Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-18, 09:23   #1981
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Dziękuję, dobrze leżę, chociaz staram się powoli na krótkie spacery wychodzić, bo leżenie daje się we znaki mojemu kręgosłupowi :/

A Ty jak się czujesz?
D

Mój kręgosłup tez już wymięka. Czuje sie Ok. Ale już sie boje Że to znowu cisza przed burza. Zadzwonię dziś do lekarza. Zobaczymy co powie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 09:24   #1982
Ojoanna29
Zakorzenienie

Wracam od lekarza, na szczęście wszystko ok i więcej nie muszę tam jeździć powiem tz, żeby zadzwonił do teściowej i jej powiedział, że juz wystarczy tego różańca
Jutro muszę znowu jechać na pobranie krwi, wizytę mam dopiero w następną sobotę. Dzisiaj zadzwonię zapisać się na pappe, ale tu obok mnie jednego dnia pobierają krew i robią usg, a potem wynik odbiera się na papierze, nie ma konsultacji z lekarzem

No i wracam z Lidla, bez szału te rzeczy dla dzieci, wzięłam tylko body na długi rękaw. Za to zaszalałam z ubraniami dla siebie - wzięłam leginsy x 2, top i bluzkę i sukienkę

Wysłane telepatycznie ;-)
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 09:41   #1983
Nadezhda
Zadomowienie

Hej, ja do Lidla sie nie wybieram bo pieniędzy nie mam

Dzisiaj mamy pogrzeb babci TŻ

A jutro usg genetyczne...

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 09:52   #1984
Maly_Pikus
Raczkowanie

Witajcie kobitki po świętach brzuch pełny, świetne samopoczucie - ciąża jest dla mnie łaskawa <odpukać>
Jak to napisała Madziusiunia mdłości przeszły, brzucha brak

Wiecie może czy usg genetyczne robi się dopochwowo czy przez brzuch?

W przyszłym tygodniu wybieram się z mężem - to będzie 12+6.
Nie wiem czy wiek ciąży ma znaczenie na metodę badania

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Witajcie kobitki po świętach brzuch pełny, samopoczucie dobre - ciąża jest dla mnie wyjątkowo łaskawa <odpukać>
Jak to napisałam Madziusiunia - mdłości przeszły, a brzucha brak

Wiecie może czy usg genetyczne robione jest dopochwowo czy już przez brzuch?

W przyszłym tygodniu wybieram się z mężem - to będzie 12+6
(nie wiem czy wiek ciąży ma tu znaczenie )
Maly_Pikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 09:53   #1985
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maly_Pikus Pokaż wiadomość
Witajcie kobitki po świętach brzuch pełny, świetne samopoczucie - ciąża jest dla mnie łaskawa <odpukać>
Jak to napisała Madziusiunia mdłości przeszły, brzucha brak

Wiecie może czy usg genetyczne robi się dopochwowo czy przez brzuch?

W przyszłym tygodniu wybieram się z mężem - to będzie 12+6.
Nie wiem czy wiek ciąży ma znaczenie na metodę badania

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Witajcie kobitki po świętach brzuch pełny, samopoczucie dobre - ciąża jest dla mnie wyjątkowo łaskawa <odpukać>
Jak to napisałam Madziusiunia - mdłości przeszły, a brzucha brak

Wiecie może czy usg genetyczne robione jest dopochwowo czy już przez brzuch?

