|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
witam.
u mnie znowu wczesnie zaczyna sie dzien. co do witaminy d3 to ja nie podawałam. karmie od zawsze butelką i ani położna ani diktorowa nie kazały juz nic innego podawać.to ja mam chyba fajna doktorowa- nic nie wymyśla no i dziecko raczej zdrowo sie chowa- po za ostatnim choróbskiem. na całe szczęście juz jest lepiej. wczoraj troszke pisałam z tż(piszemy codziennie bo dzwonić za bardzo nie można-przynajmniej do przysiegi) no i wysłałam mu kilka fotek małej bo prosił.no i strasznie mi smutno bo nigdy jeszcze nie mieliśmy takiej długiej rozłąki a sms-y to za mało. no ale cóż- liczę juz dni do przysiegi chociaż jeszcze duzo zostało bo to dopiero 2 maja. miłego dnia i ładnej pogody bo u mnie chwilowo deszcz.
|
#2492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzien dobry wszystkim mamom i całuski dla dzieciątek Dziękujemy razem z Mikołajkiem wszystkim ciociom za milusińskie słowa
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
a ja jakos o tej wit d zapominalam czesto i nie dawałam regularnie
jak idziemy na spacer i jest sloneczko to specjalnie odsłaniam troszkę budki zeby tego słonka złapała a tak to sporadycznie |
|
|
|
#2494 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzięki dziewczynki za info w sprawie glutenu... Na Was można liczyć Cytat:
ładny wynik Cytat:
Kaszka na dobranoc hippa zawiera gluten...a do tej pory ją podawalam Raz na jakiś czas oczywiście Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przeliczył ile Kuba dostaje ml mleka dziennie na dobę i sprawdził ile Kuba waży i powiedział że trzeba ![]() Ja mu ufam
|
|
#2495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurczę, taka pogoda paskudna dzisiaj, a ja kupiłam sobie glebę i miałam w planie rozpocząć porządki balkonowe
|
|
|
|
|
#2496 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
.Cytat:
Cytat:
Podczas kataru wpuszczałam mu do noska kilka razy dziennie sól fizjologiczną, odciągałam glutki aspiratorem, skórę pod noskiem smarowałam maścią majerankową. Ostatnio katar był bardzo duży, słabo schodził, kupiłam więc krople Nasivin dla niemowląt i zakraplałam 2 razy dziennie po 1 kropli przez kilka dni. Oczywiście Jaś mocno protestował podczas tych zabiegów, ale jakoś go obezwładniałam .Cytat:
Z witaminą D3 trzeba szczególnie uważać w słoneczne dni. Wówczas 1 kropla to maksimum. Ja podaję od początku Devikap, 1 kropla zawiera 500 j.m. witaminy D3. Cytat:
Cytat:
Jasiowi najbardziej smakował Przysmak na dobranoc Hippa, zawierający mleko (którego ma unikać) i cukier (który chcę mu ograniczać) . Dzieci wiedzą, co dla nich najlepsze .Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7183196]Spotkanie w pigulce [/QUOTE]Widać, że chłopcy zakumplowali się na całego! Zadowoleni, z zaangażowaniem czytają ).Prosimy o więcej fotek i jakąś krótką relację * * * Jaś miał dziś pobieraną krew (morfologia + żelazo), znów ze zgięcia łokciowego i znów bardzo płakał. Nie chcę już go kłuć .
|
|
#2497 | |
|
Raczkowanie
|
Tak to w Wiśle często tam jeździmy bo mamy niedaleko a fajne świeże górskie powietrze
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7183196] Spotkanie w pigulce [/quote]Sliczne szkrabki aż miło popatrzeć ![]() Cytat:
![]() <<<<<<<<<<<<<<<<<<<< No i klapa. Małgosia wczoraj na noc dostała gorączki. W nocy miała 38,2. A ja nie miałam nic na gorączkę więc robiłam jej zimne okłady na czoło całą noc . Dzisiaj temp jest juz mniejsza 37,5 no i kupiłam Paracetamol w czopkach jak jej znowu podskoczy to jej podam. Mam tylko nadzieję że to reakcja na szczepienie . Od rana jest marudna i rozpłakana. Cały czas ja noszę na rękach a to nie mały ciężar no ale cóż zrobie szystko dla mojej maleńkiej
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dorka dobrze, że chociaż macie smsy, zawsze to jakiś kontakt. Na pewno Ci się dłużą te dni, ale zobaczysz szybko zleci kwiecień i się zobaczycie. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7183196] Spotkanie w pigulce [/QUOTE]Chciałaś powiedzieć w mega pigułce ![]() Fajniutkie zdjęcia i Oli już siedzi. Plac zabaw mieli pięknie zorganizowany ![]() Cytat:
Ja też myślę, że to zęby, ale jakoś dziąsła są raczej takie blade, nie widzę opuchnięć. Ja robię to samo co Ty, stosuje też te same specyfiki i zabiegi ![]() ......................... ................... Miałyśmy dziś męczącą noc. Maja budziła się prawie co godzinę, przed 4 wstała najpierw był płacz, potem się uspokoiła, zjadła i bawiła się do około 5:30. W końcu zasnęła i spała już bez przerw do 9. Mimo to jestem niewyspana. W ogóle ciągle mi się z płaczem dziś budziła, co jej się nie zdarza. Wszystko przez ten katar wstrętny, dziś jest jakby lepiej, jak na razie, zobaczymy co się będzie działo w ciągu dnia. Edit:Evela, całkiem możliwe, że to reakcja poszczepienna i szybko przejdzie. Dla Małgosi |
||
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Coraz bardziej mam ochotę zostac jednak na tej wsi , tyle ze tu musielibysmy postawić nowy dom bo ten nasz to jest o wiele starszy od nas obojga i może się rozlecieć i znaleźliśmy taki projekt, który strasznie nam się podoba
http://pprojekt.pl/odbicie281-delta,opis.html Trochę boję się jak byśmy sobie poradzili - no jeszcze budowa to budowa bo to firma zrobi ale urządzanie, jeżdzenie za kafelkami, meblami itp. później montaż tego wszystkiego - nie wiem. jestem w kropce, nie wiem co robić. Z jednj strony chciałabym miec pomoc ze strony mojej rodziny w moim rodzinnym miasteczku, z drugiej strony chciałabym by dzieci miały blisko do Warszawy gdzie mogłyby się rozwijac w dowolnie wybranym kierunku - małe miasteczka ograniczają - wiem bo się wychowałam, jedno kino w którym filmy sa z 2 miesiecznym opóźnieniem ani szkół tańca a ni śpiewu czy czegolowiek, skałek itp. a chciałabym dac dzieciom wsztsko co najlepsze - tu miałyby przestrzeń w okolicy jest kilka stadnin, mogłyby jeździć konno. Juz sama nie wiem, głowa mi pęka - rozważałam przeprowadzkę tez do miłosnej - tam gdzie Zuzia ma żłobek, tam bardzo ładnie i komunikacja miejska z Warszawą ale ceny mnie przeraziły 8500 za metr - koszmar, za małe mieszkanie tu postawiłabym dom i starczyłoby na urządzenie ( oczywiście jak sprzedamy działkę - w końcu ludzie powoli zaczynają sie ta dziłką interesowac - jest naprawdę ładna i przylega do strumyczka ktróy kiedyś wam pokazaywałma na fotkach ze spacerku) No dobra konczę bo to forum o dzieciątkach... |
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...666&a=77948666 zerknij ![]() co do glutenu kiedyś wklejałam wkleję jeszcze raz ![]() http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...7F7FF7EC00327C naprawdę warto przeczytać miłego dnia mamy wrześniowe
|
|
|
#2501 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To super że mąż wziął sobie do serca rozmowę, teraz już będzie tylko lepiej! A mam pytanie jeszcze Małgosia nie miała czapeczki pod tym kapturkiem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nocka była normalna wstawała tylko na szczęście na papu czyli wróciła normalna śpiąca dziewczynka Lea więcej zdjęć proszę na tych widać że chłopcy mięłi wspólne tematy ![]() U nas super pogoda jak tylko wstanie maleństwo idziemy na spacerek! Demoniku dzięki za miłe słowo pod moim adresem Miłego popołudnia |
|||
|
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny,
Nie mam jak pisac do Was, Patryk wymaga ciagle uwagi i nie moge nic po prostu zrobic. Mam nadzieje, ze wroca w koncu dni, gdzie bede mogla spokojnie przy nim ogarnac mieszkanie i zajac sie chociaz troche swoimi sprawami. Nocki tez zalamuja wiec cierpliwie czekam az mu przejda te krzyki i placze... ach... Mam dola bo tak sie staralam, zeby nie uczyc go spac z nami w lozku a jeszcze troche to bedzie odwrotnie bo z nami spi spokojniej. W lozeczku co godzine pobudka. Mimo wszystko nadal go odkladam ale to nie jest spanie. Druga sprawa to noszenie na raczkach. Nie mam sumienia zostawic go tak placzacego i po prostu go biore, a jemu to sie podoba. Buuuuuuuuuu Duzo piszecie i nie wiem co sie dzieje, nie mam jak nadrobic zaleglosci, nie wiedzialam tez wszytskich Waszych zdjec. No ale moze jakos w krotce zorientuje sie co u Was. Widzialam tylko cos o spotkaniu w nastepna sobote, to juz oficjalnie ustalone ze w Arkadii (bo cos Joasiah chyba o tym wspominala)? A teraz z innej beczki Slyszalam dzisiaj o wypadku w Koninie, ze pitbul pogryzl 7-miesieczne dziecko. Stan dziewczynki jest bardzo ciezki, pogryziona mocno glowka i nozka. I tak popatrzylam na Patryka i ja nie wiem, umarlabym gdyby cos mu sie stalo. Ale mam dzien... odezwe sie za kilka dni to moze bedzie lepiej |
|
|
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja tak na szybko - pozniej bedzie obszerniejsza wypowiedz jak doczytam wszystko
![]() znow bedzie o kupach... Maciek od niedzieli nie robil kupki - na niego to bardzo bardzo dziwne zjawisko bo zawsze byla przynajmniej jedna dziennie. no i dzis zrobil - konsystencja lejaca jak zawsze ale kolor - ciemnozielony !!do tej pory jest na piersi, jadl w tym tygodniu tylko troszke jabluszka i pil soczek jablkowy rozcienczony woda - myslalam ze ma zaparcie i ze to moze podziala... od tygodnia podaje mu lyzeczke (ok 2ml tego bedzie) syropku z zelazem Ferrum (polowe mniejsza dawka niz zalecala nam to ostatnia fatalna "lekarka") co o tym myslicie? powod do zmartwienia czy normalne po zelazie? i tak sie wybieram do lekarza ale moja jest na razie na zwolnieniu i nie wiem czy isc do jeszcze innej.. (to juz ostatnia bo w moim osrodku sa tylko 3 )
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu nic sie nie martw, po zelazie moga byc ciemnie kupy. Maciek wiecznie robi zielone, przestalam z tym walczyc. Jest radosny, nic go nie boli, przybiera na wadze- ok
|
#2505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7185725]Nadrabiam watkowe zaleglosci i wpadlo mi w oko, ze ktoras z mam napisala, ze zamiast podawac Danonki lepiej dac jogurt naturalny z musem owocowym Ja sie z tym absolutnie nie zgadzam Przeciez w jogurtach sa zywe kultury bakterii, ktore dla doroslego czlowieka sa dobre, ale przeciez nie wiemy jak zareaguje na nie organizm kilkumiesiecznego dziecka A Danonki to serki homogenizowane, z jogurtem nie maja wiele wspolnego...I te komentarze, ze w nich jest tyle cukru, a jest owszem, ale nie jest to cukier przetworzony, rafinowany, tylko w glownej mierze cukier pochodzacy z owocow ![]() Wyrazilam swoja opinie o ja ci bardzo dziekuje za ta opinie pocieszyla mnie
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkich my juz po wycieczce.bylo SUPER,EXTRA,WYSTRZALOWO ![]() moje dziecie zostalo przechrzczone na "tajfun" i faktycznie jakby sie dluzej nad tym zastanowic i pobserwowac,to gdzie sie nie pojawi sieje zniszczenie Olii raczkowac chyba nie bedzie,bo po co,jak mozna odrazu zaczac chodzic aha Olivierek nie gaworzy, on spiewa. za wiele nie napisze,bo musze sie pakowac na jutrzejsza wyprawe do pl.zdjecia dorzuce w ciagu kilku dni. ps. odwiedzilismy tez Bubbelka i Nathaniela i wszystkie jednoglosnie stwierdzilysmy,ze nie poradzilybysmy sobie z trojaczkami buziakiiiiiii milego dnia Weroniczka wygladala na chrzcie jak mala krolewna,chlopcy zaslinili wszystko ogladajac jej fotki,chyba takiego efektu oczekiwalas Beatko
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7183196]
Spotkanie w pigulce [/quote]Super widać, że chlopcy sobą zainteresowani, nie ma to jak ziomal z ziomalem ![]() Cytat:
Buziaki dla małej ************************* ************ My dziś cudem schroniliśmy się przed deszczem ... Podczas spacerku nadeszła czarna chmura i padało..........ajjjjjjjj j Kuba w konsekwencji spał tylko godzinkę... więc teraz nadrabia zaległości
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ja tez podaje juz od kilkunastu chyba dni danonki- moje dziecko bardzo lubi. najpierw waniliowe ale teraz były tez biszkoptowe no i cóż- zamierzam dawac jej dalej. czas na antybiotyk
|
#2509 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7183196]
Spotkanie w pigulce [/quote]Fotki cudne, szkoda, że tak mało ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że Mycha poruszyła temat wit D3, nie wiedziałam, że ona może być tak niebezpieczna w nadmiarze ![]() Cytat:
Pucka spała 1 godz od pobudki o 7 rano do 17. Byłam juz padnieta jej marudzeniem, niejedzeniem, wkładaniem rączek do paszczy. Na szczęście zasnęła o 17 i śpiiiiii dalej. Najbardziej złości mnie wkładanie rączek do buzi w trakcie jedzenia, pomiędzy kolejnymi łyżeczkami. Od początku karmienia łyżeczka tak robi, a teraz znacznie sie to nasiliło. Chyba ząbki męczą. Evela wycieczk sądząc po fotkach udana. Może mąż jest pojętny i się poprawił Już wstała moja królewna. TŻ wczoraj wieczorem wrócił z Łodzi bo jakieś targi są do dzisiaj i nic by nie mogli robić. Znowu jutro jedzie i wróci wieczorem na weekend. W przyszłym tygodniu już bez przyjazdów będzie. Trudno, damy radę. Idę do mojego dzieciolka. Pa |
||
|
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
Klaudufa była dzisija u lekarza- wszystko ok.zmian w płucach nie ma ale w poniedziałek i tak na kontrolę.
właśnie dostałam zaproszenie na przysięgę.
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
Fotki
1. no nie zamiast iść to sesja się zaczyna! 2. chcecie smoka, bo... 3. ja mam coś lepszego! 3.4 tak sobie fikam.... Dorka daleko jest ten twój TŻ ? Po przysiędze bedziecie się częściej widywać. Szybko zleci. Zdrówka dla Kludusi. Ja to jednak mądra jestem . Biedne to moje dziecko. Pucka zjadła zupkę, ostatnią łyzkę wywaliła na siebie. Połozyłam ją na kocyk na podłodze i poszłam opłukać ubranka. Agatka oczywiście turlała sie we wszystkie strony. No i oczywiście ulało się jej ma moje spodnie . Fajne dżinsy, moje ulubione . Eh .... bez komentarza. Spadam. Maruda zaś marudziiiii.
|
|
|
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
lea to ja pisałam i dalej się z tym nie zgadzam że danonki są dobre tylko mi powiedz dlaczego jest pełno E w ich składzie??
i dlaczego producent zalecil podawanie ich od 3 roku zycia? przeciez jest tyle deserkow i musow dla dzieci gdzies czytałam że sa tez jogurty dla dzieci i o takich mowilam ja bym zamiast tego danonka kupila sinlac i dała musu (owocow jest wiele) no i danonki sa robione na mleku krowim o ile się nie mylę wiem że to jest pasteryzowane ale mimo wszystko to tylko tyle na temat danonkow ja osobiscie bede unikala takich wynalazków co u nas mała marudzi i ide jej kapiel robic |
|
|
|
#2513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale mimo wszystko w wypadku wit. D3 warto podać mniej niż więcej Pysiu, bo skutki mogą być niestety bardzo poważne, tym bardziej, że codziennie wychodzisz z nim na spacer, tym bardziej, że ciemiączko ok. A i jeszcze tylko napiszę, że do dzieci do roku mają jedną ustaloną dawkę wit. D3 i nie ma ona nic wspólnego z wagą dziecka.Niestety skutków nie widać gołym okiem, a nerki to bardzo delikatny organ , no i wątroba, bo jej nadmiar w niej się właśnie gromadzi.Wyliczenia wyliczeniami, a ile on tej witaminy przyswaja to z ważenia nie wynika, ale z badań krwi. Ale masz do pediatry zaufanie, więc ![]() Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7185725] Przeciez w jogurtach sa zywe kultury bakterii, ktore dla doroslego czlowieka sa dobre, ale przeciez nie wiemy jak zareaguje na nie organizm kilkumiesiecznego dziecka [/quote]Owszem w probiotykach też są, a nikt nie kwestionuje ich dobrego działania na żołądek i układ trawienny. A dlaczego się nie uginają półki sklepowe od jogurtów. Odpowiedź jest prosta i oczywista. Serki mają słodszy smak, które dzieciom bardziej odpowiadaja niż smak kwaśnego jogurtu wiem, bo sama wolę zjeść słodki serek, niż kwaśny jogurt, od którego mnie na buzi wykręca. Lea firmy nie są takie głupie, po co mają stwarzać produkt mniej chodliwy? Podobnie rzecz ma się z kleikami... odpowiedz sobie na pytanie, które ma bardziej atrakcyjne opakowanie ten: http://www.nutricia.com.pl/produkty_...BOBOVITA&id=39 czy ten: http://www.nutricia.com.pl/produkty_...OBOVITA&id=247 Prawda jak misio na drugim ładnie śpi? I ta nazwa "Smaczny sen". Hmm nie ma to jak działanie na podświadomość... Smaczny sen --> moje dziecko po nim będzie lepiej spało?? --> muszę spróbować --> o jak ładnie wcina ten "Smaczny sen". Typowy trik reklamowy, nie wspomnę o tym, że kleik ryżowy leży gdzieś na samym dole, coby trudniej było się schylać , a przysmak na dobranoc na wyciągnięciu ręki.I jeszcze jedną rzecz, którą ostatnio odkryła Sylwia, dlaczego są kaszki ryżowe i ryżowo-mleczne, które u niektórych dzieci powodują zatwardzenia? A nie ma opartych na kukurydzy? Ja Oli nie mogę dawać kaszek ryżowych, bo zaraz ma problemy ze zrobieniem kupki. Cytat:
muszę powiedzieć o tym Oli
|
|||
|
|
|
#2514 |
|
Rozeznanie
|
ide spac dobranoc wam
głowa mnie coś boli echhh ivy odpowiedz mi jeszcze na jedno bo byc może moja ma uczulenie na zwykle mleko w sumie na pewno bo się jej porobily cudaniewidy na brzuszku podałam jej bebilon Ha po nim masakryczne zielone i smierdzace ze az buzie wykreca teraz przeszlysmy na isomil i dzisiaj kupka byla zolto zielona i mam nadzieje ze juz wroci zielona i teraz pytanie to jakie kaszki moge podawac ryzowe czy ryzowo mleczne? |
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i jak będzie mieć Zuza problemy z kupami (zatwardzenia), to nie radzę czekać, aż się przyzwyczai (ja czekałam przez 2 tygodnie podając kleik ryżowy i problem był ciągle), tylko odrazu przejść na kleik kukurydziany. Ja robię kleik i dodaję dwie-trzy łyżki owoców ze słoiczka. |
|
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
aha no tak myslalam bo te ryzowe to się robi na mleku modyfikowanym a te ryzowo-mleczne na wodzie o ile dobrze doczytałam
jutro jej może dam jakas kaszke do picia smakową mam malinową i chyba jabłkową |
|
|
|
#2517 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
projekt domku bardzo oryginalny Poza tym przeciez nie musicie naraz całego domku kończyć tylko stopniowo. Wiem wiem i tak przy budowie jest masa roboty, ale myślę że warto...Cytat:
a u nas nic narazie ciekawego. Dziś zasialiśmy marchewke, pietruchę, buraczki i rzodkiewkę, trochę kwiatków acha i cebulka zasadzona
|
|||
|
|
|
#2518 | ||||
|
Raczkowanie
|
Tylko i wyłącznie na piersi. Nawet nie wiem jak bym miała jej podać inne mleko bo ona nie oże nawet patrzeć na smoczek.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ludzie powinni być mądrzejsi i albo zrezygnować z psa albo stale pilnować dziecka. Cytat:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,, Małgosia na szczęście na razie przestała gorączkować. Obyło się bez Paracetamolu. Ale jest strasznie marudna. No mój ją cały czas teraż nosi bo inaczej to kiepsko bo zaczyna się wrzask i pisk.
|
|
#2519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) mogę tylko dodać, że rzeczywiście opakowanie ma się nijak co do zawartości. Producentowi zależy na tym aby sprzedać produkt a nie na tym aby wszyscy byli zdrowi... Najlepiej zamiast patrzeć na opakowanie należy czytać skład. Kacper jak był jeszcze przedszkolakiem i u babci dostawał danonki to zawsze po tym były jakieś kłopoty. Albo zatwardzenie albo wysypka. Zrezygnowaliśmy z nich na rzecz jogurtów owocowych
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
lea - nie poznaję cię przez ten avatar
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

a wzrost to 63,5 cm ma dopiero 4,5 miesiąca.
ładny wynik
a potem długie godziny spaceru. Było super. Chyba jednak wziął sobie do serca nazą rozmowę. A teraż fotki z naszego wypadu:
Raz na jakiś czas oczywiście
, gdy mama zagadała się z koleżanką..
.
. 

. Dzisiaj temp jest juz mniejsza 37,5 no i kupiłam Paracetamol w czopkach jak jej znowu podskoczy to jej podam. Mam tylko nadzieję że to reakcja na szczepienie
. Od rana jest marudna i rozpłakana. Cały czas ja noszę na rękach a to nie mały ciężar no ale cóż zrobie szystko dla mojej maleńkiej 

.