maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-20, 12:07   #3031
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Użyłam Waxa 2 razy i na razie jestem w miarę zadowolona Nie obciąża włosów ( na skórę też nakładam) ani szybszego przetłuszczania. Włoski ślicznie się po nim błyszczą W trakcie spłukiwania wypadło włosów tyle co zwykle Myślę ze jak skończę to opakowanie to wypróbuje polski Wax bo boję się SLS w składzie I niestety ale troszkę swędzi mnie skóra po około 15 minutach od nałożenia. Po zmyciu przechodzi ale jednak
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 16:49   #3032
Koona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Użyłam Waxa 2 razy i na razie jestem w miarę zadowolona Nie obciąża włosów ( na skórę też nakładam) ani szybszego przetłuszczania. Włoski ślicznie się po nim błyszczą W trakcie spłukiwania wypadło włosów tyle co zwykle Myślę ze jak skończę to opakowanie to wypróbuje polski Wax bo boję się SLS w składzie I niestety ale troszkę swędzi mnie skóra po około 15 minutach od nałożenia. Po zmyciu przechodzi ale jednak
No wlasnie o to mialam Was Drogie Wizazanki zapytac.
Czy jak uzywacie waxa to macie takie uczucie na skorze glowy jakby was lekko piekla skora?? Ja mam i po splukaniu rowniez, nawet po 2 dniach od nalozenia waxa. Nie wiem czy to znaczy ze wax wojuje ze slabymi cebulkami na mojej glowie i mam sie cieszy
czy tez cos jest nie tak jakies uczylenie albo nie wiem co jeszcze.
Ja zastosowalam wax 4 razy roznice widze na pewno na wlosach zaraz przy nasadzie , a tak poza tym moze sa bardziej miekkie i mniej sie placza
Stary 2008-04-21, 17:16   #3033
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Koona Pokaż wiadomość
No wlasnie o to mialam Was Drogie Wizazanki zapytac.
Czy jak uzywacie waxa to macie takie uczucie na skorze glowy jakby was lekko piekla skora?? Ja mam i po splukaniu rowniez, nawet po 2 dniach od nalozenia waxa. Nie wiem czy to znaczy ze wax wojuje ze slabymi cebulkami na mojej glowie i mam sie cieszy
czy tez cos jest nie tak jakies uczylenie albo nie wiem co jeszcze.
Ja zastosowalam wax 4 razy roznice widze na pewno na wlosach zaraz przy nasadzie , a tak poza tym moze sa bardziej miekkie i mniej sie placza
i to właśnie jest SLS pewnie o którym pisałyśmy stronę wcześniej: jeśli masz Henna Treatment Wax (zagraniczna wersja : Polska to Wax Moc Natury) to możesz własnie odczuwać pieczenie bo trzymasz na głowie według jednych (mnie) szkodliwy detergent, według innych nie robiący wielkich szkód. Tak czy siak on może uczulać i polecam zaopatrzyć się w polski Wax a sytuacja się nie powtórzy. Stronę wcześniej pisałyśmy o tym składniku
Stary 2008-04-21, 18:46   #3034
Morellaa
BAN stały

Ja naleze do tej drugiej grupy
Morellaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 14:07   #3035
Ankafanka
Raczkowanie

Właśnie siedzę z polskim Waxem na głowie--do włosów wypadających. Uzywam co 3 dni juz drugi tydzien i musze stwierdzic ze pomaga włoskom. Są puszyste i miękkie. Do tego piję pokrzywe dwa kubki dziennie i biore tabletki Inneov-gęstość włosów, więc włoski maja bardzo duza kuracje pielęgnacyjna

— Adam Neste

Uzależniona od muzyki z Pachnidła...
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 22:57   #3036
nusia2605
Rozeznanie

Wink Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Zaczynam kurację Wax-em nie pierwszą.Kupię tym razem Polskiego bo po waszych postach wnioskuję że jest lepszy.A z tą zmianą koloru to dziwna sprawa bo mi włosy też ściemniały i to o jakieś 2 tony,serio serio.Nic innego nie brałam wtedy tylko Waxa stosowałam
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 23:40   #3037
jenny87
Rozeznanie

