|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Już wolę siedzieć na korytarzu przed oddziałem niż w 5 os sali. Mąż ma mi wziąć na czw laptopa. Jakieś filmy pooglądamy.
|
|
#2132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzcie na to http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmi...tml#Czolka3Img
|
|
#2134 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
A jak jest z tym KTG to po którymś tygodniu się go robi potem, czy tylko jak są wskazania?
Ja dziś zaczynam 36t0d i ani razu nie miałam robionego dlatego pytam. Cashmere też ostatnio jem jak smok aż sama się na siebie za to zloszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba w teatrze hehehe
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe jak młoda mama wyglądała i książę mały 😊 bo tak w zwykłym ubraniu do takiego wozu to nie wypada.
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
![]() Meja mi zawsze przed wizytą położna robi KTG. Tak od 28 tyg gdzieś...bez wskazań. Ale.I.tak.je mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-06-27 o 15:28 |
|
|
|
#2141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kiedy masz wizytę? może też Ci zrobią
|
||
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Meja - ja tez nie miałam ktg. Wydaje mi sie, ze w mojej SR mogę sie umówić bezpłatnie, ale jakoś sie tym nie interesowałam poki co.
Wróciłam do domu i jestem padnięta. Moje nogi dawno tyle nie chodziły. Po Agata Meble pojechałam jeszcze do Lidla. Pokaże wam pózniej zdjęcie torby do wózka - na żywo jest śliczna. Odebrałam wyniki moczu i morfo - jest dobrze, hemo wzrosło do 11,8 z 11.3. W sumie myślałam, ze bardziej sie podniesie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie miałam ktg i chyba nie będę bo u mnie bez wskazań robią dopiero w 40 tygodniu. Ale jakby coś się działo to zawsze mogę przyjść.
Karoca?buahaha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
Fajne ciuszki, sukienka świetna nawet na teraz jeszcze. Laseczka z Ciebie. Ale miałam dobry obiadek... lekki I smaczny salatka z rukoli z kurczakiem I.sosem czosnkowym + malenki kawałek wczorajszej pizzy.1498572219026.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w tamtą środę na wizycie, to była końcówka 37 tc, gin powiedział żebym zaczęła chodzić na ktg po niedzieli. Jutro idę pierwszy raz. Myślę że u mnie cukrzyca może też być wskazaniem do częstszego ktg, bo mam robić co 3-4 dni.
|
#2150 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Cytat:
Meja mi też robią ktg rutynowo przy każdej wizycie od ok. 30tc Mała Uwielbiam rukolę A propos hemoglobiny moja gin się śmiała w poniedziałek, że mam niepokojąco dobre wyniki hemoglobiny (ostatnio ponad 14), a jak usłyszała, że do tego jestem wege, to nie mogła uwierzyć
|
||
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi! Rozwaliłaś system!
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
Jon_Snow w przyszłym tygodniu mam wizytę będę wtedy w 37t1d
Czyli z tym KTG różnie jest. Zobaczymy co mi powie na następnej wizycie gin. Jak narazie nie miałam skurczu, a jak były to nie regularnie więc może dlatego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2153 |
|
*sportaddict*
|
chyba nigdy nie miałam takich dobrych wyników krwi, jak teraz ![]() gin: to co pani je?! ja: poza lodami? ![]() Xzora, dobrze, że się przypomniałaś z dywanami, jednak zdecydowaliśmy się na ten z Leroya i dopiero spojrzałam, że promocja do dzisiaj
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny dywan
i brawo za hemoglobine Vadi.Ja się chyba zaziębilam. Leżę i nie mam siły na nic głową mnie boli i w ogoleWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2155 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję Wam za kciuki