W przyszłym tygodniu wybieram się z mężem - to będzie 12+6
(nie wiem czy wiek ciąży ma tu znaczenie )
Niektórzy robią przez brzuch, inni dopochwowo. Mój lekarz robił usg i tak i tak praktycznie przez cała ciąże. Wszystko zależało o d tego co chciał sprawdzić. Mąż był praktycznie na każdym usg.
Stary 2017-04-18, 10:00   #1986
Hapinka
Raczkowanie

Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

250zl poszło, kupiłam 2x leginsy ciążowe, reszta ubranka dla dziecka w neutralnych kolorach. Na szczęście nie było już rozmiarów 50/56 prawie wiec wszystko mam na 62/68. Oczywiście miałam nie wpadać w szał zakupów tylko kupić pakę ubrań na Olx malutkich No ale jak juz się wybrałam i tanie fajne ciuszki to kupiłam trochę ;s w ogóle ciuszki są większe niż rozmiarówka wiec na pewno się nie zmarnują

Podliczone : 2x leginsy ciążowe, 6 par skarpetek, 12 body z długim rękawem, 8 body z krótkim rękawem, 4 pary spodenek. Zakupy udane

Edytowane przez Hapinka
Czas edycji: 2017-04-18 o 10:21
Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:02   #1987
Maly_Pikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Niektórzy robią przez brzuch, inni dopochwowo. Mój lekarz robił usg i tak i tak praktycznie przez cała ciąże. Wszystko zależało o d tego co chciał sprawdzić. Mąż był praktycznie na każdym usg.
Myślisz, że jest szansa że poznamy płeć dziecka?
Stary 2017-04-18, 10:27   #1988
Hapinka
Raczkowanie

Usg jest robione i dopochwowe i przez powłoki brzuszne, ja mam macice tyłozgiętą i nic jeszcze nie widać przez brzuch, może kolejne będą już próbować odnośnie płci to można sugerować już po 12t.c gdzieś ale na 100% to nie będzie info. No i dziecko musi się ułożyć żeby w ogóle coś pokazac

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:28   #1989
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Ja nie dotarłam do Lidla bo zamiast o 8 lekarz przyjął mnie o 9 i biegałam do pracy. Pomierzyl wszystko tylko przezierność karkowa wyszła 0,25 i za 2 tyg mam przyjść znowu. Trochę mnie zmartwil. Ktoś coś w temacie?
A tak w ogóle to będę miała synka no tak pieknie pokazał co ma między nogami że nawet zanim lekarz powiedział to wiedziałam co jest grane.

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:34   #1990
Maly_Pikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Ja nie dotarłam do Lidla bo zamiast o 8 lekarz przyjął mnie o 9 i biegałam do pracy. Pomierzyl wszystko tylko przezierność karkowa wyszła 0,25 i za 2 tyg mam przyjść znowu. Trochę mnie zmartwil. Ktoś coś w temacie?
A tak w ogóle to będę miała synka no tak pieknie pokazał co ma między nogami że nawet zanim lekarz powiedział to wiedziałam co jest grane.

Co do wyników się nie wypowiadam - nie mam pojęcia. Ale z tego co gdzieś czytałam to chyba ok.

Bardzo gratuluje synka który dziś tydzień, dzień?
Stary 2017-04-18, 10:35   #1991
madera123
Raczkowanie

Super

Stary 2017-04-18, 10:37   #1992
eemmaa
Zadomowienie

Dla mnie mało łaskawa ta 2 ciąża- mdłości nie przeszły, doszły wymioty, moje kiszki cierpią 😭 i zaczyna pojawiać się brzuszek! Jestem w szoku, bo w 1 ciąży pojawił się dopiero w 18 tyg. Dziwnie mi z tym wzdęciem którego nie da się wciągnąć 😉
Stary 2017-04-18, 10:38   #1993
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maly_Pikus Pokaż wiadomość
Co do wyników się nie wypowiadam - nie mam pojęcia. Ale z tego co gdzieś czytałam to chyba ok.

Bardzo gratuluje synka który dziś tydzień, dzień?
Dzisiaj zaczęłam 13 tydzień.