GG do jenny87

czy stosowal ktos moze L'biotica, Moc Natury Wax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów przetłuszczających się

jest rownei dobra jak ta do wlosow zniszczoych iwypadajcych?
jenny87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 07:28   #3038
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenny87 Pokaż wiadomość

czy stosowal ktos moze L'biotica, Moc Natury Wax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów przetłuszczających się

jest rownei dobra jak ta do wlosow zniszczoych iwypadajcych?
po pierwsze to nie ten wątek: o WAXie polskim piszemy w innym wątku (poszukaj)
po drugie:mało jest opinii na forum o tym właśnie WAXie ale jest jedna na KWC i ja osobiście pytałam i przeszukiwałam forum i nic nie znalazłam Używam go na przemian obecnie z tym pomarańczowym do suchych włosów ...trudno mi ocenić ale wolę ten pomarańczowy bo nadaje super połysk...

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2008-04-23 o 07:49
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 10:59   #3039
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez Ankafanka Pokaż wiadomość
Właśnie siedzę z polskim Waxem na głowie--do włosów wypadających. Uzywam co 3 dni juz drugi tydzien i musze stwierdzic ze pomaga włoskom. Są puszyste i miękkie. Do tego piję pokrzywe dwa kubki dziennie i biore tabletki Inneov-gęstość włosów, więc włoski maja bardzo duza kuracje pielęgnacyjna
Pokrzywę kupiłaś w saszetkach? Zaparzasz i po prostu pijesz czy coś jeszcze do tego dodajesz? Mam strasznie przetłuszczające włosy i czytałam, że pokrzywa pomaga na ten problem, ale nie wiem czy taka w saszetkach jest dobra czy może lepiej kupić albo nazrywać, (tylko jak? ) suszone liście.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 11:01   #3040
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Pokrzywę kupiłaś w saszetkach? Zaparzasz i po prostu pijesz czy coś jeszcze do tego dodajesz? Mam strasznie przetłuszczające włosy i czytałam, że pokrzywa pomaga na ten problem, ale nie wiem czy taka w saszetkach jest dobra czy może lepiej kupić albo nazrywać, (tylko jak? ) suszone liście.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=226323
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 12:49   #3041
Paula1983
Przyczajenie

GG do Paula1983

Właśnie też przymierzam się do kupna WAXu. Miałam kupić ten zagraniczny, ale wystraszyłam się tym szkodliwym rakotwórczym środkiem chemicznym, o którym przeczytałam. Nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że zagraniczne kosmetyki są lepsze niż polskie, dlatego nie wiem czy polski będzie działał dobrze. Widzę, że wiele osób chwali zarówno jeden jak i drugi. Trudna decyzja.
Paula1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 19:23   #3042
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Paula1983 Pokaż wiadomość
Właśnie też przymierzam się do kupna WAXu. Miałam kupić ten zagraniczny, ale wystraszyłam się tym szkodliwym rakotwórczym środkiem chemicznym, o którym przeczytałam. Nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że zagraniczne kosmetyki są lepsze niż polskie, dlatego nie wiem czy polski będzie działał dobrze. Widzę, że wiele osób chwali zarówno jeden jak i drugi. Trudna decyzja.
Jeśli piszesz o SLS to ja też sie na poczatku przestraszyłam, bo dopiero na tym forum o tym przeczytałam. Ale zaczęłam czytać skład wszystkich swoich kosmetyków w każdym to jest, więc skoro jest tak powszechnie stosowany i dopuszczony do uzycia to przecież nie może byc taki zły! Pewnie - co za dużo to niezdrowo (ale to ze wszystkim), więc teraz się pilnuje i trzymam Waxa tylko tyle, ile pisze na opakowaniu. Nie popadajmy w paranoję
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 19:31   #3043
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Jeśli piszesz o SLS to ja też sie na poczatku przestraszyłam, bo dopiero na tym forum o tym przeczytałam. Ale zaczęłam czytać skład wszystkich swoich kosmetyków w każdym to jest, więc skoro jest tak powszechnie stosowany i dopuszczony do uzycia to przecież nie może byc taki zły! Pewnie - co za dużo to niezdrowo (ale to ze wszystkim), więc teraz się pilnuje i trzymam Waxa tylko tyle, ile pisze na opakowaniu. Nie popadajmy w paranoję
dokładnie
nawet mydło, a przede wszystkim mydło go ma, a nikt od mydła nie umarł Co nie znaczy, że trzymanie czegoś za długo na sobie nie jest trochę niekorzystne. Po co, skoro można używać czegoś zdrowszego.
A co do polskich kosmetyków to niezwykle nietrafiona teoria. Potrafią być o wiele lepsze niż zagraniczne, tylko nie mają takiej siły przebicia.
Stary 2008-04-23, 20:01   #3044
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dokładnie
nawet mydło, a przede wszystkim mydło go ma, a nikt od mydła nie umarł Co nie znaczy, że trzymanie czegoś za długo na sobie nie jest trochę niekorzystne. Po co, skoro można używać czegoś zdrowszego.
A co do polskich kosmetyków to niezwykle nietrafiona teoria. Potrafią być o wiele lepsze niż zagraniczne, tylko nie mają takiej siły przebicia.
co do mydla to niestety nie masz racji, mowie o klasycznych mydlach
od mydel w kosmetyce stopniowo sie odchodzi. lepiej myc wlosy i cialo preparatami na mazie z detergentami SLES niz klasycznym mydlem, ktore wywoluje znacznie wieksze szkody skorze

a co do polskich kosmetykow, zgadzam sie w 100%
Stary 2008-04-23, 20:16   #3045
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
co do mydla to niestety nie masz racji, mowie o klasycznych mydlach
od mydel w kosmetyce stopniowo sie odchodzi. lepiej myc wlosy i cialo preparatami na mazie z detergentami SLES niz klasycznym mydlem, ktore wywoluje znacznie wieksze szkody skorze

a co do polskich kosmetykow, zgadzam sie w 100%
wiesz powiem ci tak. Teorii jest mnóstwo. Chemii nigdy nie kochałam i poszłam w stronę finansów Wiem za to, że mnie służy Babydream do ciała, włosy też najlepiej specyfiki bez SLS, a dopiero co któreś mycie z tym składnikiem i na prawdę skóra wygląda zupełnie inaczej Różnica jest na tyle poważna, że śmiem twierdzić iż nasze życie jest o wiele piękniejsze bez niego i nie mam wiele do powiedzenia na temat samej struktury kosmetyków, ich składów. Potrafię obserwować za to który czynnik wywołuje u mnie alergię, podrażnienie, a który dobre rzeczy. SLSy nigdy nie robiły mi spustoszenia, ale też od kiedy się ich pozbyłam mam dużo ładniejszą skórę i włosy
Stary 2008-04-23, 20:24   #3046
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz powiem ci tak. Teorii jest mnóstwo. Chemii nigdy nie kochałam i poszłam w stronę finansów Wiem za to, że mnie służy Babydream do ciała, włosy też najlepiej specyfiki bez SLS, a dopiero co któreś mycie z tym składnikiem i na prawdę skóra wygląda zupełnie inaczej Różnica jest na tyle poważna, że śmiem twierdzić iż nasze życie jest o wiele piękniejsze bez niego i nie mam wiele do powiedzenia na temat samej struktury kosmetyków, ich składów. Potrafię obserwować za to który czynnik wywołuje u mnie alergię, podrażnienie, a który dobre rzeczy. SLSy nigdy nie robiły mi spustoszenia, ale też od kiedy się ich pozbyłam mam dużo ładniejszą skórę i włosy
ja chcialabym zrezygnowac z szamponow na bazie SLES, ale szamponow opartych na delikatniejszych srodkach myjacych jest na rynku bardzo malo, a niemal wszystkie apteczne-lecznicze szampony nie sa go pozbawione.

jedyny szampon, bez SLES, ktory moglby byc dla mnie dobry to Nude Biodermy, niestety cenowo mnie odstrasza

a jakie inne szampony polecasz? ja sie boje niedomycia i kołtunow, a taki zarzut czesto pojawia sie w recenzjach delikatnych szamponow

ale jezeli chodzi o skore to tez zauwazylam poprawe, od kiedy myje twarz i cialo delikatniejszymi srodkami

troche zbaczamy z tematu, ale ja dalej nie moge pojac, po co producenci maski odzywczej napakowali do niej detergenty
Stary 2008-04-23, 20:37   #3047
side85
Zakorzenienie

