Mamy majowe cz. VI - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-20, 11:53   #4321
kingaluna
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Hej,

Nie wiem czy jestem jedyna, ale nic nie kupuję z Roska Jedyne co to szukam fajnej bazy pod podkład, bo dużo rzeczy mnie zapycha/uczula. Właśnie doczytałam, że Gornek nic nie bierze. Piąteczka! Ja też nie biorę kosmetyków do malowania. Oby zakładali mi to ustrojstwo na znieczuleniu, byłoby wspaniale, bo mam traume

Vikunia, fajne butki! Bardzo w moim stylu. Ja też mam podobne z HM. Śmigam w nich 2 lata i nawet kupiłam jeszcze jedną parę na zapas hehe

Dostałam we wtorek skierowanie na kwalifikację do cc. 3 dni wydzwaniałam, aż w końcu dzisiaj ktoś odebrał. Mam iść 10 maja i pani uprzejmie mnie poinformowała, że jest dużo pacjentek i może to zająć 3 h, także tego. Wstępnie z moim lekarzem umówiłam się na 15 maja mam wtedy 38t6d, a ponoć ordynator się mocno czepia, że musi być skończone 39t. Mój lekarz może dopiero 22 maja, a ja wtedy już mam 39t6d. Boję się, że nie dotrwam :/ Muszę ostro negocjować

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 11:55   #4322
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z innej beczki, planujecie kogoś informować, gdy zacznie się akcja porodowa? Ja myślałam, że damy znać rodzicom, ale po świętach szczerze się nad tym zastanawiam moja mama tak panikuje, że boję się, że tylko jeszcze będzie mnie wkurzać swoim zachowaniem powiedziała, że się obrazi, jak jej nie dam znać, ale już widzę, jak dzwonię jej powiedzieć, że wnuczek się urodził, a ona foch na skrzydłach przyleci go zobaczyć
Absolutnie nie zamierzam nikogo informować, że rodzę obawiam się sytuacji, że ktoś mógłby co pół godziny dzwonić do mnie albo tż czy już urodziłam Mam nadzieję, że tż nie wpadnie na taki genialny pomysł, żeby kogoś informować ja w ogóle mam przeczucie, że u mnie cała akcja zacznie się w środku nocy nie wiem skąd mi się to wzięło, ale tak czuję - zobaczymy czy to się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
"Drogi Kliencie,

Twoje zamówienie zostało zarejestrowane pod numerem xxxxxxxx.
O ostatecznej dostępności produktów z Twojego zamówienia poinformujemy Cię w kolejnej wiadomości e-mail. "

czuje ze bedzie niezly dym z tymi zamówieniami internetowymi
Oj... No może być niezła zadyma z tym, ja się cieszę, że mam co potrzebowałam i już wpadłam, wypadłam i voila aczkolwiek dziś nie miałam pierwszeństwa do kasy normalnie w kolejce stałam, a zawsze proszą chyba "mamy mają pierwszeństwo " nie obowiązuje na promocjach
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 11:56   #4323
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Co do informowania, to ja bede musiala kogos powiadomic, bo maz jedzie ze mna i musze corcie komus dac pod opieke. Ale przy pierwszym porodzie dalismy znac dopiero po.

Ja moze wezme na wyjscie krem cc i tusz, w szpitalu na pewno nie bede sie malowac.

Melka, u mnie to samo, a siostra zamowila w innym rossmanie w tym samym miescie i juz ma do odbioru..

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 11:59   #4324
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja z kolorówki biorę do szpitala lekki podkład, korektor pod oczy, bo na pewno mi się przyda - naturalnie mam ciemne cienie pod oczami, a co dopiero po porodzie, eyeliner, tusz do rzęs, róż w kremie i puder. Raczej na wyjście, niż aby się malować w trakcie pobytu, ale może będę miała ochotę, kto wie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:03   #4325
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Ja nic nie wzięłam do malowania się, nawet by mi się nie chcialo, a szpital to jedyne miejsce gdzie moja skóra może odpocząć od tapety 😊

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:08   #4326
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Wy o kosmetykach, a ja mysle o butach na lato .

