|
|
#61 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża - kto ma wieksze prawo głosu?
Cytat:
przyjmować zdanie idiotów .Konserwatywni radykałowie nie są tylko wśród wierzących. Do nich zaliczają się wszyscy, którzy obierają tylko jeden nurt i nie przyjmują do wiadomość świadomości istnienia innych ludzi o innych poglądach ![]() Nie trzeba. Można iść z kimś na seks bez zobowiązań. Ale zaraz ? Autorka mówi o związku czy o przypadkowym seksie ? Helloł ? Nie zaprzeczam. Sęk w tym, że chyba powinniśmy wiedzieć z kim planujemy wspólną przyszłość ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-10 o 21:23 Powód: Słownictwo w cytacie. |
||||
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) neie zadziałała.No sory bardzo, ale żeby cwaniaczki co to "wola bez prezerwatywy bo _im_ przyjemniej", albo uważają ze to "kobiety sprawa żeby w ciąże nie zajść", albo tego typu piardy (np. wmawianie młodym dzieewczynom, ze za pierwszym razem sie nie zachodzi itp. brednie którymi oblesne łajzy potrafią wmawiac podatnym /niedoświadczonym kobietom, powinni pąłcić jak za zboze. jak ktos nie pilnuje co jego, niech sie liczy z konsekwencjami a nie że znów w imię głupio rozumianego równowuprawnienia, czy co to niby miałoby być, kobiety zostaną na lodzie. Jak facet nie chce być ojcem z przypadku, niech sobie o to SAM dba. Albo płaci. I to jest sprawiedliwe, a nie że się znów zwala całą odpowiedzialnośc na kobiety. Ewentualna ciąza to sparwa głownie kobiety w OBIE strony, tak jak nie można kobiecie aborcji zakazywać, tak nie można jej do niej nakłaniać, bo pan sliczny, plemnika nie umiał upilonwać. ![]() Nakłanianie, czy wręcz zmuszanie kobiety do aborcji bez względu w jakiej formie (np. zdjęcie z męczyzn odpowiedzialnosci za ewentualną ciążę) to niewiarygodne bestialstwo. Drugie Chiny w Tybecie.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2016-09-09 o 17:30 |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pozwolę mojemu facetowi zrobić remontu, bo po pierwsze to nie jego branża a po drugie mam od tego fachowców. Nie wiem czego ma dowodzić ten argument? Owszem, nie każdy wie co zrobi w razie wpadki - szczególnie jeśli jest przeciwnikiem aborcji, ale nie chce mieć w danej chwili dzieci, albo odwrotnie - popiera aborcję, ale akurat obudził się w nim/w niej instynkt rodzicielski? To nie są proste sprawy ani takie które nie ulegają zmianie w ciągu życia. Fajnie że masz wymagania ale nie zdziw się jeśli Twój intelektualista o świetnym charakterze nagle zmieni zdanie i zrobi coś zupełnie odwrotnie do wcześniejszych deklaracji. Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2016-09-09 o 17:46 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Kobieta. Żadna równościowa paplanina różnych pięknoduchów tego nie zmieni. Fakty są takie, że to kobieta jest w ciąży, rodzi (osłabia swoje ciało, to są bardzo duże koszta dla organizmu, o czym się chętnie zapomina), w razie choroby czy innych "wad" dziecka w ogromnej większości przypadków zostaje sama z dzieckiem, nie mówiąc o panach wypinających się w międzyczasie.
I dlatego wyłącznie kobieta powinna decydować. A już moim osobistym zdaniem nawet wywieranie wpływu na wahającą się potencjalną matkę jest niemoralne. |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Za głupotę przy okazji poczęcia, alimenty powinny być mnożone razy 2.
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest mimo wszystko myślenie. Edytowane przez aidam11 Czas edycji: 2016-09-09 o 17:58 |
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Ale wlasnie dyskusja polega na tym co sie dzieje PO a nie o sposobach antykoncepcji Pozatym tez jestem zdania ze to kobieta ma jednak troche wiecej do powiedzenia w tej kwesti i facet powinien to uszanowac. Z bilogicznego punktu widzenia płód wiedzie pasożytniczy tryb życia na niekorzyść kobiety, ktory niestety odbija sie na jej zdrowiu i moze nawet prowadzic do smierci ( komplikacje porodowe). To kobieta jednak poswieca swoje wlasne ciało dziecku. |
||
|
|
|
|
#70 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Kobieta. Jej ciało, jej ostateczna decyzja.
wysłane telepatycznie
|
|
#71 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zapewniam.....Biorąc pod uwagę tą wypowiedź oraz Twój nick mam pytanie - jesteś gejem ? Bo jeśli tak to Wasze zdanie dotyczące aborcji i macierzyństwa u kobiet moim zdaniem powinno być najmniej ważne. Ale nie powiem Ci czemu....bo primo z pewnością nazwiesz mnie homofobką a po drugie...nie mam czasu Cytat:
Edytowane przez KontrowersyjnaBaba Czas edycji: 2016-09-09 o 18:10 |
|||||
|
|
|
|
#72 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja sama jestem jednak zdania, że kobieta i mężczyzna powinni mieć w tej kwestii równe prawa. Żeby powstała ciąża potrzeba i plemnika, i komórki jajowej, więc nie widzę powodu, by właściciela jednego albo drugiego odsuwać od części praw związanych z życiem, które powstało z jego materiału genetycznego. Oczywiście dotyczy to ciąży powstałej w wyniku dobrowolnego stosunku oraz ciąży, która nie zagraża życiu lub zdrowiu kobiety.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2016-09-09 o 18:13 |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ależ może to być najzdrowsza ciąża świata, bez absolutnie żadnych negatywnych konsekwencji zdrowotnych dla.kobiety. A i tak ma ona prawo zdecydować ostatecznie czy w ciąży chce zostać czy usunąć.
wysłane telepatycznie
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Chyba mało wiesz o porodach.Juz samo owiniecie sie pepowiny wokol dziecka moze spowodowac komplikacje nawet dla kobiety. Złe ustanienie dziecka, poronienie i samo donoszenie ciazy to gigantyczne obciazenie. Ja osobiscie znam tylko jedna kobiete ktora urodzila dziecko bez komplikacji.Takie sytuacje zdazaja sie bardzo czesto wbrew pozorom.
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie przypadki są możliwe, ale są objęte tak znikomym procentem, że nie warto brać ich pod uwagę w tej dyskusji. Ale skoro uważasz, że zdarzają się bardzo często to proszę o podanie rzetelnych badań statystycznych dotyczących tego problemu. Chętnie się z nim (oraz autorami badania) zapoznam
Edytowane przez KontrowersyjnaBaba Czas edycji: 2016-09-09 o 18:25 |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgłoś się do jakiejś porzuconej kobiety jako wolontariusz i za pół roku daj znać, jak tam weryfikacja poglądzików. Nie poglądów. Dziwnym trafem większość osobników głoszących tego typu oderwane od rzeczywistości farmazony to szczawiki ~20 r.ż., które z reguły nawet porządniejszego zwiazku na koncie nie maja, co tu o potencjalnej ciązy rozmawiać. Ej nie, to jednak nie głupota czystej wody. To troll. Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2016-09-09 o 18:57 |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
No to miłego spadania
Bo takie sa realia, dziecko zyje i rozwija sie kosztem matki i to JEST w kontekscie biologicznym pasożyt ![]() "Pasożyt wewnętrzny (endopasożyt) â organizm cudzożywny, który żyje wewnątrz innego organizmu i dla którego organizm ten (żywiciel) jest źródłem pożywienia."
Edytowane przez Justyna034 Czas edycji: 2016-09-09 o 19:10 |
|
|
|
|
#79 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
-szowinista:mężczyzna, ktory uważa, że faceci mają jakieś prawa -rasista soba biała, która zauważa różnice między rasami-ksenofob soba, która nie lubi wszystkich narodowości-faszysta, neonazista soba, dla której liczy się tradycja oraz pomięć o historii;patriotaTo na razie tyle. Jak coś, mogę coś jeszcze wytłumaczyć
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu ? Primo do pasożytów wg definicji zalicza się organizmy należące do innego gatunku niż gatunek ofiary. Gdyby ciąża była uznawana za patologię to nie dochodziłoby do rozmnażania się ssaków na naszej planecie. Dodam tylko, że na gruncie współczesnej biologii, także np. w teorii "samolubnego genu" Richarda Dawkinsa, sukces reprodukcyjny jest podstawowym celem każdego organizmu. Jeśli płód nazwiemy pasożytem, to rozmnażanie możemy nazwać np. jakimś aktem autodestrukcji lub działaniem na swoją szkodę itd. Gadka o tym, że "płód to pasożyt" ma czysty wymiar polityczny a nie biologiczny. Zapraszam do książek. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez aidam11 Czas edycji: 2016-09-09 o 19:28 |
|
|
|
|
|
#82 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
- debila - osobę chorą psychicznie - nieoczytanego - osobe niedojrzałą emocjonalnie - bez wykształcenia - osobę która nic w życiu nie osiągnęła - trolla - (resztę sam dopisz) Dlatego ja się nie dziwie, że w życiu realnym ludzie nie lubią dyskutować na tematy poglądowe bo wystarczy, że z czymś się nie zgadzasz i druga osoba uważa Ciebie za półmózga. Odpowiednio: Feministka nazwie patriotę idiotą, a patriota nazwa feministkę idiotką. I myśl tutaj kto ma racje bo każdy przedstawia swoją "prawdę" .
Edytowane przez KontrowersyjnaBaba Czas edycji: 2016-09-09 o 19:30 |
||
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro głosisz określone poglądy, to ofiarom tychże nalezy się wsparcie, czyż nie? Tak samo jak osoby działające w orgaznizacjach tzw. pro-life powinny odprowadzać jakąś część swoich dochodów - powiedzmy 40% - na przymusowo urodzone dzieci. Nie ma wszak zbyt wielkich ofiar dla Podstawowych Wartości ![]() Na dziełach (dzieUaH?) literackich to się w niektórych przypadkach wiedza o świecie kończy. Szkoda tylko, że nie tym realnym. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Jak się ktoś z tobą nie zgadza to jest trollem?W tym realnym to mężczyzna nie ma żadnego głosu w kwestii urodzenia poczętego dziecka. Jak kobieta będzie chciała - urodzi. Potwierdzone wieloma wpisami w temacie. Tyle. I tak się powinna ta cała dyskusja zakończyć.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=zakonna;65128006]Kobieta. Jej ciało, jej ostateczna decyzja.
wysłane telepatycznie[/QUOTJej cialo? cialo ktore chce by bylo rozrywane na kawalki w jej lonie nie jest jej! |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
W realnym, to koniec końców kobieta - zwłaszcza bardzo młoda - ma niewiele do powiedzenia, a już niezamożna - nawet nie ma co wspominać.
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale co ja wiem.....wszak pleban jest mądrzejszy od wszystkich odkrywców razem wziętych ![]() Ty trollujesz czy serio jesteś taki głupi/głupia ? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

przyjmować zdanie idiotów 

) neie zadziałała.

soba biała, która zauważa różnice między rasami