ja używam Babydream i zmieniam go co trzecie mycie aktualnie z Barwą (Rzepa albo tatarowo-chmielowy). Do twarzy obecnie płyn micelarny Biodermy, a do całego ciała również Babydream ale wersja z pompką. Uważam, że to bardzo dobre produkty i nie podrażniają. Szczęście w nieszczęściu mam bardzo cieniutkie włoski i do tego krótkie - za ucho (stąd mój udział w tym wątku, bo zaczęłam swoją przygodę z polskim WAXem w celu ich zagęszczenia). Nawet szampony ziołowe jak Barwa, czy Apteczka Babuni nie plączą mi specjalnie włosów, ale nie wyobrażam sobie kołtunów które mogą powodować na dłuższych. Na pewno też, co kilka myć niezbędny jest mocniejszy środek, bo jak zaczęłam myć Babydreamem i stosowałam go półtorej tygodnia bez przerw- głowa mnie strasznie swędziała.
Zapomniałam nazwy forum (ale może ty znasz i niepotrzebnie szukam), nie umiem go w żaden sposób wygooglować, chyba podpięte było pod Urodę (magazyn) i dotyczyło biochemii. Dziewczyny mocno siedzące w temacie pisały że mieszają Babydream z pewnymi składnikami i osiągały efekt niesplątanych włosów. Jak znajdę dam znać na PW (oczywiście jeśli jesteś zainteresowana)

Mam!:
http://www.laboratoriumurody.pl/forum/wlosy,f7.html (pewnie znasz ale jeśli nie to niezwykle pouczające forum i jak skorzystasz z wyszukiwarki, znajdziesz wszystko na temat Babydream i podobnych specyfików )
Stary 2008-04-23, 20:43   #3048
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

zaraz dostaniesz PW
Stary 2008-04-26, 16:23   #3049
gosiakkul
Przyczajenie

Hej,
Kupiłam sobie ostatnio wax zagraniczny, ale po przeczytaniu na forum o jego szkodliwym SLS strasznie sie przestraszylam i zastanawiałam się czy w ogóle go zacząć używać...
Dzisiaj przyjechały do mnie 2 ciocie (jedna jest chemiczką, druga farmaceutką - znaczy tez sama 'wymysla' kosmetyki dla jednej z firm) - więc szybko pobiegłam do nich z opakowaniem WAX'a zapytać się o skład i tej nieszczęsny SLS... I cóż się okazało...

1. Moja ciocia powiedziałą, że SLS jest prawie w każdym produkcie myjącym. Nie jest on oczywiście super dla skóry bo to najprostrzy detergent (używany w tanich produktach). Ale wyśmiała mnie jak jej powiedziałam że przeczytałam że strasznie szkodliwy itp. Stwierdziła, że mogę go spokojnie używać i przez te 20 min na głowie to mi się nic nie stanie, zresztą go jest bardzo mało (podobno jest wymóg, że max. 7%). Już bardziej szkodliwe są jakieś barwniki itp. a to SLS jest np. prawie w każdym mydle w płynie, środkach czystości, szamponach i nikomu od niego się jeszcze nic nie stało. A co do jego rakotwórczości to "bardziej dla nas szkodliwe są wszystkie chemikalia co na codzień jemy w żywności, niż 30 min na głowie maseczki z SLS''

2. po przeczytaniu całego składu WAX'u powedziała, że tak naprawdę odżywczy jest tylko ten CETEARYL ALCOHOL, a reszta składu to prawie same konserwanty albo mikstury utrzymujące konsystencję.

3. Powiedziała że ani trochę skład nie wpływa na porost włosów, a te składniki wpływają tylko na OPTYCZNą poprawę kondycji włosów.

więc dziele się z wami tym co się dzisiaj dowiedziałam o WAXie Tak czy siak teraz spokojnie będę używać waxa zagranicznego
gosiakkul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 16:33   #3050
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

Cytat:
Napisane przez gosiakkul Pokaż wiadomość
Hej,
Kupiłam sobie ostatnio wax zagraniczny, ale po przeczytaniu na forum o jego szkodliwym SLS strasznie sie przestraszylam i zastanawiałam się czy w ogóle go zacząć używać...
Dzisiaj przyjechały do mnie 2 ciocie (jedna jest chemiczką, druga farmaceutką - znaczy tez sama 'wymysla' kosmetyki dla jednej z firm) - więc szybko pobiegłam do nich z opakowaniem WAX'a zapytać się o skład i tej nieszczęsny SLS... I cóż się okazało...