Stary 2017-04-18, 10:42   #1994
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

0,25 cm czy mm?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

A jak test papa?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-04-18, 10:46   #1995
dziobun
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny ja dziś taka zmęczona, że aż dziw, że dopiero co święta były. Zaraz ruszam do pracy a marzę tylko o drzemce. Dostałam w aptece tabletki prenalen na ból gardła, ale to działa chyba słabiej jak herbata z miodem tak szczerze mówiąc.
Wasze historie z różańcami i samodzielnie zrobionymi wózkami są powalające. Też mam taką teściową, która oznajmiła, że wnuk będzie dlatego, że ona go na pielgrzymce wymodliła. Zawsze wtedy próbuję głeboko oddychać i tłumaczyć sobie, że każdy daje taki prezent jaki sam chciałby dostać, czyli ta modlitwa albo inna niepotrzebna rzecz to jest wyraz największej troski i jak najlepszych życzeń a nie złośliwości.
Cocktailraspberry gratuluję synka i trzymam kciuki, żeby kolejne badanie wyszło dobrze

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:47   #1996
aniusia0110
Raczkowanie

Jejjju, ile naskrobałyście!! Lecę nadrabiać

nie miałam weny na komputer w okresie okołoświątecznym..
u babci mojego TŻ wykryli raka :-( będzie mieć chemię i radioterapię

u mnie bez zmian.. byliśmy u endokrynologa, tsh o,9 więc w normie, do kontroli na 13 maja - i tak się to wszystko poukładało, że mamy 4 maja u gina, 6 prenetalne a 13 maja endokrynolog :P

W lidlu jakieś zakupki dla ciężaróweczek i maleństw??

Pozdrawiam i miłego odpoczywania po świętach

Aniołek Nasz 13.01.2017

Czekamy na Ciebie
Listopad 2017
aniusia0110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:55   #1997
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Moje Maleństwo miało przeziernosc 0,5mm i widoczny nosek 😊 lekarz mówił, ze przeziernosc jest minimalna i wszystko jest ok!
Jesli u Ciebie jest 0,25mm to tez nie ma sie czym martwic 😊 o nosku cos mowil?
U nas tez niby lekarz mowil, ze chlopiec (wedlug usg byl 11t5d) ale w tym tc wzgorek plciowy u dziewczynek tez jest dosc duzy i mozna pomylic z chlopcem, dlatego ja nie traktuje jeszcze tego na powaznie 😊

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:57   #1998
whenee
Zakorzenienie

A z rzeczy bardziej przydatnych niż rozmowa z grobowcem hehe druga siostra tż ma mi wysłać wózek bugaboo frog, niestety w kolorze czerwonym moim najmniej ulubionym kolorze, ale może znajdę na olx pokrycie gondoli. Tylko ciekawe w jakim to jest stanie bo wózek po 2 dzieci.
Stary 2017-04-18, 11:02   #1999
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
0,25 cm czy mm?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

A jak test papa?

0,25 cm nie robiłam papy tylko usg u lekarza

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Moje Maleństwo miało przeziernosc 0,5mm i widoczny nosek 😊 lekarz mówił, ze przeziernosc jest minimalna i wszystko jest ok!
Jesli u Ciebie jest 0,25mm to tez nie ma sie czym martwic 😊 o nosku cos mowil?
U nas tez niby lekarz mowil, ze chlopiec (wedlug usg byl 11t5d) ale w tym tc wzgorek plciowy u dziewczynek tez jest dosc duzy i mozna pomylic z chlopcem, dlatego ja nie traktuje jeszcze tego na powaznie 😊

Właśnie nic o nosku nie mówił a ja z tego wszystkiego zapomniałam

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2017-04-18 o 11:05
Stary 2017-04-18, 11:06   #2000
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Jaki mamy plan wizyt w tum tygodniu? Kto wizytuje ? Kiedy za kogo kciuki trzeba trzymać.

Ja wizytuję jutro. Lekki stres jest po tym ostatnim krwawieniu.... ale wierzę, ze maluch sobie poradził i żyje. Objawy lekko ustały, ale nadal czuję podbrzusze, mocno bolą mnie piersi i lekkie mdłości zostały.

