|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Witam w ten deszczowy pochmurny dzień
Cytat:
Oczywiście, że możesz iść na żywioł i nie zastanawiać się czy jest ok czy może coś nie gra, tylko kochać się kochać i cieszyć się z tego, ale jeśli masz jakieś obawy, to lepiej zrobić badania i będziesz wiedziała na czym stoisz. A wiadomo, że będzie wszystko w porządalu, przecież nikt nie zakłada na początku, że będzie źle. |
|
|
|
|
#1292 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie się podziałyście
![]() Cytat:
, żeby te piguły pomogły i żeby @ nie przylazła. Zrób tak jak mówi ginka, testuj w czwartek, nie ma co się stresować.Ja też tak jak i ty mam dziś 27 dc i dziś albo jutro przylezie ta wrednota @, bo raczej nie liczę na cud, mimo usilnych starań . Już przywykłam przez te lata, więc się nie stresuję.Cytat:
Nic tylko tych tż , bo czasami to są kapryśni gorzej niż kobitki.
|
||
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
wpadlam dzis do chinskiej zielarni sie poradzic. chcialam wlasciwie wiesiolka kupic ale nie sprawdzilam wczesniej nazwy po ang wiec na przypal tam polazlam i mowie ze to na zwiekszniee szans zafasolkowania . wiec wzial mnie ichni lekarz na maly check up. jezyk obejrzal i puls zbadal. chcial mnie zapisac na akupunkture :mam mega bolesne @ i za kazdym razem coraz gorsze, (a giny w pl mialy na to jedna rade albo pigulki anty albo ..zajsc w ciaze bo po porodzie juz tak nie beda bolesne
) do tego stwierdzil ze moj organizm jest zbyt wilgotny (duzo flegmy) ale jak mi podal cene za jedna sesje akupunktury 70euro a potrzebne 4 ,to zdecydowalam sie na ziolka. ktore tez kosztowally niemalo bo 2 tyg kuracja 54eurono i niby kuracja nimi 2m-ce... ale tonacy brzytwy sie chwyta chociaz wyglada mi to na naciaganie
|
#1294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gadałam dziś z koleżanką i się do jej ginki z NFZ razem wybieramy - ona ma jakąś wizyte kontrolną i mnie spróbuje zapisać. Kumpela się śmieje, ze ja się już tyle naczytałam, że ona mimo że ma dwójkę dzieci, to o wielu rzeczach nie miała pojęcia. Ale coż jak ona swoją 10 latkę rodziła to nie było internetu tak jak teraz I nie można było się na takim forum znaleźć, żeby informacje wymieniać
EMIL Edytowane przez anadun Czas edycji: 2008-03-12 o 16:07 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ostanio sie zastanawiam co slychac u Kindzi i u Madziorki wiecie co u nich
![]() ![]() a co u mnie dalej plamienia tzn sam sluz
|
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu cisza dzisiaj...chyba staranka w pełni. a ja łykam CLO i czuję się po nim trochę dziwnie...no ale czego się nie robi dla spełnienia marzeń to wy dziewczyny same wiecie najlepiej. Każda ma tu swoją przebojową drogę, ale jak patrzę na dolne listy naszego Kapuścianego to wierzę, że warto. Pozdrowionka!
|
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny!!
Jak pisalam ostatnio dzis mialam hsg ale hsgusg, poniewaz ni robi sie tego rentgenem tylko usg podobno boli mniej Tak czy siak moze nie bolalo jakos tk strasznie ale poplakalam, pokrzyczalam ale przeylam i okazalo sie ze oby dwa jajowody sa drozne!!!!!!!!!!!!!Tak wiec jak tylko Tz wroci robimy inseminacje a ja sie dziko cieszeCzytalam co pisalyscie i powiem szczerze ze jestem zla na siebie bo wierzylam lekrzom wlasciwie bezkrytycznie a w moim przypadku oakazalo sie to wielkim bledem. Nie chce nikogo straszyc ale moim zdaniem jesli przez pol rok nie wychodzi to juz warto zaczac myslec o badaniach i dobrej klinice. Ja nawet pare miesiecy temu slyszalam ze czas czyni cuda i na pewno zajde naturalnie a po jednej wizycie u specjalisty dowiedzialam sie ze sa na to nikle szanse. Jednam bardzo madre przyslowie mowi "kto pyta-nie bladzi:
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
no i tak jak myślałam -jedna krech
tz twierdzi zeby dac sobie ze wszystkim spokój - z lekarzami. ja jestem innego zdania. dziewczyny co radzicie? jeśli mi rosnie sam pecherzyk do 20mm to czy moznaby było zastosować clo aby ładniejszy urusł? i czy zdziałać coś z endo -na jego powiekszenie bo mam tylko 9mm ? mam wielki metlik!!!!!!!!! co robić????????? : confused:
|
|
|
|
#1299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam 8 mm a jak widać zagnieżdziło się jak trzeba a co do TŻ to mój tez mial dośc w pewnym momencie, ale potem zacisnął zęby i dzielnie badania i wizyty ze mną znosił.Cytat:
M jak MAMA - IGOR 29.10.2008 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081100700730.png Edytowane przez becia_leszno Czas edycji: 2008-03-13 o 09:29 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#1300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
edit: zapomniałam napisać że od wczoraj łykam CLO mam po nim mdłości i oblewają mnie poty. 18 o 15.50 podglądanko
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty Biedaczko cierpisz to pewnie przesilenie, trzymaj sie Kochana ![]() Mi po Clo nic nie bylo szkoda ze Wy tak cierpicie ale pamietajcie ze bol uszlachetnia Poza tym to wszystko robimy w bardzo waznym celu i pragniemy spelnic Nasze piekne Marzenia o RodzinieJa tu pisze tak pieknie a wczoraj spod gabinetu chcialam uciec normalne nogi mi sie trzesly przed tym hsg ale juz jestem po i uwazam ze warto bylo bo teraz jestem juz na prostej drodze do inseminacji i wiem na czym stoje!
|
|
#1303 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
Cytat:
Cytat:
. Zgadzam się z tobą w pełni co do lekarzy, mówią że trzeba czekać, wyluzować, nie myśleć non stop o dziecku, bo blokada ...bla bla bla ... a my im wierzymy, bo to przecierz lekarz/e, mijają kolejne miesiące i nic. Znam to z autopsji, po każdym badaniu miałam czekać kolejne miesiące i powinnam zaciążyć, a jeśłi nie to kolejne badania i znów czekać parę miesięcy,jeśli znów się nie uda to... i tak w kółko i takim sposobem zmieniałam kilka razy lekarzy i minęły 3 lata, a ja nadal w lesie, tzn. bez fasolki. Teraz wybieram się z tż do kliniki leczenia niepłodności i oczekuję konkretów i wierzę że w końcu się udaŻanetko kuruj się i zdrowiej szybko. Trzymam kciuki za 18 marca. |
||
|
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
Madziu mi na szczęście jak na razie słabo sie nie robi, ale mam wrażenie że za chwilę puszczę pawika, okropne uczucie.Siedze spocona jak myszka. Liczę że będzie mi to wynagrodzone pięknym pęcherzykiem
![]() Wiem Aniu ze robię to dla szczęścia mojego i mojego mężulka i jestem gotowa znieść wszystko. Mój K pragnie maleństwa najbardziej na świecie, widzę jak kocha malutka córcie swojej siostry, kiedy się z nią bawi przytula mi się wyć chce, że ja mu nie mogę takiego szczęścia dać. Joasiu dziękuję z a kciuczki przydadza się
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny we wszystkim macie racje!
Mi najciezej bylo sie chyba przyznac ze musimy isc do kliniki leczenia nieplodnosci, caly czas wierzylam ze sie uda. Moj Tz nie rozumial dlaczego jestem taka uparta dlaczego nie moge sie pogodzic z tym ze naturanie nam nie wychodzi. Ale dzis kiedy jestem po hsg i juz wlasciwie sytuacja jest klarowna wstapily we mnie nowe sily i teraz bardzo wierze ze IUI nam pomoze. JoanC nie ma sie co ogladac na dotychczasowe leczenie wez wyniki i idz do kliniki Bede trzymac za Ciebie kciuki, grunt to zrobic pierwszy krok potemjuz z gorki! Niunieczku ja trzymam kciuki za Twoje piekne pecherzyki!!!!!!!!!:kciuk i: I nie mysl ze Ty nie mozez dac mu dziecka, tu nie ma winy, przeciez nie robisz tego umyslnie po prostu zycie sie tak ulozylo. Jestes cudowna kobieta, ktora pragnie dac mezowi dziecko stworzyc z nim rodzine i zeby to osiagnac potrafi sie bardzo poswiecic! Zrozumiano? Zreszta kazda z Nas przez to ze tye przechodzi i tak sie stara jest Wyjatkowa!
|
#1306 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo Żanetko. Oczywiście dasz znaka jak pęcherzyk urósł??
A ja czekam na @, brzucho powoli daje znaki, że ta wrednota czai się gdzieś za rogiem .
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Powiem Wam ze bardzo mnie brzuszek boli dzis dopiero wystapilo porzadne krwawienie.Ania trzymam kciuki za IUI. Ja zanim poszlam do kliniki I raz nastresowalam sie jak glupia ale tak szczerze bardziej wierze sie sie nam uda wkonuc profesjonalista nami sie zajmuje buziaki |
|
|
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
Moje kochane Słoneczka cudownie mieć tak wspaniałe powierniczki mimo że tylko wirtualnie. Dziękuję
Justyś czyli za 4 dni zaczynasz łykać CLO? A kiedy masz monitoring i czy w klinice?
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
Nunieczek masz racje ze dobrze Was tu miec! Szkoda ze tylko wirtualnie ale dobre i to
Trzymam kciuki za Wasze pecherzyki
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana Zanetko tak za 4 dni CLO ale sie ciesze
najpierw mam monioring w 12-14 dc w Zabk a potem w klinice ok 16-18 No a dzis jedziemy oglada kolejne mieszkanko
|
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
Oj szkoda szkoda
|
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
widzę lekką aktywność na wątku. Dziewczyny się budzą ze snu zimowego ![]() A ja siedzę i myślę...Co dalej. Dziś 18 dc, w 12 dc dostałam pregnyl. I czekam, sama nie wiem na co. Dr mnie dziś pytała, co dalej planujemy. Mój TZ rękami i nogami broni sie przed IVF. Che jeszcze próbować. Na razie jesteśmy na etapie gdybania i rozważania róznych scenariuszy. Dzsiaj powiedział, żebym zrobiła hsg. Te dwie IU, które mieliśmy zaplanowane, to porażki. Przy pierwszej jakaś torbielka krwotoczna się zrobiła. A w tym cyklu pęcherzyk urósł jak szalony i w 12 dc miał 23 mm, endo 9mm (efekt zestawu Clo + Estrofem). IUI wypadłaby w niedzielę, a wponiedziałek już nie chciałam, za późno. I tak IUI to tylko wspomaganie...Więc był natiralsik przez cały weekend a teraz aplikuję sobie luteinę. Także dwa cykle po grudzie. Myślę o tym hsg. Jakby się okazało, że wszystko drożne (w co wątpię znając moje ślepe szczęście), to kolejne 2 podejścia do IUI ( co równa się z żarciem garściami leków przez TZ-a i liczenia na dobre wyniki). A jeśli wyjdą niedrożne?? to nie wiem. Może laparoskopia i udrażnianie, a może od razu IVF? Moja dr w N jest za IVF...słabe nasienie... Wiecie co...strasznie jestem już zmęczona tym wszystkim. Milion myśli, szare komórki błagaja o litość...i przed samymi świętami muszę podjąć decyzję... A w koło mnie brzuszki rosną...ech
|
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
my z tz dajemy na luz nie mierze temp. 17 wezme duphaston i zobaczymy. a tak bede brała wiesiołek i castagnus.na miesiąc zmywam sie z forum życze powodzenia i dozobaczenie
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moge wiedziec dlaczego nie robilas hsg przed IUI? Moj lekarz powiedzial ze bez hsg w ogole sie nie bierze ze wspomaganie zaplodnienia. Trzymaj sie Ami
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
Tak wyszło. Porobiłam wszystkie badania i w posiewie jakaś bakteryjka wyszła, co uniemożliwiało zrobienie hsg. Nie chciałam tracić cyklu i ważności badań i podeszliśmy w ciemno.
Fakt, lepiej mieć hsg...ale co lekarz, to opinia. |
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez dzis humor morowy
![]() @ spodziewana dopiero za tydzien a juz mnie jajniory nawalaja. Nic, jeszcze sie nie zalamuje ale pewnie w tym cylku nic z tego nie bedzie. w pon ide na badania i we wt do gino, zobaczymy co mi powie. Mimo iz jestem ciekawa co tam na dole i jak to wszystko wyglada to czuje sie troszke jak idiota martwiac sie, ze po 3 miesiacach jeszcze nie ma babyka. Wiem kochane, ze dla was to nic, ale jakos takie shizy ostatnio mam i same pesymistyczne mysli ![]() Zycze wszystkim milego weekendu i wesolych swiat, bo nie wiem czy uda mi sie do was zagladac. Asia |
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
ale mi nastroj padl czytajac ta strone
przytulam Was wszsytkie bardzo mocno
|
#1320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam dziś doła, chyba przez pogodę. Czekam na @, brzuch boli od kilku dni. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

, żeby te piguły pomogły i żeby @ nie przylazła. Zrób tak jak mówi ginka, testuj w czwartek, nie ma co się stresować.
. Już przywykłam przez te lata, więc się nie stresuję.
i moze dzis rano. oczywiscie rano temp podskoczyla czyli juz po frytkach
Nic tylko tych tż
, bo czasami to są kapryśni gorzej niż kobitki.
a potrzebne 4 ,to zdecydowalam sie na ziolka. ktore tez kosztowally niemalo bo 2 tyg kuracja 54euro
I nie można było się na takim forum znaleźć, żeby informacje wymieniać

tzn sam sluz 

ja miałam 8 mm a jak widać zagnieżdziło się jak trzeba
a co do TŻ to mój tez mial dośc w pewnym momencie, ale potem zacisnął zęby i dzielnie badania i wizyty ze mną znosił.
10 luty 2009

dzis dopiero wystapilo porzadne krwawienie.