|
|
#2281 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Bukiety ślubne
dziekuje za odpowiedz,ale szczerze niepasuje mi ta zwisajaca czesc,a podoba mi sie za to ta wiazanka czyjego to jest autorstwa??jestem z warszawy i zastanawiam sie do jakiej kwiciarni mam sie udac.Moge prosic o rade,moze ty gdzies komponujesz te bukieciki
|
|
|
|
#2282 | ||
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne
Cytat:
te jasne zazwyczaj są nieco sinawe. W holenderskim katalogu nie znalazłam róży o odcieniu fioletowym. Ja robiłam tylko dwa bukiety z fioletem w roli głównej. W Twoim przypadku zrobiła bym kulę w kolorze kremowym (róża, goździk,eustoma -do wyboru) i wypuściła bym w formie nakładki storczyk Vanda, dla uzyskania dobrej kolorystyki dodała bym gzie niegdzie jasno zieloną miniaturkę chryzantemki. Załączone zdjęcia dotyczą tiffi1 Cytat:
Moim zdaniem zbyt szeroki, ale o gustach się nie dyskutuje. Autora nie znam, wydaje mi sie że wiązanka pochodzi z amerykańskiej strony, sądząc po kwiatach Stephanotisa (te małe białe) W Polsce się go nie stosuje- w Stanach dodaje się czasem sztuczne do żywych wiązanek. Wszystko o mnie znajdziesz na allegro wklepując w wyszukiwarkę słowo:wiązanki Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-01-29 o 19:46 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#2283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję ci serdecznie. Odcienie fioletu mogą być też jaśniejsze, tylko nie mam przekanania do mieszania kwiatów. Kula jak najbardziej mi się podoba, a ten storczyk vanda to jaki kolor? A czy gerbery istnieja w kolorze fioletowym? Załączam jeszcze kilka bukietów. Jesli bedziesz mogła tyo proszę powiedz, czy któryś z nich Twoim zdaniem odpowiadałby do sukienki, jest dostępny w maju, i jeszcze jakis kwiat wytrzyma we włosach. Jeszcze raz dziękuję Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-01 o 23:37 |
|
|
|
|
#2284 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Mam dziwczyny pytanie w sprawie... bukietu:d mam suknie ecru, ze złotymi i lila refleksami na koronce( całość utrzymana w stylu carskiej rosji, lub też bogatej wsi z XIX w ) Poszukuje bukietu z dodatkiem różu, herbacianego i może ze zbożem? Nie mam niestety żadnych konkretnych pomysłów. Pan Młody brązowy z ecru koszulą i krawatem ... |
|
|
|
#2285 |
|
Raczkowanie
|
A jaki bukiecik pasował by do tej sukienki?myślałam o okrągłym ,bardzo podobają mi sie cantadeskie ale czy były by tu odpowiednie?Bardzo proszę o radę
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisałam Ci już że wiele kwiatów wytrzyma jeśli odpowiednio zostaną zabezpieczone. |
|
|
|
|
#2287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze raz serdecznie dziękuję |
|
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Storczyk Vanda ma różne odcienie,
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wklejam kilka propozycji.Kolory można dobrać dowolnie i pozbawić bukiety ogonków. |
|
|
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
Podoba mi się ten storczyk i jeszcze ostatnio znalazłam świetne kwiaty fioletowe-anemony.
czy możesz mi napisać czy one występują w mają, i czy są trwałe, bo ja mam wrazenie, ze one podobne są do maków i we włosach mogą mi klapnąć |
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Przyczajenie
|
Pytanie do ewalena.
Czy ten bukiecik bedzie pasował do sukni i garnituru, czy bedzie to przesłodzone. Pisałam wczesniej str 76, 2277, ale nie dostałam odpowiedzi. Czy pomarańcz pasukje do brązu? Będę bardzo wdzięczna )Który z tych dwóch będzie bardziej odpowiedni? Może masz inne propozycje. Pozdrawiam. |
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje bardzo
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo przepraszam,ale chyba mi umknęło - obydwa bukiety bardzo szlachetne bo ze storczykami, ja wybrałabym pierwszy przy brązowym garniturze kolor będzie wydawał sie nieco jaśniejszy, ale dość wyraźny. Jeśli zdecydujesz sie na drugi niech dadzą o dwa tony ciemniejsze róże. |
|
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
Ewalena a co myślisz o frezjach nadają się do bukietu ślubnego i czy pasują do mojej sukienki?
|
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Ewalena to i ja sie powtorze z zapytaniem o bukiet... co bys mi doradzila do tej sukienki? myslalam raczej o czyms prostym i delikatnym bo takie mi sie bardziej podobaja...dodam ze suknia bedzie koloru bialego, bez tego kwiatka z boku i z bardziej udrapowanym gorsetem...pan mlody bedzie w czarnym mundurze wiec z nim raczej nie pokombinuje sie kolorystycznie
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2008-02-03 o 01:13 |
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim wydaniu frezja wystająca po kilka sztuk z jednego punktu może także dobrze wyglądać |
|
|
|
|
#2299 |
|
Rozeznanie
|
macie może w swoich zbiorach bukiet z zielonych kali? bo taki mi się marzy a nie bardzo wiem czy będzie dobrze wyglądać
|
#2300 |
|
Przyczajenie
|
dzieki za Kwiaty.
Suknia będzie mniej wiecej taka, bez trenu i tego marszczenia- kwiatu w talii Na sukni- koronka ma refleksy lila i złote. Co do kwiatów, jestem niska i myślałam o małym bukieciku, bardziej wpadającym w róż...... |
|
|
|
#2301 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Mam prośbę pomóżcie mi proszę dobrać bukiet do tej sukienki: www.annaisbridal.pl model angie
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Coś z moich zbiorów...
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
c.d.
|
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki ewalena zawsze mozna na Tobie polegac a co myslisz o tych bukietach do mojej sukni? bo szczerze najbardziej mi sie spodobaly, takie proste i eleganckie... a wczesniej nie dodalam ze slub jest w sierpniu a te bukiety co dodalas sa ze stroczykami a wyczytalam ze podobno ich w sierpniu nie ma wiec pewnie nie daloby rady ich zrobic... cantadeski (czy jakos taks ie pisze) to mysle o kolorze wlasnie bialym albo delikatnym rozu z odrobina zieleni tzn z dodatkiem np trawy... Mgławica znalazlam jeden bukiet z zielonymi
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#2305 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję ewalena
|
|
|
|
#2306 |
|
Rozeznanie
|
ślicznie dziękuje, chyba zieleń nie jest popularnym kolorem bukietu, martwię się ze moje wyobrażenia w zderzeniu z rzeczywistością będą musiały ulec zmianom
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2308 |
|
Przyczajenie
|
Bukiety ślubne
Drogie Panie na początku chciałam was wszystkie powitać i poprosić o dobór bukietu do tej sukni. Przyznam, że uwielbiam herbaciane róże, ale nie jestem pewna czy będą pasować. Wszystko co wiem na dzień dzisiejszy to, że ślub jest w sierpniu. Ja mam 162 cm wzrostu, zielone oczy, włosy jasny blond (pasemka). Partner ma 190 cm wzrostu, będzie miał na sobie czarny garnitur, srebrny musznik i kamizelkę. Dziękuję za pomoc
Zapomniałam dodać że hafty na sukni będą srebrne, bez tych różowych kwiatuszków, które na niej widać Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-03 o 20:31 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ! |
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Góra sukni podobna,
ta pani wybrała taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307488811 wydaje ji się ze jakiś leżący bukiet łądnie by wyglądał. |
|
|
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszy autorstwa Ani Fudali florystki z Krakowa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

) 

zawsze mozna na Tobie polegac