|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurrrki! Ale te naturalne
a gdzie to mogę kupic, bo to SH jesty jednak drogie!. . . Ja mam taki olejek nail& cuticle fortifier oriflame. Czy on tez jest dobry bo uzywam go od kilu dni i nie jestem jeszcze w stanie powiedziec. . . Postarm sie zakupić to serum. Czy jest ono w drogeriach? Boze nie moge patrzec na wasze paznokccie macie takie piękne. . .Jak zmyje dotychczasopwy kolor to zrobię zdjecia. a mogłbyscie mi pomóc jak je opiłowac itd.? okk mam zdjęcia moje paznokcie sa brzydkie nie bójcie sie ichh. Najpier będzie przwed piłowaniem potem po a na koncu pomalowane jedna warstwa i druga. Prosze o pomoc. Co ja mam z nimi zrobic zeby jakios wygladały?? ![]() ![]() :confuse d:![]()
Edytowane przez Magdzia94 Czas edycji: 2008-04-27 o 21:11 |
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
mam pomysł ale nie wiem czy dobry. Jak widzicie moje paznokcie sa różniej długości. Obetne je wsztstkie i bede czekac az odrosną równo. Jestem w stenie to zrobic bio nie moge na nie patzrec. Ide cyk cyk.
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
ja swoje pazurki raz w tygodniu moczę w ciepłej oliwie z oliwek z dodatkiem cytrynki ;-)
a oprócz tego codziennie smaruję je na wieczór oliwką do pazurków ![]() a wyglądają tak: |
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pokażcie pazurrrki! Ale te naturalne....
Czesc Dziewczyny
pokazywalam juz moje pazurki bez pokrycia, a teraz kilka wariacji , mniej lub bardziej udanych
|
|
|
|
#845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Dziewczyny
))nie uwywam zadnych specjalistycznych produktow, za to musowo raz w tyg robie sobie na paznokcie kapiel ciepla oliwa z oliwek + sok z polowkii cytryny, i wcieram to w paznokcie dopoki mi sie nie odechce, uwazam ze super to natluszcza paznokcie dzieki czemu sa silniejsze a po wyschnieciiu twardsze )powodzenia w zapuszczaniu )
|
|
|
|
#848 |
|
Przyczajenie
|
o jejku ja juz dawno nie miałam swoich. Zresztą jestem za wygodna bo na akrylu lakier dużo dłużej się trzyma
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
nooo tak
na akrylu to i lakier i cekinki i inne ozdoby mozna nawet calkiem duze cyrkonie przyklejac , a tak na zwyklych to jak sa grubsze tygodnia nie wytrzymaja ....a szkoda
|
|
|
|
#850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...acha, czyli raz w tygodniu podgrzać oliwę z oliwek,pól cytrynki wcisnąć i będę mieć takie pazurki jak Ty ...<naiwna>długo wcierasz?
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
najpierw sobie mocze raczki w takiej miksturze , a potem wacikiem wcieram , wszystko ok 30 min, ale gwarantuje ze po miesiacu widac zwlaszcza po zmywaniu lakieru zmywaczem z acetonem - co jest konieczne zwlaszcza jak sie ma do zmycia cekinki - plytka paznokcia nie wysusza sie tak jak normalnie i wyglada o wiele zdrowiej
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to widzę, że nie tylko ja zapuszczam pazurki wg babcinych sposobów ![]() Oliwa z oliwek + cytrynka to naprawde dobry sposób na ładne pazurki i skórki
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
wiewioora1, JustynkaPl piekne
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
to ja tez sie dołączę do babcinowej kuracji
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
i ja...
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Magdzia, Twoje paznokcie wcale nie wyglądają tak źle. Moje, kiedy były takiej długości jak Twoje wyglądały podobnie, ale jak je trochę zapuścisz, będą wyglądać znacznie lepiej. Co do odżywek, to ja nigdy nawet nie używałam takich typu Sally Hansen,ale tańszych i też skutecznych. Polecam KillyS (ok.10 zł) albo Maybelline Restrucing Cement (przepraszam, ale nie pamietam jak to się pisze - spójrz na KWC, odżywka kosztuje około 20 zł).
wiewioora, Justynka, tylko pogratulować mocnych paznokci, chociaż jak dla mnie, to są za długie - wolę krótsze A ja swoje pazurki niestety musiałam skrócić, bo jeden mi się ułamał, kiedy zachaczyłam nim o zamek do drzwi
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aanika;7405495]Magdzia, Twoje paznokcie wcale nie wyglądają tak źle. Moje, kiedy były takiej długości jak Twoje wyglądały podobnie, ale jak je trochę zapuścisz, będą wyglądać znacznie lepiej. Co do odżywek, to ja nigdy nawet nie używałam takich typu Sally Hansen,ale tańszych i też skutecznych. Polecam KillyS (ok.10 zł) albo Maybelline Restrucing Cement (przepraszam, ale nie pamietam jak to się pisze - spójrz na KWC, odżywka kosztuje około 20 zł).
ok dziękuję ci bardzo napewno kupię. Boże najgorszy proberlem to ja mam z skórkami tak mi się cholertne chaczą. Smaruję tym olejkiem, kremem i dalej się chaczą.co by tu jeszcze ??
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Może spróbuj najpierw posmarować tym olejkiem i kremem skórki, odczekać jakieś 10 minut, a potem odsunąć skórki drewnianym patyczkiem. Jeśli zostanie jakiś zadziorek, to wytnij go delikatnie cążkami, tak, aby nie uszkodzić za bardzo skóry.
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
do odsuwania nie mam problemu. ale wokół paznokcia. . . strasznie sie zadzierają takie ranki się tworzą. . . ;( Co zrobic. Z obrywaniem ich zerwałąm nałóg juz miesiąc temu.
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
ok dziekuję ci Bradzo wlaśnie idę to zrobic.
wsmarowałąm chyba kilogramy kremu w nie dzisiaj.
|
|
#864 |
|
Przyczajenie
|
Witam to mój pierwszy post tutaj, mam nadzieję, że zostanę z Wami na długo ^^
Obgryzałam paznokcie przez większość mojego życia [chyba ok 13 lat?] ale teraz się zawzięłam i nie obgryzam już od ok. 2 miesięcy A oto to, co udało mi się uchodować [paznokcie rosną mi strasznie wolno, poza tym o białch końcówkach mogę pomarzyć-mam przezroczyste ]![]() Zdjęcie robione komórką, więc wybaczcie złą jakość.. EDIT Hmm coś mi się nie wyświetla.. Więc niech będzie goły link http://img404.imageshack.us/my.php?image=img0539ar1.jpg |
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam. Ja tez obgryzałam paznokcie i to strasznie. Ale jakieś 2 lata temu przestalam. A z końcówkami też miaąłm problem, ale wiesz co zauważyłąm ze pomogły mi witaminy i odżywki. Mama mi jakies witaminki kupowała do picia chyba Plusz. Ale to bez znaczenia. . . wazne ze są w nim witaminy i tetaz nie mam z tym problemów. Radze ci kupic odżywkę do paznokci.
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
dza, witam na forum i gratuluję zerwania z nałogiem! Jeśli chodzi o Twoje pazurki, to proponowałabym je spiłować trochę po bokach, bo wydają się łopatkowate. Do przezroczystych paznokci polecam białą kredkę pod paznokcieć, ale to efekt krótkotrwały, jakąś odżywkę wybielającą. Mnie pomogła Pierre Rene Vitamin Booster. Zauważyłam, że po niej mam bielsze paznokcie.
A teraz wklejam moje paznokcie. Dłuższe przed skróceniem tydzień temu, a króciaki obecne
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Aanika masz śliczne pazmokcie. Nawetr te krótkie super wyglądają. Ha ha a ja sie cieszę bo powoli mi moje odrastają i robia się twardsze a nie takie mięciutkie ze mogłam je ugiąć. Tylko jest jeden minus u lewej ręki szybciej rosną.
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To świetnie, że Twoje rosną i twardnieją Czym je pielęgnujesz?Może na lewej szybciej rosną, bo prawej ręki częściej używasz (oczywiście jeśli jesteś praworęczna) np. do prac domowych. Pazurki są bardziej narażone i mogą być słabsze. Niedawno rzucił mi się w oczy wątek na forum o tym
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Aanika zarowno dlugie jak i te troszke krotsze sliczne
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz masz racje jestem praworęczna i wszystko robie prawą ręką od prac domowych do zagrywania na wf. wogołe to planuje na zakupy wyskoczyć i jakies odżywki pokupywać.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

a gdzie to mogę kupic, bo to SH jesty jednak drogie!. . . Ja mam taki olejek nail& cuticle fortifier oriflame. Czy on tez jest dobry bo uzywam go od kilu dni i nie jestem jeszcze w stanie powiedziec. . . Postarm sie zakupić to serum. Czy jest ono w drogeriach? Boze nie moge patrzec na wasze paznokccie macie takie piękne. . .