Wczoraj mi przyszly z zalando i nie wiem, czy zostawiac... ladne sa Załącznik 7027546Załącznik 7027551

Śliczne 😍😍 kocham takie 😁
Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Mam też tą paletkę z Max Factora

Bardzo ładne buty ja bym zostawiła

Marta też się zaopatrzyłam w trampki na spacery myślę też o jakichś adidaskach

co do makijażu to ja na samą porodówkę pojadę bez, bo podejrzewam że i tak mi wszystko spłynie. A do szpitala potem wezmę jakieś kosmetyki choćby żeby oko podkreślić bo nie chcę wyglądać jak ostatnia pokraka tam
Zadowolona jesteś? Wzięłam na próbę 😀

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:09   #4327
misja0181
Rozeznanie

Kingaluna ja też nic nie kupowalam w rosku tak jak pisalam ja nawet sie zbytnio nie umiem malowac wiec dla mnie kredka i tusz sa wustarczajace. A podklad mam z apteki bo inne mnie zapychaja i moge tylko la roche posay :|

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:12   #4328
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
ah i dzis aplikacja oznajmila mi ciaze donoszona 😊
Brawo 😍

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że czasem nie wysyłają tych zrobionych przez internet zakupów w Rossmannie, bo jest koniec tych produktów, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Wczoraj miałam 1cm rozwarcia, dzisiaj 1,5 do 2 i o 13 znowu badanie, a tu trochę masuja tą szyjke, żeby pobudzić. W sumie nie dziwie się przy takiej wadze dziecka 😂

O kurde a nie boli?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Oooo, ja też nienawidzę firanek, fuj!

Przed chwilą zamówiłam w Rossmannie paletę niebieskich rozświetlaczy i 2x fixing powder z Wibo, bo kocham i mi się już kończy. Poszo 25zł. Miałam nic nie brać, ale uznałam, że zapas pudru mi się przyda, a paletka mi się po prostu przy okazji spodobała, bo jestem uzalezniona od porządnie wykonturowanej facjaty. To teraz czekam na info, że im się skończyły produkty.
To tak może być?! Jak już zapłaciłam to mogą mi anulować??? I tak idę do Rossmann a i nie wiem czy brać teraz stacjonarnie w razie w ... 😱😯

Stary 2017-04-20, 12:12   #4329
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
wy kosmetyki a ja muszę kupić firanki, chociaż ich nie cierpię
3 lata mieszkam sobie bez firanek, szczęśliwa że nie muszę ich prać i prasować, ale wczoraj miała miejsce niefajna sytuacja i chyba założę. napiszę Wam tylko w skrócie, że natarczywa sąsiadka z przeciwka wydzwaniała do męża do pracy, chciała też do mnie - a mąż nie chciał jej dać mojego numeru telefonu (bo jest mega marudna) więc powiedział, że ja gdzieś wyszłam i i tak jej nie sprawdzę czego ona chce, a ona na to, że nieprawda, widzi mnie w domu bezczelna baba.
Co za sąsiadka
Też nie mam firanek, zasłon itp. bo ich nie lubię.
Za to są rolety.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Oooo, ja też nienawidzę firanek, fuj!

Przed chwilą zamówiłam w Rossmannie paletę niebieskich rozświetlaczy i 2x fixing powder z Wibo, bo kocham i mi się już kończy. Poszo 25zł. Miałam nic nie brać, ale uznałam, że zapas pudru mi się przyda, a paletka mi się po prostu przy okazji spodobała, bo jestem uzalezniona od porządnie wykonturowanej facjaty. To teraz czekam na info, że im się skończyły produkty.
Black myslałam, że kto jak kto, ale Ty sobie poszalejesz na promocji
Cytat:
Hej dziewczyny 😊

Nawet w miarę pospałam w nocy, pomijając fakt, że odwiedziłam swojego gina, rodziłam i inne ciekawe historie wszystko chyba dlatego, że stresowalam się, ze zostaje w nocy sama, bo tż do pracy

Ja z kolei uwielbiam firanki i zaslonki! teraz robimy pokój małego i tż mówi, że może nie będziemy nic wieszać, a ja absolutnie, musi mi coś wisieć w oknie

Dziewczyny, pytanie z innej beczki, planujecie kogoś informować, gdy zacznie się akcja porodowa? Ja myślałam, że damy znać rodzicom, ale po świętach szczerze się nad tym zastanawiam moja mama tak panikuje, że boję się, że tylko jeszcze będzie mnie wkurzać swoim zachowaniem powiedziała, że się obrazi, jak jej nie dam znać, ale już widzę, jak dzwonię jej powiedzieć, że wnuczek się urodził, a ona foch na skrzydłach przyleci go zobaczyć

Pinformuję jak urodzę. TŻ też ma zakaz mówić, że rodzę. Po co mają się stresować i wydzwaniać do mnie. Dostaną zdjęcie sms-em

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Do mojej mamy zadzwonię i chciałabym, żeby była w szpitalu, ale Tż mama mnie tak ostatnio irytuje, jest to taki wyjadacz energii, że w ogóle nie chcę, żeby przyjeżdżała, ale pewnie i tak przyjedzie, bo już zapowiedziała, że tak zrobi. Mam nadzieję, że będzie wtedy w pracy 12h jaka jestem okropna :p

Teraz bratowa Tż rodziła i miała cc, pisałam tutaj. Nawet do głowy mi nie przyszło, żeby tam jechać, po1 nie przepadam za nią, a po2 może sobie tego nie życzy, nie jestesmy szczególnie blisko ze sobą. A teściowa, że mogłam jechać, że tamta pytała itd, więc powiedziałam wprost: ja nie chcę, żeby do mnie przyjeżdżał ktokolwiek, najchętniej chciałabym zostać sama z Tż i z mamą, ale rozumiem, że Pani przyjedzie... i się uciszyła. Wiem, że nawet jakbym powiedziała: NIE CHCĘ, żeby Pani przyjeżdżała, to ona i tak by przyjechała. Wiec mam nadzieje, że chociaż nie wpadnie na genialny pomysł i nie zabierze tamtej i Bóg wie kogo jeszcze.
Moja teściówka to taki sam wysysacz energii, aż powietrze staje się gęste i maluch nigdy nie chce przy niej się ruszać
I to niestety ona będzie mnie odbierała ze szpitala. Zachwycona nie jestem, ale już się z tym pogodziłam.
Cytat:
Kurde zmartwilam sie z tym rossmanem mam nadzieje, ze mi jednak uszykuja te rzeczy choc zamawialam rano i tez nadal zadnej info ale skoro robia taka akcje to powinni sie do niej przygotowac wybralam opcje odbioru w sklepie wiec teoretycznie powinni mi je uszykowac przed otwarciem no ale jak bedzie to sie okaze...

Wlasnie dostalam meila z rossmana:

"Drogi Kliencie,

O ostatecznej dostępności produktów z Twojego zamówienia poinformujemy Cię w kolejnej wiadomości e-mail. "

Też póki co dostałam tego meila.
No cóż fajnie by było ,gdyby nawet połowa rzeczy była.

Zbieram się i idę na pocztę, mam w pamięci jak któraś z Was pisała o koleżance, której odeszły wody na poczcie i trochę się boję
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:14   #4330
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny

Nawet w miarę pospałam w nocy, pomijając fakt, że odwiedziłam swojego gina, rodziłam i inne ciekawe historie wszystko chyba dlatego, że stresowalam się, ze zostaje w nocy sama, bo tż do pracy

Ja z kolei uwielbiam firanki i zaslonki! teraz robimy pokój małego i tż mówi, że może nie będziemy nic wieszać, a ja absolutnie, musi mi coś wisieć w oknie

My nie planujemy. Rodzice bedą wiedzieć bo bede mieć prawdopodobnie Cc , ale juz ich uprzedziłam żeby się nikomu nie chwalili i z odwiedzinami tez wstrzymali, w pełni to rozumieją, mąż mi wystarczy, no i bede się krępować przy tacie. Dodatkowo wiedza ze jeśli bede czegoś potrzebować to dam znać.

Uważam ze to nie jest czas na towarzyskie/rodzinne spotkania. Dla mnie to nowa sytuacja i dość intymna, a cenie sobie spokój. Dla dziecka tez jest to stres, a po co stwarzać takie sytuacje jak to jest raptem 3-4 dni w szpitalu.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:14   #4331
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny 😊

Mój tato stwierdził, że przyjedzie mnie nagrać po porodzie z dzieckiem na pamiątkę.. ale się zdenerwowałam. Zadzwonię do rodziców to na pewno. A reszta się dowie po 😇

Stary 2017-04-20, 12:16   #4332
emi_lka
Zakorzenienie

Obkupiłam się w rossmanie - paletka do ust i róż Loreala, tusz Max Factora false lash epice, dwa lakiery do paznkoci wibo i puder prasowany Mx Factora Creme Puf. Oszczędziłam... 150 zł.

Mimo dłuuugiej kolejki, podeszłam do kasy i zapytałam o obsługę od ręki (na ścianie wisi plakat o ciąży i obsłudze bez kolejki) - obsłużyli mnie bez problemu.

Cytat:
moja mama identycznie, teraz jak była na święta to też próbowała: "to może chociaż jakąś zazdrostkę byś sobie zawiesiła"
powinnyśmy mieszkać w krajach skandynawskich, tam podobno ludzie nie wieszają firanek i podobno nikt bezczelnie nie podgląda.
Ja długo nie miałam firanek, ale do sypialni kupiłam i jestem zadowolona. W salonie mam tylko zasłonę i taki pasek tuż nad ramą okienną z frędzelkami. Ale tam mam wielkie panoramiczne okno, i nie chciałabym zasłaniać.
Wczoraj z kolei wybrałam rolety do sypialni, bo zlikwidowaliśmy stare żaluzje a okno od wschodu i jest mega gorąco rano (i słonecznie).

Ja zawsze podglądam mieszkania w Szwecji, czy w Holandii. Ale jest na to sposób - wieczorem zapalić lampę na parapecie - wtedy widać lampę, a nie wnętrze. Taki patent też mam w sypialni, choć mieszkam na 7 piętrze, a przeciwległy blok jest odległy.

Cytat:
Hej dziewczyny 😊

Myślę, że dam znać jednej lub dwóm koleżankom. Mamie dopiero jak akcja będzie na ukończeniu.

Cytat:

Marta ja nie zabieram kosmetykow do makijazu do szpitala, nie sadze zebym miala glowe i sily do malowania sie. Maz sie wczoraj zaczal smiac jak widzial ze pozyczylam od Mamy mala suszarke do wlosow i sie pytal czy na wakacje sie wybieram czy do szpitala i czy mam zamiar tam wlosy suszyc ale przypomnialam mu ze polozenie sie spac z mokrymi wlosami skutkuje u mnie okropnym bolem glowy wiec sie zreflektowal i przeprosil
Ha, ja nawet specjalnie kupiłam taką małą turystyczną suszarkę Ale mąż mi ją przywiezie, bo do walizki się nie zmieściła. U mnie mokre włosy = choroba, więc nie ma opcji niesuszenia.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:17   #4333
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Kurde zmartwilam sie z tym rossmanem mam nadzieje, ze mi jednak uszykuja te rzeczy choc zamawialam rano i tez nadal zadnej info ale skoro robia taka akcje to powinni sie do niej przygotowac wybralam opcje odbioru w sklepie wiec teoretycznie powinni mi je uszykowac przed otwarciem no ale jak bedzie to sie okaze...

Marta ja nie zabieram kosmetykow do makijazu do szpitala, nie sadze zebym miala glowe i sily do malowania sie. Maz sie wczoraj zaczal smiac jak widzial ze pozyczylam od Mamy mala suszarke do wlosow i sie pytal czy na wakacje sie wybieram czy do szpitala i czy mam zamiar tam wlosy suszyc ale przypomnialam mu ze polozenie sie spac z mokrymi wlosami skutkuje u mnie okropnym bolem glowy wiec sie zreflektowal i przeprosil

Milutek co za okropna sasiadka ludzie nie maja wstydu potwierdzam brak firan i brak zainteresowania sąsiadów w krajach Skandynawskich no ale coz tam jest zupelnie inna mentalnosc

Co do powiadamiania o porodzie tesc ostatnio mowil ze mamy do niego dzwonic to nas zawiezie zeby maz sie nie musiał stresowac parkowaniem itd ale w sumie wolalabym jakbysmy sami pojechali bo wiem ze beda to z tesciowa bardzo przeżywac a wolalabym tez zadzwonic po i oszczędzić im tego stresu. Ale maz twierdzi ze beda mieli nam to za zle wiec w sumie wolalabym zeby akcja zaczela sie w nocy to bym chociaz miala wymowke ze nie chcielismy ich budzic

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Wlasnie dostalam meila z rossmana:

"Drogi Kliencie,

Mam taką samą wiadomość... 🤔

Stary 2017-04-20, 12:18   #4334
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
To tak może być?! Jak już zapłaciłam to mogą mi anulować??? I tak idę do Rossmann a i nie wiem czy brać teraz stacjonarnie w razie w ... 😱😯

Może może. Dlatego ja miałam problem z zamówieniem na promo 2+2, bo im czegoś tam zabrakło i odkryli to dopiero następnego dnia po skończonej promocji.

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Black myslałam, że kto jak kto, ale Ty sobie poszalejesz na promocji
Wiesz co, dla samej siebie nie potrzebuję, a jako wizażystka pracuję na trochę innej półce cenowej i jakościowej, więc nieeeee, nigdy nie szaleję w Rossmannie na promocjach.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:19   #4335
Mohnka
Rozeznanie

Chyba jak będę stacjonarnie to sobie wezmę rzeczy z zamówienia i powiem, że to zapłacone 😂😂😂 i też mam zamiar pójść bez kolejki...

Stary 2017-04-20, 12:20   #4336
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Mohnka - boli, ale nie do przesady, da się wytrzymać ☺️

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:29   #4337
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Z ta duza oszczednoscia na promocji to nie do konca jest prawda. Wiele z kosmetykow, ktore zamowilam kosztuje znacznie mniej w sklepach internetowych niz w rossmanie w cenie regularnej, wiec oszczedza sie np 5-10zl, a nie 30 na podkladzie

Stary 2017-04-20, 12:29   #4338
bunnybe
Zadomowienie

Co co odwiedzin w szpitalu po porodzie to ja sie zgodze tylko na meza i mamę oraz tesciowa, na pewno nie chce zeby odwiedzial mnie tam ktorys z ojcow czy jakis inny mężczyzna, nie czulabym sie wtedy komfortowo tym bardziej ze to raptem kilka dni wiec tez nie ma co swirowac z tymi odwiedzinami
Stary 2017-04-20, 12:30   #4339
kingaluna
Rozeznanie

Misja, witam w klubie kapryśnej cery Co do umiejętności malownia to tylko kwestia wprawy. Trening czyni mistrza

Zazdroszczę osobom, które mogą używać drogeryjnych produktów. Ja po większości mam taki wysyp, że wyglądam jak pizza, a po szamponach drapię się jakbym miała wszy

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:31   #4340
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Od rana mam masakryczne bóle krzyżowe połączone z twardnieniem brzucha. Ledwo co zaszłam do labo zrobić badania na cesarke w razie "W" przez krew i uczulenia.. pielęgniarka mnie obslugiwała która w moim szpitalu pracuje i powiedziała że do kilku dni spotkamy się na porodowce 😵😵😨

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:33   #4341
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Ja oststnim razem pozwolilam przyjsc na chwile bratu i tacie, bo do babek lezacych ze mna cale pielgrzymki przychodzily co mnie okropnie wkurzalo, ale skoro obcy faceci byli to jakos chcialam zeby i moi mogli sie szybko cieszyc dzidziusiem. Do szalu mnie jeden doprowadzil jak mi swoja czapke wlozyl do wozeczka dzieciecego.. Juz z niego nie korzystalam.

Stary 2017-04-20, 12:34   #4342
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Ja nic nie wzięłam do malowania się, nawet by mi się nie chcialo, a szpital to jedyne miejsce gdzie moja skóra może odpocząć od tapety 😊
Moja skóra całą ciążę odpoczywa od tapety tylko oczy maluję na co dzień, a tak to nic

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Zadowolona jesteś? Wzięłam na próbę 😀
Trudno mi powiedzieć czy jestem zadowolona bo tak dawno ich używałam, że nie pamiętam.
Stary 2017-04-20, 12:35   #4343
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Misja, witam w klubie kapryśnej cery Co do umiejętności malownia to tylko kwestia wprawy. Trening czyni mistrza

Zazdroszczę osobom, które mogą używać drogeryjnych produktów. Ja po większości mam taki wysyp, że wyglądam jak pizza, a po szamponach drapię się jakbym miała wszy

Ooo tak. Szampon u mnie też tylko apteczny :/ i to nie każdy :/
Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Od rana mam masakryczne bóle krzyżowe połączone z twardnieniem brzucha. Ledwo co zaszłam do labo zrobić badania na cesarke w razie "W" przez krew i uczulenia.. pielęgniarka mnie obslugiwała która w moim szpitalu pracuje i powiedziała że do kilku dni spotkamy się na porodowce 😵😵😨

Coraz bliżej coraz bliżej )

Stary 2017-04-20, 12:35   #4344
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Chciałam iść do rossmana ale zrezygnowałam. Ledwo na nogach stoję a co dopiero gdzieś się pchać.

Mam spakowany podkład, nivea i kredke. Więcej nie biorę bo i tak jak przyjadę do domu to na nowo będę się malować na przywitanie teściowej i rodziny tż bo się zapowiedzieli.

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:37   #4345
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Ja oststnim razem pozwolilam przyjsc na chwile bratu i tacie, bo do babek lezacych ze mna cale pielgrzymki przychodzily co mnie okropnie wkurzalo, ale skoro obcy faceci byli to jakos chcialam zeby i moi mogli sie szybko cieszyc dzidziusiem. Do szalu mnie jeden doprowadzil jak mi swoja czapke wlozyl do wozeczka dzieciecego.. Juz z niego nie korzystalam.

CHyba bym powiedziala pare ostrych slow facetowi bo widac nie ma pojecia co robi :|

Stary 2017-04-20, 12:39   #4346
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Co co odwiedzin w szpitalu po porodzie to ja sie zgodze tylko na meza i mamę oraz tesciowa, na pewno nie chce zeby odwiedzial mnie tam ktorys z ojcow czy jakis inny mężczyzna, nie czulabym sie wtedy komfortowo tym bardziej ze to raptem kilka dni wiec tez nie ma co swirowac z tymi odwiedzinami
Ja nie chce nikogo oprócz tż chyba mogą poczekać te dwa dni zanim wyjdziemy poza tym nie wiem jak się będę czuła itp.

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Już coraz bliżej
Stary 2017-04-20, 12:39   #4347
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Ja w innej sytuacji tez, ale juz i tak wszyscy mnie tam znali z tego ze skarze, bo przychodzi po 6 osob na raz do jednej laski jak w regulaminie jest 2 i ze przychodza male dzieci w wieku przedszkolnym z zarazkami jak grypa panowala a w regulaminie byl zakaz do 12 rz.

Stary 2017-04-20, 12:42   #4348
decorail
Zakorzenienie

Kingaluna - ja też nic nie kupuję

mamaSmerfuni - to jest prawda - ja dlatego nie robię zapasów, bo swoje kosmetyki typu podkład i tusz zamawiam przez internet i tam kosztują tyle samo mniej więcej lub nawet mniej niż teraz na promocji w Rossmannie

Jestem po pedicure - nie było tak źle Ale ze stresu czułam, że mi się stopy pocą

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ja chcę rodzić w innym mieście, więc zakładam, że nikt poza Tż nie będzie chciał jechać i mnie odwiedzać w szpitalu - na teściów mimo, że ich bardzo lubię się na pewno nie zgodzę - ewentualnie widzę tam swoją mamę
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:49   #4349
misja0181
Rozeznanie

Syn mi dorasta ... powiedziałam że chyba sobie kawkę zrobię a ten pobiegł do kuchni i za chwilę przyniósł mi kubek z moją kawką ) nawet posłodził odpowiednio )

Stary 2017-04-20, 12:52   #4350
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
wy kosmetyki a ja muszę kupić firanki, chociaż ich nie cierpię
3 lata mieszkam sobie bez firanek, szczęśliwa że nie muszę ich prać i prasować, ale wczoraj miała miejsce niefajna sytuacja i chyba założę. napiszę Wam tylko w skrócie, że natarczywa sąsiadka z przeciwka wydzwaniała do męża do pracy, chciała też do mnie - a mąż nie chciał jej dać mojego numeru telefonu (bo jest mega marudna) więc powiedział, że ja gdzieś wyszłam i i tak jej nie sprawdzę czego ona chce, a ona na to, że nieprawda, widzi mnie w domu bezczelna baba.
Rolety sobie zamontuj, ja firanek też nie lubię, a rolety mamy takie dzien-noc, fajna sprawa i nic nie widać. Sąsiadki współczuję, też mam jedną taką wscibska, ale mieszka nad nami, więc w okna na szczescie nie zagląda 😊

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
U małej w pokoiku zainstalowaliśmy karnisz, ale na zasłony, a mama: "to firaneczki żadnej jej nie powiesisz?" mówię, że nie, bo jest jedna rurka, a ona: to pomiędzy
W UK też nie mają firanek, baaaardzo rzadko się trafiają, zasłony i owszem, ale firanki... średnio ;p

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Ooo wiem, który zestaw, jest super Polecam go i cenę ma ekstra
Taaak i bardzo tęsknię za dziewczynami i za pracą, bo ją lubiłam. Zawsze byłam na kolorówce Jakbyś kiedyś tam czegoś potrzebowała, to śmiało możesz ich pytać i naprawdę dobrze podpowiedzą, mamy świetne szkolenia z makijażu i z dermokosmetyków

Black wysłałam do Ciebie wiad na priv i naprawdę mam tą osobę zaprosić do znajomych na fejsie? brzmi jak jakichś wirus ;p
Ja lubię obsługę w Hebe, w porównaniu z Rossmann, to jest dużo lepiej, chociaż zawsze mi coś wcisna przy kasie, ale też potrafią doradzić 😊

Cytat:
Hej dziewczyny 😊

My na pewno rodziców i teściów, poza tym musimy do kogoś synka podrzucić. Ale przy pierwszym porodzie daliśmy znać, a potem oni czekali, nikt nie dzwonił, wiedzieli że damy znać. Zresztą to nie jest moment na rozmowy telefoniczne, więc ja i tak bym nie odebrała. Nie wyobrażam sobie np mojej mamy czy teściowej koczujacej pod porodówka (bo do środka bym nie wpuściła). Po co dodatkowe nerwy? A mnie z dzieckiem pewnie odwiedzi następnego dnia najblizsza rodzina - rodzice, teściowie, rodzeństwo i tyle 😊

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Wstalam rano po 5.20 i nie znasnelam, az maz przyszedl z pracy. Zjedlismy sniadanie i znow do lozka.

Snilo mi sie, ze maly sie urodzil. Nie wiem, kiedy, jak. Czulam sie dobrze 😀 siedzialam w kuchni i probowalam karmic piersia, ale nie chcial sutka. W ogole to lecial mi z rąk 😤

Zlozylam zamowienie w Rossie max do 00.10 godziny. Potwierdzenie na maila przyszlo po 3 w nocy i do teraz nie mam zadnego info Ciekawe, czy cos dostane w ogole..

Pewnie kompletuja zamówienie już rano, a że będą mieć spory ruch, to może potrwać. Ja też zamówiłam i póki co brak informacji o odbiorze.. oczywiście zapasy mam, ale coś tam się znalazło 😀 i tak pójdę po to jutro, bo dziś byliśmy z synkiem sami w przedszkolu na dniu otwartym, potem tylko w sklepie blisko, bo już marudził...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości