![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część XIII
Oba są mega
Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
... choć nie Westwood
|
Mycha, cudowna Pola
![]()
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chamiatko jak zawsze sliczne ![]() Cytat:
![]() U nas skoki i rozróba ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Naczelna Nastolatka
|
Kusum, widzę, że masz takie półki kocie, jakie ja chcę kupić. Możesz napisać, gdzie kupiłaś? Po ile? czy one przychodzą z elementami do montażu czy samemu trzeba kupić śrubki itp?? Jak koty zareagowały? zadowolone??
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Mega te półki!
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.szarydesign.pl/produkty/ Wszystko dostajesz w zestawie. Kolor tez mozesz wydziwiac spoza probnika ![]() Bylo kilka dni oporu, ale z dnia na dzien jest co raz lepiej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Naczelna Nastolatka
|
Dzięki. Ceny okropne, ale pytałam stacjonarnie stolarzy i nikt nie chce tego zrobić więc pozostaje zakup online. Chyba pierwszą kupię półkę OKO. Jak się przyjmie, to pomyślimy co dalej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Jak któraś z was jest w UK i chce kupić kotom fontanne, to na amazonie jest promocja, fontanna catit flower senses 2.0 kosztuje 6.99 plus przesyłka (darmowa z prime).
Dziś mi przywieźli, wygląda super, koty jeszcze jej nie ogarnęły, ale może ogarną... Wzięłam, żeby sprawdzić czy któreś z moich się zainteresuje, a lepiej wydaj 6.99 niż ponad 20 czy ileś ![]() Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2016-12-27 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Work, work, work
|
Wreszcie znalazłam koci wątek
![]() Ostatnio wchodzę w wątek, patrzę- zamknięty, a nowego nie ma. Co jest grane? ![]() My mieliśmy boskie święta, nie dość że na emigracji, to i jeszcze musieliśmy się ewakuować, bo u nas znaleziono bombę z II wojny światowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Wow ale przygoda!
W życiu nie oddalabym zwierzaka do schroniska nawet na jeden dzień, strasznie poroniony pomysł! Jak skończyła się historia z bomba? Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Naczelna Nastolatka
|
też mi się wydaje, że to jakiś idiotyzm, oddawanie zwierząt do schronu na chwilę. Ja wiem, że sytuacja była kryzysowa, ale WTF.
Nie ma takiej opcji w ogóle.
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Malutka wczoraj zabiła mi czubek na choinkę. Skubana nauczyła się wspinac. Wczoraj sciagalam ja z choinki co najmniej 5 razy...
![]() Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Witam po Świętach
![]() Moja adopcyjna miłość, Helena, rośnie jak na drożdżach - ma już około pięć i pół miesiąca, waży 2,5 kg. Jutro sterylka i bardzo się denerwuję ![]() Załączam fotkę, obróżka tylko do ozdoby, na co dzień nie nosi. Jest czyściutka, charakterna, z mizianiem bywa różnie, najczęściej przychodzi jak się na nią nie zwraca uwagi. Czasami podgryza, staram się ją oduczyć, ale jest dość uparta - mam wrażenie, że charakterami jesteśmy bardzo podobne ![]() I marzy mi się dokocenie, trochę żałuję, że od razu dwóch koteczek nie wzięliśmy...
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś bombowe święta ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za zabieg ![]()
![]() |
![]() |
#45 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Też bym nie oddała. Cytat:
Za nami spokojne święta, jazdę na kraniec Polski zniosły śpiąco, potem rozpierzchły się po mieszkaniu robiąc swoje ważne kocie rzeczy, a wracając Bury wyrzygał się w wypożyczonym aucie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Work, work, work
|
Cytat:
![]() ![]() Bombę rozbroili wieczorem i dopiero wtedy mogliśmy wrócić do domu. I w życiu się tak nie cieszyłam, że wracam do domu, jak wtedy ![]() Cytat:
![]() ![]() Na szczęście dużo osób też oferowało wszelką pomoc, że zaopiekuje się zwierzakiem na ten czas, albo że przyjmą rodziny z dziećmi. I niezapomniane z pewnością ![]() szatanica1989, śliczna kotka ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
O mamusiu, 54 tys osób :O
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Koty część XIII
Cytat:
Pola z hodowli kocia przystań Odkryła mi drogę na blat kuchenny.. w ruch pojdzie taśma dwustronna ![]() ![]() Kliknięte z ![]()
cosmetologist make up artist lash stylist kociara kosmetyko&świecoholiczka insta Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś.. ![]() Edytowane przez mycha9393 Czas edycji: 2016-12-28 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Nie depcze krokusów
|
21kasia21 - byłoby to całkiem ciekawe przeżycie, gdyby nie było prawdziwe... 54 tysiące!
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Yay! Malutka waży 1.950 hurraaa!
![]() Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Hela jest właśnie na sterylce, ja się w domu poryczałam ;( Macie jakieś rady co do jej powrotu do domu? Kumpela radzi, żeby legowisko zrobić w szafie albo pod łóżkiem, nie wiem na co się przygotować...
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochować wodę, karmę. Podać dopiero wtedy gdy lekarz powie, że można. Moje miały sterylkę do 14.oo, a zgoda na pierwszy posiłek była dopiero od 20.00. To Twój jedyny kotek, tak? Będzie mieć na sobie szpitalny zapach. Będzie ją to drażniło, a nie będzie miała siły się wylizać. Możesz z niej ten zapach lekko zetrzeć np. lekko wilgotną, miękką ściereczką. U mnie jedna była półprzytomna, a druga pierwszego co zrobiła to ją wylizała od łepka do ogona. Nie wypuszczaj za wcześnie z transporterka. Może nawet chwilkę w nim pospać. Posłanie tam, gdzie lubi. Jeśli ma ulubioną kryjówkę, jakieś bezpieczne miejsce w domu, które jako pierwsze polubiła to tam. Powinno to być miejsce gdzieś nisko. Może wymiotować, sikać pod siebie- przygotuj jakieś szmaty, ręczniki, które możesz potem wygotować i jeśli nie odratujesz to nie będzie Ci żal wyrzucić. Miski i wodę trzeba bezie podstawiać pod pysk bo będzie za słaba żeby do nich dojść. Trzymać w cieple, zapewnić spokój, pewnie ten dzień prześpi. Jeść może chcieć dopiero jutro. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Z dwojga lepsze legowisko w szafie. Musisz mieć na nią oko i łatwy dostęp do niej. Bo np. może wymiotować, może rozlizywać szwy i wtedy trzeba odwrócić jej uwagę od tego. Może chcieć iść do kuwetki i nie mieć siły dojść, siknąć w posłanie i przesuwać się by w tym nie leżeć.Wtedy musisz jej to posłanie zmienić. To musi być miejsce widoczne i dostępne dla Ciebie. Takie, w którym nie musisz np. podnosić kota by zmienić posłanie pod nim. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- U mnie właśnie w szafie leżały, ale to ich stała kryjówka.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2016-12-29 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze ![]() Nasza kotka spędziła wieczór na kolanach. Musieliśmy ja drapać po pleckach, bo miała kaftanik. Sama wchodziła na drapak, ale musieliśmy ją zdejmować (wołała nas). Jeść i pić dostała dopiero w nocy. Rano następnego dnia było już lepiej. Miała lekką depresję kaftanikową ![]()
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaftanika u nas nie było, ale jedna za mocno lizała szwy i musiałam jej odwracać uwagę np. zabawkami, głaskaniem, dawałam się gryźć po rękach. Wszystko byle cały czas nie lizała szwów.
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za bardzo się darła żeby ją trzymać w transporterze. ![]() ![]() Dostała kaftanik, bo nie siedzę cały dzień w domu, spać też muszę. Po co ryzykować wyjęciem szwów? Ten jakże gustowny kaftanik odziedziczył po nas jeszcze york kolegi, który miał operacje brzuszka.
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli będzie uśpiona domięsniowo i nie dostanie wybudzacza to niestety będzie właśnie taka ospała i lejąca się przez ręce, najlepiej zrobić legowisko kotu nisko i dac mu spokój, można dogrzac termoforkiem. Ogólnie narkoza domięsniowa nie jest polecana i z tego co ja wiem stosuje się ją u kotów dzikich, bo jest tańsza (tak przynjamniej powiedziała wet u której nasze były kastrowane i która kastruje wolnożyjące na talony). W trakcie zabiegu/bezpośrednio po kot powinien dostać kroplówkę i zostać odsikany zanim go odbierzesz.
![]() |
![]() |
#57 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Kotka z kolei była tak zmarnowana, że spała grzecznie, kocur ją umył. A po przebudzeniu dostała głupawki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
No ponoć rzuca się kot w transporterze, ale osłabiony szybko się męczy i zasypia.
Moje próbowały otworzyć, przekładały łapy przez drzwiczki, bałam się, że łapę zwichną albo coś w tym stylu i wypuściłam. Ale to był błąd. Teraz już nauczona doświadczeniem raczej bym zostawiła. Ja mam w książeczce nazwę środka usypiającego, wiem, że na pewno trójskładnikowy i z kodeiną. Ale czy był domięśniowy i jak były wybudzane to nie wiem. Nie wiem czy lekarka to wpisała, chyba nie. Kontaktowały, ale z uwagi na niską masę ciała jednej odurzenie kodeiną bardzo powoli schodziło. Chodziła jakby miała niedowład łapek, więcej spała. Nie chciała wcale pić.Mały kotek ( mam na myśli masę ciała) chyba zniesie coś takiego podobnie. Ona wtedy nawet 2 kilo nie ważyła, chyba kilo 40 miała. A najniższa dawka narkozy jest chyba na 2 kilo wagi. Im cięższy kot, tym lżej zniesie narkozę. U mnie cięższa raz zwymiotowała po. A ta mniejsza właśnie 2 razy siknęła - raz przez sen, drugi raz nie zdążyła dojść do kuwetki. Miałam naszykowane chyba z 5 czystych ręczników i wszystkie były wtedy w użyciu- do sprzątania, spania. Także to warto mieć. W transporterze czy nie na pewno kota warto ogrzać po zabiegu. Chyba 40% temperatury ciała kot traci po zabiegu czy jakoś tak. Grunt to nie dopuścić do nadmiernego wychłodzenia organizmu wtedy. No, a potem śledzić czy kot pije, czy sika, załatwia się. No i czy rana dobrze się goi. Ja miałam szwy rozpuszczalne i info, że rana zamyka się 4 doby i wtedy mam pilnować by kot nie rozlizał szwu za mocno. Potem już może lizać bo to wspomaga gojenie. Psotka lizała jak wściekła, ale chyba wyszło jej to na dobre.
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Helenkę odebraliśmy wybudzoną, trochę rzucało nią, ale to bardziej przez kubrak - w domu przez chwilę też chodziła bokiem. Jak nas zobaczyła to przestała płakać, w samochodzie bardzo spokojnie się zachowywała. Pani weterynarz powiedziała, żeby normalnie dać jeść, dałam jej wołowinkę sparzoną. Najpierw zjadła, potem położyła się pod kaloryfer, normalnie nigdy tam nie leży - ale czułam, że ma zimne uszka, więc pewnie było jej zimno po narkozie. Położyłam jej mój sweter, na którym śpi na fotelu żeby miała cieplej.
Potem wstała i biegała, skakała trochę nawet, doprowadzając mnie do zawału. A to się na wadze w sypialni ułożyła, a to kapcia Tżta podgryzała. Teraz leży na krześle przy kaloryferze i śpi. Jak leżała pod krzesłem, pogłaskałam ją, a ona objęła moją rękę łapkami i przytuliła do łebka swojego ![]() Chyba gorzej to zniosłam niż ona ![]() Dziękuję za wszystkie rady ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Ja też gorzej zniosłam kastrację niż moje koty, już 2 tygodnie wczesniej przeżywałam
![]() Co do kubraka to i tak dobrze że zachowuje się w miarę normlanie, podobno są koty które ani myślą się ruszać, jeść itd. po prostu zachowują się jakby były w agonii ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.