczy poza wanienką i stelażem niczego nam już chyba nie brakuje (no może jeszcze lampka LED do nocnego karmienia). Ciągle myślę i zastanawiam się nad tą wanienką, myślę że na dniach w końcu coś zamówię. Czekam jeszcze na wózek, który też niebawem powinien zostać skompletowany i wysłany do nas. I to tyle jeżeli chodzi o mały update co u nas ![]() Dzisiaj też nie mogłam spać i przed czwartą obudziłam się z solidnym głodem. Od tego momentu już nie zasnęłam ![]() I zdjęcia: IMG_4089.JPG IMG_4090.JPG IMG_4091.JPG IMG_4093.JPG Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-08-03 o 08:58 |
|
|
|
|
#1224 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zrobiłam zakupy i niebawem wezmę się za ogórki korniszony. Dzisiaj mam tylko 3 kg więc szybko pójdzie.
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prenalen katar, w sprayu do nosa jest dobry, tak jak inna woda morska do nosa - wypłukujesz i nawilżasz śluzówkę i szybciej dochodzi do siebie ![]() Cytat:
![]() Ja też dziś w nocy obudziłam się głodna, mimo że wypiłam solidny koktajl przed snem
|
||
|
|
|
#1226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurde Ty już masz wszystko przygotowane a ja nawet nie zrobiłam zamówienia w gemini :P ehh.Odwiedziła mnie ostatnio mama i w szoku była, że jeszcze nie mam ubranek poprasowanych ani upranych:/ Chyba czas się wziąć za to. Co do sudocremu to mam 3 próbki i jestem pewna , że mi to wystarczy. WKasiarr piękne zdjęcia, ja takich nie mam może w pt mi się uda uchwycić moją małą księżniczkę Wontrubka Ty nawet nie strasz, że może się jeszcze dziewczynka zamienić w chłopca, u mnie króluje wszędzie róż
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
witam Was z jedną pobudką w nocy na siku... ale co potem się działo w moim brzuchu, jak znowu się położyłam! Brzuch cały dosłownie chodził! ![]() Ja już po śniadaniu, jadę właśnie zawieźć mocz do badania... proszę trzymajcie kciuki, żeby nie było już bakterii, bo nie chce antybiotyku! ![]() withi_as bardzo ładne łóżeczko! Widzę, że kupowałaś też prześcieradła w Ikei, tak jak ja ![]() Ewula nie martw się, ja też jeszcze nie zrobiłam zamówienia z Gemini.... ale na dniach będę robiła!
|
|
#1228 |
|
Erudycja
|
Ja też witam po kolejnej dość udanej nocy
miałam dwie-trzy pobudki na siku ale reszta ładnie przespana. Mąż wczoraj zasnął na kanapie u małej w pokoju więc miałam cale wyrko dla siebie.
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
A nie macie tak że myślicie że lekarz się pomylił co do płci? Jak ktoś ma usg co wizytę to raczej mało prawdopodobne ale ja np miałam tylko 2 razy takie że była mowa o płci i jeden lekarz powiedział ze na 100 dziewczynka a drugi że raczej dziewczynka ale nie jest pewny. Z Marcelem nawet mi nie przeszło przez myśl że lekarz mógł się pomylić a teraz mam cały czas gdzieś z tyłu głowy że to będzie chłopiec
I wszystkie ciuchy dla chłopca mam na wierzchu w razie czegomegula kciuki za wyniki
|
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
robię przymiarkę do zamówienia na gemini i mam parę pytań do Was, bo pewnie wiekoszość już ma to za sobą.
Jaki rozmiar tych majtek siateczkowych kupujecie? Taki jak nosicie czy większy? Ile sztuk? Ile sztuk gazików jałowych i soli fizjologicznej, czopków? Woda morska to w spray czy ampułki ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

26.11.2015
04.08.2017 

Jeden minky i jeden babyono

o 4:30 obudził mnie straszny głód i ból głowy, zjadłam i próbuje zasnąć ale bezskutecznie... Od 2 dni mecze sie z bólem gardła i katarem, używam Prenalen ale mam wrazenie, ze to tylko ładnie zapakowana ściema, bo nie czuje żadnej poprawy. Pora na czosnek z miodem i mlekiem, mam nadzieje, ze postawi mnie z powrotem na nogi..