|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Prawidłowa Kosmetyczka Nastolatki
|
|
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Cień i tusz dla 12-latki? Przesada jak dla mnie... Która to klasa? 5 podstawówki?
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Agulko czy ty nie upiększasz siebie na siłe?
W tym wieku , a raczej w każdym wieku liczy się NATURALNOŚĆ |
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
6 klasa
![]() proszę, proszę, ja w wieku 12 lat nie wiedziałam co to peeling, a tym bardziej peeling enzymatyczny, preparat do usuwania skórek czy pacynka ![]() a podkład - po co? daruj sobie
|
|
#155 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli już masz niedoskonałości i kryjesz je pudrem to lepiej zainwestuj w krem tonujący
|
|
|
|
|
#156 |
|
Przyczajenie
|
Ja wiem, że nie trzeba się upiększać na siłę. I wcale tego nie robię, ale w gazetach jest tyle tych kosmetyków a jeśli mam cały to nie wyrzucę go. Ja nie lubię się malować. Cień do powiek dostałam wraz z maskarą i pacynkami na jakimś konkursie. A krem ma moja kuzynka, ten z podkładem jest świetny bo matuje cerę,a mi właśnie się kończy matujący. A maluję się od wielkiego dzwonu nie wiem np. na urodziny koleżanki, czy na karnawał. Gdzie ja tam z tuszem. Ja kosmetyków nie kupuję. NO jakieś szampony, odżywkę do paznokci tak, ale nie mascare. Ja doskonale wiem o tym, że nie musze się malować puki mam normalną cerę. Po prostu się nazbierało... I niebędę się malować dopuki nie ukończę 199 lat
.
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Agulkakoszulka,
a po co chcesz kupic krem z podkładem?
|
|
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli lepiej pakować na siebie kupę tego wszystkiego, bo szkoda wyrzucić? :stick out tongue:
Uważam, że nie ma co się spieszyć jeszcze się w życiu namalujesz
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam tak
Rano: -żel do twarzy [Garnier czysta skóra] -tonik [Garnier] -płatki oczyszczająco-peelingujące [avon, clearskin] -krem do twarzy Nivea Visage Young z podkładem, lub z tej samej serii matujący Wieczorem -żel do twarzy [Garnier] -tonik [Garnier] -żel punktowy [avon, clearskin] -płatki do twarzy oczyszczające [Garnier] -czaem(2 razy w tydz.) peeling[avon, clearskin] kto się zna i oceni?
|
|
#161 |
|
Przyczajenie
|
Okej, żeby nie było juz wątpliwości, że ja się nie maluję. Cień jest delikatny, niebieski używam go na karnawał. Mascary nie używam prawie wcale tylko ostatnio miałam ją jak był karnawał i przebrałam się za Geishę. A puder to powiem Wam, że jest on taki jakiś z UVA o on ma takie drobinki brokatu i tylko troszkę matuje. Ale używam go średnio raz w miesiącu. A krem z podkładem nie wiem jak to napisać, ale wypróbowałąm go na własnej skórze i wiem, że jest to świetny krem. To krem z serii Nivea Visage Young. Tylko, że dziwne jest to,że chcę kupić z podkładem. Tak dziwne. Ale nie wiem czy z tej serii jest krem bez podkładów. I tam ktoś pisał, że w jego czasch nie słyszał o pacynkach czy peelingu enzymatycznym. Ja też nie słyszaam. Tylko, że kiedy powiedziałam tacie, żeby mi kupił jakiś peeling to kupił mi enzymatczny, tylko nie wiedział czemy ENZYMATYCZNY. I zapomniałam dodać, że w mojej ksometyczce znajduje się także balsam nawilżający, mleczko do opalania i po opalaniu i pomadka z UV. I powiem Wam, że ja naprawdę się NIE maluję. Po co mi to?
Skoro jeszcze wyglądam jako-tako to po co się upiększać . Więc prosze nie pisać, że po co mi mascara czy cień albo puder, bo ja tego nie kupuję, ale wygrałąm je w jakimś konkursie. Widziałam przypadki dziewczynek 2 lata młodszych ode mnie, które farbowały włosy.P.S. Ktoś pisał, że ja pudrem czy podkładem ukrywam niedoskonałości. Tym to mnie ktoś ubawił. Pudrem wypryski matować, niezły kawał. Wyprysk-od razu na niego żel punktowy. |
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
PoisonQueen, zależy, jaką masz cerę
Ja jednak, niezależnie od Twojej cery nie używała takich agresywnych kosmetyków, na dodatek na co dzień.Ale może się nie znam
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
Narek chyba się jednak trochę znasz
![]() ![]() PoisonQueen strasznie"żrące'te Twoje kosmetyki... Ja bym radziła używanie czegoś delikatniejszego. |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zgadzam się z Tobą, ja bym wybrała lżejsze kosmetyki, bo z własnego doświadczenia wiem, jak później może być skóra wysuszona
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Mam 16 lat, brązowe, kręcone włosy, niezbyt duże piwno-zielone oczy (trudno dokładnie określić kolor), średnie usta, jasną cerę, odznaczające się cienie pod oczami (niestety już od urodzenia), owalną twarz z wysokim czołem i dość wyraźne piegi – prawie na całej twarzy. Zupełnie nie wiem jak się malować, by nie zniszczyć sobie cery i zatuszować "niedoskonałości" oraz wyglądać ładnie i "naturalnie". Obecnie stosuję podkład matujący Miss Sporty, czarną kredkę do oczu z Avonu oraz przezroczysty błyszczyk. Zastanawiałam się nad różem do policzków. Bardzo proszę, doradźcie, jakich kosmetyków używać (te piegi doprowadzają mnie do szału!). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaszkiecik Lover napisz jaki masz rodzaj cery(tłusta, mieszana, sucha, wrażliwa? czy masz dużo niedoskonałości i jeśli tak to jakich?).
A co do piegów-ja uważam, że są cudowne ! Zawsze chciałam je mieć.
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o krostki, wypryski, to nie mam prawie w ogóle Tylko te piegi... owszem mi też się podobają, ale nie w nadmiarze Ja mam je praktycznie na całej twarzy
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
ja używam :
rano: - żel oczyszczający Daxa [ten Perfect czy jakoś tak ;p] - tonik [ tak samo jak wyżej] a żeby się trochę podmalować i doprowadzić do normalnego stanu: - troszkę pudru - korektor pod oczy - i transparentny tusz do rzęs by je troszkę podkreślić wieczorem: - żel - tonik - raz w tygodniu maseczka - pasta cynkowa albo coś na wypryski dodam, że mam 15 lat i bardzo brzydką cerę, tzn. trądzikową i bardzo szarą...
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam cerę taką normalno - wrażliwą
![]() I używam żelu do twarzy - under twenty, toniiku, i kremu nawilzającego, maseczek, peelingów. itp. kosmetyków pielęgnacyjnych. Mam 15 lat. i chciałam zapytać, czy mogę używać tego kremu + lekkiego podkładu z niveii VY ?. on chyba został stworzony dla młodej cery?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
wg mnie możesz :d
on jest bardzo delikatny.
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
własnie tez sie nad tym zastanawiałam
używałam go już i nie zauważyłam czegoś co by mogło mnie zaniepokoić :P fajny on jest xD. ja tylko strasznie sie boje i mam na tym punkcie obsesje ;P ze po jakiś kremach lub czymś podobnym będę miała zmarszczki :P
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
niee, wydaje mi się, że nie.
ja używam i jakoś nie mam ;p prędzej od śmiania się ![]() ale mam koleżanki, w moim wieku, czyli 2 gim, co co chwilę nakładają fluid, bo' sie rozmazał już'... eh.... albo mocno wytuszowane rzęsy, w tym wieku....
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Clarisso , pisałaś tutaj kilka miesięcy temu , iż używasz kwasów. Chciałabym się zapytać czy są efekty. No i jak oceniasz tą całą "kurację".
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Może ja się wypowiem. Kwasze się od 18 lutego. Używam kremu Effaclar K. Z efektów jestem dość zadowolona. Praktycznie odrzuciłam inne kosmetyki. Tylko żel, tonik, krem bambino, czasami benzacne punktowo. Cera jest jaśniejsza , wągry zmniejszone, pryszczy mniej, chociaż też się pojawiają. ogólnie -kwasze się dalej
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Z pielęgnacyjnych używam żelu do twarzy, następnie tonik i na to kremuję się, albo nawilżającą Niveą, albo Skinsetem albo rozświetlającym, nawilżającym kremem Under 20.
No i miejsco czasem coś sudcremem posmaruję. |
|
|
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
Czy Dziewczyny w wieku 14-15 lat powinny sie malować ?? Co sądzicie o dziewczynach które mają zbyt mocny makijaż w tym wieku
|
|
|
|
|
#177 |
|
Przyczajenie
|
W tym wieku mocny makijaż absolutnie odpada, ale lekki ''Nude make-up'' jest jak najbardziej ok. Oczywiście bez efektu maski.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
Według mnie totalnie nie warto się malować. Mam 15 lat i jestem jedną z nielicznych osób w klasie, która nie używa prawie wcale kolorówki. Mam cerę mieszaną z przebarwieniami i wypryskami. Wiem,że po podkładzie czy pudrze będzie ich więcej, to po co? I wiecuie co ostatnio moj kumpel w klasie powiedzial ze jestem jedna z ladniejszych dziewczyn w klasie i nie wygladam jak jakas ''pancia''
Dziewczyny nie warto!!!
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
hej
Mam 15 lat, cerę - hm... zawsze trudno mi było to określić, kiedyś byłam święcie przekonana, że mam cerę normalną. Teraz raczej, powiedziałabym, że mam cerę tłustą, słabo nawilżoną, no cóz . A mam takie kosmetyki jak tonik, żel do twarzy z under 20, z toniku owszem jestem zadowolona, z żelu nie, napewno nie na poczatku. Otóż, gdy po kilku dniach używania tego żelu (+ tonik + krem antybakteryjny, matujacy również under 20) zauwazyłam ,że cerę ma suchą, bardzo suchą. Zaprzestałam, to wyskoczyło mi mnóstwo małych paskudek .. teraz tylko od czasu do czasu korzystam z tego 'cudownego' żelu wracając do kosmetyczki .. mam też Garnier czysta skóra 3 w 1 (peeling, żel, maseczka), taki najzwyklejszy krem nawilżający z nivea (którego nie uzywałam od przeszło tygodnia, w ogóle żadko używam ! ), mleczko do demakijażu z Garniera, nivea visage young - be beautiful kream nawilzajacy + lekki podkład i ostatnio zakupione masło kakaowe z Ziaji (mam watpilowsci czy powinam używać).a mam do was pytanie ,trochę spoza tematu, stosuje któraś z Was może tabletki mające na celu nawilżyć, porawić koloryt, ogólnie polepszyć stan skóry, włosów, paznokci? Bo ja mam zamiar zaczać ,ale nie wiem które dobrać do wieku itd. ![]() gorąco pozdrawiam
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj oj Agatko jesteś kolejną osobą używającą za agresywnych kosmetyków
. Odstaw te Under Twenty(alkohol w składzie - brr). Przesuszyłaś sobie cerę i w efekcie masz te małe paskudki. Musisz ją teraz uspokoić. Radzę Ci kupić delikatny żel bez SLS lub piankę do mycia twarzy(swoją drogą- polecam piankę z Rossmana z ogórkiem-świetna!), może tonik no i niezapychający, nawilżający krem(przejrzyj KWC). A na noc, na strefę z niedoskonałościami mogę polecić Brevoxyl lub Acne Derm. Pzdr
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

.

jeśli chodzi o krostki, wypryski, to nie mam prawie w ogóle

:P