|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10
Fajnie! nas dopiero w grudniu. Jak J. się odnajduje w przedszkolu? Sika?
Pamiętam, jak pisałaś, że pierwszego dnia nie jadł, nie pił, nie sikał ![]() Cytat:
![]() Ja sporadycznie kupuję to: http://czytamyetykiety.pl/products/s...owym-rolmlecz/ też wydaje mi się, że ma dobry skład, dostępne w biedrze. A z naturalnego rol-mlecza robię z Wo to: http://www.smakocie.com/2012/01/twar...i-nigelli.html te placuszki są przepyszne! Mieszam właśnie ten rolmecz ze zwykłym twarogiem, polecam! Klementyna, ja też puszczam 2-3 bajki, jak chcę po prostu chwilę odpocząć, a jestem sama z nim cały dzień. Ale staram się tego za często nie wykorzystywać, chociaż kusi Częściej włączam, jak pracuję w domu, czasem się nie da inaczej.Kasia, w grudniu długo będziesz w PL? Moderna, biuro lepsze godzinowo, chaos ogarniesz, kto jak kto, ale Ty jesteś świetnie zorganizowana.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-10-28 o 11:04 |
|
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
no, ale jak mam coś dać -hipotetycznie- Michałowi, nie dając Olce? przecież w łazience go nie zamknę?! ![]() Cytat:
heh... zawsze myślałam, że dzieci są placuszkowo-mączne. z bratem tak mieliśmy - ja naleśnikowa, on pierożano-kopytkowy. moje dzieci nie chcą :/
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Corka
Od 19do30grudnia czyli cale 11dni Milus ma pasowanie 24listopada szkoda z mnie nie bedzie 😢 A chcialabym was prosic o rade mlody w srode oglada bajke o Robcie ... i caly czas gada tylko Lobota Lobota chcem Kup Lobota planuje mu kupic ale tyle tego jest ze nie ogarniam ... moze macie jakies pomysly Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Moderna moja mama dopiero teraz robi prawo jazdy 😉 więc da się na pewno 😉
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
nas też nie będzie
u nas, z założenia, pasowanie jest bez dorosłych. może i fajnie ![]() tylko szkoda, że foty z przedszkola są jak robione kalkulatorem...
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Jakub bajki ogląda wieczorem, przed kolacja. 2 odcinki pociąg tomek i 1 bob budowniczy. Więcej nie bo nie włączam wcześniej, czasem się bawi czekając, czasem kładzie się na kanapie i czeka na Tomka, później każe wyłączyć, albo ogląda kawałek jeszcze czegoś mówiąc: Ja tu poczekam aż zrobisz kolację. Jak mały był, tak w wieku Domi włączalam mu czasem po 2-3 piosenki z super simple learning czy jakoś tak, tu na wątku ktoś polecał, ale J. rzucał się, płakał, wsciekal jak wylaczalam i więcej płaczu było niż oglądania, to zrezygnowalismy na długi czas z tv. Teraz on ogląda, Domi zupełnie nie zainteresowana, tyle co piloty podaje jak J. mówi że chce juz oglądać.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Pani, na poczatku byly awantury, ale jak zobaczył, że nie ma przepros to sam wyłącza jak mu mówie, ze koniec- tylko musze mu wczesniej powiedziec, żeby sie przygotował, np, ze po tej bajce wyłaczamy.
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pytanie o goraczke przy ospie - M. od piatku nie mial podwyzszonej temperatury, calkiem w normie, sama spadla w nocy bez lekow, i teraz po prawie 3 dobach nagle sie znowu pojawila - to normalne? Czy to cos innego sie dzieje?
Ktoras z Was doswiadczyla lub ma info od lekarza? |
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10
Byliśmy wczoraj na wszelki wypadek u lekarza, bo miał temp. 39,5 i się wystraszyłam, ze może jakieś powikłania - meningitis wykluczył na razie, a skąd gorączka nie wiadomo - możliwe ze przyplątała się inna infekcja . Teraz ma cały czas trochę ponad 38, ehhh
|
|
#3280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz dwa razy byl osiusiany, panie nie maja nawet takich malutkich stopni w toalecie - chyba kupie i im zaniose bo mi szkoda M. ![]() znam te placuszki - placuszki Oliwki naszej jak M. byl malutki to czesto robilam ![]() dostalam te prace w biurze zaczynam 14-tego listopada.Cytat:
Cytat:
pomysle o tym
|
|||
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna
Gratuluje pracy 👏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
ekspresem Ci poszło!
klas ki:![]() w kontekście obiadowym: MIĘSO ![]() I jak M.? przeszło mu?
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
to M. do wszystkiego chce kielbase
![]() moich "wedlin" nie chce jesc, miesa jak zrobie tez nie za bardzo - bo ja malo doprawiam. Jedynie jak zrobie nuggetsy kurczakowe to je (w panierce z platkow kukurydzianych )goraczka dzis juz spadla (moze to moja wina, bo bylam z dzeickiem na spacerze, jak byl bezgoraczkowy )nie mam pojecia - trzeba siedziec w domu przy ospie, mimo, ze goraczki nie ma? Jak dlugo? |
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
![]() swój chłop ![]() a ospowo nie pomogę. pamiętam z dzieciństwa, że mieliśmy z bratem kwarantannę
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
moderna gratuluje pracy i kciuki za Marsela!
Ja w sobote miałam wizytę...Ma być dziewczynka Pani Ty jestes szyjkowym ekspertem- jakies złote rady? Dziś zamówiłam sobie nawet papierki lakmusowe, bo zaczynam schizowac, czy wszystko ok...Po 20 tyg ma byc z górki, a ja zaczyma srtressss.. Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2016-11-02 o 09:18 |
|
|
|
|
#3287 |
|
MBZ♥
|
Moderna gratuluję pracy bardzo bardzo
Co do ospy to wiem tylko tyle, że jak ja byłam chora to lekarz mówił że mam zostać w domu min 10 dni- aby nie przeziębic ospy. Może miało to związek z ogólnym osłabieniem organizmu? A jak Marssel dziś? Klementyna, bardzo się cieszę Trzymam kciuki za Was
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na chwilke do Moderny
dzis zamowie plytki to może odetchne i wroce na dobre ![]() Moderna nam kazali siedziec w domu 2 tyg. Bylo lato, upal itd wiec widzac moja minę lekarka najpierw powiedziala, ze ewentualnie po tygodniu na chwilke gdzies w cien na swoim podworku mozna by wyjsc ale po chwili powiedziala, ze jednak nie, lepiej nie ryzykowac. Po pierwsze, ospa moze miec powazne powikłania. Organizm jest okropnie oslabiony przy tej chorobie (gdzies czytalam, ze dochodzi do siebie nawet kilka miesiecy ). Chlopiec z Karola grupy trafil do szpitala z ostrym zapaleniem płuc po ospiePo drugie, dopoki wszystko nie zaschnie dziecko zaraza. Nawet na swoje podworko nie moglismy wyjsc. Podobno mozna zarazic osobe znajdujaca sie kilkanascie metrow dalej... Po trzecie, slonce. Nie mozna wystawiac krost na slonce. Nie wiedzieliśmy, ze Karol ma ospe i chodzil normalnie po sloncu.. ma blizny na rekach
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo za nic nie mozemy z mężem dojśc do porozumienia.... Podoba mi się i Zosia i Marysia- ale to nasze mamy więc nie chcemy... Mi sie podoba Helenka- tż nie zdzierży , Kinga, Łucja, Amelia, Maja, Emilka, - tez temu mojemu dziwakowi nie pasuje.....Jemu podoba się Klaudia i Karolina- ja nie zdzierże;p Jako taki kompromis to Natalia i ALicja- ale jednak wolałabym jakies z pierwszej grupy faworytów;p Więc jestesmy w czarnej du*** |
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, nie sądziłam, że kiedykolwiek w jakiejkolwiek kwestii będę ekspertem. w tej też się nie poczuwam ![]() miałam jedno zalecenie: spoczynkowy tryb. ale u mnie każdy mini-spacer źle się kończył, więc leżałam plackiem i nie robiłam totalnie nic. a i nosić mogłam jedynie kubek z herbatą ![]() nie martw się laska. według mnie nie masz problemu z szyjką (i obyś nie miała ). 3 cm to dużo, więc leż, za Pakerkiem niech biega pan Mąż i tyle ![]() czekam ![]() jeszcze macie dużo czasu. na pewno dojdziecie do porozumienia. ale dlaczego nie może być imię po babciach?
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby to powiedzieć, po prostu nie chcemy, po babciach A 2 Zoś lub MAryś rodzina by nie przezyła;p Zbyt temperamentne;p
|
|
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
musialam dzis zadwonic do hotelu i odmowic propozycji
alez bylo mi ciezko!bardzo dziekuje za wszystkie gratulacje Cytat:
mi w ciazy lekarz tylko raz sprawdzil szyjke na moja prosbe, miala cos ok 2,5cm - i mowil, ze dlugosc nie ma wiekszego znaczenia. Mysle, ze jak cos sie mialoby dziac, to lekarz na pewno Cie poinformuje, nie martw sie Cytat:
![]() M. juz od wczoraj dobrze a krostki juz mu w piatek przyschly, takie wypukle z plynem to mial moze doslownie z piec - ekspresowa ta ospa, pewnie jednak szczepienie mialo jakis pozytywny wplyw ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-11-02 o 10:47 |
||||
|
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie może siusiać na stojąco? Wo w domu siada, w przedszkolu na stojąco.
Gratuluję pracy! ![]() Kinga - nasz typ, jeśli kiedykolwiek będziemy mieli córkę.
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam na stałe 3x2 mg, no-spę w razie W.
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
ale Marcel, sam z siebie, nie chce na stojąco?
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper sika na stojąco- jak obsika to czyści;p no czasem ja wytre;p;p
Ja mam magne b6 2x2 i no-spe w razie w( co ok. 2 dni biore) bo coś tam mi jest... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Pamiętam, jak pisałaś, że pierwszego dnia nie jadł, nie pił, nie sikał 

Częściej włączam, jak pracuję w domu, czasem się nie da inaczej.

u nas, z założenia, pasowanie jest bez dorosłych.

juz dwa razy byl osiusiany, panie nie maja nawet takich malutkich stopni w toalecie - chyba kupie i im zaniose bo mi szkoda M. 

klas ki:
). Chlopiec z Karola grupy trafil do szpitala z ostrym zapaleniem płuc po ospie
, Kinga, Łucja, Amelia, Maja, Emilka, - tez temu mojemu dziwakowi nie pasuje.....