|
|
#2431 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II
Standardowo były 2 drzemki, wstał z drugiej o 17, więc kapiel dopiero o 19, a w sumie i tak zasnął tylko 20 minut później niż zwykle. Chyba powoli będzie się przestawiał na 1 drzemkę. Najpierw będzie pewnie opóźniał obie, aż jedna zniknie. Nie powiem, bo chyba wolałabym jedną konkretną drzemkę niż te dwie byle jakie. Bo druga tylko na dworze ostatnio wypada i to jeszcze na wertepach. Więc średnio mi się to widzi :/
Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2016-10-19 o 20:55 |
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez myślałam ze jak przejdziemy na jedna drzemke to bedzie konkretna, a tu upa, spi w porywach od 45 min do godziny.
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;66565341]Aleks Gryzi śpi od 40minut 😂😂😂😉😉😉[/QUOTE]
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz przy zasypianiu chciałam wyciągnąć sutka po cichaczu to tak mnie użarła i nie chciała puścić że gwiazdki zobaczylam przyszukuje na noc herbate w niekapku i smoczek, zobaczymy Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Ale mam dołka, chyba nigdy się od tego cycowania nie uwolnie ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Novakia, nienawidzę jak ona płacze więc podejrzewam że szybko dam za wygrana, miękka jestem:/
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Oj wiem, ja sie uwazam za dosyc twarda a tez szybko mieklam... Ostatnie nocne karmienie od ktorego nie moglam sie uwolnic (bo nie chcialam choc chcialam) zakonczylam dosyc przypadkowo - wypilam male piwko wieczorem łudząc sie, ze tej nocy sie nie obudzi (raz sie budzil, raz nie) a jednak sie obudzil no i nie moglam mu dac siłą rzeczy. No i potem juz poszlo łatwo.
|
#2438 |
|
Raczkowanie
|
Ale pedzicie...ledwo nadrobilam
![]() My nocnika na razie nie wyciągamy, choc z reguły widze jak maly sadzi kupke siada na boku i sie napina ![]() Obiadki to moj zaczal jesc jak zaczelam mu dawac takie gęste bardzo, ale i tak ganiam za nim z łyżeczką bo wtedy wiecej zje... Ja starszego idpieluchowalam wlasnie latem, biegał bez pieluchy...i uwazam ze nic na siłę, jak nie to nie wszystko w swoim czasie...moj sie nue bal nocnika ale najzupelniej zapominal i chodził potem mokry i zamiast nocnika wolal siku robic do kibelka stawal ba takim stopniu, a kupke to siadal na takiej nakladce,Cynamon moj tez nad ranen budzi się co godzinę na cyca bo inaczej sie rozbudza, z reguly je o 2, potem o 4 a potem 5i 6 i wstaje kolo 6.30 chyba właśnie nadrabia dzieb bo je tak 3 razy dziennie, na pierwsza drzemka, po drugiej drzemce jsk na cycu dosypia i do spania na wieczór |
|
|
|
#2439 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wykończę się. Od dwóch dni jest "na rączki", jak się ją odstawia, to płacz, wrzask, łzy jak groch, aż się zanosi. I tak od 6 do 22. O ile zaśnie, bo mamy 22, a ona dopiero zaczyna wykazywać senność.
Napiernicza mnie kolano, nadgarstek, o plecach nie wspomnę, chce mi się spać, miałam dziś umyć czuprynę, żeby jutro mieć mniej roboty przed wyprawą do Lidla, ale już chyba nie będę w stanie. Byle do piątku, odgruzowywanie mieszkaneczka będzie przy tym miłą rozrywką
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
oj też wolałabym posprzàtać cały dom niż siedzieć z moim mękolem 😐
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2441 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Daisy
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Elve, Daisy - duuużo cierpliwości.
Mój wisi na tż'cie ostatnio Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Elv mam to samo ostatnio, duzo sily zycze. Nie pamietam kiedy czytalam ksiazke albo oglądalam moj serial, z ktorym jestem do tylu 1,5 sezonu. Zawsze sobie obiecuje, ze zrobie to jak M. pojdzie spac i wielkie g z tego wychodzi bo zwykle jest przeprawa z zasypianiem do 22-23 i wtedy mam wszystkiego serdecznie dosyć, tak jak dzisiaj na przykład. Jeszcze siedze jak balwan po nocy i usypiam.
|
#2445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ha tez porownywalam moje pranie do mamy 😂 sciagalam za nią program, proszek, płyn... Pralki mamy podobne, mam model nowszą i stwierdzam ze u mnie po prostu jest twardsza woda stad moje pranie zawsze gorzej wychodziło ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Kurna co w tych sloiczkach jest? Moja tez dużo chętniej zjada gotowce niż moje obiadki. No i my tez walczymy z niechęcią do jedzenia :/ pól małego sloiczka, czyli jakieś 60g to sukces ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Eh współczuję. U nas tez coraz gorsze nocki, nie wiem od czego tak się porobilo ale na pól roczku jakis kryzys przechodzila i od tamtej pory 2 pobudki to luksus, standard 4, a wczesniej potrafila spac do 7-8 z jedna pobudka ok 4-5 ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- A co do nocnika to ja wysadzam młoda. Ona nie wiem pewnie po co ale ja wiem kiedy ona sie załatwi
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki 😘 no moj tez przylepa i maruda ostatnio! albo ciagle raczki wyciaga zeby go wziac albo po prostu marudzi. nie za fajny czas takze lacze sie w bolu z tymi ktore tez tak teraz maja 😘
|
|
#2447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a u nas wieczór masakra... usypiałam ją na rękach od 22:30 6 razy i za każym razem wybudzała się po odłożeniu z płaczem. na rękach był spokój wiec nie sądzę aby jà coś bolało... za szóstym razem dostała takich spazmów jak się ocknęła w łóżeczku, że aż zwymiotowała, przy przebieraniu się rozbudziła, więc wzièłam ją do kuchni. szczeliła jeszcze kupsko, więc znowu przebieranie. o 00:30 dałam jej flachę, dojadła to co sheftała i łaskawie poszła spać. ewidentnie mi ktoś po urodzinach dziecko podmienił... a ja z tego wszystkiego raczej szybko nie zasnę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2448 |
|
Konto usunięte
|
O ludzie Daisy współczuję wieczornej przeprawy.
