|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Antidral - dokładniej!
Wiem, że ten temat był tutaj wiele razy powtarzany i pewnie dla wielu z was staje się to już nudne. Siedziałam prawie dwie godziny i czytałam na temat tego środka i wiem, że nie należy używać go po depilacji, tylko na suchą skóre, na noc i wiem, że piecze itd. Wyczytałam też, że może niszczyć ubrania i moje pytanie właśnie tego dotyczy. W jakim sensie niszczy ubrania? Robi żółte plamy jak po niektórych antypespirantach zostają? Czy jescze coś innego, gorszego robi? Dzisiaj go kupiłam (nie miałam żadnych problemów z dostaniem go, w pierwszej aptece był, zapłaciłam 14zl) i szczerze mówiąc troche boje się go użyć, tzn. obawiam się tego pieczenia. Ale mam nadzieję, że bedzie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Antidral - dokładniej!
jeżeli nie masz podrażnionej skóry to nie będzie Cię piekło jakoś przestrasznie.
czy brudzi ubrania- nie wiem. przecież używa się go na noc. z tym, że ja nie śpię w 'zabudowanej' koszulce, więc może dlatego nie zauważyłam brudzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja też spię w luźnych koszulkach, a zresztą takie bluzki do spania to mam gdzieś. Wczoraj wieczorem goliłam paszki, to jak przed spaniem się posmaruje to nie będzie aż tak mocno piekło? Mam nadzieję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Justynuss polecam Antidral.ja kupilam 3 dni temu i efekt BOSKI, nic nie pieklo i nic nie pobrudzilo pidzamki :P
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o ubrania to chodzi tu o to,że zmienia ich kolor.Z własnego doświadczenia wiem,że nie wszystkie ciuchy niszczy i zmienia ich kolor,ale np. w moja niebieska piżama pod pachami zamieniła się w żółtą piżamę-efekt podobny do polania matwriału wybielaczem typu Ace
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
No więc... Posmarowałam się na noc i na poczatku nic się nie działo, ale później zaczeło mnie swedzieć, ale dało się wytrzymać :p Nawet nie wiem kiedy zasnełam. A co z efektem? Jestem zadowolona, chociaż raz miałam małą, mokrą plamke, ale w porównaniu z tym co bylo wcześniej to rewelacja! I pewnie przy następnym użyciu bede całkowicie suchutka;D więc polecam;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie miałam problemu z nadmiernym poceniem, ale swego czasu byłam zainteresowana, co to za produkt. Wszędzie o nim pisano. Szukałam skutków ubocznych, niestety nie znalazłam. Jedynie dwie informacje. Ludzie pisali, że antidral wypalił im skórę (jak coś odbarwia ubrania to, co może robić ze skórą?) i jedna wypowiedź babki, która miała zaczopowane gruczoły potowe (zrobiły jej się taki bolące guzki). Przydałaby się wypowiedź lekarza. Podobno są lepsze środki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Wiadomo, każdy lek ma skutki uboczne. Zawsze dostaje się coś ryzykują inne. Ale wydaje mi się, że Antidral nie jest aż taki zły, jeśli chodzi o "szkody". Może trochę odbarwiać ubrania, bo jest środkiem dość mocnym (w końcu ma zapobiegać poceniu się) i zawiera alkohol. Ale wydaje mi się, że warto przed zasnieciem się troche poprzewracać w łóżku, odbarwić jedną koszulkę do spania i później mieć święty spokuj od mokrych plam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez przesady,gdyby to był taki grozny i inwazyjny produkt to byłby na reecepte ![]() Kiedys miałam ogromne problemy z nadpotliwością i z tego co wiem to w walce z nia pomagają : antidral,etiaxil(drozszy niz antidral,a tez szczypie) i ostrzykiwanie botuliną. O zadnych lepszych środkach nie słyszałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja też się nad tym zastanawiam, czy biorąc pod uwagę skład chemiczny, antidral jest bezpieczny? co do tego wypalania skóry itp., to przecież są różne stopnie wrażliwości skóry, i reakcje tego typu zdarzają się niektórym nawet po kosmetykach dla wrażliwców. Ja się natomiast zastanawiam, czy stosowanie antidralu na dłuższą metę może powodować jakieś negatywne skutki dla zdrowia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja zaczęłam stosować Antidral jakieś 5 lat temu. Z początku stosowałam przez 3-4 dni w tygodniu, obecnie około 2 razy na 2 tygodnie. Skutków ubocznych nie zauważyłam, więc z czystym sumieniem mogę polecić.
Z moich obserwacji wynika, że lepiej nie smarować pach przed upływem 24 godzin od depilacji i za dużo dni pod rząd - bo można nabawić się poparzeń.
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja kupiłam go wczoraj i na wieczór się nim posmarowałam, więc dzisiaj też to zrobie, a później 2-3 dni przerwy.
Też uważam, że gdyby był taki straszny to potrzebna byłaby recepta, albo by go wogóle wycofali. Nie sądze, żeby pogarszał stan zdrowia, oczywiście jeśli ktoś używa go tak jak powinno się. Wiadomo to jest lek i trzeba uważać, ale jak widać wiele osób go kupuje i nie słyszałam o jakimś "tragicznym" przypadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
no więc jak długo nie używam antidrala, to piecze mnie strasznie jak użyję ponownie, ale to dlatego, że mam bardzo wrażliwą skórę
![]() ![]() może troszeczkę zażółcić Twoje ubranie pod pachą (koleżance tak się stało) dlatego raczej ubieraj jakąś gorszą bluzeczkę ![]() koniecznie nakładaj antidral na nieogolone, niepodrażnione, i dokładnie umyte wodą i mydłem pachy ![]()
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Właśnie, też jestem ciekawa. Potu można się całkowicie pozbyć dzięki, np. Antidral'owi??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uzywam od tygodnia, po nalozeniu faktycznie piecze i szczypie i tu moje pytanie: juz zawsze bedzie szczypalo?, czy np. tylko miesiac a potem juz nie? pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Z tego co wiem (czytałam) szczypie cały czas, oczywiście z czasem troche mniej. Też zależy od osoby i skóry.
Jestem ciekawa, czy jeśli ktoś bedzie używał go przez dłuższy czas ( powiedzmy 2 lata), a później odstawi Antidral, to pocenie się wróci?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.