|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz.8
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#542 | |
|
na przekór do celu
|
Czytam i widzę, że mowa o wstążkach, nie o apaszkach
![]() Wstążka na smyczy by mnie zastanowiła, urody ona psu nie dodaje, więc faktycznie musi być z innego powodu, ale apaszka już nie ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja miała taką różową apaszkę, ma też świąteczną i do kibicowania na mecz. Ale jak pies przy smyczy (nie przy obroży) ma żółtą wstążkę to jest właśnie sygnał "dajn nam spokój" - pies może być chory, agresywny, właściciel nie życzy sobie kontaktu z psem itp itd. |
|
|
|
|
#545 |
|
... choć nie Westwood
|
My juz po chrzcinach. Przyjemnie bylo. Chociaż dalej uwazam, ze miesięczne dziecko jest za male na chrzciny z imprezą. W kosciele bylo jeszcze dwóch chłopców i na pewno kazdy z nich mial więcej niz 3-4 miesiące.
Jutro do pracy... ciekawa jestem co tan zastane i ile zalwzglpsci do nadrobienia moze chociaż nowe biurko juz bedzie
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja miała taką różową apaszkę, ma też świąteczną i do kibicowania na mecz. Ale jak pies przy smyczy (nie przy obroży) ma żółtą wstążkę to jest właśnie sygnał "dajn nam spokój" - pies może być chory, agresywny, właściciel nie życzy sobie kontaktu z psem itp itd.[/QUOTE] Swoja droga, ja nie mam psa, ale nie przeszkadza Wam jak ktos glaszcze Wasze psy ot tak? Mam jednych znajomych z psem i mowia ze ludzie sie prawie obrazaja jak im mowia ze nie mozna glaskac ich psa.. Na miejscu wlasciciela sama bym taka wstazke dala... A pies przewodbik to nie ma takiej jakby kamizelki z napisem ze jest przewodnikiem? Mieszkalam w bloku z pania ktora mocno niedowidziala i jen piesek taka mial ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
ja raz bylam na mszy chrzcielnej( z 10 lat temu) gdzie 4 letni chlopiec mial chrzest. pamiętam, że jak ksiadz do niego podszedl i sie usmiechnal to chlopczyk wyciagal raczki do ksiedza
, ksiadz odlozyl te kropidla i inne na tacke, chwycil go za raczki, pobujał nimi i przeszedł do chrztu:P
|
|
|
|
#548 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na którą było w kościele? Mam nadzieje że u nas też będzie tak szybko bo faktycznie z takim maluchem to średnio.. my planujemy w lutym.. Pokaż potem ten prezent ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;66693841]Tylko lokal ahh no widzisz coś mi świtało ale nie wiedziałam gdzie ![]() Czyli u teściów zostajecie póki co ?
|
|
#550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas granatowa oznacza, że lubię niebieski kolor ale fakt o tym przy smyczy kiedyś coś słyszałamCytat:
wreszcie się doczekałam więc spokojnie, zakończycie remont i na wszystko przyjdzie czas a jeszcze będzie miał pupil super w domku z ogrodem ![]() a co do szycia jak tylko masz możliwość spróbować to się nie zastanawiaj! ja takie rzeczy jak przeszycie poszewki czy skrócenie zasłony robiłam po 2 godzinach od włączenia maszyny po raz pierwszy w życiu nie było idealnie równo i czasami nadal nie jest ale z czasem jest coraz lepiej aktualnie jestem dumna z mojej spódnicy z koła
|
||
|
|
|
#551 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas są na 14 dlatego się zdziwiłam
|
|
#553 |
|
na przekór do celu
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;66692966]Apaszki, chusteczki, szelki, muchy kolorowe to tylko estetyka
Moja miała taką różową apaszkę, ma też świąteczną i do kibicowania na mecz. Ale jak pies przy smyczy (nie przy obroży) ma żółtą wstążkę to jest właśnie sygnał "dajn nam spokój" - pies może być chory, agresywny, właściciel nie życzy sobie kontaktu z psem itp itd.[/QUOTE] No właśnie Tak jak pisałam, apaszka na psie wywołuje u mnie: "ojojoj jakie słodkości" A wstążka na smyczy, nawet jeśli nie wiedziałabym co znaczy, to zmusiłaby mnie do myślenia po co tam jest... Dlatego kolory apaszek są dla mnie bez znaczenia Dla urody![]() Psów na smyczy nie głaszczę ot tak, jak już mam ochotę to pytam właściciela lub nie pytam, jeśli pies jest już łapami oparty o moje kolana, a właściciel ma banana na twarzy
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w rodzinie chrzciny byly jak dzidzius mial 2,5 miesiąca. Tylko impreza byla w mieszkaniu, więc chwilkę z nami posiedzial, w kosciele przespal, w domu po 2 h poszedl spac, a goscie jedli, cos tam wypili itp.