Aż mi głupio się chwalić teraz 😂 ale dzidziol mnie dzisiaj mega rozpieścił w nocy. Zasnął ok. 19.30, cyc o 3 (wow!), o 6, pobudka 7.15. Liczę się z tym, że to się więcej nie powtórzy, ale jestem wyspana na maxa (położyłam się o 20.30 😂
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
DAISY współczuję...
wymęczyłyście się obie...GRYZIA a co tam...gratuluję nocki i oby się powtarzało U nas...pierdyliard stękań i pobudek... mleko z kaszką w nocy też nic nie daje...nie ogarniam. W pracy jak zombie siedzę Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
DAISY, ELVE, CATHERINE współczuje dziewczyny
U nas dziś w nocy jak się wybudzała na karmienia, to siadała nade mną w łóżku, uśmiech od ucha do ucha, a ja cala w strachu, że mi nie zaśnie, ale ostatecznie spałyśmy do 9tej. DAISY co do tych sloiczkow, to ja nie zamierzam już do nich wracać, bo to byłby krok do tyłu. I tak musi się nauczyć jeść normalne jedzenie, więc walczymy dalej 💪 |
|
|
|
#2451 |
|
Konto usunięte
|
U nas słoiczek raz, czasem 2 razy w tygodniu. Głównie to, czego sama nie ugotuję - cielęcina, wołowina, królik. Nie mam dostępu do dobrego tego mięsa, więc ja gotuję indyka, a inne mięso dostaje w słoiku.
|
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u Nas nocka niby niezla bo Mala dospala bez zajakniecia sie do 4 pozniej butla i po butli juz sie wiercila. Tzt wyszedl po cichu do pracy a ta od razu na nogi :/ Mloda niby spi ladnie a ja wstaje co godzine i ja przykrywam bo nie potrafi spac normalnie tylko lazi po calym lozeczku
![]() a jakich proszkow uzywacie dla dzieci? Ja narazie loveli, nasze piore w kapsulkach bo mi wygodniej ale pranie faktycznie srednio sie dopiera... Podobno ten zel z lidla jest dobry. Wy ganiacie za dziecmi z obiadem a ja ze sniadaniem. Mloda gardzi kaszka, wlli buleczke, szyneczke czy jajeczka...
|
#2453 |
|
Konto usunięte
|
Robusta ja piorę w tym co nasze. Spróbowałam raz, nic się ze skórą nie działo, więc już się nie szczypię. Mam z Lidla płyn do płukania Doussy, długo pachnie
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pralam w bobini, jelpie a teraz mam lovele. Mam sentyment do bobini, jedyny pachnący proszek, kojarzy mi sie z pierwszymi tygodniami z małym❤ boje sie prac jego rzeczy w naszym proszku przy jego skórze.
Wspolczuje nocek laski, Daisy masakra ![]() A moj kolesio ominal poranna drzemke, jest na chodzie juz 4.5h i nic moze sie przestawia w koncu na 1, oby...Dzis na śniadanie byla premierowo jajecznica z 1 jajka. Zjadł, o dziwo najadl sie choc to malo bylo, dobrze sie czuje ale wsadzil reke w miske a potem tarl oko i cale czerwone przez godzinę😒 no ale ze strony układu pokarmowego narazie spoko hmm
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
GRYZELDA my królika nie jemy w ogóle, więc małej też nie widzę potrzeby serwowania, skoro normalnie tego nie będzie jadła. Cielęcinę dość rzadko jemy, poza tym te 8% mięsa w słoikach jakoś mnie nie przekonuje
![]() ROBUSTA to w sumie spoko, że woli konkrety ![]() NOVAKIA ja też zapach bobini uwielbiam, taki dzieciowy jest. Ja używam płynu do prania z loveli a do płukania z bobini. Pranie po płynie do płukania z loveli pachniało mi lumpeksami
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
My caly czas w loveli pierzemy
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nir używam nic do plukania ale moze wlasnie kupie bobini to bedzie zapaszek, dzieki za pomysl![]() A Grzesio dalej nie spi, 3 posilki zjadl, walnął kupala na miejscowce i chodzi niestrudzenie 😂
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
Jeju dziewczyny wspolczuje nocek,co te dzidziole wyprawiaja:-\duzo sily wam zycze,u nas nocka w miare plakala kilka razy przez zabka ale potem juz spokojnie bylo.
Ja juz piore Lenki ciuszki w naszym proszku zadnych problemow ze skora nie ma wiec nie widze powodu zeby tych dzieciowych uzywac ![]() dziewczyny ma ktoras z was fotelik ROMER KING? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze kiedys na samym początku ktoras z Was, xhyba grudniowka wrzucala link o spaniu, nie moge go znalezc a chce poczytac o ilosci snu w danym wieku, czy ktos cos sobie przypomina albo wie?
No Grzesko padl😉 po 6h😮
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
KASIULA my mamy romer king plus czy king II
![]() Jeszcze nie używamy, a czemu pytasz? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

przyszukuje na noc herbate w niekapku i smoczek, zobaczymy