|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część trzecia ::..
no to dobcie
ja chyba przedłużę sobie o tydzień bo od kilku dniem pogniewałam się z kibelkiem no i mi wszystko wróciło
|
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zrobiłam kakao ... ale takie prawdziwe, z gorzkiego, sypkiego (oczywiście z mlekiem 0.5%
) i jestem w szoku... prawie jak bym na nowo odkryła smak prawdziwego kakao, bo przez ostatnie lata piłam tylko jakieś przesłodzone doaromatyzowane instanty :P Sypnęłam do niego szczyptę cynamonu i wyszło super. Teraz mi cieplutko
|
|
|
|
#153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jadlam kiedys jeszcze jakas dobra wedzona, ale za cholere nie pamietam co to bylo... jak sobie przypomne to dam znac![]() Cytat:
no wlasnie, nie marudz skoro nie masz ochoty to nie rob sobie problemu! a na krowki nie patrz, ja tez ciezko przezylam rozwod z nimi i staram sie zapomniec, jak o starym tz'ecie... i to w dodatku toksycznym, bo oprocz tego, ze smaczny to ZADNEGO z niego pozytku ![]() ej, do nas zawsze mozesz otworzyc paszcze, my chetnie wysluchamy i doradzimy i w ogole! bo my to wielka plazowa rodzina, pamietaj o, twoj plan jest poprawny, powinien ci dac kopa do trzymania sie dietki! ale z drugiej strony i tak jestes super wiec nie pieprz! uuuh, koniec dola, kooooniec! a na piwko, a raczej winko to sie mozemy umowic przed monitorem jak obie bedziemy miec 2 faze![]() no to idz wez ciepla kapiel z piana, peeling kawowy, ktory PIEKNIE pachnie, wetrzyj w cialko zelik i ciesz sie zyciem z nami ![]() ![]() ![]() BUZIIIIOOOOL poprawiajacy humor leci do ciebie
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba przesadzilam dzisiaj, no wiec tak:
śniadanie godz 10.20 - jajecznica z 3 jajek z cebulką, pieczarkami, ziołami prowan., tzatzikami i herbatka zielona 2śn. - godz. 13 - 20 orzszkow ziemnych i garść pestek dyni godz. 14 - szklanka maślanki z lyzeczka kakao i 2 tab. slodziku godz. 16.20 - caqppucino bez cukru of kors godz. 18 - polowa duzego talerza fasolki szparagowej z tzatzikami i duzy mintaj obtoczony w jajku, sezamie i pieczarkami na wierzchu teraz pije wode mineralną, jestem tak pełna ze szok w trampkach chyba za duzo zjadlam dzisiajgdzies kolo 21 zjem jeszcze jogurcik nat z kakao slodzikiem aromatem i cynaomonem aaaaaaa i kupilam cukierki alpenliebe wiec pewnie sie skusze na 3
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
a ja juz po kolacji
nie zjadlam tego tunczyka z twarogiem bo wyszlo bleee- 1/2 malej parowki z indyka - lyzke tunczyka w sosie wlasnym - makrele z ogrokiem konserwowym (ajajaj) i odrobina majonezu ahh jak ja to lubie i na dzis koniec a jutro juz 13 dzien plazowania (oby nie pechowy![]() ![]() )
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#157 |
|
Rozeznanie
|
Wiedziałam, że jak wrócę nie będzie tak jak zostawiłam wątek rano czyli na 2 stronie tylko dalej, ale już 6
Dobra, atakuję i czytam, bo wskoczyłam na ostatnią stronę, żeby wam zakomunikować, że jestem i po prostu czytam ^^ Stęskniłam się
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
ej czeu jecie parowki? przeciez one sa zakazane w I fazie... no i jest w nich wszystko co niedobre... lepiej chyba wedline chuda...no ale ja sie nie znam
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
ale twarog z tymi slodkimi dodatkami mogę?
tzn chodzi ci o to zeby zjesc twarog zamiast jogurtu ? czy o to zeby nie jesc na slodko?
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie dobre pytanie bo ja wlasnie na noc jem cos na slodko na serku/ricotcie albo wiejskim :|
|
#161 | ||
|
Zadomowienie
|
ze
Cytat:
Cytat:
. chodzi o to aby na noc jesc bialko- najlepiej w postaci serka. twarog zawiera kazeine, dzieki ktorej nasz metabolizm dziala intensywnie spalajac tluszczyk i budujac miesnie, podczas gdy my spimy . jogurt to wegle, wiec na noc zdecydowanie nie.
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha to dziękujemy za odpowiedź ja byłam przekonana ze jogurt nat to samo bialko i mozna na noc jako bialkowa kolacja ale sie mylilam widze
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie zastanawiam czy to aby napewno dobrze jesc tak przed snem...? bo wiem, ze jest teoria, ze teoria o jedzeniu do max3 godz przed snem to bzdura, ale nie znam zadnych uzasadnien logicznych... moze mi to ktos wyjasnic?
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odp
to dobre wiesci bo nieznosze jogurtow a serek czasem w siebie wcisne.
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy mowia wokolo ze wlasnie gdzie 3 godz przed snem nalezy zjesc ostatni posilek a tu nie? nie rozumie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie na tym forum pierwszy raz dowiedzialam sie, ze ta teoria jest podobno nieprawdziwa i czesto dziewczyny szamaja cos przed snem. dlatego sie pytam bo niebardzo to rozumiem
ja nie jem po 18, dlugo wypracowywalam ten nawyk i ciezko mi by bylo sie teraz przestawic dlatego chcialam sie dowiedziec czy to chociaz sluszne
|
|
#167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powszechnie wiadomo, ze powinno sie jesc co 3 h. jedzac o 18 posilek, nastepny jemy ok.7, co daje nam ok. 12h bez jedzenia!!!. to jest za duzo- niepotrzebnie zwalniamy metabolizm, spalaja sie miesnie itd. od dawna jem ostatni czystobialkowy posilek na ok.1h przed snem i pomoglo mi to schudnac .a wszystko to wiem od dietetyka, zeby nie bylo, ze "dubt smalone" pisze
|
|
#168 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Przebrnęłam Kochane współtowarzyszki przez ten gąszcz postów
![]() Cytat:
o tym samym dziś myślałam, że wspaniale sobie radzicie i nie potrzebujecie wcale mnie, czego dzisiejszy dzień jest dowodem Dobrze wychowane dzieci <-- joke Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na I fazie postaraj się jeść jak najwięcej warzyw + białko, czyli nie samymi wieśniakami żyj, tylko wieśniakami z sałatkami jak już coś, ale o mięsku nie zapominaj, powodzenia I witamy w naszych skromnych progach ![]() Cytat:
![]() Pewnie zanim napisałam tego posta już coś naskrobałyście ![]() Edit: PS: cholerka, ale dłuuugiiiiiiiiiiiiiiiiiii i
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, ale podobno poczas snu organizm nie trawi czy tam nie spalamy tego co zjemy, juz nie pamietam, wiec? poza tym wiele osob gorzej spi z pelnym brzuszkiem, m.in ja
na glodniaka spokojnie i rano sie lepiej czuje.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
dlatego na noc je sie czyste BIALKO ze wzgledu na KAZEINE.
|
#171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ooo, dzieki, ze uprzedzilas, to ich nie kupie:p a co do tych orzeszkow i pesteczek. to jest wymienne? tzn albo 15nerkowcow ALBO 30pistacji ALBO 2lyzki pestek dyni? bo juz sie pogubilam ![]() no tak, ale z tego wynika, ze co, bialko to jakis wyjatek? magiczka taka, ze to nam nic nie zaszkodzi? nie lapie tego kompletnie
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Hejo Plażowiczki
właśnie się zaopatrzyłam w troszkę nabiału, warzyw i mogę nadal z Wami być na słonecznym piasku ;D Duuuużo piszecie i krucafiks (w moim mniemaniu) strasznie mało jecie. Albo ja jestem taki głodomor, ze u Was 3 posiłki, a u mnie jeden Ale to nic .. zobaczymy jak bedzie dalej ![]() Musze dopracowac troszke swoj plan i lecim. A słuchajta - tak odradzacie ten ser poltlusty - a twarozki 4 % jecie, serki 5 % tyz, nie wspominajac juz o fecie 12 % Coz takiego zlego jest w tych 4 procentach tłuszczu? Moze ten "twarogowy" jest jakis wybitnie niefajny?
|
#173 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() jestem juz po pysznym peelingu, pozniej nasmarowalam sie tym 'sculp up'em i czuje sie bosko tylko ze bylam dzisiaj na solarium i chyba troszke sie przypalilam.. ale wole sie przypalic niz byc biala hehe i zaczynam sie sobie podobac, zwlaszcza po tych wieczornych zabiegach troche pocwiczylam i mam ochote na jeszcze mam motywacjejutro 12 dzien juuuuppppiii nie myslalam ze tak naprawde uda mi sie tak dlugo byc na SB i miec zamiar calkowicie zmienic styl zyciaa teraz to juz mi sie w glowie nie miesci jesc niezdrowo chociaz nie powiem... ostatnio jak przechodzilam obok 'lody italia' to jak widzialam tych ludzi zajadajacych i tak pachnących to slinka mi leciala.. ale wiem ze nie moge bo przez to wlasnie czuje sie jak pasztet wiec osiagne cel i juz a lody bedą pozniej, jak juz bede szczupla i od czasu do czasu tylkoCytat:
wlasnie sobie jem galaretke mleczną - bardzo dobra ale ja bym to jeszcze zmiksowala ( tylko ze nie mam miksera) i dodala troszke serka figura light i by juz wtedy taki pudding wyszedl :ślina:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę, że wszyscy się dziś peelingują to ja lecę zaparzyć kawkę na fusy i też się zrelaksuję
|
|
|
|
|
#176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o wlasnie, i jak ten sculp up? bo kiedys sie nad nim zastanawialam... ladnie pachnie, szybko sie wchlania, czujesz napiecie jakies? ![]() zazdroszcze troche tego solarium. ja mam kilka zmian skornych i powinnam niestety omijac [ze wzgledu na jakies tam cos co robi solarium, nie pamietam juz ], a z urody to ja taka polska popielatoblond bladziocha no nic, czekam do lata![]() o, a co cwiczysz, cos konkretnego? bo ja wlasnie kombinuje co mam sobie wymyslic... ![]() oj ja tez nie wierzylam w swoja wytrwalosc na jakiejkolwiek diecie bo przewaznie konczyla sie po 3 dniach ale ja mysle, ze towszystko dzieki naszej wielkiej grupie wsparcia![]() ![]() lody to jeszcze nawet tak nie dzialaja, ale...mmm, piekarnia... i kapka slodzika i do zamrazarki na noc. a rano lody jak ta lala! wyprobuje to za jakis czas, jak juz przetrwam 1faze uuuh, jutro 8dzien, wazenie i mierzenie! umieram ze strachu, bo boje sie, ze jak wyjdzie, ze nic nie ruszylo to moge miec chwile zalamania i rzucic wszystko w cholere...![]() Cytat:
ale moze zaraz cos wygooglam
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
niestety, swojego dietetyka na forum nie wstawie
|
#178 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak szefa nie będzie w pobliżu to ja hop hop na wizaż, nie da rady żeby bez was być na diecie, bo się złamię bez Was Zresztą nie umiem wysiedzieć 8 godzin ot tak, bo ja mam chyba ADHD takie niestwierdzone ^^A co do orzeszków, to jemy na zmianę, tzn jak 15 migdałów, to już masła orzechowego nie, itd. Ja dziś chrupałam te 15 migdałów, przez pół wykładu, bo wzwyczajałam kiedy pani dr się nie patrzy, bo znając ją to by skomentowała ![]() Cytat:
![]() A co do serków. Jesteśmy na redukcji, więc wybieramy najmniej % jakie są dostępne na rynku, no i każdy ser jest specyficzny, widać feta nie może już mieć mniej niż 12%, ale twaróg chudy jest 0% i to on jest wskazany podczas odchudzania. Wiem, że to nieprofesjonalne tłumaczenie, no ja tak sobie to tłumacze, no i jesteśmy na SB, która ma jakieś zasady i jedną z nich jest, że jemy sery o jak najniższej zawartości tłuszczu ![]() Agaaata bardzo sie cieszę, że już lepiej trzymaj się, to przesilenie wiosenne daje znak osobie i to pewnie z jego powodu humory czasami płatają figle, ale już niedługo ![]() Dorinko a nie mówiłam, że wszystko się pięknie ruszy Bardzo się cieszę twoim sukcesem jesteś dla mnie wzorem w trwaniu przy zasadach SB przez rok, tez tak chcę ![]() Poczytajcie sobie to, i dużo się wyjaśni, a propos komponowania posiłków, ich ilości, jakości no i kiedy ten ostatni: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
|
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie nawet dr a od SB mowi, ze jak caly dzien latasz, pracujesz, to logicznie ze zjesz duza kolacje wieczorem a w dzien sie nie najesz 'na zapas'. ale pewnie jest tak jak ze wszystkim czyli UMIAR ani sie nie glodzic przed snem ani nie obzerac do nieprzytomnosci
|
|
#180 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
milego peelingu Cytat:
![]() cwiczenia - zalezy, staram sie urozmaicac, zaczynam od 1 i 2 albo 3 i 4 krokow z A6W, potem podnosze sobie proste nogi do gory, potem leze na boku i nogi w gore ( to na boczki! dobre), brzuszki niepelne , potem w podwojnym tempie, pozniej sobie tylek do gory podnosze lezac na plecach, potem w podwojnym tempie, jakies tam wymachy nogami na kleczaco... co mi przyjdzie do glowy a z tą grupą wsparcia masz racje - gdybym sie nie zaczela udzielac na forum to juz dawno by szlag trafil moja diete! wole tu tracic czas niz na piwie ze znajomymi :P tu zawsze jest wesolo ![]() blonndee - nawet jesli efekty CIe nie zadowolą - nie waz mi sie rzucac diety!!! bo: 1) rzucisz sie na niezdrowe żarełko i potem bedziesz okrutnie załowac 2) bede Cie atakowac na PW 3) efekty napewno sie pojawią predzej czy pozniej 4) kto mnie będzie rozsmieszal????
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

) i jestem w szoku... prawie jak bym na nowo odkryła smak prawdziwego kakao, bo przez ostatnie lata piłam tylko jakieś przesłodzone doaromatyzowane instanty :P Sypnęłam do niego szczyptę cynamonu i wyszło super. Teraz mi cieplutko

a jutro juz 13 dzien plazowania (oby nie pechowy
58-- 57,5--57 --56,5-- 56 --55,5 --55-- 54,5-- 54 ♥

i kapka slodzika i do zamrazarki na noc. a rano lody jak ta lala!
umieram ze strachu, bo boje sie, ze jak wyjdzie, ze nic nie ruszylo to moge miec chwile zalamania i rzucic wszystko w cholere...