|
|
#211 | |
|
I tak powiem
|
Dot.: Ciąża - kto ma wieksze prawo głosu?
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7399255 6]Czytaj ze zrozumieniem co piszę. To ty porównujesz płacenie alimentów, jeśli ktoś nie chce być ojcem, do zmuszania urodzenia, które ma trwałe konsekwencje dla organizmu, bardzo często to kobieta musi sie zajmować, karmić cykiem, wychowywać, poświęcać swoje życie, gdzie facet placi alimenty i jest weekendowym tatusiem, chociaż czasami nawet to nie. To na kobiete głownie spada odpowiedzialnosc i konsekwencja posiadania dziecka. Wiec tak to kobieta w tym momencie ma gorzej. To ty porównujesz przymusowe donoszenie ciąży, porod do placenia alimentów. Piszesz takoe bzdury i robisz z mężczyzn ofiary, że aż w oczy kłuje. Tak to moje życie jest ważniejsze i moja przyszlość, nie płodu. W Polsce nielegalne jest wykonywanie aborcji, ale jesli kobieta sama spadnie ze schodów, zamowi srodki poronne z USA czy pojedzie do Czech, Slowacji czy Niemiec do kliniki nie ponosi żadnych konsekwencji prawnych i to jest legalne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To nie ja napisałem w jednym zdaniu o tym że tylko kobiety ponoszą konsekwencje i o alimentach jednocześnie. To się nazywa samo-zaprzeczenie. Większej głupoty już chyba się nie dało napisać . Ciąża i poród to dopiero sam początek w byciu rodzicem, którym nie jest tylko kobieta. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#212 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale nie o tym wątek. Ładnie, że masz takie poglądy na temat odpowiedzialnego rodzicielstwa. Szkoda tylko, że jak facet ma inne to się d...odwróci i sobie idzie na dowolnym etapie rozwoju dziecka. Od początku ciąży do jego dorosłości. Kobieta, która nosi ciążę i nie może jej przerwać, dopiero 9 miesięcy później może to zrobić po trudach ciąży i porodu i w atmosferze potępienia. |
|
|
|
|
|
#213 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ciąża - kto ma większe prawo głosu?
Usunięcie z organizmu czegoś, co sprawia, że nasze życie i/lub zdrowie (zarówno fizyczne jak i psychiczne)jest zagrożone jest moralne.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#214 | |
|
I tak powiem
|
Cytat:
http://www.obiektywizm.pl/aborcja-w-obronie-smierci/ Aborcja nie jest moralna, co najwyżej jest to ostateczność. Coś czego powinno się możliwie uniknąć. |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7398573 1]Właśnie chodzi o wybór, wymuszanie "decyzji" o donoszeniu czy usunięciu jest jakimś obłędem. Niech kobiety same zadecydują? Bo jesli mowa o konsekwencjach to tylko one je ponoszą, facet conajwyżej placi alimenty to jest jego konsekwencja.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] tak sobie właśnie poczytałam opowieści porodowe - z różnych okresów. Świetne wspomnienia kobiet, zachęcaja do przemyślenia planów prokreacyjnych. I wpisuje mi się to w moje poglądy. Że do czasu aż mężczyźni będą mogli zachodzić i donosić ciążę - decydujący głos należy do kobiety. |
|
|
|
|
#216 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=MuchaLibre;73993626]To że coś jest legalne nie oznacza że jest w pełni moralne. Za zdradę się nie karze w cywilizowanej części świata, w odróżnieniu od np. świata islamu. Ale to nie znaczy, że zdrada jest spoko. W kwestii moralności aborcji, powiedzmy, że mam podobne zdanie do autorki tego tekstu:
http://www.obiektywizm.pl/aborcja-w-obronie-smierci/ Aborcja nie jest moralna, co najwyżej jest to ostateczność. Coś czego powinno się możliwie uniknąć.[/QUOTEw Według ciebie. A według mnie jest moralnie obojętna. Nie o tym jednak wątek. |
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla ludzi, dla których płód to nie jest dziecko, to jest jak usuwanie tasiemca. A naukowcy nie dają odpowiedniej odpowiedzi. Wszystko sprowada się do tego, co dana osoba uważa. Dla mnie płód to nie dziecko. Kropka. A ja jestem żywym człowiekiem i moje zdrowie i samopoczucie jest dla mnie ważniejsze niż zlepka komórek. Jakby ktoś przyszedł do ciebie i powiedział "zostaw te komórki rakowe, one też mają prawo żyć" to byś go wyśmiał. Płód też wyniszcza organizm i może doprowadzić do śmierci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#219 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Można sobie dyskutować do bólu o moralności aborcji (zresztą o aborcji jest zbiorczy wątek), a chcemy czy nie, ostateczna decyzja będzie należeć zawsze do kobiety. Po prostu to ona jest w ciąży i to ona zrobi z ciążą co uzna za stosowne. No, chyba że się ją zmusi, co też do moralnych zachowań należało nie będzie. No i technicznie będzie dość trudne.
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli facet z tobą jest, jest przy tobie - to jest to decyzja wspólna. Jeśli wpadnie i ucieka, jest to zupełnie twoja decyzja
|
|
|
|
|
#222 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73993821]tak sobie właśnie poczytałam opowieści porodowe - z różnych okresów. Świetne wspomnienia kobiet, zachęcaja do przemyślenia planów prokreacyjnych.
I wpisuje mi się to w moje poglądy. Że do czasu aż mężczyźni będą mogli zachodzić i donosić ciążę - decydujący głos należy do kobiety.[/QUOTE] Ciekawe cz jakby mężczyźni zachodzili w ciąże i rodzili to wciąż by byli takimi przeciwnikami aborcji
|
|
#224 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#225 | ||||
|
I tak powiem
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natomiast podejście hurra pro-aborcyjne prowadzi do demoralizacji w społeczeństwie, co widzimy na zachodzie. Że już nie wspomnę że aborcji nie powinno się robić za plecami partnera. Równie dobrze mógłbym wybić sąsiadowi okno, nie zapłacić za szybę i jeszcze twierdzić, że nie zrobiłem nic moralnie nagannego. Bo kto powiedział, że wybicie okna sąsiadowi jest złe? Papież? Takie śmieszkowanie i robienie kurvy z etyki i logiki.Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#226 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ziew. To jest postawa popierająca prawo DO WYBORU a nie proaborcyjna
wysłane telepatycznie
|
|
#227 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No i o tym tutaj niejedna dziewczyna już napisała. I rodzi się pytanie co jeśli się druga strona rozmyśli w chwili zobaczenia dwóch kresek.
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego brakowało, żebym umarła w imię zlepka komórek. ![]() Płód nie jest istotą ludzką. Skoro jest, to niech po wyskrobaniu nauczy się mówić, chodzić i robić to, co potrafi większość istot ludzkich.
|
|
|
#229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
płód żeby rosnąć WSZYSTKO ciągnie od matki, do tego kilka/kilkanaście kg dodatkowo do dzwigania - kobiety w ciąży prawie zawsze są słabsze, osłabione, mają mniej siły. Nie wspominając już o zdrowiu psychicznym, kiedy np. Facet je kopnął w dupę, albo jest w niechcianej ciąży. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potworniak.png monster.jpg Więc usuwanie takich potworniaków np. z jajnika musiałoby być niemoralne, bo to przecież jest jakaś forma "życia". |
|
|
|
|
|
#231 |
|
Konto usunięte
|
nie zapomnijmy o "wspaniałej" służbie zdrowia która zapewnia wszystkim ciężarnym "cudowną" opieke medyczną. Wspomniane wcześniej przeze mnie opowieści porodowe jeżą wlos na głowie.
Co oczywiście nie znaczy że całą służba zdrowia jest kiepska. I każdy poród to rzeź. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2017-05-21 o 15:04 |
|
|
|
|
#232 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kto powiedział, że wybicie okna sąsiadowi jest złe? Na przykład sąsiad czyli właściciel owego okna. |
|||
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie jest to ogromna konsekwencja zdrowotna i nie zrobię takiej krzywdy swoim narządom i gruczołom. Zbyt je szanuję
|
|
|
#234 | |||||
|
I tak powiem
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#235 |
|
Konto usunięte
|
Czyli bardziej moralne jest zmuszenie dorosłej, czujacej, z planami na przyszłość, z rodziną, znajomymi, świadomej osoby do bycia w ciąży której nie chce, niż usunięcie zarodka +- 6-8 tygodni, kiedy ten ma jakieś 2 cm, i nic nie czuje?
|
|
|
|
#236 | |
|
Konto usunięte
|
Jeśli jest ci ciężko, to nie pozbawiaj. Osobiście uważam, że czasem ciężko jest uznać za moralne niepozbawienie życia istoty ludzkiej. Zależy od sytuacji.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#237 | ||
|
I tak powiem
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#238 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I przypominam moje pytanie o tę moralną zgniliznę zachodu: co takiego się dzieje, gdzie się dzieje i skąd pomysł, że to przez legalną aborcję? |
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;73996726]Jaką stratę ponosi się wybijając czyjeś okno? To okno ma być analogiem płodu? Jeśli tak, to w jaki sposób dramatycznie wpływało ono na życie wybijającego, że ta sytuacja miałaby być w jakimkolwiek stopniu analogiem sytuacji ciąży niechcianej przez matkę? I przypominam moje pytanie o tę moralną zgniliznę zachodu: co takiego się dzieje, gdzie się dzieje i skąd pomysł, że to przez legalną aborcję?[/QUOTE] No właśnie, ciekawe - skoro na Zachodzie jest taka zgnilizna, to dlaczego Polacy tam wyjeżdżają, zakładają rodziny i są szczęśliwi? |
|
|
|
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

. Ciąża i poród to dopiero sam początek w byciu rodzicem, którym nie jest tylko kobieta.