|
|
#4321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Hej,
Nie wiem czy jestem jedyna, ale nic nie kupuję z Roska Jedyne co to szukam fajnej bazy pod podkład, bo dużo rzeczy mnie zapycha/uczula. Właśnie doczytałam, że Gornek nic nie bierze. Piąteczka! Ja też nie biorę kosmetyków do malowania. Oby zakładali mi to ustrojstwo na znieczuleniu, byłoby wspaniale, bo mam traume ![]() Vikunia, fajne butki! Bardzo w moim stylu. Ja też mam podobne z HM. Śmigam w nich 2 lata i nawet kupiłam jeszcze jedną parę na zapas hehe ![]() Dostałam we wtorek skierowanie na kwalifikację do cc. 3 dni wydzwaniałam, aż w końcu dzisiaj ktoś odebrał. Mam iść 10 maja i pani uprzejmie mnie poinformowała, że jest dużo pacjentek i może to zająć 3 h, także tego. Wstępnie z moim lekarzem umówiłam się na 15 maja mam wtedy 38t6d, a ponoć ordynator się mocno czepia, że musi być skończone 39t. Mój lekarz może dopiero 22 maja, a ja wtedy już mam 39t6d. Boję się, że nie dotrwam :/ Muszę ostro negocjować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4322 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że tż nie wpadnie na taki genialny pomysł, żeby kogoś informować ja w ogóle mam przeczucie, że u mnie cała akcja zacznie się w środku nocy nie wiem skąd mi się to wzięło, ale tak czuję - zobaczymy czy to się sprawdzi ![]() Cytat:
wpadłam, wypadłam i voila aczkolwiek dziś nie miałam pierwszeństwa do kasy |
||
|
|
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
Co do informowania, to ja bede musiala kogos powiadomic, bo maz jedzie ze mna i musze corcie komus dac pod opieke. Ale przy pierwszym porodzie dalismy znac dopiero po.
Ja moze wezme na wyjscie krem cc i tusz, w szpitalu na pewno nie bede sie malowac. Melka, u mnie to samo, a siostra zamowila w innym rossmanie w tym samym miescie i juz ma do odbioru.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolorówki biorę do szpitala lekki podkład, korektor pod oczy, bo na pewno mi się przyda - naturalnie mam ciemne cienie pod oczami, a co dopiero po porodzie, eyeliner, tusz do rzęs, róż w kremie i puder. Raczej na wyjście, niż aby się malować w trakcie pobytu, ale może będę miała ochotę, kto wie.
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
Ja nic nie wzięłam do malowania się, nawet by mi się nie chcialo, a szpital to jedyne miejsce gdzie moja skóra może odpocząć od tapety 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
Kingaluna ja też nic nie kupowalam w rosku
tak jak pisalam ja nawet sie zbytnio nie umiem malowac wiec dla mnie kredka i tusz sa wustarczajace. A podklad mam z apteki bo inne mnie zapychaja i moge tylko la roche posay :|Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4328 | ||
|
Rozeznanie
|
Brawo 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4329 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie mam firanek, zasłon itp. bo ich nie lubię. Za to są rolety. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I to niestety ona będzie mnie odbierała ze szpitala. Zachwycona nie jestem, ale już się z tym pogodziłam. Cytat:
No cóż fajnie by było ,gdyby nawet połowa rzeczy była. Zbieram się i idę na pocztę, mam w pamięci jak któraś z Was pisała o koleżance, której odeszły wody na poczcie i trochę się boję
|
|||||
|
|
|
#4330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My nie planujemy. Rodzice bedą wiedzieć bo bede mieć prawdopodobnie Cc , ale juz ich uprzedziłam żeby się nikomu nie chwalili i z odwiedzinami tez wstrzymali, w pełni to rozumieją, mąż mi wystarczy, no i bede się krępować przy tacie. Dodatkowo wiedza ze jeśli bede czegoś potrzebować to dam znać. Uważam ze to nie jest czas na towarzyskie/rodzinne spotkania. Dla mnie to nowa sytuacja i dość intymna, a cenie sobie spokój. Dla dziecka tez jest to stres, a po co stwarzać takie sytuacje jak to jest raptem 3-4 dni w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Obkupiłam się w rossmanie - paletka do ust i róż Loreala, tusz Max Factora false lash epice, dwa lakiery do paznkoci wibo i puder prasowany Mx Factora Creme Puf. Oszczędziłam... 150 zł.
Mimo dłuuugiej kolejki, podeszłam do kasy i zapytałam o obsługę od ręki (na ścianie wisi plakat o ciąży i obsłudze bez kolejki) - obsłużyli mnie bez problemu. Cytat:
Wczoraj z kolei wybrałam rolety do sypialni, bo zlikwidowaliśmy stare żaluzje a okno od wschodu i jest mega gorąco rano (i słonecznie). Ja zawsze podglądam mieszkania w Szwecji, czy w Holandii. Ale jest na to sposób - wieczorem zapalić lampę na parapecie - wtedy widać lampę, a nie wnętrze. Taki patent też mam w sypialni, choć mieszkam na 7 piętrze, a przeciwległy blok jest odległy. Cytat:
Cytat:
Ale mąż mi ją przywiezie, bo do walizki się nie zmieściła. U mnie mokre włosy = choroba, więc nie ma opcji niesuszenia.
|
|||
|
|
|
#4333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4335 |
|
Rozeznanie
|