1. Moja ciocia powiedziałą, że SLS jest prawie w każdym produkcie myjącym. Nie jest on oczywiście super dla skóry bo to najprostrzy detergent (używany w tanich produktach). Ale wyśmiała mnie jak jej powiedziałam że przeczytałam że strasznie szkodliwy itp. Stwierdziła, że mogę go spokojnie używać i przez te 20 min na głowie to mi się nic nie stanie, zresztą go jest bardzo mało (podobno jest wymóg, że max. 7%). Już bardziej szkodliwe są jakieś barwniki itp. a to SLS jest np. prawie w każdym mydle w płynie, środkach czystości, szamponach i nikomu od niego się jeszcze nic nie stało. A co do jego rakotwórczości to "bardziej dla nas szkodliwe są wszystkie chemikalia co na codzień jemy w żywności, niż 30 min na głowie maseczki z SLS''

2. po przeczytaniu całego składu WAX'u powedziała, że tak naprawdę odżywczy jest tylko ten CETEARYL ALCOHOL, a reszta składu to prawie same konserwanty albo mikstury utrzymujące konsystencję.

3. Powiedziała że ani trochę skład nie wpływa na porost włosów, a te składniki wpływają tylko na OPTYCZNą poprawę kondycji włosów.

więc dziele się z wami tym co się dzisiaj dowiedziałam o WAXie Tak czy siak teraz spokojnie będę używać waxa zagranicznego

To juz wiem czemu Wax kompletnie na mnie nie dzialal i sprawial, ze moje wlosy byly coraz gorsze. Cienkie, bez objetosci.. przyklapniete i suche.
Fajnie, ze dalas go do malej analizy

V rok- praca mgr

Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 17:04   #3051
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

Kto się wgłębił w ten temat- ten doskonale o tym wie. Chodzi o to, że SLS jest jednym z bardziej agresywnych detergentów- u wielu osób wywołuje niepożądane reakcje skórne. Prawdą jest też, że wysusza- ostrzeżenia jekie się tu pojawiały miały na celu uświadomić, że zbyt długie trzymanie takiego kosmetyku na włosach może je wysuszyć. Podobnie ze skórą- zbyt długi kontakt może zaowocować podrażnieniem. Nikt tu nie chciał siać paniki- jednak niektórzy źle to odebrali.

To jednak nie zmienia faktu, że nie bardzo rozumiem po co w maseczce do włosów SLS
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 17:13   #3052
gosiakkul
Przyczajenie

nie no wiadomo, że dobry nie jest (ale tak samo zly jak reszta konserwantów i barwnikow), tylko nie wiem dlaczego wszyscy się WAXu tak przyczepili, teraz przejrzalam kosmetyki na wanne - wszystkie maja SLS, ale jakos o tym nikt nie wspomina np o płynie do kąpieli z Yves Roches, szamponie Goldwell (mimo ze lepsza firma), szamponie Dove itp. Dla naszej skóry tak samo szkodliwe będzie siedzenie w wannie z plynem do kapieli z SLS godzinie jak trzymanie WAXu na głowie...
Chce powiedziec, że mysle ze mozna go normalnie uzywac, a jak ktos z nim siedzi 1,5h to nie dziwne, że go podrażni. Ale tak samo będzie miał z każdym innym chemicznym produktem
Takie jest moje zdanie...

a SLS dają, żeby łatwiej się zmyły z włosów te inne chemikalia i żeby nie obciążały włosów...

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-04-26 o 17:53 Powód: post pod postem- korzystaj z funkcji edycji
gosiakkul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 17:58   #3053
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
nie no wiadomo, że dobry nie jest (ale tak samo zly jak reszta konserwantów i barwnikow), tylko nie wiem dlaczego wszyscy się WAXu tak przyczepili, teraz przejrzalam kosmetyki na wanne - wszystkie maja SLS, ale jakos o tym nikt nie wspomina np o płynie do kąpieli z Yves Roches, szamponie Goldwell (mimo ze lepsza firma), szamponie Dove itp. Dla naszej skóry tak samo szkodliwe będzie siedzenie w wannie z plynem do kapieli z SLS godzinie jak trzymanie WAXu na głowie...
Chce powiedziec, że mysle ze mozna go normalnie uzywac, a jak ktos z nim siedzi 1,5h to nie dziwne, że go podrażni. Ale tak samo będzie miał z każdym innym chemicznym produktem
Takie jest moje zdanie...

a SLS dają, żeby łatwiej się zmyły z włosów te inne chemikalia i żeby nie obciążały włosów...
SLS to surfaktant- detergent- środek myjący więc nic dziwnego, że jest w płynie do kąpieli czy szamponie. W maseczce do włosów taki detergent i to na przedzie składu jest zbędny. A że jest dość agresywny to sporo osób go unika i wybiera cos łagodniejszego do mycia (szampony dla dzieci etc.) Z waxem nie chodziło o to żeby go wyrzucić do śmieci bo ma SLS tylko żeby nie przesadzać z trzymaniem go na głowie (np. całą noc) dla mnie to różnica. A sama go nie kupię- nie po to nawilżam włosy, żeby je potem wysuszać maską z SLSami. Poza tym, a może przede wszystkim, SLS mnie podrażnia (i to nie w wyniku 1,5 godz kontaktu tylko 30sekundowego mycia )
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-04-26 o 18:26
Stary 2008-04-26, 19:31   #3054
side85
Zakorzenienie

Jolie: prawie nie poznałam twojego nowego mrocznego image

gosiakkul: wałkowałyśmy tą sprawę na każdej jednej stronie w tym wątku. Żadne rewelacje i skoro przeczytałaś wszystko to powinnaś właśnie wiedzieć że SLS to nic na tyle złego żeby popadać w paranoję ale nie ma potrzeby trzymać go tak długo na głowie jak można wybrać wersję bez
Stary 2008-04-26, 22:03   #3055
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Jolie: prawie nie poznałam twojego nowego mrocznego image
nowy wiosenny image
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-26, 23:41   #3056
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, bo mi po waxie wyrosla masa nowych wlosów
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 09:07   #3057
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Dziwne, bo mi po waxie wyrosla masa nowych wlosów
nikt nie jest nieomylny, ale coś w tym jest..
Mi po waxie zrobił się prześwit, w tym miejscu bardzo boli mnie skóra głowy i włosy są bardzo cieniutkie i wypadają..Powinnam sie przerzucić na polskiego waxa?
Dodam że zagranicznego stosowałam kilka miesięcy temu ale ślady są do dziś(czyt. prześwit)
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 10:59   #3058
Zu2ia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agusia007 Pokaż wiadomość
Mi po waxie zrobił się prześwit, w tym miejscu bardzo boli mnie skóra głowy i włosy są bardzo cieniutkie i wypadają..Powinnam sie przerzucić na polskiego waxa?
Dodam że zagranicznego stosowałam kilka miesięcy temu ale ślady są do dziś(czyt. prześwit)

ja bym wogole odstawila waxa.. i nie probowala polskiego.

Moje Kochanie
Zu2ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 11:19   #3059
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia007 Pokaż wiadomość
Wax zagraniczny ma zapewne tylu przeciwników co zwolenników. Natomiast waxa polskiego polecam- świetnie działa na włoski, ale raczej ich nie zmusi do porostu. Jeśli boli CIę skóra to wlepiej wybierz się do dermatologa. Dopiero jak to "zaleczysz" to można będzie próbować innych specyfików.
Cytat:
Napisane przez Zu2ia Pokaż wiadomość
ja bym wogole odstawila waxa.. i nie probowala polskiego.
A to czemu [dot. waxa polskiego]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-27, 14:29   #3060
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Wax zagraniczny ma zapewne tylu przeciwników co zwolenników. Natomiast waxa polskiego polecam- świetnie działa na włoski, ale raczej ich nie zmusi do porostu. Jeśli boli CIę skóra to wlepiej wybierz się do dermatologa. Dopiero jak to "zaleczysz" to można będzie próbować innych specyfików.

A to czemu [dot. waxa polskiego]
Oj boli skóra, ale pomyślałam że to jakoś przeczekam
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości