Konkurs makijaż "Miejska Dżungla" - komentarze - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Konkursy na wizaz.pl

Notka

Konkursy na wizaz.pl Forum z informacjami o konkursach na wizaz.pl. Zapoznaj się z paletą naszych konkursów, weź udział i wygraj cenne nagrody. Powodzenia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 15:21   #151
bleu88
Raczkowanie

Dot.: Konkurs makijaż "Miejska Dżungla" - komentarze

Pani Magdaleno (Studio MHR) tak strasznie mnie zaciekawiło jakie Pani makijaże wykonuje i znalazłam Pani stronę.
Z CAłYM SZACUNKIEM, ale do mnie nie przemawiają.
byłam pewna, że skoro kogoś stac na takie komentarze, zapewne jest profesjonalistą i świetnie się zna na swoim fachu, a o makijażach nie wspomnę-zapewne są pomysłowe i IDEALNIE wykonane.
A tu-małe rozczarowanie...

Proszę mi wybaczyc, moją szczerośc, ale cóż zrobic-nie bronic się, gdy jesteśmy atakowane?
Akurat moją pracę wymieniła Pani jako, że tak to ujmę-nienaganną, która się Pani spodobała, ale muszę stanąc w obronie innych, które traktuje jako równe sobie.

i jeszcze jedno... nie mam nic przeciwko krytyce. Dziewczyny piszą, że niektóre makijaże to totalna klapa, masakra itd, ale uważam, że taka krytyka, którą Pani zastosowała, naprawdę może zniechęcic częśc uczestniczek do dalszych doświadczeń, które niestety są potrzebne, gdy ktoś chce zostac PROFESJONALISTA.
Serdecznie pozdrawiam

Edytowane przez bleu88
Czas edycji: 2008-04-10 o 21:36
bleu88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:27   #152
bleu88
Raczkowanie

[quote=Techno;7185909]hy a jak to Ci się udało? ja mogam tylko na jeden

ta sonda jest wielokrotnego wyboru, zapewne mogłaś głosowac na więcej, ale po prostu o tym nie doczytałaś
Stary 2008-04-10, 15:50   #153
olik04
Zakorzenienie

najbardziej podobała mi się tylko jedna praca - 28
Stary 2008-04-10, 16:35   #154
bleu88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olik04 Pokaż wiadomość
Też tak myślę to najtrafniejsze zinterpretowanie tematu ta praca powinna wygrac
(nie, nie jestem jej autorką...... )

Edytowane przez bleu88
Czas edycji: 2008-04-10 o 22:19
Stary 2008-04-10, 17:04   #155
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
dokładnie ta własnie praca zwróciła i przykuła moją uwagę

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 17:47   #156
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
dokładnie ta własnie praca zwróciła i przykuła moją uwagę
No proszę to jedyna praca która wg mnie najbardziej odpowiada tematowi, kolory zostały ciekawie połączone, makijaż dopracowany, stylizacja niebanalna, a do tego jest to makijaż w którym można wyjść do ludzi.
Przykuwa uwagę
Stary 2008-04-10, 17:54   #157
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
No proszę to jedyna praca która wg mnie najbardziej odpowiada tematowi, kolory zostały ciekawie połączone, makijaż dopracowany, stylizacja niebanalna, a do tego jest to makijaż w którym można wyjść do ludzi.
Przykuwa uwagę
mogłabym podpisac się pod Twoimi słowami Oliczku

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 20:54   #158
agnes2012
Przyczajenie

