|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
kostki kokosowe, kudłacze BIAŁE!!!
hej!
chciałabym zrobic tai kudłacze, kostki kokosowe: biszkopt otoczony w polewie, masie i posypany kokosem. tylko nie wiem jak sie to robi... wiem ze istnieją czarne kostki, co ich polewe robi sie z kakao lecz mi potrzebne są białe! czy któraś z was robiła takie lub zna przepis??? z góry dziękuje ![]() |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kostki kokosowe, kudłacze BIAŁE!!!
Masz ich fotkę? Tych czarnych i przepis?
http://www.ciasta.net/kostki-kokosowe.php Chodzi o takie tylko białe całkowicie? Cóż, biała czekolada do rozpuszczenia, zagęszczenia (może masło albo sztywna bita smietana?), na to biała polewa sklepowa biała i wiórki... Hmm. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam przepis na kudłacze na pewnym blogu, ale nie wiem czy mogę umieścić linka...jeżeli nie to proszę modderatora o usunięcie:
http://mojewypieki.blox.pl/html/1310...46,169.html?17
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
no i właśnie o to mi chodzi, dzięki za link
tylko ze białe a więć trzeba tylko opracowac jakąś mase zeby przylepiły sie te wiurka... bo to chyba tak jest: piecze sie biszkot kroi na kostki macza w polewie, masie obtacza w wiurkach i gotowe no i nie wiem jaką tutaj mase zatosować... |
|
|
|
|
#5 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Osiak linki mozna
![]() Ja tez uwielbiam wariacje z wiórkami kokosowymi a tek kostki mnie kuszą
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.