|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#92 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Ana, Nikaniki - gratki wizyt!
Cytat:
Ale proszę, następne piszcie na priv, bo się potem pogubię i będzie na mnie ![]() Cytat:
Myślałam, że jak podbijamy ponad 5000 to admini się wkurzają i że lepiej trochę wcześniej założyć nowy wątek jak poprzedni prawie na wyczerpaniu.Cytat:
![]() Cytat:
rybka - u mnie też są ciekawe pytania, podobne do tego twojego o dźwiękach Np. "Rozumiem, że w uzasadnionych przypadkach pierwszy kontakt skóra do skóry oraz przystawienie do piersi mogą ulec opóźnieniu" - do wyboru "tak" lub "nie". Naprawdę można zaznaczyć, że "NIE, Nie rozumiem!"? ![]() U mnie też są pojedyncze bóle jak na okres. Niektóre z twardnień brzucha są takie lekko bolesne, ale nie wszystkie. Do tej pory byłam mocno pozamykana, szyjka długa i twarda. Za 2 tygodnie mam wizytę to się okaże czy te napięcia coś zmieniły
|
|
#93 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio to lepiej żeby się to nie sprawdziło, bo łóżeczko i wózek będą za ok. 3 tygodnie dopiero. Cytat:
lepiej się w nich czuję a za jakieś dwa tygodnie chcę iść zafarbować Cytat:
|
|||
|
|
|
#94 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz juz ok cos się ruszyło. Sufit już cały w profilach i może jeszcze dziś płyty położą jak dobrze pójdzie. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- I mój mały to taki wiercipięta jakich mało. Cały dzień fika. Może też robi remont hihi. A i ja kompletnie nie spakowana nie mam nic ale nie mam nawet jak spakować wszystko powrzucane do córki do pokoju. Na razie musimy się uporać z remontem wtedy będę mogła o pakowaniu myśleć. A z resztą jak się zacznie to przecież i tak mnie szpital wspomoże ni bo co zrobić mają hihi. |
|
|
|
|
#95 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale spoko powoli go wykańczamy, jeszcze chyba 13 postów ;-) Cytat:
... Dziewczyny gratuluję wizyt :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Katkasiek
Po porodzie można się ubiegać o tzw kasinkowe. 1000 zł na miesiąc przez pierwszy rok życia dziecka. Na internecie jest o tym niewiele i nie pamiętam do jakiej to się instytucji składa ale znam przynajmniej 2 osoby które biorą. Zobacz też czy ci zasiłek w bezrobotnym nie przysługuje, zawsze to parę groszy jest. U mnie była taka sytuacja że właściwie zaszłam w ciążę będąc miesiąc po tym jak mi się skończyło chorobowe i szukałam pracy (w dodatku to był grudzień a znalezienie pracy w grudniu to trochę graniczy z cudem). Z uwagi na ciężkie pierwsze 3 miesiące to nawet nie bardzo mogłam podjąć pracę, zresztą nawet wszyscy mi odradzali bo mam problemy z kręgosłupem i po kolei lekarze mi wróżyli, że będę miała problemy w ciąży. Staraliśmy się z mężem o dziecko przez kilka lat z przerwami i w zasadzie żeśmy już wtedy odpuścili sobie posiadanie dziecka, ale komu po kilku latach starań przyjdzie do głowy żeby się nagle zabezpieczać, bo chwilowo pracy nie ma . Zasiłek mi starczył na pół ciąży a potem nic. Miałam też oszczędności których w zasadzie udało mi się bardzo nie naruszyć do tej pory. Z kręgosłupem też nie jest tak źle jak mi wszyscy wróżyli. Staram się być dobrej myśli i na razie o to nie martwić się. Co do ułożenia to słyszałam że potrafią się odwrócić nawet w ostatniej chwili, zazwyczaj u kobiet które mają więcej wód płodowych. Natknęłam się ostatnio na ćwiczenia wspomagające odwracanie się dziecka. Nie wiem na ile jest to skuteczne ale może warto spróbować gdyby nie było żadnych przeciwwskazań. Ostatnio widziałam tez na jednym filmiku na necie, że zabawy z latarką, takie zjeżdżanie po brzuchu światełkiem w dół jest jedną z metod.
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żałuję ze nie poszłam do mojej fryzjerki ![]() A jutro mi pewno nerw przejdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- A tak w ogóle byłam odebrać wynik GBS i mogę sobie wybić z głowy poród w wodzie bo niestety wynik pozytywny... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bez oszczędności praktycznie jestem, teraz to już całkiem, po tym jak w lipcu bez mojej wypłaty zostaliśmy, a wakacje dzieci zaplanowane miały, wydatki poszły. Plus taki, że teraz zwrócą ta kasę, ale... Przed porodem to każdy grosz się liczy. Co do ułożenia to pierwszego syna urodziłam normalnie, w dodatku wieeeeeelki byl, bo 4100 I 59. A ja w ciąży przytylam aż 36kg. Teraz póki co 12 na plusie, choć brzuch mam jakbym już miała urodzić. Co to za ćwiczenia? Podeslij link jak możesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to przy porodzie podaja antybiotyk by malenstwu się nic nie stało Nie byłam u giną... wizyta dopiero 22 sierpnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez Nikaniki Czas edycji: 2016-08-15 o 15:23 |
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
|
#105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem tylko co począć z tym faktem, że w okolicy zdjęcia pessara moi rodzice wyjeżdżają, teść wyjeżdża, tż nie dostanie wtedy wolnego bo mają jakieś potężne zlecenie... generalnie jakby się zaczęło to na poródowkę wezmę kota Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No podobno ten GBS często wychodzi dodatni. Ale jeszcze nie mam pewności co tej wanny porodowej. Bo nie ma na stronie tego badania w obowiązkowych, które trzeba wykonać na 2 tygodnie przed porodem
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Mi niestety test na paciorkowca wyszedł dodatni, ale staram się nie przejmować bo podobno to częste i w szpitalach potrafią się tym zająć.
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, dzieci potrafią obrócić się w ostatniej chwili, mojej szwagierce córka obroniła się ostatniego dnia przed samym porodem. |
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z innej beczki...jak ustalilyscie imiona z TZ-ami? Bo my ciągle wojujemy, ja chce Szymona, albo Bartusia, on chce Tymona, albo Leosia, Wlodzia. I nie możemy dojść do porozumienia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z imieniem my tez wojujemy. Żadna moja propozycja nie pasuje. Jak już powiedziałam że Tz daje nazwisko i że dziewczynka (kolejne dziecko) będzie miało jego ukochane imię wymarzone od lat - czyli Berenika to się zgodził że mogę wybierać. Ale też nie chce czegoś bez jego zgody. Po wielu próbach ostatnio powiedziałam że podoba mi się Daniel, a on że nie i że już był mentalnie przygotowany na jedną z pierwszych propozycji czyli Oliver. Niestety mi już się przestało podobać i znowu krecimy się w kółko
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Popłakałam się. O malowanie ścian. Jak mnie nie było to mąż pomalował ściany w pokoju dziecięcym. Kolor mu wyszedł super, ale na białym wyszły smugi. Myślałam, że nie będzie mi to przeszkadzać. Ale chciałam dzisiaj tam zetrzeć podłogę z farby, żeby można bylo meble poustawiać i kurde stwierdziłam, że bardzo to widać i nie chcę tak. Szczególnie w świetle dziennym. Chciałam mu to delikatnie powiedzieć, żeby się nie wkurzył że musi jeszcze malować (bo ma jeszcze sporo innych rzeczy na głowie) a wyszła z tego dupa, bo się wkurzył, że twierdzę, że nie umie tego dobrze zrobić. I że mówiłam, że jest ok, a teraz zmieniam zdanie.
Zwykła pierdoła, a tak mnie wyprowadziła z równowagi, że siedzę i ryczę ![]() Bo szkoda mi go, chociaż to jego wina, że odwalił. I od razu było po nim widać, że chce to tak zostawić. A ściany dupne, bo niby byly pomalowane, ale nie wiadomo czym, nie wiadomo czy zagruntowane... A kładzenie miliona warstw farby oznacza, że jeszcze tydzień minie zanim cokolwiek zrobię w tym pokoju.
|
#115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę. Argument ze TZ daje nazwisko nie wpadł mi do głowy, muszę wykorzystać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Jakie do pazdziernika? Ja modlę się by urodzić na początku września, bo ledwo się poruszam, choć JESZCZE sama paznokcie u nóg pomalowalam, ale lekko mi nie jest. Ciągle zawroty głowy (anemia), duszno mi tak, że TZ śpi owiniety koldra A ja prawie nago przy otwartym na full oknie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ahhahah Boze jak ja was uwielbiam. Jesteście najlepsze! Kota! Ahahhahaahhahahahahahahah ahahha! Zawsze to wierny towarzysz
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To jak z tym wiesiołkiem, od kiedy zaczynacie łykać?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

18.09.2015

Wydaje mi się, że moderatorzy każą dobijac do tych 5 tys. - ale może się mylę i można poprosić o wcześniejsze zamknięcie 

. Zasiłek mi starczył na pół ciąży a potem nic. Miałam też oszczędności których w zasadzie udało mi się bardzo nie naruszyć do tej pory. Z kręgosłupem też nie jest tak źle jak mi wszyscy wróżyli. Staram się być dobrej myśli i na razie o to nie martwić się. 

a że tż szedł do pracy na popołudniu, a u tż w domu nikt nie ma auta jakby mi sie coś zaczęło dziać, bo byłam w złym stanie... to odwiózł mnie przed pracą do moich rodziców