|
|
|
|
#557 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
) dziecko wygląda ładniej, juz sie usmiecha, no i jest takim slodkim bobasem, a nie pomarszczonym placzacym bochenkiem
|
|
|
#558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Postawiliśmy wszystko na jedną kartę
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas chrzciny najbliższa rodzina 43 osoby: mdleje: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#560 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Moja chrzesnica miała coś ponad 2 miechy gdy był chrzest. Ale w niczym to nie przeszkadzało
Dziewczyny trochę inny temat. Czy któraś z was ma dobry i sprawdzony przepis na krem z dyni? |
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też tak wyjdzie... Ja jestem za tym żeby okroić max do 20 osób ale z moim TZ raczej nie przejdzie...na szczęście jeszcze dużo czasu jest i nie będę się na zapas tym stresować
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. My wczoraj juz zmienilismy wyspe i hotel. Tym razem mamy bardzo ladny i czysty pokoj.
![]() Ja na tym wyjezdzie postawilam sobie za cel probowanie najdziwniejszych i najpiekniejszych koktajli. Kreatywnsc barmani maja tutaj niesamowita. Raj dla fanow drinkow z parasolkami.
|
#564 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio mój Tż robił z marchewką. Ogólnie żeby zachować konsystencję kremu zawsze gotuję dane warzywo w małej ilości wody i osobno bulion. Później dodaję tyle ile trzeba. |
|
|
|
|
#565 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jak mi leci dziecko z łapami to zabieram pas i mówię, że piesek musi się załatwić. Na szczęście u mnie ludzie są naprawdę ogarnięci, mamy pytają za dzieci, czy można, albo same dzieci są nauczone. Aczkolwiek trochę to męczy - ja praktycznie nie mam spaceru (chyba, że deszcz), żeby ktoś nie chciał pogłaskać psa, albo nie skomentował. No cały czas wygląda jak słodki szczeniaczek i budzi takie właśnie uczucia u ludzi Ale znoszę, może gdyby na każdym spacerze było głaskanie po 4 razy to miałabym dość ![]() Ja przy okazji staram się nauczyć dzieci jak głaskać psa. Że klepanie po główce nie jest fajne, że piesek lubi jak się głaszcze po grzbiecie, albo między przednimi łapami. Że nie lubi gwałtownych ruchów i takie tam. Z drugiej strony są psy po przejściach, ze schroniska, które mogą źle zareagować na głaskanie. Mogą być psy ze schorzeniami no i jest różnie. I wcale się nie dziwie żadnym właścicielom, że sobie nie życzą. My teraz robimy "akcję edukacyjną". Dużo osób chodzi bez smyczy z psami (duzymi) i bez kagańca. Na 10 takich przypadków, tylko jeden pan miał kontrolę nad psem - przeszłam z moim, a jego pies nawet się nie obejrzał na mojego - i to jest ok. Natomiast przed resztą zastawiamy naszego nogą, tupiemy i robimy wykład właścicielowi, że co to ma być, my sobie nie życzymy, psa mamy na smyczy, za takie coś to mandat. Głównie w odpowiedzi otrzymujemy wiązanki i hasła "mój nic nie zrobi". I wtedy mówimy - a jak mój zrobi to co? Jak wystawi kły, to pana się nie będzie bronił? I wtedy wychodzi jacy ludzie są głupi. Cytat:
![]() Cytat:
a i wybralśmy wannę, wc, umywalkę, płytki (brakuje nam tylko do obudowy wany, ale to dlatego, że zmieniłam koncepcję ).
|
|||
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Moja chrześnica miała jakieś 4-5 miesięcy, pamiętam nawet w co sama byłam ubrana, a w przyszłym roku jej komunia. Kiedy to minęło?
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
co do bochenków na fb jest stronka z kotami, które pozują na bochenki chleba
|
|
|
|
#568 | ||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;66696881]hmmm, to zależy. Dla psa to czasem dobre, zwłaszcza jak masz szczeniaka - socjalizujesz go, mniejsza szansa jak będą go głaskać dzieci, że w przyszłości np. będzie się ich bał. Jak ktoś głaskał, to ja wciskałam ludziom smaczki, żeby karmili mi psa (jak była mała ok. 4 miesiecy miała). Ale jak mi leci dziecko z łapami to zabieram pas i mówię, że piesek musi się załatwić. Na szczęście u mnie ludzie są naprawdę ogarnięci, mamy pytają za dzieci, czy można, albo same dzieci są nauczone. Aczkolwiek trochę to męczy - ja praktycznie nie mam spaceru (chyba, że deszcz), żeby ktoś nie chciał pogłaskać psa, albo nie skomentował. No cały czas wygląda jak słodki szczeniaczek i budzi takie właśnie uczucia u ludzi Ale znoszę, może gdyby na każdym spacerze było głaskanie po 4 razy to miałabym dość ![]() Ja przy okazji staram się nauczyć dzieci jak głaskać psa. Że klepanie po główce nie jest fajne, że piesek lubi jak się głaszcze po grzbiecie, albo między przednimi łapami. Że nie lubi gwałtownych ruchów i takie tam. Z drugiej strony są psy po przejściach, ze schroniska, które mogą źle zareagować na głaskanie. Mogą być psy ze schorzeniami no i jest różnie. I wcale się nie dziwie żadnym właścicielom, że sobie nie życzą. My teraz robimy "akcję edukacyjną". Dużo osób chodzi bez smyczy z psami (duzymi) i bez kagańca. Na 10 takich przypadków, tylko jeden pan miał kontrolę nad psem - przeszłam z moim, a jego pies nawet się nie obejrzał na mojego - i to jest ok. Natomiast przed resztą zastawiamy naszego nogą, tupiemy i robimy wykład właścicielowi, że co to ma być, my sobie nie życzymy, psa mamy na smyczy, za takie coś to mandat. Głównie w odpowiedzi otrzymujemy wiązanki i hasła "mój nic nie zrobi". I wtedy mówimy - a jak mój zrobi to co? Jak wystawi kły, to pana się nie będzie bronił? I wtedy wychodzi jacy ludzie są głupi. Skąd ja to znam ![]() a i wybralśmy wannę, wc, umywalkę, płytki (brakuje nam tylko do obudowy wany, ale to dlatego, że zmieniłam koncepcję ).[/QUOTE]Poka co wybraliście ![]() Cytat:
|
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zaprasza sie rodziców i rodzenstwo... kuzynostwa juz nie tak samo moich ciotek i wujków wiec jakbym zaprosila jakas ciocie i kuzynke to rozszerzanie listy gosci nie okrajanie ![]() Cytat:
)
|
|
#570 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() No i generalnie u mnie to samo, raczej nie zapraszalabym całego rodzenstwa mojej mamy. W ogóle po weselu świetnie wiem kogo olac... niestety
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Moja miała taką różową apaszkę, ma też świąteczną i do kibicowania na mecz.
moze chociaż nowe biurko juz bedzie 

ale fakt o tym przy smyczy kiedyś coś słyszałam