![]() Jestem już po wizycie. Była to ostatnia moja wizyta przed porodem. Generalnie pani powiedziała, że mam trzymać dietę do porodu i badać cukier jak dotąd, po porodzie dieta przez 3 m-ce i krzywa cukru po tym okresie. Podała mi normy jakie powinnam mieć, jeśli się zmieszczę nie muszę przychodzić, bo będzie to znaczyć, że wszystko ok, jeśli wynik będzie inny to znaczy że cukrzyca się utrzymała. Polecała karmienie piersią, bo reguluje poziom cukru. Potem raz w roku kontrola cukru. W drugiej ciąży krzywa już w 7 tygodniu, bo prawdopodobieństwo tego, że historia się powtórzy to podobno 50%. Co do moich skoków cukru po śniadaniu mam odrzucić rano pieczywo całkowicie i jeść je ewentualnie na drugie śniadanie. Ogólnie ok ![]() Cytat:
Coś w tym jest, bo mnie na początku tej cukrzycy słodkości były obojętne, mogło ich nie być, a teraz coraz częściej sięgam po gorzką czekoladę czy ciasta bez cukru. Jesli chodzi o mój cukier to widze, że w ciągu dnia co bym nie zjadła to jest ok, wczoraj po 2 wielkich gołąbkach w sosie cukier 89, pizze też zaliczyłam i inne takie i zawsze cukry ekstra, ale niestety na śniadania muszę mega uważać. W tym tyg. nie jadłam pieczywa i było ok, dlatego mam zalecenie, żeby się z nim wstrzymać do drugiego posiłku. Cashmere nie chce zapeszać, ale myślisz, że to może oznaczać, że żegnamy szanowną Panią Cukrzycę wraz z powitaniem maluchów? Cytat:
Hah dobre może to jakiś bułgarski książę przyszedł na świat ![]() Cytat:
Ja nie miałam ani razu. Cytat:
Nie no 11,8 to dobry wynik ![]() Cytat:
Szczena mi opadła normalnie, brawo! ![]() ![]() ![]() Super dywan ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do nas dzwonił kolega czy będziemy na weselu w czerwcu nad morzem. W przyszłym roku No cóż będziemy. Szukam na % stroju kąpielowego dla Pestki. Patrzcie co znalazłam ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Emmos super!
|
|
#2157 |
|
*sportaddict*
|
Emmos, gratki
![]() Morelle stroje dla małych dziewczynek są przecudne |
|
|
|
#2158 |
|
królikoholiczka
|
Morelle śliczne są!
|
|
#2159 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Czekam na wizytę, taki tłum, że pewnie minimum 2h poczekam, a może i 3...
Nie wiem jak wysiedzę, bo znowu mam mega ból z lewej strony - ale tym razem to chyba nie więzadło, tylko wyżej Co prawda siedziałam dzisiaj na piłce jak szyłam na maszynie, ale ten ból inny niż ostatnio. Przytyłam 1kg od ostatniej wizyty Cytat:
W sumie ten zapach to nie jest duży problem, o ile szafa i ciuchy nim nie prześmierdną Cytat:
Noo niektóre tam są piękne, ale ceny masakra, mogłabym dać max trzysta parę zł, ale nie tyle kasy... Te w chmurki są ekstra i takie okrągłe z literkami bardzo mi się też podobają...Cytat:
Cytat:
Kciuki! ![]() Cytat:
Brawo! Vadi brawa za dywan i hemoglobinę! Pestycyda zdrówka! |
|||||
|
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
Ja już też po wizycie. Rozwarcie mocne 4cm, skurcze nieregularne. I czekamy sobie dalej
W piątek mam przyjechać do szpitala do poradni na ktg, jak coś konkretnego pokaże to zostawią mnie na oddziale. Także podium najprawdopodobniej oddaje innej Morelle, piękny ten strój 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

w ogóle chciałabym jak najszybciej wyjść ze szpitala, bo nienawidzę szpitali i mnie będzie stresować obecność obcych kobiet, lekarzy, położnych, pielęgniarek :/
?

Uwielbiam rukolę
chyba nigdy nie miałam takich dobrych wyników krwi, jak teraz

Noo niektóre tam są piękne, ale ceny masakra, mogłabym dać max trzysta parę zł, ale nie tyle kasy... Te w chmurki są ekstra i takie okrągłe z literkami bardzo mi się też podobają...