|
|
#181 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
|
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
em mam tak samo ustne jak Ty...
![]() Durga cudna kurteczka <love> A oto moja rozmowa na gg sprzed paru chwil: 13617137 17:24:24 hay bejbe 13617137 17:24:56 :P Iwonka 17:25:09 kto to?? 13617137 17:25:19 Dawid 13617137 17:25:28 szukam ostrej pani na cyber ![]() Iwonka 17:25:54 pssss... to poszukaj gdzie indziej <foch> Co za ludzie... ![]() Zaglądam teraz rzeadziej na wizaż. Nauka mnie wzięła Dostałam wyniki z polaka 60% (jestem zadowolona) i z bioli rozszerzonej 65%... Z takim wynikiem napewno sie nie dostane na AR...
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka ja jestem tępa, wybacz
Brak mi dystansu. O, jak mi brak. Dzisiaj miałam ostra wymianę zdań z kolegą klasą. Już drugi raz mi wbił, że nie podobają mu sie moje duże, grube uda. Za pierwszym razem, zrobiło mi sie po prostu przykro, ale ja to przecież wiem, ale zmieć tego się nie da. Staram sie zaakceptować jakoś moje niedoskonałe ciało. Dziś już mnie wkurzył. Kim on jest, żeby krytykować coś czego zmienić nie mogę? Sam idealny nie jest. ![]() Zaczęłam z nim wymianę zdań, że nie powinien krytykować kogoś, kto go oto nie prosi, bo każdy zdaje sobie sprawę, ze swoich wad, a tak może tylko kogoś z ranić. On stwierdził, że ma to gdzieś, na niego też kiedyś gadali przykre, rzeczy i ona się tylko odwzajemnia. I że nie mozan być zbyt pewnym siebie. (Tak jak bym ja była )Jak ja nienawidzę takiej postawy!!! Staram sie tym nie przejmować, ale jestem dziewczyna, to nie jest łatwe. Zwłaszcza, że uświadomiłam sobie, że nigdy w życiu nie otrzymałam komplementu od żadnego chłopaka. Czy to brata, czy kolegi(nawet od W....). Jeśli już ,to tylko mi wbijają... Niby nic, ale czasem, potrafi i takie głupstwo dobić. Od dziewczyn owszem, zdarza się, ale wiecie jak to jest... ![]() A to wszytko ,że mam dość prób i przebywania z moja zakłamaną klasa. Cały weekend, a teraz popołudnia... Byle do wtorku ![]() Durga, świetna ta kurtka (zresztą super wyglądasz!
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Krówka, wiem coś o tym. Trudno się nie przejmować skoro samemu się zauważa swoje wady, to takie komentarze tylko potęgują nasze niezadowolenie i wpadamy w kompleksy. Najlepiej go olej ale nie idzie tak zupełnie zlać osoby z ktorą przebywa się kilka godzin dziennie. Trzeba go było kopnać tam gdzie boli
![]() Durga, śliczna kurteczka, ja mam czarną ale z ekologicznej Twoja widać, że jakaś taka lepsza gatunkowo ![]() Blaque a ty nie kuś cholero na te podkłady bo kasy nie ma ![]() Widziałyście może gdzieś fajne dzinsy? Chodzi mi o takie dosyć jasne, ale z normalnymi kieszeniami bez żadnych udziwnien. Dzisiaj widzialam jedne fajne ale mojego rozmiaru brak... a kosztowaly tylko.... 55 zl taką ochotę na nie miałam bo na wiosne tyle wydatków to nie będę kupować oryginalnych bo wtedy już na nic nie starczy a nie chce od rodziców brać bo dosyć wydatków mają.
|
|
|
|
#185 |
|
po prostu Em :)
|
Serio? No, to super! Skończymy w tym samym dniu!
Ej, to czemu mi się wydawało, że ja jakaś pokrzywdzona jestem..? ![]() A ten koleś na gg.. ![]() Krówko, co za palant! Nienawidzę jak ktoś komentuje mój wygląd (no, chyba że są to komplementy)! No Przepraszam, co go obchodzą Twoje uda?! (jak to zabrzmiało ). Olej go, proszę. Właśnie się obudziłam.. I lecę do nauki.. WOSu.