Chyba jak będę stacjonarnie to sobie wezmę rzeczy z zamówienia i powiem, że to zapłacone 😂😂😂 i też mam zamiar pójść bez kolejki...
|
|
|
#4336 |
|
Raczkowanie
|
Mohnka - boli, ale nie do przesady, da się wytrzymać ☺️
|
|
|
#4337 |
|
Rozeznanie
|
Z ta duza oszczednoscia na promocji to nie do konca jest prawda. Wiele z kosmetykow, ktore zamowilam kosztuje znacznie mniej w sklepach internetowych niz w rossmanie w cenie regularnej, wiec oszczedza sie np 5-10zl, a nie 30 na podkladzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Co co odwiedzin w szpitalu po porodzie to ja sie zgodze tylko na meza i mamę oraz tesciowa, na pewno nie chce zeby odwiedzial mnie tam ktorys z ojcow czy jakis inny mężczyzna, nie czulabym sie wtedy komfortowo tym bardziej ze to raptem kilka dni wiec tez nie ma co swirowac z tymi odwiedzinami
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
Misja, witam w klubie kapryśnej cery
Co do umiejętności malownia to tylko kwestia wprawy. Trening czyni mistrza ![]() Zazdroszczę osobom, które mogą używać drogeryjnych produktów. Ja po większości mam taki wysyp, że wyglądam jak pizza, a po szamponach drapię się jakbym miała wszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Od rana mam masakryczne bóle krzyżowe połączone z twardnieniem brzucha. Ledwo co zaszłam do labo zrobić badania na cesarke w razie "W" przez krew i uczulenia.. pielęgniarka mnie obslugiwała która w moim szpitalu pracuje i powiedziała że do kilku dni spotkamy się na porodowce 😵😵😨
|
|
|
#4341 |
|
Rozeznanie
|
Ja oststnim razem pozwolilam przyjsc na chwile bratu i tacie, bo do babek lezacych ze mna cale pielgrzymki przychodzily co mnie okropnie wkurzalo, ale skoro obcy faceci byli to jakos chcialam zeby i moi mogli sie szybko cieszyc dzidziusiem. Do szalu mnie jeden doprowadzil jak mi swoja czapke wlozyl do wozeczka dzieciecego.. Juz z niego nie korzystalam.
|
|
|
#4342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko oczy maluję na co dzień, a tak to nic ![]() Trudno mi powiedzieć czy jestem zadowolona bo tak dawno ich używałam, że nie pamiętam.
|
|
|
|
|
#4343 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4344 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Chciałam iść do rossmana ale zrezygnowałam. Ledwo na nogach stoję a co dopiero gdzieś się pchać.
Mam spakowany podkład, nivea i kredke. Więcej nie biorę bo i tak jak przyjadę do domu to na nowo będę się malować na przywitanie teściowej i rodziny tż bo się zapowiedzieli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4346 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba mogą poczekać te dwa dni zanim wyjdziemy poza tym nie wiem jak się będę czuła itp. Cytat:
|
||
|
|
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
Ja w innej sytuacji tez, ale juz i tak wszyscy mnie tam znali z tego ze skarze, bo przychodzi po 6 osob na raz do jednej laski jak w regulaminie jest 2 i ze przychodza male dzieci w wieku przedszkolnym z zarazkami jak grypa panowala a w regulaminie byl zakaz do 12 rz.
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Kingaluna - ja też nic nie kupuję
![]() mamaSmerfuni - to jest prawda - ja dlatego nie robię zapasów, bo swoje kosmetyki typu podkład i tusz zamawiam przez internet i tam kosztują tyle samo mniej więcej lub nawet mniej niż teraz na promocji w Rossmannie ![]() Jestem po pedicure - nie było tak źle Ale ze stresu czułam, że mi się stopy pocą ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Ja chcę rodzić w innym mieście, więc zakładam, że nikt poza Tż nie będzie chciał jechać i mnie odwiedzać w szpitalu - na teściów mimo, że ich bardzo lubię się na pewno nie zgodzę - ewentualnie widzę tam swoją mamę
|
|
|
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
Syn mi dorasta ... powiedziałam że chyba sobie kawkę zrobię a ten pobiegł do kuchni i za chwilę przyniósł mi kubek z moją kawką
) nawet posłodził odpowiednio )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4350 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Jedyne co to szukam fajnej bazy pod podkład, bo dużo rzeczy mnie zapycha/uczula. Właśnie doczytałam, że Gornek nic nie bierze. Piąteczka!
Ja też nie biorę kosmetyków do malowania. Oby zakładali mi to ustrojstwo na znieczuleniu, byłoby wspaniale, bo mam traume 

moja mama tak panikuje, że boję się, że tylko jeszcze będzie mnie wkurzać swoim zachowaniem
powiedziała, że się obrazi, jak jej nie dam znać, ale już widzę, jak dzwonię jej powiedzieć, że wnuczek się urodził, a ona foch
na skrzydłach przyleci go zobaczyć 
Mam nadzieję, że tż nie wpadnie na taki genialny pomysł, żeby kogoś informować
ja w ogóle mam przeczucie, że u mnie cała akcja zacznie się w środku nocy
nie wiem skąd mi się to wzięło, ale tak czuję - zobaczymy czy to się sprawdzi 

ale skoro robia taka akcje to powinni sie do niej przygotowac 

Ciekawe, czy cos dostane w ogole..