Cytat:
Napisane przez anonyme Pokaż wiadomość
Hej podczytuję was od jakiegoś czasu. Można się przyłączyć? To moja pierwsza ciąża, od jutra 9 tc. Termin na 22.11. W piątek wizyta u ginekologa z wynikami badań i USG, miałam już dwa do tej pory serduszko biło niestety mam bardzo dużą torbiel i się trochę martwię, w piątek okaże się czy się zmniejsza Aktualnie jestem przeziębiona i już nie wiem co ze sobą począć, kaszel wzmaga wymioty i jeszcze cos mnie kłuje w prawym boku. Poza TŻ nikt jeszcze nie wie, ale kusi mnie żeby komuś się wygadać, dlatego na razie wpadłam tu

Hej trzymam kciuki, żeby sprawa z torbielą rozwiązała się pozytywnie !

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Zakupy w lidlu robicie dla siebie czy juz dla Maluszka?

Ja nawet sie nie wybieram po corci mam tyle ciuszkow, ze grzechem byloby cos kupowac. Zreszta jest za wczesnie. Jak tylko bedziemy miec pewnosc co do plci to wezme sie za sortowanie rzeczy, co niepotrzebne to sprzedam a reszte przygotuje do prania i zrobie liste tego co brakuje. Narazie spokojnie, kuupa czasu przed nami, choc do wrzesnia chcialabym miec juz wszystko gotowe.

Ja tez nie byłam w lidlu. Chciałam sobie kupić koszulki ciążowe, ale przed świetami udało mi się odkupić od mamy z mojego miasta. Dla dziecka jeszcze nie mam zamiaru robić zakupów. Poczekam do ustalenia płci. I tak jak ty, najpierw przejrzę rzeczy po synku. Miałam sporo uniwersalnych rzeczy, wiec dla dziewczynki tez będzie.
I również we wrześniu chciałbym mieć wszystko gotowe. W sierpniu planujemy się przeprowadzić, wiec od razu musiałabym się wtedy za to zabrać. Wolałabym tak to zrobić, niż prać na starym mieszkaniu i później przewozić .... zobaczymy jak będzie, do sierpnia jeszcze 4 miesiące. Liczę, ze fachowcy się wyrobią.

Cytat:

Gratulacje ! Chyba pierwsza potwierdzona płeć

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Dla mnie mało łaskawa ta 2 ciąża- mdłości nie przeszły, doszły wymioty, moje kiszki cierpią i zaczyna pojawiać się brzuszek! Jestem w szoku, bo w 1 ciąży pojawił się dopiero w 18 tyg. Dziwnie mi z tym wzdęciem którego nie da się wciągnąć

Mnie już tez wybiło, od tygodnia chodzę w spodniach ciążowych. W żadne jeansy się nie zapnę, a nawet jak zapnę, to jest bardzo niewygodnie. W pierwszej ciąży tez jakoś w 16-18 dopiero było coś widać

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 11:07   #2001
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
A z rzeczy bardziej przydatnych niż rozmowa z grobowcem hehe druga siostra tż ma mi wysłać wózek bugaboo frog, niestety w kolorze czerwonym moim najmniej ulubionym kolorze, ale może znajdę na olx pokrycie gondoli. Tylko ciekawe w jakim to jest stanie bo wózek po 2 dzieci.
ciesz się, że cokolwiek dostaniesz my w święta dowiedzieliśmy się, że mojego tz bratowa też jest w ciąży i termin ma na 14.11 także blisko siebie jesteśmy tylko właśnie problem jest taki, że pewnie nic od nich nie dostaniemy po starszym synie a taką miałam nadzieję, że coś odziedziczymy będziemy musieli wszystko od podstaw kupować, ale trudno czego się nie robi dla maleństwa
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 11:16   #2002
eemmaa
Zadomowienie

Molise ja nie mam żadnych ciążowych spodni, bo myślałam, że jeszcze mam czas by coś znaleźć. Musze się za czymś rozejrzeć, bo głupio w dresie rozciągniętym wychodzić 😂

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Stypi ja niby 2 dziecko a też wszystko musimy kupować bo na pożyczkach się obyło przy córce a teraz albo juz sprzedane co pożyczyliśmy albo zniszczone. Z tym że my będziemy szukać używek.
Stary 2017-04-18, 11:16   #2003
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
0,25 cm nie robiłam papy tylko usg u lekarza

Właśnie nic o nosku nie mówił a ja z tego wszystkiego zapomniałam

Norma jest wlAsnie do 2-3 mm. Jesteś w normie. Ale ze w górnej granicy to chcą sprawdzić za jakiś czas. I mnie jak wyszła wada to było 10mm. Wiec spokojnie. Ale papę w między czasie bym zrobiła. Właśnie dla spokoju.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-04-18, 11:20   #2004
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ja dziś taka zmęczona, że aż dziw, że dopiero co święta były. Zaraz ruszam do pracy a marzę tylko o drzemce. Dostałam w aptece tabletki prenalen na ból gardła, ale to działa chyba słabiej jak herbata z miodem tak szczerze mówiąc.
Wasze historie z różańcami i samodzielnie zrobionymi wózkami są powalające. Też mam taką teściową, która oznajmiła, że wnuk będzie dlatego, że ona go na pielgrzymce wymodliła. Zawsze wtedy próbuję głeboko oddychać i tłumaczyć sobie, że każdy daje taki prezent jaki sam chciałby dostać, czyli ta modlitwa albo inna niepotrzebna rzecz to jest wyraz największej troski i jak najlepszych życzeń a nie złośliwości.
Cocktailraspberry gratuluję synka i trzymam kciuki, żeby kolejne badanie wyszło dobrze

Gdyby teściowa była po prostu religijna, tak jak np moja chrzestna, która co tydzień chodzi do kościoła i na spokojnie powiedziała mi, że się za nas modli, żeby wszystko było dobrze, to ok, na pewno by nie zaszkodziło i już na 100% by mnie nie zdenerwowało, nie jesteśmy religijni, ale fajnie, niech chociaż ona się modli... Ale teściowa zadzwoniła prawie że z płaczem, jęczała do telefonu, to mnie najbardziej zdenerwowało, że się doszukuje jakiś problemów w moich mdłościach, aż poczułam się tak, jakbym się nie nadawała do ciąży i urodzenia dziecka Ma 3 wnuków, jeden urodził się chory to niech się na nim skupi, a nie wymyśla mi jakieś problemy i mnie denerwuje

Ehh, musiałam to z siebie wyrzucić, bo tż mnie nie rozumie

Cocktailraspberry gratuluję synka

U nas na pewno masa ubranek itp po młodym siostry a druga siostra szaleje po ciuchlandach i też ciągle coś kupuje, więc ja raczej na ciuszkach nie będę się skupiać, trzeba ze 3 tysie na wózek uzbierać
41/2018
Stary 2017-04-18, 11:26   #2005
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Gdyby teściowa była po prostu religijna, tak jak np moja chrzestna, która co tydzień chodzi do kościoła i na spokojnie powiedziała mi, że się za nas modli, żeby wszystko było dobrze, to ok, na pewno by nie zaszkodziło i już na 100% by mnie nie zdenerwowało, nie jesteśmy religijni, ale fajnie, niech chociaż ona się modli... Ale teściowa zadzwoniła prawie że z płaczem, jęczała do telefonu, to mnie najbardziej zdenerwowało, że się doszukuje jakiś problemów w moich mdłościach, aż poczułam się tak, jakbym się nie nadawała do ciąży i urodzenia dziecka Ma 3 wnuków, jeden urodził się chory to niech się na nim skupi, a nie wymyśla mi jakieś problemy i mnie denerwuje

U nas na pewno masa ubranek itp po młodym siostry a druga siostra szaleje po ciuchlandach i też ciągle coś kupuje, więc ja raczej na ciuszkach nie będę się skupiać, trzeba ze 3 tysie na wózek uzbierać

serio chcecie kupić wózek na 3 koła? :O my jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, bo na to jeszcze czas, ale ja tak myślę, że max 1,5 tys. damy za wózek. Na pewno nie więcej
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 11:29   #2006
anonyme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Hej trzymam kciuki, żeby sprawa z torbielą rozwiązała się pozytywnie !

Dziękuję, też trzymam kciuki za pozytywne wiadomości

Edytowane przez anonyme
Czas edycji: 2017-04-18 o 11:32
anonyme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 11:30   #2007
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Właśnie się zastanawiam jak to możliwe, że w 12 tc już płeć się pokazała.

Stary 2017-04-18, 11:32   #2008
ila1000
Rozeznanie

Ja na dziś musiałam zapisać się do dentysty trochę się martwię.. teraz jest 11 tydz, mi spuchło dziąsło i podniebienie wokół tego zeba;/ czuje smak ropy jak przełykam;/ boleć mnie nie boli. Przed ciążą już był rozwiercany i składany cały czas coś się z nim dzieje;/ ciekawe czy mi będzie rwać... czytałam, że rwanie lepiej jak kanałowe robić... Miałyście w tych albo wczesniejszych ciażach dosw z rwaniem?
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 11:44   #2009
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość

Właśnie mój też nie rozumie, mówi żebym nie odpowiadała na głupie pytania jego siostry... No ja liczę że coś dostanę w spadku po koleżance bo rodzi w maju, z resztą kilka rzeczy jej pokupowalam i liczę że mi "odda" . Resztę mam zamiar pokupować w szmateksach. Uwielbiam takie szperanie. Po 2,50 zł kupowałam ledwo zużyte bodziaki z hm, zary czy innych dobrych firm. Poza tym już czuję szał zakupowy u teściowej ale ona wie że ja wybredna i ciężko mi coś kupić czy na urodziny czy pod choinkę i mam zrobić listę co mi potrzeba i każdy ma sobie wybrać co kupić. Ja nie mam nic przeciwko

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Ja na dziś musiałam zapisać się do dentysty trochę się martwię.. teraz jest 11 tydz, mi spuchło dziąsło i podniebienie wokół tego zeba;/ czuje smak ropy jak przełykam;/ boleć mnie nie boli. Przed ciążą już był rozwiercany i składany cały czas coś się z nim dzieje;/ ciekawe czy mi będzie rwać... czytałam, że rwanie lepiej jak kanałowe robić... Miałyście w tych albo wczesniejszych ciażach dosw z rwaniem?
Ja nie ale napewno mnie to czeka bo zwlekalam z wyrwaniem 8 aż zaszłam w ciążę. Ale właśnie co jakiś czas mi się wyrzyna i boli. Poczekam jeszcze z 2 tyg i się gdzieś umowie na konsultację. Ale na pewno lepiej 11 niż 5-6.

Poza tym nie wierzę że to prawie końcówka 1 trymestru. Czas zapitala....
Stary 2017-04-18, 11:53   #2010
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
serio chcecie kupić wózek na 3 koła? :O my jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, bo na to jeszcze czas, ale ja tak myślę, że max 1,5 tys. damy za wózek. Na pewno nie więcej
Trochę się naoglądałam i nasłuchałam jak siostra kupowała wózek Chcemy na pewno kupić 3w1 z gondolą, spacerówką i fotelikiem, do tego trzeba będzie wziąć osłonkę zimową i przeciwdeszczową, to takie coś do zamontowania fotelika w samochodzie (zapomniałam jak to się nazywa ), chciałabym torbę w komplecie mieć.. Używanego nie chcę, chyba że jakaś mega okazja sama nam wpadnie w ręce, chciałabym coś co się nie rozleci po jednym dziecku, musi zostać dla drugiego
41/2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości