si³ownia, trening si³owy, ramiona - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubi± aktywno¶æ fizyczn± i chc± spaliæ zbêdne kalorie. Wejd¼, poznaj ¶wiat fitnessu i ró¿ne rodzaje aktywno¶ci fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-11-17, 14:21   #1
pannazuza
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 52

si³ownia, trening si³owy, ramiona

hej mam problem lubiê sport lubiê aktywnie ¿yæ i lubiê si³ownie... z ta si³owni± w³a¶nie o tyle mam problem, poniewa¿ jaki¶ czas trenowa³am pod okiem trenera personalnego u³o¿y³ mi ca³y plan treningowy i zmiany w ciele by³y naprawdê szybko widoczne...problem w tym, ¿e mam w moim odczuciu do¶æ masywne ramiona i rêce i æwicz±c wszystkie partie cia³a szybko mój biceps powiêksza³ swoje rozmiary...nie chce wygl±daæ jak facet chce spaliæ trochê tkanki t³uszczowej i siê ciut umiê¶niæ ale te rêce wygl±daj± jeszcze gorzej...nawet na zdjêciach widaæ moje wielkie ³apska...jak mam spaliæ t³uszcz na ramionach nie powiêkszaj±c przy tym ich objêto¶ci|???|chcia³abym mieæ ³adny zarys miê¶nia a nie wielka ³apê;-// zawsze by³y spore a si³ownia tylko pogarsza sprawe w moim odczuciu, trener zapewnia³ ¿e to chwilowe i ¿e potem zejdzie mi t³uszczc a zostana mie¶nie ale co¶ nie wierze...
pannazuza jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-18, 10:08   #2
kiwii987
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4
Dot.: si³ownia, trening si³owy, ramiona

Wszystko zale¿y od treningu jaki ci fundowa³ twój trener. W przypadku je¿eli zale¿y tobie wy³±cznie na redukcji tkanki odradza³abym trening z ciê¿arem. Skoncentruj siê na cardio oraz prostych æwiczeniach wielostawowych.
Stary 2016-11-18, 12:32   #3
bentlej90
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

pannazuza, wszystko zale¿y od Twoich warunków genetycznych, je¶li zawsze mia³a¶ du¿e ramiona ,,masywne" to prawdopodobnie tak zostanie. Mo¿esz je wysmukliæ, wymodelowaæ, ¿eby wygl±da³y lepiej. Je¶li masz predyspozycje do du¿ych bicepsów nie rób ich. Mo¿esz wykonaæ prosty test, napi±æ miê¶nie ramion i z³apaæ siê mocno za skórê, to co uda Ci siê z³apaæ i jest miêkkie, jest to tkanka t³uszczowa, której mo¿esz siê pozbyæ. Je¶li ca³e ramiona s± twarde jest to tkanka t³uszczowa. Jest jeden sposób na pozbycie siê masy miê¶niowej i to do¶æ szybko 3-4 tygodnie. W³o¿yæ rêkê w gips, ale moim zdaniem nie warto i nale¿y np. rozbudowaæ nieco obrêcz barkow± i wtedy wszystko bêdzie symetrycznie dobrze wygl±daæ
Stary 2016-11-18, 22:12   #4
cava
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 121

T³uszcz nie pali sie miejscowo, tylko ca³o¶ciowo za spraw± niedoboru kalorycznego.
Dlatego biegacze chudzi sa ca³o¶ciowo, a nie tylko na nogach, którymi biegn±c przebieraj±.

Spokojnie mozesz tak u³o¿yæ trening, ¿eby nie wysilaæ ramion a nabudowywaæ w±tlejsze partie cia³a co zrównowazy sylwetkê.
Robi±c np. przysiady spalasz t³uszcz tak samo na ty³ku i udach jak i na brzuchu, plecach, ramionach i np. twarzy, ale o ile miê¶nie ty³ka i ud bêd± mia³y okazje od tego przyrosn±æ, to ramion juz nie.

Mo¿esz tez mieszac rodzaje treningów i na partie które chcesz rozbudowaæ stosowaæ trening si³owy, a na partie których obwodów nie chcia³aby¶ zwiêkszaæ: _wytrzyma³o¶ciowo_si³owy (mniejszy ciê¿ar, duzo wiêcej powtórzeñ w du¿o szybszym tempie. Taki trening ujêdrnia, ale nie zwiêksza obwodów miê¶ni.

Z salamandr± w d³oni szed³em przez powierzchniê komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-19, 09:06   #5
Agafitness
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 323

Na te partie miê¶ni stosuj obci±¿enia,z ktorymi bedziesz w stanie zrobiæ 4 serie po 15 powtorzeñ.Szybkie tempo,minimalne przerwy na odpoczynek miêdzy seriami

Nie s³uchaj podpowiedzi typu "odpu¶æ na te partie trening z ciê¿arami". Przecie¿ na pewno zalezy Ci aby ca³a sylwetka by³a proporcjonalna a ka¿da partia miê¶ni ujêdrniona. Bez obci±¿eñ ciê¿ko bedzie uzyskaæ taki efekt
Agafitness jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-11-19 09:06:25

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.