|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Użyłam Waxa 2 razy i na razie jestem w miarę zadowolona
Nie obciąża włosów ( na skórę też nakładam) ani szybszego przetłuszczania. Włoski ślicznie się po nim błyszczą W trakcie spłukiwania wypadło włosów tyle co zwykle Myślę ze jak skończę to opakowanie to wypróbuje polski Wax bo boję się SLS w składzie I niestety ale troszkę swędzi mnie skóra po około 15 minutach od nałożenia. Po zmyciu przechodzi ale jednak
|
|
|
|
#3032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy jak uzywacie waxa to macie takie uczucie na skorze glowy jakby was lekko piekla skora?? Ja mam i po splukaniu rowniez, nawet po 2 dniach od nalozenia waxa. Nie wiem czy to znaczy ze wax wojuje ze slabymi cebulkami na mojej glowie i mam sie cieszyczy tez cos jest nie tak jakies uczylenie albo nie wiem co jeszcze.Ja zastosowalam wax 4 razy roznice widze na pewno na wlosach zaraz przy nasadzie , a tak poza tym moze sa bardziej miekkie i mniej sie placza
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3034 |
|
BAN stały
|
Ja naleze do tej drugiej grupy
|
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie siedzę z polskim Waxem na głowie--do włosów wypadających. Uzywam co 3 dni juz drugi tydzien i musze stwierdzic ze pomaga włoskom. Są puszyste i miękkie. Do tego piję pokrzywe dwa kubki dziennie i biore tabletki Inneov-gęstość włosów, więc włoski maja bardzo duza kuracje pielęgnacyjna
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
Zaczynam kurację Wax-em nie pierwszą.Kupię tym razem Polskiego bo po waszych postach wnioskuję że jest lepszy.A z tą zmianą koloru to dziwna sprawa bo mi włosy też ściemniały i to o jakieś 2 tony,serio serio.Nic innego nie brałam wtedy tylko Waxa stosowałam
|
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
czy stosowal ktos moze L'biotica, Moc Natury Wax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów przetłuszczających się jest rownei dobra jak ta do wlosow zniszczoych iwypadajcych? |
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie:mało jest opinii na forum o tym właśnie WAXie ale jest jedna na KWC i ja osobiście pytałam i przeszukiwałam forum i nic nie znalazłam Używam go na przemian obecnie z tym pomarańczowym do suchych włosów ...trudno mi ocenić ale wolę ten pomarańczowy bo nadaje super połysk...
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2008-04-23 o 07:49 |
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) suszone liście.
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie też przymierzam się do kupna WAXu. Miałam kupić ten zagraniczny, ale wystraszyłam się tym szkodliwym rakotwórczym środkiem chemicznym, o którym przeczytałam. Nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że zagraniczne kosmetyki są lepsze niż polskie, dlatego nie wiem czy polski będzie działał dobrze. Widzę, że wiele osób chwali zarówno jeden jak i drugi. Trudna decyzja.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3042 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet mydło, a przede wszystkim mydło go ma, a nikt od mydła nie umarł Co nie znaczy, że trzymanie czegoś za długo na sobie nie jest trochę niekorzystne. Po co, skoro można używać czegoś zdrowszego.A co do polskich kosmetyków to niezwykle nietrafiona teoria. Potrafią być o wiele lepsze niż zagraniczne, tylko nie mają takiej siły przebicia. |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od mydel w kosmetyce stopniowo sie odchodzi. lepiej myc wlosy i cialo preparatami na mazie z detergentami SLES niz klasycznym mydlem, ktore wywoluje znacznie wieksze szkody skorze a co do polskich kosmetykow, zgadzam sie w 100% |
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem za to, że mnie służy Babydream do ciała, włosy też najlepiej specyfiki bez SLS, a dopiero co któreś mycie z tym składnikiem i na prawdę skóra wygląda zupełnie inaczej Różnica jest na tyle poważna, że śmiem twierdzić iż nasze życie jest o wiele piękniejsze bez niego i nie mam wiele do powiedzenia na temat samej struktury kosmetyków, ich składów. Potrafię obserwować za to który czynnik wywołuje u mnie alergię, podrażnienie, a który dobre rzeczy. SLSy nigdy nie robiły mi spustoszenia, ale też od kiedy się ich pozbyłam mam dużo ładniejszą skórę i włosy
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyny szampon, bez SLES, ktory moglby byc dla mnie dobry to Nude Biodermy, niestety cenowo mnie odstrasza a jakie inne szampony polecasz? ja sie boje niedomycia i kołtunow, a taki zarzut czesto pojawia sie w recenzjach delikatnych szamponow ale jezeli chodzi o skore to tez zauwazylam poprawe, od kiedy myje twarz i cialo delikatniejszymi srodkami ![]() troche zbaczamy z tematu, ale ja dalej nie moge pojac, po co producenci maski odzywczej napakowali do niej detergenty |
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam Babydream i zmieniam go co trzecie mycie aktualnie z Barwą (Rzepa albo tatarowo-chmielowy). Do twarzy obecnie płyn micelarny Biodermy, a do całego ciała również Babydream ale wersja z pompką. Uważam, że to bardzo dobre produkty i nie podrażniają. Szczęście w nieszczęściu mam bardzo cieniutkie włoski i do tego krótkie - za ucho (stąd mój udział w tym wątku, bo zaczęłam swoją przygodę z polskim WAXem w celu ich zagęszczenia). Nawet szampony ziołowe jak Barwa, czy Apteczka Babuni nie plączą mi specjalnie włosów, ale nie wyobrażam sobie kołtunów które mogą powodować na dłuższych. Na pewno też, co kilka myć niezbędny jest mocniejszy środek, bo jak zaczęłam myć Babydreamem i stosowałam go półtorej tygodnia bez przerw- głowa mnie strasznie swędziała.
Zapomniałam nazwy forum (ale może ty znasz i niepotrzebnie szukam), nie umiem go w żaden sposób wygooglować, chyba podpięte było pod Urodę (magazyn) i dotyczyło biochemii. Dziewczyny mocno siedzące w temacie pisały że mieszają Babydream z pewnymi składnikami i osiągały efekt niesplątanych włosów. Jak znajdę dam znać na PW (oczywiście jeśli jesteś zainteresowana)Mam!: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/wlosy,f7.html (pewnie znasz ale jeśli nie to niezwykle pouczające forum i jak skorzystasz z wyszukiwarki, znajdziesz wszystko na temat Babydream i podobnych specyfików )
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz dostaniesz PW
|
|
|
|
#3049 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Kupiłam sobie ostatnio wax zagraniczny, ale po przeczytaniu na forum o jego szkodliwym SLS strasznie sie przestraszylam i zastanawiałam się czy w ogóle go zacząć używać... Dzisiaj przyjechały do mnie 2 ciocie (jedna jest chemiczką, druga farmaceutką - znaczy tez sama 'wymysla' kosmetyki dla jednej z firm) - więc szybko pobiegłam do nich z opakowaniem WAX'a zapytać się o skład i tej nieszczęsny SLS... I cóż się okazało... 1. Moja ciocia powiedziałą, że SLS jest prawie w każdym produkcie myjącym. Nie jest on oczywiście super dla skóry bo to najprostrzy detergent (używany w tanich produktach). Ale wyśmiała mnie jak jej powiedziałam że przeczytałam że strasznie szkodliwy itp. Stwierdziła, że mogę go spokojnie używać i przez te 20 min na głowie to mi się nic nie stanie, zresztą go jest bardzo mało (podobno jest wymóg, że max. 7%). Już bardziej szkodliwe są jakieś barwniki itp. a to SLS jest np. prawie w każdym mydle w płynie, środkach czystości, szamponach i nikomu od niego się jeszcze nic nie stało. A co do jego rakotwórczości to "bardziej dla nas szkodliwe są wszystkie chemikalia co na codzień jemy w żywności, niż 30 min na głowie maseczki z SLS'' 2. po przeczytaniu całego składu WAX'u powedziała, że tak naprawdę odżywczy jest tylko ten CETEARYL ALCOHOL, a reszta składu to prawie same konserwanty albo mikstury utrzymujące konsystencję. 3. Powiedziała że ani trochę skład nie wpływa na porost włosów, a te składniki wpływają tylko na OPTYCZNą poprawę kondycji włosów. więc dziele się z wami tym co się dzisiaj dowiedziałam o WAXie Tak czy siak teraz spokojnie będę używać waxa zagranicznego
|
|
|
|
#3050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To juz wiem czemu Wax kompletnie na mnie nie dzialal i sprawial, ze moje wlosy byly coraz gorsze. Cienkie, bez objetosci.. przyklapniete i suche. Fajnie, ze dalas go do malej analizy
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jednak nie zmienia faktu, że nie bardzo rozumiem po co w maseczce do włosów SLS
|
|
#3052 |
|
Przyczajenie
|
nie no wiadomo, że dobry nie jest (ale tak samo zly jak reszta konserwantów i barwnikow), tylko nie wiem dlaczego wszyscy się WAXu tak przyczepili, teraz przejrzalam kosmetyki na wanne - wszystkie maja SLS, ale jakos o tym nikt nie wspomina np o płynie do kąpieli z Yves Roches, szamponie Goldwell (mimo ze lepsza firma), szamponie Dove itp. Dla naszej skóry tak samo szkodliwe będzie siedzenie w wannie z plynem do kapieli z SLS godzinie jak trzymanie WAXu na głowie...
Chce powiedziec, że mysle ze mozna go normalnie uzywac, a jak ktos z nim siedzi 1,5h to nie dziwne, że go podrażni. Ale tak samo będzie miał z każdym innym chemicznym produktem Takie jest moje zdanie... a SLS dają, żeby łatwiej się zmyły z włosów te inne chemikalia i żeby nie obciążały włosów... Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-04-26 o 17:53 Powód: post pod postem- korzystaj z funkcji edycji |
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-04-26 o 18:26 |
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Jolie: prawie nie poznałam twojego nowego mrocznego image
![]() gosiakkul: wałkowałyśmy tą sprawę na każdej jednej stronie w tym wątku. Żadne rewelacje i skoro przeczytałaś wszystko to powinnaś właśnie wiedzieć że SLS to nic na tyle złego żeby popadać w paranoję ale nie ma potrzeby trzymać go tak długo na głowie jak można wybrać wersję bez
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
nowy wiosenny image
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
nikt nie jest nieomylny, ale coś w tym jest..
Mi po waxie zrobił się prześwit, w tym miejscu bardzo boli mnie skóra głowy i włosy są bardzo cieniutkie i wypadają..Powinnam sie przerzucić na polskiego waxa? Dodam że zagranicznego stosowałam kilka miesięcy temu ale ślady są do dziś(czyt. prześwit)
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
|
#3058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym wogole odstawila waxa.. i nie probowala polskiego.
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to czemu [dot. waxa polskiego]
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Nie obciąża włosów ( na skórę też nakładam) ani szybszego przetłuszczania. Włoski ślicznie się po nim błyszczą
W trakcie spłukiwania wypadło włosów tyle co zwykle
I niestety ale troszkę swędzi mnie skóra po około 15 minutach od nałożenia. Po zmyciu przechodzi ale jednak 

jakies uczylenie albo nie wiem co jeszcze.

) suszone liście.

)

[dot. waxa polskiego]