Według mnie, każdy makijaż, ktory nie zawiera szarosci jest NIE NA TEMAT. Moze byc ciekawy, dobrze wykonany, ale niestety nie interpretuje tematu "Miejska dżungla". Szarość jest tu nieodłącznym elementem.
Nr 3 i 39 to jakies nieporozumienie! W ogóle zdjecia wygladaja jakby byly zrobione na jakis pokaz i ktos tutaj sobie je po prostu umiescil. A chyba nie temu ma ten konkurs służyc. Pozdrawiam wszystkie uczestniczki, ktore same mialy pomysl i go w jakis sposob zrealizowaly. Nie chodzilo chyba przeciez o to, aby pobiec to wizażystki, zaplacic powiedzmy 100 zl i zrobic zdjecie...? No wlasnie, ale pewnie niewiele osob to zrozumie.....
agnes2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 21:08   #159
bleu88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes2012 Pokaż wiadomość
Według mnie, każdy makijaż, ktory nie zawiera szarosci jest NIE NA TEMAT. Moze byc ciekawy, dobrze wykonany, ale niestety nie interpretuje tematu "Miejska dżungla". Szarość jest tu nieodłącznym elementem.
Nr 3 i 39 to jakies nieporozumienie! W ogóle zdjecia wygladaja jakby byly zrobione na jakis pokaz i ktos tutaj sobie je po prostu umiescil. A chyba nie temu ma ten konkurs służyc. Pozdrawiam wszystkie uczestniczki, ktore same mialy pomysl i go w jakis sposob zrealizowaly. Nie chodzilo chyba przeciez o to, aby pobiec to wizażystki, zaplacic powiedzmy 100 zl i zrobic zdjecie...? No wlasnie, ale pewnie niewiele osob to zrozumie.....
eeee moje zdanie jest takie, że firma, która zorganizowała ten konkurs wprowadziła KOLOROWE kosmetyki, więc makijaże powinny byc kolorowe, ale bez przesadyzmu, by były na temat (mają byc miejskie). Także nie zgadzam się z Twoją teorią
Stary 2008-04-10, 21:26   #160
agnes2012
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bleu88 Pokaż wiadomość
eeee moje zdanie jest takie, że firma, która zorganizowała ten konkurs wprowadziła KOLOROWE kosmetyki, więc makijaże powinny byc kolorowe, ale bez przesadyzmu, by były na temat (mają byc miejskie). Także nie zgadzam się z Twoją teorią
Jesli chcieli, aby uzywac ich kolorowyc kosmetykow, to dlaczego tematem konkursu nie byla np. "Afrykańska dżungla"? Ten konkurs nie ma sensu. Powinien byc tylko dla ludzi, ktorzy sie zajmuja wizazem zawodowo lub tylko dla amatorów.
Stary 2008-04-10, 21:35   #161
bleu88
Raczkowanie

Cytat:
Jesli chcieli, aby uzywac ich kolorowyc kosmetykow, to dlaczego tematem konkursu nie byla np. "Afrykańska dżungla"? Ten konkurs nie ma sensu. Powinien byc tylko dla ludzi, ktorzy sie zajmuja wizazem zawodowo lub tylko dla amatorów.
Ale czy dżungla nie ma kolorów?? Twoim zdaniem dżungla to same szarości? myślę, że w temacie chodzi o to, by te kolory były, ale w taki sposób, by nie zwracały specjalnie na siebie uwagi.
I po raz kolejny pojawia się wątek dzielenia konkursu na tych profesjonalnych i na tych nie-profesjonalnych.
a co, gdyby profesjonalista zrobił makijaż, uchwyciłby go zwykłym aparatem i udał, że jest amatorem dla zwiększenia szansy wygranej?
Nonsens...
Stary 2008-04-10, 21:53   #162
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Szarość? Słowo "dżungla" nie bardzo kojarzy mi się z szarością, nawet, jesli to ma byc dżungla miejska, a nie amazońska...
Cytat:
Ja nie rozumiem. Zdjęcie mało profesjonalnie zrobione - źle. Ktoś się napracował i zrobił sobie profesjonalną sesje - też źle. Czyżbyś była uczestniczka konkursu, którą zżera zazdrość, bo ktoś miał technicznie lepiej wykonane zdjęcia od Ciebie?
Cytat:
A dlaczego nie "amazońska dżungla", "bułgarska plaża", "arktyczny lód"? Bo akurat taki jest temat. A w konkursie ma prawo brać udział każdy, kto spełnia wymogi regulaminu.

Nie rozumiem. Jesli ktos uważa, że takie konkursy nie maja sensu, to po co wyppwiada się w tym wątku? Nie lepiej wzruszyc ramionami i przejśc do ciekawszych tematów?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 22:00   #163
pink69
Zakorzenienie

milutko by było,jakby po zakończeniu konkursu ujawniono nicki autorek.
Wyszłoby,że większość tutaj bojkotujących najpiękniejsze i najstaranniej wykonane prace to autorki tych,które nie zachwyciły.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 22:09   #164
syllia
Przyczajenie

GG do syllia

jeja jeja...strach sie wypowiedzieć na tym forum. Te ataki, gry słowne( nie obrazajac nikogo). No ale zaryzykuje Bardzo ładne prace: 28,31, aj zapomniałabym o 3, dalej 34,38,44. Ogólnie są też prace, które mnie troszke smieszą ale nie twierdze, ze nie sa ciekawe tj:5,11,25 i 30 sa Dla mnie troszke przerysowane
syllia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 22:15   #165
agnes2012
Przyczajenie

No prosze, ile niezdrowych emocji....Rzeczywiście szkoda czasu.
Stary 2008-04-10, 22:21   #166
bleu88
Raczkowanie

słuszna uwaga
Stary 2008-04-10, 22:52   #167
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
słuszna uwaga
Tak, szczególnie, jesli ktoś pisze w mało uprzejmy sposób, a na wielkiego speca i znawcę też nie wygląda.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2008-04-10, 22:56   #168
kasiek1122
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja wiem, że koniec głosowania jest blisko, ale..wyluzujmy bo zaczyna sie tu robić niemiło. Wszystko chyba zostało już powiedziane, każdy ma inne zdanie, gust itp. - uszanujmy to
Stary 2008-04-10, 23:00   #169
bleu88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Tak, szczególnie, jesli ktoś pisze w mało uprzejmy sposób, a na wielkiego speca i znawcę też nie wygląda.
miałam również na myśli siebie..., że szkoda się denerwowac i tracic nerwy... pozostaję przy swoim zdaniu i znikam. Powiedziałam już co miałam do powiedzenia i szkoda, że ktoś myśli, że jestem nieuprzejma, skoro bronię prac wszystkich uczestniczek.
Tak więc-spadam

3majcie się ciepło i życzę każdej z Was wytrwałości, a tym, które są nagminnie krytykowane-determinacji

następnym razem się wypowiem, jak pojawią się wyniki, obojętnie czy się to komuś spodoba czy nie
Stary 2008-04-11, 00:00   #170
skrzacik777
Przyczajenie

GG do skrzacik777

Ja stwierdzam, że rewelacyjny makijaż ma Pani na 13stej pracy... natomiast najbardziej oryginalny i równie przyciągający uwagę ... makijaż nr 39
Dla mnie bomba ))
Chyba sama się skuszę na takie cacko ))
skrzacik777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 03:23   #171
dakki
Raczkowanie

Praca nr. 12 ma u mnie minusa za futro i dlatego tez nie oddałam na nia swojego głosu Wiem, ze futro psasuje do tematu ale te wyglada mi na prawdziwe

Praca nr. 3 super- pełna profeska.

10- koraliki na ustach i oczach bardzo mi sie podobają, ale ten kapelusz Jakby wyciągnięty ze szkolnej świetlicy i w ogole praca bardziej pasuje mi do tematu " Pani Jesień"dlatego odpada

Praca nr.11 świetny pomysł ! Ciekawe jakie to plemie w kazdym razie wydaje mi sie dosyc wojowniczo nastawione

15-Rajski ptak zagubiony w dżungli Głwónie odcień niebieskiego przekonał mnie zeby na tą prace tez oddac swój głos

28- po prostu ślicznie.I te zdjęcia w plenerze. Przekonywująca praca

32- mam wrażenie ze modelka 'odegrała' dobrą rolę

33- i znowu modelka- wydała mi się stworzona do tego konkursu ale jej potencjał moim zdaniem został niewykorzystany... i ten niebieski szkoda.

38- naprawde dobra praca strzał w dziesiątke
dakki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:51   #172
Studio MHR
Przyczajenie

Cool Dot.: Konkurs makijaż "Miejska Dżungla" - komentarze

Cytat:
Pani Magdaleno (Studio MHR) tak strasznie mnie zaciekawiło jakie Pani makijaże wykonuje i znalazłam Pani stronę.
Z CAłYM SZACUNKIEM, ale do mnie nie przemawiają.
byłam pewna, że skoro kogoś stac na takie komentarze, zapewne jest profesjonalistą i świetnie się zna na swoim fachu, a o makijażach nie wspomnę-zapewne są pomysłowe i IDEALNIE wykonane.
A tu-małe rozczarowanie...

Proszę mi wybaczyc, moją szczerośc, ale cóż zrobic-nie bronic się, gdy jesteśmy atakowane?
Akurat moją pracę wymieniła Pani jako, że tak to ujmę-nienaganną, która się Pani spodobała, ale muszę stanąc w obronie innych, które traktuje jako równe sobie.

i jeszcze jedno... nie mam nic przeciwko krytyce. Dziewczyny piszą, że niektóre makijaże to totalna klapa, masakra itd, ale uważam, że taka krytyka, którą Pani zastosowała, naprawdę może zniechęcic częśc uczestniczek do dalszych doświadczeń, które niestety są potrzebne, gdy ktoś chce zostac PROFESJONALISTA.
Serdecznie pozdrawiam
Droga Koleżanko
Chylę czoła przed trudem jaki zadałaś sobie poszukujac mojej strony. Nie sądzę, by było to trudne, zwłaszcza, gdy człowiek ma odwagę podpisywać się właściwą sobie nazwą a nie nikiem
Co do strony- zgadzam się- są tam trzy zdjęcia do bani. Szczerze mówiąc dzięki za uzycie słowa "małe"
Dawne czasy sprzed EAEA...
Zapraszam za 2 tygodnie po przebudowie www... lub na zawody
Kończąc zaś definitywnie kwestię ocen. Były one i tak delikatne i doradcze. Może pomogą. Jeśli zaś chcesz brutalnej prawdy... cóż polecam Panią Jolę Wagner. Wyleczy każdego
Studio MHR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 11:08   #173
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

To nie jest miejsce na brutalną prawdę - czy my tu walczymy o jakieś mistrzostwa Polski? To ma być zabawa w makijaż, a nie zabawa w pana Piroga...

Stary 2008-04-11, 11:12   #174
Studio MHR
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez koniczynkaa Pokaż wiadomość
Studio MHR fajnie tak sobie poszydzić z prac innych którzy się naprawde starali? Ciekawa jestem bardzo która praca jest Twoja też chętnie pokomentuje. A moze wogóle nie miałaś odwagi wystawiać swoich IDEALNYCH prac? Akurat o moich makijażach nie powiedziaś nic ale gdybyś spróbowala takim wszystkowiedzącym tonem sprowadzic moje umiejętności do zera to byłabym bardziej cięta. Każdy ma swoje zdanie ale spróbuj jednak zdobyć się na odrobinę wyrozumiałości i znaleźć tez dobre strony czegoś ,a nie tylko oschle krytykowac bo to nie zachęca do dalszego sdoskonalenia się, tylko wyjątkowo zaniża samoocenę i drugi raz takie osoby mogą już nie chcieć brać udziału w konkursie, bo co to za nagroda jeżeli zostaną jedynie ostro zjechane. Warto doceniać starania i próby. Pozdrawiam.
...a wydawało mi się, że większość z komentarzy było ok... jak pisałam powyżej idealne będą za 2 tygodnie ogólnodostępne
Stary 2008-04-11, 11:15   #175
Studio MHR
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
To nie jest miejsce na brutalną prawdę - czy my tu walczymy o jakieś mistrzostwa Polski? To ma być zabawa w makijaż, a nie zabawa w pana Piroga...
ależ Pirog jest cool
Stary 2008-04-11, 11:22   #176
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Studio MHR Pokaż wiadomość
ależ Pirog jest cool
Kwestia gustu. W naszym konkursie nie chodzi jednak o to, aby wystaraszyć dziewczyny, które odważyły się pokazać swoje prace. Konstruktywny komentarz, punktujący niedociągnięcia, ale wskazujący na zalety danego makijazu jest jak najbardziej na miejscu. Zwłaszcza, jesli wypowiada się profesjonalistka.

Stary 2008-04-11, 13:00   #177
Arethaf
Wtajemniczenie

Absolutnie cudowne 3 i 28

Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 13:06   #178
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Zgadzam sie Mnie tez ta praca sie bardzo spodobala i na nia zaglosowalam jak i rowniez na prace nr 13 i to by bylo na tyle
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:52   #179
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
Napisane przez kasiulek2020 Pokaż wiadomość
A mi osobiście bardzo podoba się praca nr 25 !! Przynajmniej widać że to miejska dżungla a nie tak jak w pozostałych w których nie wiadomo o co chodzi , bo makijaże przypominają pawia albo jesień itp.
Mnie osobiście nie podobają sie prace z elementami body paintingu (a to zielone to co? pietruszka??) żaden problem narysować bloki, żeby być w temacie, ale chyba tu chodzi o coś więcej... Przede wszystkim o makijaż w którym można wyjść na ulicę i do tytułowego miasta.

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Jednak widzę,że większość uczestników zinterpretowała temat jako "po prostu" dżunglę-stąd wiele motywów zebry,cetków lamparta itp.W moim mniemaniu MIEJSKA dżungla znaczy troche coś innego-a Wy jak sądzicie?
Wg mnie znaczy : miasto jako dżungla. Zamiast lian kable, zamiast słoni samochody etc w konwencji "urban style" nie "safari " więc podejście "dżungla + szary" tak średnio mi odpowiada.
Prace jak 3 nie pasują... Makijaż jest piękny, ale do tematu np. "rajski ptak". Mam wrażenie że częśc prac nie powstała z myślą na konkurs, bo średnio oddają temat- jak własnie 3 i 10 (pani jesień!) a inne to...makijaże po prostu, bez tematu: 1,2,7, 16, 17...
Mój faworyt to 28 - może podpada pod jesień, ale jest piękny

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
ogladam po raz setny te makijaze i w dopatrzylam sie ze praca nr 5 jest interesujaca, ale rzęsy sa źle przyklejone, chyba że takie było zamierzenie
Mi w ogóle się nie podoba, głównie chodzi o widoczne niedoskonałości cery, no i te namalowane kreski a zdjęcie sobie pani chyba sama robiła z ręki- a miały być zdj modelek
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 16:09   #180
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
W naszym konkursie nie chodzi jednak o to, aby wystaraszyć dziewczyny, które odważyły się pokazać swoje prace. Konstruktywny komentarz, punktujący niedociągnięcia, ale wskazujący na zalety danego makijazu jest jak najbardziej na miejscu.
A jeśli są same niedociągnięcia?:rolleyes :

Myślę,że trochę za barzdo sie rozczulacie nad uczestnikami.To jest konkurs-wygrywa najlepszy,a TO jest wątek z komentarzami na temat prac.Przeciez pisząc opinie na temat któregoś makijażu nie będę przewidywać,czy kogoś nie zniechęcę do dlaszej pracy.To nie przedszkole.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Konkursy na wizaz.pl

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości