|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiana tabletek - zbiorczy!
Biore harmonet od 3 lat. Od kilku dni mam plamienia, ktore sa spowodowane prawdopodobnie tym ze harmonet zaczal byc za slaby dla mnie. Nie chcialabym zmieniac tych tabletek, bo czuje sie po nich bardzo dobrze. Ale jezeli jest to konieczne, to tu pojawia sie pytanie na jakie tabletki je zmienic, zeby wszystko bylo ok??
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz wcale nie zagląda na to forum.
|
|
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
w takim razie JUŻ nie zagląda, bo widziałam wątki gdzie się wypowiadał
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Parę lat temu.
|
|
|
|
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
Ale ja nie zrobiłam tego bo miałam takie widzimisię. Poprzednie tabletki wywoływały u mnie straszne skutki uboczne,czułam się fatalnie. Powiedziałam o tym ginekologowi i powiedział,żebym tak właśnie zmieniła-na tą samą w kolejności tabletkę innych. Nic nie powiedział o dodatkowym zabezpieczeniu,a chyba powinien,jeśli by było konieczne? ale się trochę martwię...
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
ja zmieniam teraz tabletki Z mercilon na yasminelle, lekarz powiedzial zebym wziela 1. yasminelle w pierwszy dzien okresu (okresu w 7dniowej przerwie). mysle ze tak bedzie ok?
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
iwi jak najbardziej jest ok
|
|
|
|
|
#280 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,żadna nie miała tak jak ja?
Niepokoję się więc dlaczego ginekolog mi tak kazał i czy to przyniesie jakieś konsekwencje...
|
|
|
|
|
#281 |
|
Przyczajenie
|
antykoncepcja
proszę o porade
trzy tygodnie temu mój ginekolog zmienił mi tabletki hormonalne z Yasmine na Regulon, powodem było moje zły samopoczucie tzn wahania nastroju , bardzo obfity trądzik z którym nie potrafiłam sobie poradzić wypadanie włosów w bardzo dużej ilości, dodam że objawy te zaczeły sie jakieś pół roku temu, a Yasmine stosowałam 2 lata... od dwoch tyg stosuje Regulon, ale wlosy wypadają jeszcze bardziej i samopoczuci też nie najlepsze tabletki te mam stosować 2 miesiące, jeżeli nie będą działać mam przejść na Diane wg. zalecen lekarza...chciałabym się dowiedzieć co mam robić, czy moge dokończyć opakowanie Regulonu i zacząc stosować Diane, czy raczej powinnam trzymać sie zaleceń lekarza i 2 mc stosować Regulon?? a moze ja poprostu jestem przewrażliwiona.. z góry dziękuje bardzo za odpowiedzpozdrawiam |
|
|
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: antykoncepcja
Cytat:
z drugiej strony na poprawe to trzeba chyba poczekac chwile, tak mi sie wydaje ze od razu sie nie polepszy.
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym dokonczyla rozpoczete opakowanie i przeszla na Diane.meczyc sie kolejne opakowanie zdecydowanie nie poswiecilabym sie az tak
Byc moze pigulki nie sa dla ciebie . |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
a mialas robione jakies badania czy po prostu "jak nie te to inne" ?
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Przyczajenie
|
nie nie miałam robionych badań
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
żadnych badań na poziom hormonów? nic?
a chociaz porządny wywiad? po 2 latach brania, ba po roku się powinno próby wątrobowe zrobić! lepiej zmień ginekologa...
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
No dziwnie trochę Ci ginekolog kazał...nie wiem jak to jest,ale raczej chyba nie powinno to wpłynąć na skuteczność antykoncepcji. Co myślicie,dziewczyny,też mnie to ciekawi?
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie kilku lekarzy zmieniało tabletki i zawsze trzeba było dokończyć opakowanie żeby zacząć nowe, inne pigułki. |
|
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Nie zachce zakładac nowego wątku, więc pisze tutaj. Kilka lat biore Harmonet, miałam przerwę , około 2 - 3 tygodnie. Teraz znów zaczęłam brac. Po ile dniach czy może tygodniach mogę spokojnie współżyc?
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
z jakiej racji 2-3 tygodnie przerwy? przeciez to bez sensu... a wzielas chociaz w 1-5 dniu cyklu?
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słusznie koleżanka pyta! |
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mi o tym nie wiadomo ![]() jak patrzę na Twojego ava to widze, ze kolor oczu tez chyba taki sam jak Twój ![]() edit. tylko jak te 8 lat różnicy wieku wyjaśnić? ![]() przepraszam za OT
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Przerwa jest taka bo miałam wyjazd, potem egzaminy i tak jakos wyszło
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale odpowiedzi na moje pytanie o dzień cyklu nie widzę...
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No proszę bardzo! Młodsza jesteś? Dobrze masz...
|
||
|
|
|
|
#297 |
|
Konto usunięte
|
Zmiana tabletek => spóźniający się okres
W zeszłym miesiącu zmieniłam po raz pierwszy tabletki, w ostatni poniedziałek wzięłam ostatnią pigułkę z opakowania- jak widać minął tydzień a okresu nie ma. Odkąd w ogóle zaczęłam się tak zabezpieczać ani razu nie spóźnił mi się okres nawet o parę godzin, a teraz już 2 dni. Muszę oczywiście brać pod uwagę to, że ostatnio miałam baaaaardzo dużo stresów, ale żeby to aż tak zadziałało?
Jutro powinnam zacząć nowe opakowanie i nie wiem co robić.. Jeśli jestem rzeczywiście w ciąży (daj Boże jeszcze nie teraz!), mogę zaszkodzić dziecku :/ |
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiana tabletek => spóźniający się okres
Cytat:
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli wczesniej baralas tabl.regularnie bez zadnych opoznien i w ogole,ciaze moznaby bylo wykluczyc,na swietego spokoju polecam zrobienie testu.
Czasem okres przy tabl.poprostu zanika... ja nie mialam krwawienia przez 2 miesiace, ciaze wykluczylam,lekarz kazal brac dalej tabl.jak bralam... na 3 miesiac okres juz byl normalnie
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
ja po zmianie tabletek nie mam juz okresu 4 miesiace, no ale, jako, ze dobrze je toleruje to moja ginekolog zapisala mi jeszcze jedno opakowanie i jak juz po nim sie nie pojawi to bede musiala zaczac brac inne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

a lekarka się mnie pewnie spyta poprostu czy chce te poprzednie czy te co teraz biore. i nasuwa mi się pytanie: czy jeśli się bierze tabletki źle dobrane, za mało albo za dużo hormonów, to oprócz skutków odczuwanych przez osobę, jak np bóle głowy, wzrost wagi, ma to jakieś szkodliwe działanie na organizm?

Niepokoję się więc dlaczego ginekolog mi tak kazał i czy to przyniesie jakieś konsekwencje...