|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66453041]
Dziś poszalałam z obiadem, byłam u rodziców i były dwa dania, oba uwielbiam - zupa-krem z dyni i pieczona chuda szynka z ziemniorami i surówką No nie mogłam sobie odmówić! Nawaliłam tylko więcej surówki na talerz, żeby warzywka pomogły z cukrem. Po godzinie... 119 Czuję się jakbym wygrała w totka ![]() A jutro mam kontrolną wizytę u diabetologa po ponad dwóch tygodniach na diecie i z kontrolowaniem cukru, oby była zadowolona z moich wyników, oby obyło się bez insuliny Proszę o kciukasy!---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- NiEBiE, gratuluję wyczekanych widocznych ruchów [/QUOTE]Super z obiadem Powiem Ci, że ja z tym posiłkiem raczej nie mam problemów, np. wczoraj robiłam makaron ze szpinakiem w sosie ze śmietany 30% (żadnej surówki) i miałam 99. Jadłam też dość tłuste żeberka z surówką ze sklepu i chyba dobiłam do 115 oraz naleśniki z białej mąki u mamy i też było ok. ![]() U mnie gorsze są śniadania, które musiałam ograniczyć do 1 kromki i ostatnio kolacje, nad którymi muszę popracować. No i cukier na czczo, który ostatnio dobijał do 90. Kciuki za wizytę, nie sądzę by od razu dał insulinę, chociaż kto wie - ilu lekarzy tyle podejść ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66454931] Taki słaby ten film? Zwiastun był całkiem ok. Też się wybieram do kina w tym tygodniu. Co prawda na "Wołyń", więc spodziewam się mocnych wrażeń! [/quote] Film straszny! "Wołyń" też bym chciała obejrzeć, ale to już raczej bez Tż, może się wybiorę. Napisz swoje odczucia po seansie. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66454931] Podziwiam cię z tym czwartym pietrem! Ja mieszkam na drugim i teraz ledwo dygam z zakupami. Do tego wlokacy się przede mną dwulatek Czasem jak mam wolne ręce to go biorę pod pache jak worek kartofli i cisne jak najszybciej na drugie ![]() [/quote] Wygrywam z moim 5 piętrem bez windy. ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66454931] Wybrałam fotel do sypialni, który ma mi służyć do karmienia. Wszystko ładnie pięknie, ale cena spora jak dla mnie. We wtorek jedziemy jeszcze do Agaty i Ikei poszukać innej opcji, ale coś czuję że to jest to [/QUOTE]Mam podobny, kupiony na wyprzedaży w fabryce mebli - 300 zł kosztował. Jest baaardzo wygodny!Też miałam dzisiaj iść, bo jutro mam ginekologa, ale wczoraj około 22 zorientowałam się, że nie mam pojemnika na mocz. Cytat:
![]() Bartek jeszcze tak nie szaleje abym spać nie mogła, grzeczny jest. ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie Ci tak odbijać z tej samotności, jak mnie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My szkołę zaczynamy w czwartek O 10.00 ide na jazdy. Nie pisałam Wam chyba, że jeden instruktor to mój kolega z klasy z podstawówki. Był nawet moim pierwszym chłopakiem, to były czasy, gdy wyglądało to tak: "będziesz ze mną chodzić?" "ok" - i na tym się to kończyło.
|
|
#4382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66456711]Wlasnie chyba nie ma fajnych i tylko gondolowych. Ewentualnie kupujesz osobno stelaz, osobno gondole i po pół roku ewentualnie kupujesz siedzisko spacerówki. Tak moja siostra kupowała mutsy igo. Z tym że teraz mówi, że gondole trzyma i sprzeda potem cały komplet, bo inaczej się nie opłaca.
Ten fotel z Ikei oglądałam, ale dla mnie nie był zbyt wygodny. Ma fajne wysokie oparcie, ale potem bym go nie wstawila do salonu, bo by go zdominował. Uroki małego mieszkania :-/[/QUOTE] Hmm kupowanie osobno chyba też nie jest za dobre i wygodne, chyba że trafimy na jakąś pierońską okazję Ale dzięki za wszelkie uwagi! Cytat:
co do fotela - nie jest niezbędny. Pewnie, że z rogalem i fotelem byłoby wygodniej, ale sądzę że sam rogal da radę! Ja po prostu zawsze chciałam taki wypasiony fotel w którym będę czytała ![]() Nikodem to cudne imię! Ale Czarek i Witek też mi się mega podobają!! ![]() Cytat:
p.s Przespałam dziś całą noc na rogalu w jednej pozycji bez budzenia się ale rano obudziły mnie mini stópki, które wbijały mi się w lewy bok
|
||
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rogale sa ekstra, wczoraj właśnie myślałam sobie, że chyba już zawsze będę na moim spać. Ja co prawda mam prosty wałek, a nie rogal, ale jestem bardzo zadowolona. Małe stópki
|
|
#4384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak to wszystko uwzględniłam, to ostatecznie wybierałam chyba między 2 czy 3 modelami, więc poszło dosyć sprawnie
|
|
|
|
|
#4385 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, co masz na myśli bardzo dokładnie. Ehhh chociaż ja po całym dniu siedzenia w domu pomimo tego że sprzątam, gotuje, ciągle coś robię to lubię też z Tż aktywnie spędzić czas. Wtedy czuję że jest naprawdę. ale kanapa, kocyk i dobry film też brzmi dobrze... ![]() Na razie Rennie daje radę. Zobaczymy później jak jeszcze brzuch urośnie. [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66453041] A jutro mam kontrolną wizytę u diabetologa po ponad dwóch tygodniach na diecie i z kontrolowaniem cukru, oby była zadowolona z moich wyników, oby obyło się bez insuliny Proszę o kciukasy![/QUOTE] Kciuki z całych sił![1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66454931] Evo faktycznie ma słaba amortyzację, a znowu do mnie większość wózków z dobrą amortyzacja nie podoba się designem... Dodam tylko, że po roku używania wózka/czołgu będziecie blagaly o lżejsze wozidlo i nie mówię to od razu o parasolce, ale typowej spacerowce składanej jedną ręką i o jakieś 5 kg lzejszej Spacerowka wazaca 15kg + dziecko o wadze 10 kg to już nie przelewki![/QUOTE] Dlatego uważam, że wybór wózka to bardzo indywidualna sprawa. Można posiłkować się opiniami z neta odnośnie np. jakości wykonania itd. ale to co nam pasuje wyjdzie dopiero przy użytkowaniu. Jeden będzie kochał miękką/twardą/brak amortyzacji a inny przeklinał. Co do samej wagi spacerówki masz rację, dlatego mam z tyłu głowy że po jakimś czasie kupimy coś lżejszego - ale to zobaczymy jak pójdzie z chustowaniem itd. Ja tylko porównywałam wagi różnych wózków że z tym BD wcale nie jest tak źle. Cytat:
Fotel super też bym chciała ale już nie mam gdzie wstawić. Z uwagi na to że pokój Antka był zawsze sypialnią dla gości przyjezdnych / a cała moja rodzina dojeżdża do mnie / musiałam kupić kanapę do jego pokoju. Zresztą - pierwsze 3 msc będę tam spać, jak nie dłużej ;-)Cytat:
zazdrocha! Samotność na L4 bardziej doskwiera, ileż można sprzątać?! zwłaszcza że to taki tydzień świstaka. W kółko to samo się robi :P Nikodem, śliczne imię, znam kilku.. ostrzegam że to małe łobuziaki hehe
|
|
#4386 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fotel nie jest niezbędny, ale podejrzewam że się będzie wygodniej na nim karmić. Poprzednio karmilam zwykle na mega niewygodnej sofie i było mi mega niewygodnie. Tym bardziej że w nocy zdarzało mi się przysnac przy kp. Cytat:
|
||
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#4388 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znajome mamusie zadręczam opowieściami i pytaniami :/Muszę mieć to badanie oka. Mam nadzieję, że będzie ok, bo jednak nastawiam się na SN choć pani ginekolog coś zaczęła sugerować ostatnio o CC „z różnych względów” – ale mam nadzieję, że to tak luźno rzuciła, bo nie powiedziała co to za względy Mnie też Niko podoba się coraz bardziej Cytat:
![]() Ja w ogóle myślałam, że będzie Czarek - ale Tżtowi nagadali jego znajomi, ze któryś tam ma pieska i nazwał go Czarek. Ale przecież my nie znamy nawet tego psa chupacabra88 ja też znam jednego małego Nikodema – ostatnio wykuł dziurę w ścianie bo chciał zrobić tajemne przejście do kosmosu…
|
||
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() Witam sie i ja po weekendzie u nas spokojnie, bo mały chory i siedzielismy w domu![]() ![]() bo to pewnie sernik bez sera ![]() ![]() A fotel do karmienia to super sprawa mi naprawdę się bardzo przydał, na łóżku byłoby mi cięzko karmić-lepiej mi się karmiło na siedząco niż na leżąco Ja się boje trochę l4, bo się zanudze w domu:P chociaz mam ambitny plan wywołania i wklejenia zdjęć do albumów a roboty z tym masa-mam mega zaległości więc może nie będzie tak źle
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do doświadczonych mamuś. Wam się te fotele do karmienia tak sprawdziły? Z kim nie rozmawiam to każdy fotel odradza "bo kanapa i poduszka wystarczy" albo "będziesz tak zmęczona że będziesz się z dzieckiem kładła i na leżąco karmiła bo siedzieć nie będziesz miała siły" ![]() Byłam dziś u krwiopijców. Fiolka krwi nie moja
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogłam się wygodnie oprzeć, plecy nie bolały, ręce sobie oparłam na zagłówkach i mi mega wygodnie było ale żeby nie było specjalnie fotela nie kupowałam znajduje się on w wyposażeniu naszego pokoju![]() ja też dziś byłam u pobrania krwi, bo w środę wizyta u endokrynologa ![]()
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak mam problem gdzie ma wyjechać terrarium. Bo w salonie go nie chcę, a na korytarzu mąż twierdzi że za zimno i za smuto będzie zwierzakowi. Tyle że u nas olbrzymi korytarz z otwartą kuchnią, także i tak co chwile ktoś tam w niej urzęduje także gdzie niby smutno?
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie !
Minął szybko ale był bardzo sympatyczny ![]() Ostatnio na nic nie mam czasu :/ a co to będzie jak pojawi się dzidziuś ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, ja dopiero za 1.5 tygodnia.. Donka super to mieszkanko! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak tu się gniewać? :PCytat:
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
obca, chupa - mówicie o albumach, a ja od roku nie mogę się zebrać, żeby wywołać fotki do ramek na ścianę w salonie, chcę tam ich dać tak z 20 sztuk. Album mam też od dawna kupiony, żeby zdjęcia ślubne wkleić, druga rocznica za nami, a tu nic nie zrobione...
|
|
|
|
#4396 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam dużo pracy, bo ostatnie zdjęcia wywołane to mam z kwietnia 2014 roku
ale założyłam folder zdjęcia do wywołania i wybrałam już fotki z 2014 roku jeszcze tylko 2 lata i finito a na chorobowym będe sobie wklejać powoli do albumów![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
tylko taki od fotografa a jeszcze mam pełno zdjęc robionych przez rodzinę, znajomych i wszystko leży i kwiczy
|
|
#4397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i stąd takie zaległości![]() więc dziewczyny rada na przysżłość-wywołujcie zdjęcia w miarę systematycznie
|
|
#4399 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny która która Was kupowała termometr w lidlu? Jesteście zadowolone? Ja mam wrażenie że pokazuje co chce..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja po mega fajnym weekendzie - sobota totalny leń, po powrocie z pracy poszliśmy w kąpiel - o 15 - i do końca dnia już tylko relaks w piżamce przed TV planowałam spacer, ale tak ciężko wiało ... A niedziela - obiadek u Mamusi a potem kilka godzin graliśmy w brydża Wzywam NiEBiE do konsultacji!!! Chociaż już wiem, że wyniki ok ![]() Glukoza na czczo: 62, po 1h 81, po 2h 111 Niestety, lekarz mnie słusznie opieprzył o furaginę - mam b. liczne bakterie w moczu dzwoniłam już do niego, kazał brać 2x dziennie furaginę przez 7 dni. Glukozę potwierdził już, że prawidłowa. Hemoglobina nawet podskoczyła, także żywię się chyba dobrze ![]() Ja zdjęć nie wywołuję od kiedy mam cyfrówkę czyli pewnie z 10 lat :P trochę smutno zwłaszcza że też mam ramki które chciałam powiesić :/
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-10-17 o 12:45 |
|
|
|
|
#4401 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chce kupic własnie jakis elektryczny ale nie mam pojęcia które sa dobre;/ bo rózne opinie krążą
|
#4403 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pewnie jak mała się urodzi to nadrobię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam posta, ale coś się nie dodał
![]() My trzy lata po ślubie a zdjęcia dalej nie wywołane. Mało tego nawet nie wgrałam ich do ramki multimedialnej żeby chociaż je wyświetlało ![]() Dzieć sobie upodobał dzisiaj moją prawą stronę brzucha i się wypycha... może nie wygląda to jakoś mega imponująco, ale czuję jak mi jeździ od środka po prawej stronie. Cytat:
Kiedyś robiłam sernik dukanowy, co prawda przepis mi zaginął już dawno i nie mogłam TEGO JEDNEGO KONKRETNEGO znaleźć Ale wiem że dziadek męża z ostrą cukrzycą się zajadał - oczywiście PRAWIE w granicach normy (pół blaszki zamiast całej na raz)
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
Ufff...pracowity poniedziałek
-Zaliczyłam sklep (spożywka) -Wycisnęłąm zdrowy, pyszny soczek -Zamknęłam w słoikach startą pigwę (pycha do herbatki! własnie się pasteryzuje) - Upiekłam chleb (tzn na razie wyrasta, ale na liście zadań odhaczone )Czas coś zjeść
|
|
|
|
#4406 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale fizjoterapeutka pokazywała, jak sobeie zrobić wygodne stanowisko do karmienia na zwykłej wersalce. Cytat:
![]() Cytat:
Z kolei motałam też noworodzia w grubasy, złamane - powyżej 260 g i było ok. Myślę, że 240g będzie dobre, wystarczy złamać. To nie jest decha np. z lnem. Cytat:
Moja koleżanka robi takie cuda - piękna pamiątka ![]() Cytat:
![]() Mieszkam na wysokim 3 piętrze bez windy, daję radę. Wnoszę starszaka (13kg szczęścia), czasami narzekam, ale da się żyć. Bańki to naprawdę świetny wynalazek. Ogniowe zawsze leczyły mnie po zapaleniach oskrzeli i krtani Bezogniowe będą lepsze.http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przeb...,538_3401.html Cytat:
Kiedy kupowałam stanik z fiszbinami, to panie patrzyły na mnie jak na UFO ![]() Orlica Jak po kontroli?
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już bym miała ogromny problem wstawiłam na fb kilka zdjęć przykładowych mojego dzieła.
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kompletuję zamówienie. Do czego się przydają te poduszeczki motylki? Czy lepszy rogalik? Czy to w ogóle potrzebne?
Osłonki na pasy potrzebne? Planuję wziąć dwa rożki, prześcieradło, dwa kocyki, jedną poduszkę - chociaż i tak pewnie na początku się nie przyda ale do kompletu będzie ładna No i się zastanawiam nad tym motylkiem/rogalikiem i nad kokonem.I nie wiem czy brać wszystko w jednym kolorze/wzorze, czy różne? O jaaaa....
|
#4409 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wołyń na pewno będą długo grać, takie filmy zawsze są długo wyświetlane. Cytat:
![]() Mój Tż wraca zwykle 20-21, gdy ja już jestem wykąpana, w łóżku, zawinięta w kołdrę, więc aktywności mi nie w głowie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jutro mam wizytę i obawiam się kolejnych rewelacji mojego gina, że niby Bartek jest duży. ![]() Cytat:
Dokładnie tak - a do tego jest lekki i smakuje naprawdę wyśmienicie ![]() Cytat:
Nigdy nie grałam w brydża! ![]() Cytat:
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-10-17 o 13:51 |
|||||||||
|
|
|
#4410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brydż super gra - ja wyssałam z mlekiem matki zasady, bo już nieraz próbowałam kogoś nauczyć i szybko się poddawałam. A serniczek kiedyś chyba zrobię ale nawalę jeszcze rodzynek ![]() Powodzenia u lekarza. A jak będzie mówił że za duży to powiedz że widziałaś nieraz już że się mieści w centylach, wiec czy to tak zapobiegawczo się martwi czy jak?
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-10-17 o 13:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

No nie mogłam sobie odmówić! Nawaliłam tylko więcej surówki na talerz, żeby warzywka pomogły z cukrem. Po godzinie... 119
Czuję się jakbym wygrała w totka
Proszę o kciukasy!
[/QUOTE]

i nie mówię to od razu o parasolce, ale typowej spacerowce składanej jedną ręką i o jakieś 5 kg lzejszej

czyli pewnie z 10 lat :P trochę smutno