Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część V - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-15, 11:03   #2791
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część V

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
I nie głodzić się, tylko wyliczyć sobie ilość kcal i makro Aczkolwiek przysiady warto dodać, ażeby nogi nie zamieniły się w obwisłe galaretki
Tak i warto dodac inne ćwiczenia do przysiadow
Cytat:
Napisane przez michalova Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też wcześniej niż dziewczyny tutaj zaczęłam. Ale to było z moim mężem, był moim pierwszym i przez wiele lat jedynym partnerem. I nigdy nie chciałam spróbować z innym. To znaczy dopóki byliśmy parą
Ja sie nie przejmuje. jedyne co mnie czasem "boli" to fakt ze niektórych osób w ogole byc w moim życiu nie powinno

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 11:05   #2792
Hurin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aszin Pokaż wiadomość
Dokladnie. Jakby nie patrzec przysiady to ćwiczenia siłowe, na schudniecie trzeba aerobowych
Nie, "na schudnięcie" nie trzeba aerobowych, "na schudnięcie" trzeba się poruszać w obszarze deficytu kalorycznego, ewentualnie na początku zera ze zwiększoną aktywnością. Aeroby mogą tylko pomóc pogłębić deficyt, ale przy treningu siłowym nie są wcale niezbędne.
Hurin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 11:14   #2793
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Dokladnie. Jakby nie patrzec przysiady to ćwiczenia siłowe, na schudniecie trzeba aerobowych
Ładnie jej wszystko ujędrnią przysiady A jak da ujemny bilans kaloryczny to schudnie, nie widzę sensu się pocić bezsensownie.

Zszedłem z rozmiaru 40/34 do 34/34 więc w chudnięciu mam trochę praktyki.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Hurin Pokaż wiadomość
Nie, "na schudnięcie" nie trzeba aerobowych, "na schudnięcie" trzeba się poruszać w obszarze deficytu kalorycznego, ewentualnie na początku zera ze zwiększoną aktywnością. Aeroby mogą tylko pomóc pogłębić deficyt, ale przy treningu siłowym nie są wcale niezbędne.
Nie wiem czy jest sens się produkować. Zaraz jakaś ekspertka skomentuje, że "bzdury"

A tyłek podobno mam "zaâ˜☠â˜☠â˜☠isty". Tak słyszałem przynajmniej

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2017-01-15 o 11:16
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 11:15   #2794
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość
21 lat

Czekałam na księcia z bajki
Dobrze, że się chociaż taki zjawił.
Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Skad ja to znam ja bylam w jednym zwiazku posadzana ciagle o zdrady. Ciekawe czemu

Ostatnio kolega mi opowiadał, że jego dziewczyna jest tak chorobliwie zazdrosna, że stwierdziła, że on ją zdradza ze swoją kuzynką bo z nią rozmawiał.

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość

Przysiady..przysiady i mniej jeść
Dobrze, że już dziewczyny zdementowały, bo nienawidzę przysiadów.
Cytat:
Prędzej żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo istnienia filmiku na którym robi loda
Serio ludzie sobie takie filmiki nagrywają? I jeszcze to ludziom pokazują?
Cytat:
Tak A jak się dorzuci do tego naprzemienne prysznice, ujędrniający krem i rolowanie, plus peeling kawowy - miód malina! (tylko trzeba systematyczności, z czym osobiście mam najgorszy problem )
W moim słowniku niestety słowo `systematyczność` nie istnieje. Aczkolwiek teraz jak jestem sama postanowiłam się wziąć za siebie.

Cytat:
Nie martw się, ja też wcześniej niż dziewczyny tutaj zaczęłam. Ale to było z moim mężem, był moim pierwszym i przez wiele lat jedynym partnerem. I nigdy nie chciałam spróbować z innym. To znaczy dopóki byliśmy parą
Ja to się nawet nie będę przyznawać w tym towarzystwie, bo uznacie, że jakaś nastoletnia nimfomanka ze mnie była.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 11:15   #2795
nyana89
Zakorzenienie

Ostatecznie na szybkie schudnięcie mogę dać namiary do mojego exa - ze stresu zjechało mi przy nim w niecały rok 16kg
Stary 2017-01-15, 11:18   #2796
lolek9000
Zakorzenienie

No ja właśnie jadę na siłkę
lolek9000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 11:18   #2797
nyana89
Zakorzenienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;69693381]W moim słowniku niestety słowo `systematyczność` nie istnieje. Aczkolwiek teraz jak jestem sama postanowiłam się wziąć za siebie. [/QUOTE]

No właśnie z tą systematycznością jest najgorzej. Nawet w piątek, przy okazji Harry'ego Pottera w TV doszłam do wniosku z koleżanką, że moim patronusem byłby na pewno leniwiec...
Stary 2017-01-15, 11:26   #2798
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatecznie na szybkie schudnięcie mogę dać namiary do mojego exa - ze stresu zjechało mi przy nim w niecały rok 16kg
U mnie 13kg. w 3 miesiące z czego pierwsze 8 kg w 2 tygodnie.
Stary 2017-01-15, 11:28   #2799
Konto usunięte

Jak już się licytujemy, to ja tydzień temu miałam widoczne każde żebro i brzuch płaściutki jak deska. Do tego co zjadłam to zwymiotowałam. Teraz już wróciłam do normalnego stanu.

Najgorsze jest to, że jak mam jakieś stresowe sytuacje to tylko mój brzuch się denerwuje, mózg w ogóle.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 11:33   #2800
lolek9000
Zakorzenienie

Ja też mocno schudłem po rozstaniu ale nie ważyłem się wtedy
lolek9000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 11:33   #2801
DopplegangerEddarda
BAN stały

Ze 110 do 86. Od lat waże nie więcej niż 94(teraz 91 ale widać mi żebra i kości). 10 kg dwa tygodnie bez jedzenia chyba, że liczymy ketonal albo przeciwbólowce na opiatach

Chyba się zmieni bo wczoraj miałem ogromny apetyt. Chałwa, dwie pomarańcze, dwa banany, trufle, ryż z kurczakiem, bułki maślane, dwa vifony, dwie kanapki z serem i ogórkiem, dwie kanapki z rybą w oleju, reszta tej ryby. Pewnie coś jeszcze przegapiłem. A to wszystko w 2-2,5 godziny

Macie któryś z tych telefonów ? Ostatnio wyliczyłem, że na doładowania wydaje z 25-30 zł miesięcznie więc w sumie mogę wziąć Sobie abonament za 30-parę zł o ile będę mieć zniżkę na drugą usługę.

Ma któraś z was któryś z tych telefonów i powiedziałaby mi jak się sprawuje ? Jeszcze poczytam w necie.
- Lenovo k6 note
- lg x power
- huawei honor7
- samsung galaxy j5
- lg k8,

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2017-01-15 o 11:42
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 11:38   #2802
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hurin Pokaż wiadomość
Jasne ze nie trzeba chyba ze ktos ma duzo do schudniecia to jest to wskazane zeby aeroby jednak dorzucić. prostu według mnie ograniczanie sie tylko do przysiadow to bzdura

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Ładnie jej wszystko ujędrnią przysiady A jak da ujemny bilans kaloryczny to schudnie, nie widzę sensu się pocić bezsensownie.

Zszedłem z rozmiaru 40/34 do 34/34 więc w chudnięciu mam trochę praktyki.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Nie wiem czy jest sens się produkować. Zaraz jakaś ekspertka skomentuje, że "bzdury"

A tyłek podobno mam "zaâ�☠â�☠â�☠isty". Tak słyszałem przynajmniej
Czytaj ze zrozumieniem mowisz "przysiady przysiady przysiady" tak to sa bzdury. Nie ogranicza sie do jednego cwiczenia. Błagam jak chce sie pracowac nad nogami i tyłkiem to robi sie cwiczenia angazujace wszystkie miesnie a nie tylko kilka z nich.

Tak wiemy. Tobie w ogole wszyscy zazdroszczą i sa grzeczni jak Cie widza

Stary 2017-01-15, 12:17   #2803
doriiska
Zakorzenienie

Dzień dobry!

ja po całonocnym balangowaniu, nie mam siły
Stary 2017-01-15, 12:20   #2804
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

Macie któryś z tych telefonów ? Ostatnio wyliczyłem, że na doładowania wydaje z 25-30 zł miesięcznie więc w sumie mogę wziąć Sobie abonament za 30-parę zł o ile będę mieć zniżkę na drugą usługę.

Ma któraś z was któryś z tych telefonów i powiedziałaby mi jak się sprawuje ? Jeszcze poczytam w necie.
- Lenovo k6 note
- lg x power
- huawei honor7
- samsung galaxy j5
- lg k8,
Z tych co wymieniłeś brałabym pod uwage tylko te 2 ostatnie.
a nie chcesz kupic za gotówke czegoś?
Stary 2017-01-15, 12:29   #2805
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę byliscie po ślubie?

Przysiady mogą też rozbudowywać. Swego czasu robiłam je na tyłek, bo mi trener na siłowni polecił. Miałam wrażenie,że nogi zwiększają (choć też były jędrniejsze i lekko zarysowały się mięśnie).
Moim zdaniem mogą ładnie "ukształtować" nogi, ale niekoniecznie je zmniejszyć. Nawet na ujemnym bilansie kcal jak u mnie.

I można schudnąć na samym treningu siłowym z odpowiednimi kcal. Ja tak zrobiłam rok temu, bo nie znoszę cardio, a jeszcze naczytałam się o możliwości spalenia mięśni, które chciałam budować niestety u mnie to był powolny proces, więc teraz (zaczęłąm znowu redukcje) wlaczam choć pół godziny cardio po treningu na siłowni (no i chodzę na taniec brzucha, powiedzmy mam dodatkowe jedno cardio o niskiej intensywności )
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 12:52   #2806
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Z tych co wymieniłeś brałabym pod uwage tylko te 2 ostatnie.
a nie chcesz kupic za gotówke czegoś?
To nie lepiej opłaca się właśnie wziąć telefon w ramach abonamentu, niż kupować i do tego sam abonament?
Stary 2017-01-15, 13:00   #2807
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
To nie lepiej opłaca się właśnie wziąć telefon w ramach abonamentu, niż kupować i do tego sam abonament?
A to zalezy abonamenty bez telefonu sa czesto tansze i maja wiecej w ofercie.
Kwestia tego jaki kto chce telefon ale trzeba sobie po prostu przekalkulowac bo nie zawsze sie to opłaca. Czasem jak sie przemnozy to wychodzi abonament z telefonem drożej niz jakby sie wzielo bez i telefon osobno nie zawsze ale często tak jest.

Ja pamiętam jak szukalam to zeby miec ten co chce to abonament minimum 70 zl plus dopłata za telefon kolo tysiaca taniej mi wychodziło kupic nowy w sklepie.
Ale kupilam uzywke w dobrym stanie za kilkaset złotych a za abonament place 50 zl i mam wszystko w nim. Teraz abonamenty sa jeszcze tansze niz jak brałam.

Stary 2017-01-15, 13:01   #2808
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolek9000 Pokaż wiadomość
Swoją drogą zawsze mnie dziwiła ta asymetria - facet czym większy licznik tym lepiej, kobieta czym mniejszy tym lepiej (najlepiej dziewica)
To nie asymetria tylko seksizm
Stary 2017-01-15, 13:05   #2809
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Drzewiej robiono w tym celu odpinaną klapę na zadku
Aktualnie wykorzystują ten patent w spodniach od sztormiaków. Sama takie mam

Cytat:
Napisane przez lolek9000 Pokaż wiadomość
Swoją drogą zawsze mnie dziwiła ta asymetria - facet czym większy licznik tym lepiej, kobieta czym mniejszy tym lepiej (najlepiej dziewica)
Na szczęście nie każdy wyznaje taką zasadę. Mnie "wysoki licznik" partnera kompletnie nie imponuje.

Cytat:
Hahah. Współczuje wam. Ostatnio chodzę wyjątkowo spokojny.

Chyba taki okres, też to odczułem ostatnio ze strony znajomych.
Współczujesz tego, że ktoś posiada libido? Ja bardziej współczuję tym, którzy mają z nim problemy...

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Ja z kolei czytałam gdzieś teorię, że niektórzy faceci chcą dziewicy, bo mają łóżkowe kompleksy i boją sie porównań z wcześniejszymi partnerami
Dla mnie jest to najsensowniejsza teoria.

Cytat:

Przysiady..przysiady i mniej jeść
No tyle, że nie...

Cytat:
Prędzej żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo istnienia filmiku na którym robi loda

Mam takiego znajomego, siedzimy w parę osób. On przegląda fb i takie "O jaka kochana para" (na zdjęciu jego ex z nowym chłopakiem który jest moim znajomym) i mówi "Teraz patrz". I pokazuje mi film z następującym tekstem:
-Nie nagrywasz ?
-Nie, nie. Gram
Nie muszę mówić co na tym filmie było [COLOR="Silver"]
Obrzydliwe. Zarówno to, że nagrał bez jej wiedzy, jak i to, że później to Ci pokazał.
I w sumie "gram jak mi robisz loda" też jest obrzydliwe.
Serio - nie umiałabym wykrzesać z siebie ani odrobiny szacunku dla takiej osoby.

Cytat:
Od siłowych też można chudnąć. I to bardzo ładnie. Aby chudnąć trzeba lecieć na ujemnym bilansie kalorycznym. Więc jasne - aeroby z tym pomagają, ale siłowe ćwiczenia też, bo przez rozbudowanie mięśni zwiększamy zapotrzebowanie organizmu na energię. Więc do chudnięcia można podchodzić na wiele sposobów
Cytat:
Taaa... bo wiadomo, że przecież miano jedynego i prawdziwego "eksperta" należy do Ciebie

I dzień dobry po rewelacyjnej imprezie
Ładnie się dziewczęta naprodukowałyście wczoraj. I widzę, że mnie ominęła ciekawa rozmowa o zabawkach
A kiedy Wy o nich rozmawiałyście, to mi wczoraj kolega ładną zabawkę do łóżka kupił (chociaż nie z tych bzyczących, trochę inna) To była dobra impreza

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
A to zalezy abonamenty bez telefonu sa czesto tansze i maja wiecej w ofercie.
Kwestia tego jaki kto chce telefon ale trzeba sobie po prostu przekalkulowac bo nie zawsze sie to opłaca. Czasem jak sie przemnozy to wychodzi abonament z telefonem drożej niz jakby sie wzielo bez i telefon osobno nie zawsze ale często tak jest.

Ja pamiętam jak szukalam to zeby miec ten co chce to abonament minimum 70 zl plus dopłata za telefon kolo tysiaca taniej mi wychodziło kupic nowy w sklepie.
Ale kupilam uzywke w dobrym stanie za kilkaset złotych a za abonament place 50 zl i mam wszystko w nim. Teraz abonamenty sa jeszcze tansze niz jak brałam.

Ja również tak przeliczałam Ale u mnie wyszła cena taka sama jak sklepowa, więc już wzięłam u operatora. Aby płacić wszystko w jednym miejscu
Ale masz rację - najrozsądniej wszystko na spokojnie przeliczyć samemu i wtedy podjąć decyzję
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 13:10   #2810
michalova
Wtajemniczenie

Tak Dinulka. Rozstalismy się po 2,5 latach małżeństwa, w lipcu byłyby 3 lata, teraz czekam na rozwód. A parą byliśmy 8,5 roku, od września 2007.
Stary 2017-01-15, 13:28   #2811
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
I dzień dobry po rewelacyjnej imprezie
Ładnie się dziewczęta naprodukowałyście wczoraj. I widzę, że mnie ominęła ciekawa rozmowa o zabawkach
A kiedy Wy o nich rozmawiałyście, to mi wczoraj kolega ładną zabawkę do łóżka kupił (chociaż nie z tych bzyczących, trochę inna) To była dobra impreza
Co ty masz za kolegów?

Mam na dzisiaj ambitny plan żeby posprzątać mieszkanie, ale jak zerkam na stan mojego mieszkania to od razu sobie przypominam, że na drugie imię mam leń.
Stary 2017-01-15, 13:29   #2812
Shawtty
Zakorzenienie

Ja mam czysto, posprzątane, mogę się lenić i starać się nie myśleć, że jutro znów idę do tej patologicznej firmy
Stary 2017-01-15, 13:29   #2813
Atavish
Zakorzenienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;69698831]Co ty masz za kolegów?

[/QUOTE]

Takich, co dbają o moje potrzeby <3
Stary 2017-01-15, 13:31   #2814
Shawtty
Zakorzenienie

Atavish, no weź powiedz, co to za gadżet!

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;69693381]
Ja to się nawet nie będę przyznawać w tym towarzystwie, bo uznacie, że jakaś nastoletnia nimfomanka ze mnie była. [/QUOTE]

Pfff, spokojnie możesz mówić, tutaj raczej mało kto ma kija w d** na tym punkcie
Stary 2017-01-15, 13:34   #2815
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Atavish, no weź powiedz, co to za gadżet!

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Pfff, spokojnie możesz mówić, tutaj raczej mało kto ma kija w d** na tym punkcie
Też chce wiedzieć co to za gadżet.

W to ja akurat jestem dziewicą i nie zamierzam tego zmieniać.
Stary 2017-01-15, 13:35   #2816
Shawtty
Zakorzenienie

ooooooooooooooo, zaczynamy nowy temat?
Stary 2017-01-15, 13:37   #2817
Classic
Zakorzenienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;69699021]Też chce wiedzieć co to za gadżet.

W to ja akurat jestem dziewicą i nie zamierzam tego zmieniać. [/QUOTE]

Uważaj - Lolek szuka dziewicy
Classic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 13:37   #2818
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Atavish, no weź powiedz, co to za gadżet![COLOR="Silver"]
Skórzany (jak on pięknie pachniał!), ręcznie robiony (tak szczegółowo i dbale) flogger w kolorze ceglanym

I w ogóle - sprzedający był tak urzeczony tym jak go wącham, że opuścił cenę o 50 zł
Stary 2017-01-15, 13:37   #2819
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Witam wszystkich w ten piękny dzień

Ale nabazgraliście dużo, nie mam siły tego wszystkiego cytować.

Co do schudnięcia nóg to polecam narty. Naprawdę! Tydzień byłam na zjazdach, a nogi mega się wyszczupliły i lekko umięśniły. Cały dzień na stok i efekt gwarantowany. A jak nie to rower. Mi dużo pomógł, tylko o wiele dłużej musiałam czekać na efekty niż było to z nartami. Ale ogólnie trzeba uprawiać ruch

Co do partnerów seksualnych. Nigdy przenigdy nie chciałabym prawiczka. I cieszę się, ze nie jestem już dziewicą. Jak sobie przypominam jak na początku byłam kiepska w tych sprawach, a partner w ogóle nie pomagał mi się rozluźnić, tylko mnie bardziej stresował. I bardzo się zraziłam przez to do stosunków z nim. I nie daj losie jakbym czekała do ślubu z pierwszym razem i on by mi się trafił to seks byśmy pewnie uprawiali, aby mieć tylko potomstwo

Miałam przyjemność kiedyś uprawiać seks z chłopakiem, który miał więcej partnerek. Ogólnie wspominam spoko nasze spotkania. Po roku jakoś znowu się zobaczyliśmy i wylądowaliśmy w łóżku. I przeżyłam szok! Przez ten okres to tak nieźle się wprawił, jakieś inne pozycje, gesty, słowa, o wiele lepsza gra wstępna. No naprawdę super I jakoś wolę uprawiać seks z chłopakiem, który tych partnerek miał więcej, bo od każdej się uczył czegoś nowego niż dopiero początkującym

A co do przebywania wśród par. Mam naprawdę spoko znajomych i mogę z nimi siedzieć i nie jestem mi przykro/smutno. Potrafią się zachowywać normalnie. Ale jest jedna para co po prostu ich nie trawię. Są tak słodcy, aż do porzygu, staram się unikać ich jak ognia. Cały czas sobie lukrowo misiaczkują, wydaję mi się, że chyba są zrośnięci ze sobą
Stary 2017-01-15, 13:38   #2820
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Skórzany (jak on pięknie pachniał!), ręcznie robiony (tak szczegółowo i dbale) flogger w kolorze ceglanym
A więc to takie zabawy się lubi

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości