|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
eve mój brat też dziś zdaje mature i też hiphopowiec, więc trzymam kciuki za twojego i proszę trzymać za mojego brata
![]() ![]() No to spoko, ze już wyjaśnione z albumikiem juleczko ![]() No i weźcie się dziewczyny za te fotki, bo lanie będzie
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Minisiu wlasnie myslalamze takie rozpisanie pomoze dziewczynomsie orientowac jakie maja zaleglosci
![]() ![]() oczywiscie trzymamy kciuki za maturzystow!!!!!
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
kropeczko super robota
Oby to coś pomogło ![]() Byłam z Hanią na spacerku, fajna pogoda jest!!! Pospała pół godzinki i teraz znów ma 37,9 stopnia ![]() Kurcze z czego to może być Apetyt też jej zbytnio nie dopisuje
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
karo nie strasz
![]() Ona niedawno miala zapalenie gardła, w czwartek zapalenie krtani i wczoraj przestała brać antybiotyk ![]() I tak pójdę do kontroli z tą krtanią jutro
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
Wysłałam fotki do albumiku
.
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
Czołem Mamusie
Dawno mnie tutaj nie było, ale już nadrobiłam majówkowe zaległości w czytaniu i jestem ( w miarę ) na bieżąco ![]() Ja pierwszy raz cieszę się, że ten długi weekend już się skończył. W życiu nie namachałam się tyle pędzlem, co przez te trzy dni. Pomalowaliśmy cztery wieeelkie sterty drewna i do dzisiaj mnie ręce bolą. A dzisiaj już siedziałam w komisji na maturze z języka polskiego i prawie zasypiałam przez te trzy godziny. A jutro ciąg dalszy... ![]() No, koniec biadolenia ![]() Emcia OK, nadal tylko prawa dolna jedynka ale kiecki jeszcze nie dostałam. Chociaż mąż mówi, że bilans jest na zero, bo Jagodzie wypadła dolna jedynka ![]() Minisiu - może Hani tak przeciąga się to zapalenie krtani ![]() Wstawiam parę zdjęćz weekendu ![]() 1,2 - Emilka u dziadków 3 - Jagoda w wianku
|
#1838 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki kochane za kciukasy, luzak stwierdził że poszło ok, a pisał na temat dotyczący Lalki
Minisiu, trzymam trzymam, niech mają to z głowy bo matura to jednak w naszych czasach podstawa i ciężko cokolwiek bez niej dalej Minisiu a może Hania będzie ząbkowała ![]() Izuniak, to i tak lepiej niż było kiedyś, my mieliśmy pięć godzin czasu na maturze ![]() Emcia śliczna rusałka a Jagódka taka duża pannica Właśnie obejrzeliśmy z małżem Rozmowy Nocą, powiem że nawet przyjemny filmik dla dwojga
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, niestety ![]() dziękujemy za życzenia i składamy życzenia Kacperkowi Byłam dziś u babci a potem całe popołudnie na dworzu. Mam nadzieję że taka pogoda się szybko nie skończy
|
|
|
#1840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() evemamaoliwki mnie pediatra powiedziała że przy ząbkowaniu może wystąpic temp ale nie taka wysoka
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Wtajemniczenie
|
Klaudia i Kacperek buziaczki Hejo wieczorową porą, no nie mam coś nastroju na nic. Jakaś wkurzona jestem. Nie wzięłam kolejnego zastrzyku depo i chyba hormony pracują. Nocka bleee, Werka spała z nami. Od 24 do 1 zabawę sobie urządziła / gadała i po całym łóżku kursowała/ Karmienia nocne mamy teraz 2 ,ale co z tego jak i tak nie śpi dziaboląg mały. Apetyt ma taki sobie, rano babciu odmówiła jedzenia kaszki- skończyło się deserkiem.Zjadła dzisiaj 2 deseki 50ml kaszki na gęsto, obiadek 190ml, danonka 80ml i kilka kosteczek chlebla z Almette. Mało, co?. No i w nocy 2 razy pierś, rano i wieczorem po kąpieli też pierś. Zasypia brzydko TŻ twierdzi,że zęby, daliśmy czopka +żel na dziąsła i po 10 min. śpi. Cały czas pokasłuje, nie dużo, ale jednak. Jutro lub w środę pójdę,żeby ją osłuchały. Jutro się odniosę do Waszych postów. Pozdrawiam
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie po długim weekendzie !!
Wkońcu nadrobiłam zaległości w czytaniu. Dziękujemy za życzonka i życzymy Kaludusi samych słonecznych dni !! Kurcze Kacpi już kończy 9 m-cy. To tyle ile trwała ciąża, a ona się tak ciągnęła, a teraz to ten sam czas tak szybko zleciał. Gratulujemy nowych ząbków wszystkim dzieciaczkom których to dotyczy. Zdjecia wszystkie cudne, a filmik od eve jest zarąbisty. My byliśmy 1.05 w Ustroniu, a 3.05 w Wiśle, tak jak planowaliśmy. Pogoda nie była cudowna ale dało się znieść. Kacpiemu zwierzątka się bardzo podobały, jak go lizały po rączce to on się śmiał, ale przy ptakach drapieżnych sie tak zmęczył że usnął na 2 godz. Potem zjedliśmy obiad w centrum, pospacerowaliśmy i do domciu. 2.05 chciałam iść na klaunów u nas w Chwałowicach, ale Kacper akurat wtedy spał, po za tym ja się zabrałam za szorowanie balkonu i zeszło mi na tym 3,5 godz, ale kafelki poprostu się świecą. W aqua parku Kacpiemu też się bardzo podobało. Cieszył się już jak go rozbieraliśmy. Bylismy w brodziku i w trzech różnych jakuzzi. Wszędzie Kacpi się do kogoś śmiał. Potem obiadek w centrum a Kacpi spał przez 2,5 godz bo tak się pływaniem zmęczył. Potem wróciliśmy do domciu na grilla. Wczoraj natomiast byliśmy i teściowej na odpuście. Tak się zmęczyłam tymi wycieczkami że dzisiaj zaspałam do pracy. Kacpi już coraz lepiej raczkuje i wstaje. Wkońcu zaczął mówić mama z czego jestem bardzo dumna. Nauczył się też robić papa i od dzisiaj szczyrka zębami. Zaczął też otwierać wszystkie szuflady i na jednej sobie przyczasł paluszki tak że zdał sobie naskórek. Popłakał troche i przestał. A dzisiaj wspiął się po schodach, a moja siostra go tylko asekurowała żeby nie spadł, ale nóżki sam przebierał !!! Na razie tyle nowinek. Potem wkleję zdjęcia. kropka - wiem że nie ma zdjęcia Kacpra z 8 m-ca bo ja zawsze czekam do końca żeby wybrać to nalepsze. Dzisiaj postaram się nadrobić zaległości. |
|
|
|
#1843 |
|
Konto usunięte
|
izuniak, piękny wianek ma Jagoda.
Współczuję udziału w komisji maturalnej. minisiu, biedna Hania... katia, cieszymy się razem z Wami z osiągnięć Kacperka. ![]() No to ja też się pochwalę: Maks chodzi trzymając się tylko jedną ręka za mój paluch. ![]() a przy meblach to już tak full sprawnie. iwka, jedzeniem się nie przejmuj, dziecko z głodu nie padnie. Maks od kilku dni odmawia deserków. , które wcześniej pochłaniał w jednej chwili. A teraz nawet łyżeczki do buźki nie wpuści, krzywi się jakby cytrynę zjadł na sam widok słoiczka, łyżeczkę rączką zrzuca.. a gdy podam w zamian danonka to jest radość i wszytsko ładnie zje. Dzieciom chyba smaki się mienią, ... więc trzeba kilka dni wolnego od deserków. U ans dziś piękna pogoda. Byłam na długim spacerze, potem obiad i znów spacer. Oczywiście spacer w wózku na stojaka.
|
|
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
Katia - ale Wam się ten urwis ekspresowo rozwija
Ostatnio przeżywa fascynację psem, a że pies duży ( owczarek niemecki) to ma za co tarmosić. No i gołębie od sąsiada... jak lecą gromadą, to dla Emci świat przestaje istnieć. I potrafi zabawnie ruszać rączkami jak ptaszek, gdy zapytam ją "jak robią ptaszki"![]() Dodam, że Emilka coraz częściej się "zapomina" - jak chwyci jakąś upragnioną zabawkę, to stoi sama przez kilka sekund, bez podparcia Lea - wianek to mój wyrób, wykonany w trakcie przerwy na piwko podczas malowania ![]() A co do smaków: chciałam córci urozmaicić smaki i kupiłam now kaszki Nestle: 3 owoce i 5 owoców. Zaczęłam podawać a ona buźkę zaciska. Myślałam, że jej kaszki znów zbrzydły. A moja mama dała jej kilka razy Bbovitę i wcina aż jej się uszy trzęsą Myślę, że to przez inny smak mleka modyfikowanego zawartego w kazce. W końcu jest na Bebiko a to ten sam producent.Dobranoc Kobietki Idę spać, bo jutro powinnam mieć wolne a idę się "maturować"
|
#1845 |
|
Konto usunięte
|
no to ja wkleję kilka fotek.
|
|
|
|
#1846 |
|
Konto usunięte
|
i jeszcze dwie.
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczki dla Klauduni i Kacperka
Hania jak narazie OK - bez gorączki już, ale prawie nic nie wypiła mleczka na noc, ale pod wieczór zjadła całą michę deserku, więc jakby coś z gardłem nie tak to deserku też by nie zjadła ![]() No nic i tak idę z nią jutro do lekarza to będę spokojniejsza. Może to faktycznie zęby, bo R. mówił, że ma strasznie dolne dziąsła spuchnięte jak jej zaglądał dziś pod wieczór - tak choćby 3 zęby na raz wychodziły ![]() ZObaczymy jutro ![]() No nic idę spać, bo jakoś nie mam weny do pisania ![]() Jutro wolne, wieczorem dajemy Hanie do mamy, bo ja w środę na rano i R. też ![]() Fotki superowe i tak patrze to już takie duże te nasze dzieciaczki, że wierzyć się nie chce Papa
|
#1848 |
|
Rozeznanie
|
No to ja jeszcze wkleję zdjęcia i też idę nynać
|
|
|
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze kilka
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Katia Lea boskie foty
![]() nie mam na nic siły poczytałam i spadam poczytać książkę ...
|
|
#1851 |
|
Konto usunięte
|
minisiu, ponowne buziole dla Hani.
Ona jeszcze żadnych ząbków nie ma, to rzeczywiście mogą i trzy na raz wyjść. Pati, znam ten ból. katia, fajne fotki, a te dinozaury to w którym miejscu są? Gdzies koło Wisły lub Ustronia? Za nami spokojna nocka, Maks jak ze zegarkiem w brzuszku, wstał o 8:00, i grzecznie stał w łóżeczku czekając na mleczko.Pogoda dziś niespecjalna. ale spacer będzie, więc znając życie zjawię sie tu ponownie późnym wieczorem, wcześniej Maks mi na to nie pozwoli.
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
hej..
wczoraj jak bylam w pracy to Adrian zaczal strasznie plakac i tz nie umial go uspokoic.. dopiero jak dal ksieciuniowi moja bluzeczke co nosilam dzien wczesniej to sie do niej przytulil i usnal.. acha a wieczorem moj syn odkryl psia miske z woda i pluskal w niej lapkami ![]() Patrilko ksieciunio tez ciezki
|
#1853 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny świetne fotki, radość i szczęście znich biją
do albumiku powysyłam, ale dziś nie mam głowy, Tymek wczoraj mi bardzo gorączkował, najpierw rano miał 39.6 a potem dałam ibufen i było ok, wieczorem o 19 znów 39.7, więc tel. do koleżanki, której mama jest pediatrą i za 10 minut byliśmy u niej w domu. ogląd był dokładny i nic nie stwierdziła, oprócz lekko różowego gardła i mega rozpulchnionych dziąseł, kilka zębów na raz, ale powiedziała, z e aż taka gorączka przy zębach nie powinna być. więc nadal nie wiem co mu jest, w nocy spał z nami, bo sie o niego bałam, ale już nie miał gorączki, wieczorem przemógł się i napił się cycusia, z syropku były nici, usta zaciśnięte, wypocił się i około 23 już gorączki nie miał. teraz też nie ma, ale na wszelki wypadek zostajemy dziś w domu. mam dawać mu ibufen co 8 godzin, calcium i psikać tantum verde na dziąsła. na razie tantum psiknęłam i nawet mu się podobało. teraz śpi moje maleństwo męczeństwo. wyżaliłam się na całego!
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
barwa
dla ciebie i
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
juleczko fotki MAtiego dodałam właśnie do albumiku
barwa buźka dla was ![]() Dolna jedynka - ma strasznie napuchnięte dziąsło w tym miejscu i takie białe ![]() W każdym razie i tak idziemy do lekarza na 14:40, więc się okaże co i jak ![]() katia no fotki super - tyle aktakcji w ten weekend mieliście ![]() Pogoda nie za fajna, ale i tak się przejdę na spacer z Hanią, temperatury nie ma od wczoraj wieczora, mleczko wypiła, ale trochę zmierzła jest. Ciekawe co to Czy to faktycznie te zęby
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
katia, lea super fotki
![]() barwa ![]() minisia to pewnie ząbki Apus zazdrości ![]() a to nowy tron Adriana ![]() edit: jak nikt nie pisze to ja dopiszę. Zakraplam Apusiowi oczko zeby drugie lepiej pracowało i sie ustawiło tak jak powinno. i wczoraj mielismy debiut piaskownicowy
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-05-06 o 12:05 |
|
|
|
#1857 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, widać, że Apusiowi się nowy fotelik podoba.
My wciąż jesteśmy na etapie poszukiwań, więc dawaj tu opis fotelika- firma, cena,itp. ![]() Wygląda na to, że wreszcie wszystkim dzieciaczkom sie zabki wysypią. minisiu, barwa, musicie pilnie obserwować, bo sukienki czekają w sklepach. ![]() Adi mamusiny synuś, wiemy to nie od dziś kropeczko. Maks tez tak ma, że jak się chce poprzytulać, to tylko z mamusią, mój kochany pieścioch, tak się tuli, że aż serducho się mamusi grzeje ze szczęścia. ![]() Zmykam do mamy na kawę. pa.pa |
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia fajny ten blondasek w foteliku
my jeszcze tak na dobre w piaskownicy nie bylismy (tylko spacerek po piasku![]() Lea no wlasnie slodkie sa dzieci jak sie przytula, czasem nawet dostane caluska od ksieciunia i jestem wtedy w 7 niebie
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu jaki on pikny normalnie superrrrr
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
![]() lea kupilismy Zooty Jupiter nowa kolekcja 2008 zapłaciłma za niego na all 179 zł a w innych internetowych widzialam 320 zł takze roznica spora. Jest standardowy ma regulowane oparcie pozycja półleząca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

Apetyt też jej zbytnio nie dopisuje 

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla ciebie i