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Krówka może to dlatego faceci nie obsypują Cie komplementami bo uważają ze jesteś atrakcyjna i oni myślą że tylko sie wygłupia bo myślą ze Ty już to przeciez słyszałaś
A na tego palanta nie zwracaj uwagi. Ciekawe jaką on będzie miał dzieczyne, jeśli wogóle któraś z nim wytrzyma ![]() em ja miałam wcześniej ale miałam polski w ten sam dzień co chemie wiec poprosiłam o zmiane. I tak mi zmienili... Ale nie ma sie co przejmować ![]() Już mnie nie ma
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Krówka - palant po prostu palant. Nie wierzyłam w to co czytam. On musi mieć strasznie dużo kompleksów i dlatego teraz się wyżywa na innych! Nie przejmuj się, w ogóle nie zaczynaj z nim rozmowy! Jak mu się coś nie podoba to niech się nie patrzy w ogóle a wtedy nie będzie miał co komentować
. Debil!
|
#188 | |||
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
ale co do buzi to to nie ja jestem na tym zdjęciu tylko wizazanka Anies5 (to u niej podejrzałam ta kurtke )Cytat:
A co do ceny to tak jak juz pisałam gdyby tato nie dal mi tych 200 zł to też sama całkowicie ze swoich pieniędzy bym jej sobie nie zafundowala ![]() A ta Sesja jest na recepte czy bez? I ile kosztuje? bo tez musze kupić sobie coś na nauke.![]() Cytat:
![]() Co do komplementów to ja jestem moze dziwna jakaś ale czuję się skrępowana gdy usłysze ze ładnie wygladam od kogokolwiek... niby wiem że nie jest ze mna żle (gdyby nie figura) to jednak nigdy nie wiem co w takiej sytuacji powiedzieć. A co najgorsze czesto w takiej chwili mówię "Nie no co Ty zdaje Ci się, wygladam jak zawsze" a to ponoć niewlasciwa odpowiedz jest bo natychmiast nastawia rozmówce na wyszukiwanie w nas roznych niedoskonalości. Powinno sie mowic po prostu "Dziękuję" ale ja jakos sie czuje wnna tego samego "dziekuje" bo wydaje mi sie ono jakies takie zbyt pewne siebie i odrazu zaczynam na siebie narzekać. Cytat:
![]() Lece robic referat z fizyki...ehhh....chce juz wakacje... 29 kwiatnia chyba pojedziemy z K na dwudniową wycieczke do Berlina...fajnie bo nigdy nie byłam w niemczech ale z drugiej strony bede sie caly czas denerwowała maturą
|
|||
|
|
|
#189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuje olać, dzięki Cytat:
Dziękuje, dobrze mieć taki wątek ![]() Cytat:
![]() A ten chłopak, to chyba jest gejem.(naprawdę, i teraz nie mówię, tego dlatego, że jestem na niego zła czy coś, ale tak podejrzewamy), więc dziewczyny nie miał i chyba mieć nie będzie I dobrze.Bo ogólnie to go lubię ![]() Durga, ale wpadka Tak właśnie ta dziewczyna trochę inaczej wyglądała, ale myślałam, że to kwestia fryzury
|
|
|
#190 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po drugie, mnie też czasem brak tystansu tak jak Tobie. Kiedyś, jak byłam młodsza to moje ciało było dla mnie jednym wielkim dramatem - bo przecież mega kobieca figura dla nastolatki to problem.. Na szczęście powoli akceptowałam swoje wady i to, że moje ciało nie jest doskonałe. To była trudna droga, wylałam tyle łez, prawie doprowadziłam swoje ciało do ruiny, zawaliłam zdrowie. Teraz 'znormalniałam', nie patrzę na siebie z obrzydzeniem, jak kiedyś. Wiem, że jestem atrakcyjną kobietą, bo piękno nie tkwi tylko w wizualności. Krówko, trzymam kciuki za Twoją samoakceptację no tak, przynajmniej jeden plus Cytat:
Ostatnio widziałam ją w Rossmannie w promocji za 7,99zł (w aptekach chyba nawet do 12zł). A ja chyba powoli doszłam do tego, że za każdy komplement mówię 'dziękuję' i uśmiecham się Nie próbuję szukać w nich ukrytych podtekstów czy czegoś takiego. ![]() jutro mam sprawdzian z fizy... ratunku!
|
|||
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przyjmowania komplementów to mam ten sam problem... Reaguje podobnie jak Ty albo odpowiadam jakimś hasłem, które świadczyło by o tym, że odbieram komplement jako nabijanie się ze mnie... No nie umiem nawet tego wytłumaczyć. Nawet jak mój chłopak mówił mi komplementy to zawsze myślałam, że ze mnie żartuje... To chyba przez to, że tak nisko się cenię i nie akceptuję .
|
|
#192 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Ech, fajny ten podkład... Coraz bardziej jestem z niego zadowolona..
![]() ![]() Cytat:
![]() We mnie do teraz też tak zostało chociaż muszę przyznać, że właśnie już reaguję w większości podziękowaniem ![]() U mnie jest tak, że nigdy nie chciałam uwierzyć w to, co ktoś mówi, brak akceptacji siebie, swojej figury, swojego wyglądu. Ale jakoś powoli zaczęło się zmieniać w LO. Schudłam, zaczęłam o siebie dbać. Powoli szukam swojego stylu, dobieram ciuchy. Dopiero teraz zaczynam się sobie podobać, chociaż wszystko było by nawet ok gdyby nie moje zęby, no ale.. niestety nic nie mogę zrobić. A to naprawdę odbiera mi pewność siebie..:| Ale pracuję nad sobą i wiem, że tylko tym uda mi się pokonać moje kompleksy. Chociaż wiecie co mnie najbardziej dołuje i załamuje? Brak faceta. Wiem, powiecie, że nie facet wyznacza naszą wartość ale dla mnie to jest jakiś znak- nie wiem czemu nie mam nikogo.. Z tego co słyszę, widzę zwracam uwagę facetów ale na tym się kończy.. Ech, jeszcze ostatnio mnie dobił taki gość i totalnie zwątpiłam w facetów.. ![]() ![]() Krówka 'kolega' chyba sam ma problem z sobą i swoimi kompleksami, i nie umie sobie z tym poradzić więc wyżywa się na Tobie ![]() Zazwyczaj tak jest, że wytyka się coś osobie, której tak naprawdę nie ma się nic do zarzucenia Króweczko nie zawracaj sobie 'kolegą' głowy bo jesteś piękną kobietą, masz świetną figurę a kolega chyba grubych ud nie widział![]() Sama napisałaś, że masz dość zakłamanej klasy więc nie masz się co przejmować takimi ludźmi, którzy pewnie tylko czekają, żeby Cię jakoś dobić Tak w ogóle to cześć ![]() Dostaliśmy wyniki z biologii.. mam 56% Oczywiście wyszło tak, że powinniśmy mieć co najmniej kilka pkt więcej, bo nasza 'wspaniała' wychowawczyni oceniała tak, że np. akson to nie to samo co nauryt no aż mnie krew zalewa![]() Ogólnie jestem średnio zadowolona ale wiem, że stać mnie na więcej i muszę się wziąć porządniej do nauki.. A właśnie chciałam się Was zapytać, bo ona mówiła nam, że co roku jest tak, że próbne są łatwe natomiast prawdziwe matury są o wiele bardziej trudne. Znowu wszyscy znajomi, z klasy itp. mówią, że jest na odwrót- próbne dają trudniejsze, natomiast matury są łatwiejsze, i że maturzyści właśnie też tak mówili. Sama już nie wiem..
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuje dziewczyny
Dzisiaj już wszytko ok, nabrałam dystansu i mam to wszystko w :dupa: Ja naprawdę ostatnio uwierzyłam w siebie. Nawet kilka stron temu pisałam Wam, że nie ma sesnu uzalać sie nad swoimi wadami ,tylko docenic zalety i zaakceptowac siebie. Kilka lat temu byłam jednym wielki kompleksem i to wszytko przez ludzi. Ile ja sie nasłuchałam, z jestem grubas czy brzydal ![]() Nie życzę tego, żadnej nastolatce. Wszyscy wkoło tak na mnie mówili. Ostatnie 5 lata, to mój okres powolnej akceptacji siebie. Całkiem dobrze mi idzie, ale wiecie, każdy czasem ma załamania.. I też nauczyłam sie dziękować za komplementy ![]() Cytat:
|
|
|
#195 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisałam o tym na maturzystkach i tam dziewczyny mówiły, że naprawdę uzależniłam swoje życie i szczęście od faceta(ów). No i właśnie... Nie wiem czy uzależniłam od tego z którym się rozstałam, czy ogólnie od NICH. Ja po prostu myślę, że posiadanie faceta to dowód na atrakcyjność... Chociaż niejednokrotnie spotykam dziewczyny piękne, mądre i samotne... A czasem dziewczyny naprawdę hmm średnio lub mało atrakcyjne z partnerami zakochanymi w nich. Więc jak widać facet to rzecz nabyta i nie zawsze świadczy o "jakości" dziewczyny. Jednak ja będąc teraz singlem czuję się gorsza. Wydaje mi się, że czegoś mi brakuje. Nie podrywam facetów. Przynajmniej nie celowo. Ja tak jakby założyłam, że nikomu oprócz byłego TŻ się nie podobam i nikt we mnie nie zobaczy tych wszystkich rzeczy, które on widział i w których się zakochał od razu. Mam wizję, że będę starą panną. Podziwiam dziewczyny, które znają swoją wartość, wiedzą, że są piękne i wspaniałe, które po rozstaniu z chłopakiem mówią "lepszej sobie nie znajdzie, ja jestem najlepsza". Ja zawsze odwrotnie. Najbrzydsza, najgłupsza, niemiła itd... Wiadomo, każdy ma kompleksy, ale nie każdy o nich mówi. Kiedy się o nich nie mówi to tak jakby ich nie było. Ja zawsze mówię... Zastanawiam się też, co by było gdyby ten związek mi się nie przytrafił... Gdybym od zawsze była sama... Jak bym się czuła? Załamałabym się. Jak się czuję po rozstaniu? Załamałam się. Złoty środek? Brak.
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
IW: Złotym środkiem jest zakceptowanie sytuacje w jakiej jesteś i nie szukanie na siłę miłości.
Ona przecież przychodzi z nienacka.Najmniej spodziewana. A nie myśl o facetach pomyśl o sobie ![]() Ja nie wierze w komplementy nawet własnego tż. Rzadko się sobie podobam po prostu jestem strasznie zakompleksiona. Kiedyś było gorzej.Ubierałam się okropnie,brzydka fryzura,brak makijażu no i w gimnazjum sporo przytyłam i kompleksy były coraz większe. Krzywe zęby,grube nogi,roztępy i jeszcze okropne okulary na nosie. Jednym słowem wyglądałam jak brzydula. Ale miałam chyba dobry charakter i zwykle facetom podobał się właśnie on i byłam najczęściej tylko dobrą kumpelą. Jak tylko zaczełam liceum pierwszy rok był rokiem przemian i to wielkich. Schudłam i to dużo. Zaczełam się malować, chodziłam regilarnie do fryzjera,zmieniłam okulary na soczewki i poczułam się troche lepiej. I wtedy też zaczełam spotykać się z tż. Teraz niby wyglądam o niebo lepiej niż kiedyś,ale dalej czuje się za gruba i nie lubie wielu rzeczy w sobie. W dodatku same wiecie jak wyglądam. Tak po za tym tz do mnie dzisiaj sie nie odzywa. I wieczór spędzam sama przy komputerze. |
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
blaque to ze nie masz faceta wcale nie oznacza ze jesteś brzydka albo mało interesująca! Uwierz i ze moje koleżanki chciaż bardzo piekne kobiety, też nie moga sobie nikogo znaleść
![]()
|
#199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zawsze możesz się tu wypisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tak jestem sama, patrzę cały czas na udane i nieudane związki znajomych, gdzie do pewnego czasu samotni tj. ja zakochują się i już kogoś mają. A ja ciągle sama. Mówię sobie, że do cholery przecież jeśli X, Y, W kogoś spotkał/a to ja też w końcu muszę! Ale jak na złość nic. Czasami jest naprawdę trudno..: ( A jeszcze jak widzę jak moi znajomi nie doceniają swojego związku, jak traktują partnera to płakać mi się chce i naprawdę myślę, że nie zasługują na tą drugą osobę.. Wiem, może się wydać okropne ale nie wyobrażam sobie takich zachowań w stosunku drugiej osoby... ![]() Ale.. widocznie tej połówce to odpowiada.. Cytat:
![]() Yw dziękuję
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Blaque: Ale się zawstydziłam
kochana moja,aż się uśmiechnełam TŻ z łaski swojej się odezwał po tym jak mu napisałam,nie miłego esemesa. Nic sie dzisiaj nie uczyłam jeszcze (wątpie żebym później sie też uczyła) |
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie jakoś ciężko jest siedzieć wśród koleżanek, które mają kogoś i rozmawiają o nich. No bo nie oszukujmy się oni są głównymi tematem. A ja wtedy co mam mówić? No właśnie nic... i z reguły wspominam ostatni związek. Mam ciągle huśtawki nastrojów. Raz płaczę, ciągle o nim i o niej myślę, a czasem czuję w sobie siłę, że sobie poradzę i pokaże na co mnie stać, że będzie żałował, że nie jest ze mną.
|
|
#203 | |
|
|
Cytat:
IW, poradzisz sobie, poszukaj właśnie takiej siły w sobie o jakiej piszesz. nie koniecznie po to, żeby on zobaczył co stracił, ale po to, żeby odzyskać spokój ducha i własne szczęście. mam nadzieję, że się ułoży |
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, śniłaś mi się
![]() Kompleksy też mam, a co! Jak każdy to każdy [prawie]. Ale doszłam do wniosku, że nie ma co się nimi przejmować, bo tego, czego nie możemy zmienić, to nie zmienimy, a co możemy, to przecież nad tym pracujemy
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda tylko ze niektórzy tego nie rozumieją... ![]() Ah ojciec siedział na kompie wiec postanowiłam zajrzec
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cały czas szukam w sobie siły, ale jestem strasznie słaba psychicznie. Mam wrażenie, że poniżam się przed nim, nie mogę uwierzyć, że to wszystko się skończyło, że teraz ktoś może zająć moje miejsce... Dziwne to jest. Nie umiem się z tym pogodzić. To mnie mówił, że jestem kobietą jego życia... i uwierz tu facetowi. Ostatnio się zastanawiałam jak ludzie sobie radzą z gorszymi rzeczami, zdradzone żony po wielu latach małżeństwa itd. Jest wiele przykładów w show biznesie. Kinga Rusin, która jest wspaniałą, pogodną osobą jest sama, a jej mąż z jej przyjaciółką. Nie wiem co bym zrobiła na jej miejscu. I jeszcze jego gorzkie słowa w gazetach. Weronika Marczuk-Pazura... też ostatnio musiała patrzeć na okładki gazet na których jest jej mąż z kobietą niewiele starszą od ich córki. I też nie powstrzymał się on przed komentarzami o ich małżeństwie. Takie wspaniałe kobiety, atrakcyjne kobiety i porzucone kobiety...
|
|
#207 | |
|
|
Cytat:
Tak to jest. Weronika też kiedyś kogoś pozostawiła w tyle, teraz ona jest tą "byłą".
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yhym, jasne. Uwierz facetowi.. ![]() Moją przyjaciółkę właśnie zdradził facet... po 2 latach.. Ogólnie super..
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Nie wierzę że Was tu nie ma
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem!
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

)

55 zl 
Ale nie ma sie co przejmować 

Zresztą i tak bym wolała wydać pieniądze na więcej innych rzeczy niż na jedną. Tym bardziej, że kurtkę już mam.
I dobrze.