|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Moria44 luzy jeszcze mam
a będę wysyłała z początkiem czerwca tzn 1 czerwca w dzień dziecka
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze, okazuje się, że nic sie niestety nie zmieniło- zawsze byłam głąb w rachunkach.
Przepraszam. Możesz wysłać zegarek albo kalkulator. Piłka też z pewnością nie jest głupim pomysłem. Jeszcze raz przepraszam za pomyłkę ![]() ![]()
|
|
|
|
#243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Więc mi weekend odpada A następny weekend odpada, bo jestem na urlopie i leżę plackiem na plaży![]() Cytat:
![]() Myśle, że pomysły Tereski są super
|
||||
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za podpowiedź
Faktycznie to dobre pomysły Ja też zastanawiałam się nad książką |
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
blla - witaj wśród nas
![]() Co tu dzisiaj taka cisza? MAMA - dowiedz się dokładnie kiedy Gosi pasowałoby to spotkanie, to zaczniemy już coś planować, żeby to wszystko się nie rozmyło. A w przyszłym tygodniu wysyłamy z Mzyngu paczkę. To znaczy On wysyła a ja się dokładam ![]() |
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Meil od Siostry
To o czym pisze Siostra, to zasługa Pani Kasi Dziennikarki, nie moja Już wyjaśniłam Siostrze![]() " Szczesc Boze! Pani Ewo,jestem ogromnie wdzieczna bo to z pewnoscia Pani napisala w miejscowej gazecie o potrzebie Spironolaktonu.dzisiaj juz przyszly pierwsze koperty i tyle tabletek.JESTESMY BARDZO WDZIECZNE ZA TE DARY I BARDZO WZRUSZONE ZE TYLE DOBRYCH LUDZI ODPOWIEDZIALO NA TEN APEL.Bardzo dziekujemy. Ta sama droga prosze podziekowac Im od nas za ta hojna odpowiedz.Dzieki. Podam nazwiska osob ktore nadeslaly Spironolacton
Przy okazji podam od kogo przyszly baaaardzo duze paczki Piotr G. J.S. Krzysztof R. Koperty bombelkowe dla: *Christine Tembo z Kamweshi/byla uszkodzona w srodku byl sliczny misiu z koperta z zyczeniami/ *Sibongile Phiri *i nr.382.Muluwa Zulu x 2 Dziekuje serdecznie za wszystko i pozdrawiam goraco.s.Jozefa" Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-05-26 o 17:37 Powód: literówka |
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko wkleje list od siostry i ide odpoczywać
Szczesc Boze! Pani Agnieszko teraz troszke radosci dla oczekujacych na formularze i zdjecia.W drodze sa nastepujace formularze -numerki: 139,141,151,201,253,254,2 55,256,257,258,261,263,26 4,267,268,272,274,275,276 ,277, 278,330,334,388,395, 399,412,416,418. razem posylam "Thank you "listy za paczuszki od :298,324,124,111,192,191, 26,24,138,31,93,173,119,1 56,18,232,209,27,79,153, przygotowujemy nastepne,dziekujemy za ogrooooomna Wasza cierpliwosc i wyrozumienie . Pozdrawiam goraco. s.Jozefa
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszę się że tak szybko doszło![]() Martwi mnie tylko ze nie jest nic wspomniane o kopercie dla Langsona A wysyłałam równoczesnie Czy to możliwe by jedna dotarła a druga nie?? (( mam nadzieje, ze to zwykle pominiecie i ze dotarla
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
MAMA- 100 lat, dużo słoneczka każdego dnia. Zdrowia, żebyś mogła dalej dyrygować tą naszą zgrają. Ale przede wszystkim życzę Ci żebyś się nie zmieniała i zawsze była taka jak teraz.
Wszystkiego najlepszego. |
|
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
Kochana MAMO dzisiaj Twoje urodziny. Życzę Ci dużooooooooo zdrowia i wszystkiego co najlepsze.
Urodziny obchodzisz dnia dzisiejszego,
Więc życzę Ci wszystkiego najlepszego, Nadziei w sercu, wiary w samą siebie, Trafnych zrządzeń losu, Ile gwiazd na niebie, Wielu wrażeń i morza radości, Spełnienia marzeń i bezkresnej miłości, Szczęście w swe ręce łap każdego dnia, Tego wszystkiego życzę Ci ja |
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się do życzeń
Wszystkiego dobrego Wchodzić na czat Impreeezka ![]()
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
dostanę formularz!
mamo kochana - najlepszego! żeby nigdy nie zabrakło ci świetnych pomysłów i pozytywnej energii ![]()
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
AGA - 100 LAT, DUżO ZDROWIA, SIłY I CIERPLIWOśCI
A tak przy okazji: ponieważ adopcja na odległość jest u nas wstrzymana (miejmy nadzieję, że tylko chwilowo), wszystkich zaglądających do nas gości, którzy chcieliby się zaopiekować jakimś dzieckiem zapraszam do odwiedzenia strony: http://www.dzieciafryki.org/watoto-c....html#poczatek na której jest grupa dzieciaków pilnie potrzebujących pomocy, aby móc się uczyć. Niedługo w Warszawie będą spotkania z misjonarzami współpracującymi z Fundacją WATOTO, więc kto może niech się szykuje :s. Cecylia Rypina z Cyangugu w Rwandzie (Afryka) Termin spotkania: 10 czerwca (wtorek), godz. 18.00 Miejsce spotkania: Warszawa, ul. Krakowskie Przedmieście 68 – budynek klasztorny przy kościele św. Anny, sala C I z opiekunem "mojej" studentki Beatrice :ks. Ryszard Kusy z Nyakinamy w Rwandzie (Afryka), Termin spotkania: 5 lipca (sobota), godz. 17.00 Miejsce spotkania: Warszawa, ul. Krakowskie Przedmieście 68 – budynek klasztorny przy kościele św. Anny, sala C |
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie dostanę formularza...
A nic nie wiem o moim Jeremiahu - jedynie że chodzi do 7 klasy i gdzie mieszka
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście ode mnie też życzenia z okazji wczorajszych Urodzin!
|
|
|
|
#256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobra zbieram się i pędze na pocztę
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się bardzo chętnie wyniorę Ale prędzej na to drugie spotkanie bo w tyg pracuję do 19 :/ o chyba że się spóźnię ( tak jak na ostatnie nasze spotkanie ;p)
|
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Od NORTONA dostałam znowu kartonik włóczek i książki "40 lat na Flores"- pamiętniki ojca Czesława Osieckiegoz z misji w Indonezji. Bardzo, bardzo dziękuję. Książka zapowiada się fascynująco- przeczytałam wstęp, bo dostałam pół godzinki temu. Obawiam się, że wełenka pójdzie jednak w odstawkę zanim nie skończę tej lektury.....
Dzięki wielkie raz jeszcze. Pozdrawiam deszczowo |
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo serdecznie dziekuję wszystkim za życzenia
![]() pomimo że troche mniej pisze to jak przychodze z pracy to czytam Was i bardzo za Wami tęsknię ![]() Wczoraj udało mi sie pobyć troche na czacie i porozmawiać ![]() teresko spokojnie sobie poczytaj, paluszki muszą od szydełka odpocząć ![]() Norton - jezeli masz duzo jeszcze włóczek to moze wyślij Mamom do Zambii, bo tereska to juz ma chyba duży zapasik, no chyba ze sam sie nauczysz dziergać ... pozdrawiam z pochmurnego ale ciepłego Jastrzębia zdroju - dzisiaj mam wolne :P
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Warszawa niestety lepsza nie jest :P Też pochmurno
nic innego tylko zaszyć się w domku...
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Kochana Mamo z okazji wczorajszych URODZIN.
Daję Ci dzisiaj swoje życzenia: niech się Twe życie na lepsze zmienia, wielu przyjaciół,mnóstwo miłości, ludzkiej przyjażni oraz radości. Z całego serca życzy Danka G. Bardzo się cieszę,ponieważ doszła nasza paczka na urodziny dla dziewczynek. Chyba to ta, wysłana 5 Maja-priorytet. No i dostaniemy nareszcie formularz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do paczek ekonomicznych to szczęścia nie mamy,wysłaliśmy 9 wrzesień 2007r.i 23 listopad i jeszcze nie doszły. ![]() ![]() Doszla doszła -ale która paczka doszła. Tak na 100% to nie wiem. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-05-23 o 15:13 Powód: dopisek |
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Mamapity ja dziś złożyłam reklamacje. Dodatkowo dołączyłam do niej zdjęcia paczki (jej zawartości) i dokładny opis każdego produktu razem z ceną. Pani powiedziała, że paczki przechodzą kilka punktów kontrolnych, że przeważnie po prostu gdzieś się zawieruszają, ale się znajdują, czego życzę Tobie i sobie
Pozdrawiam.
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myślę, że Wasz paczki dojdą
Jakby komuś się chciało, to tutaj jest stronka, gdzie można wydrukować petycję o zaprzestanie rozdawania za darmo foliowych reklamówek w sklepach. Każda taka reklamówka rozkłada się prawie 1000 lat. Na samym dole w pliku PDF. Drukuje się i wysyła. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobrego weekendu, kochani
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Kochana MAMA-spóżnione ale szczere życzenia urodzinowe,sto lat,zdrowia,radosci i Bożego Błogosławieństwa w wypełnianiu adopcyjnej misji.
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Już się wykluły ? :O ale szybko - no to chyba niedługo przyjadę z wizytą
![]() póki jeszcze mozemy takie cuda oglądać, zeby dzieci miały co wspominać jak już zniszczymy naszą planetę m.in. woreczkami foliowymi - mnie tez się to bardzo nie podoba. Całe szczęście u nas w mieście obowiązuje segregacja śmieci i moje dzieci od małego są uczone co do jakiego kosza wrzucać ( a mam ich 4 ) To od nas zależy przyszłość planety i nigdy nie mówię że "to nic nie da" itp. bo czasami drobny szczegół pociaga za sobą lawinowe zdarzenia katastroficzne w skutkach ... a najgorzej denerwuje mnie jak ludzie palą plastiki w piecu a miasto odbiera je bezpłatnie z pod domu, nawet kolorowe worki dają na śmieci za darmo !
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
przepraszam ale mam kłopoty z netem i dlatego nie odzywałam sie tyle czasu. paczka zapakowana jest tylko zaadresuje i w przyszłym tygodniu poleci do dzieciaków. pozdrawiam magda
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Zapraszam serdecznie jak tylko pokaże się słońce
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam zapytać się koordynatorów co oni na to http://adopcja-serca.1oo.pl/
Razem z mężem mamy kilka serwisów z serii 1oo.pl, które zarabiają na siebie. Wrzuciłam do jednego informacje o adopcji. Na stronie jest dużo odnośników do strony głównej adopcji, którą stworzył Daniel oraz są reklamy z których pieniążki przesyłałabym na arke noego lub inne projekty. Czy wyrażacie zgodę, stronę można szybko usunąć. Buziaki Edytowane przez KateMwale Czas edycji: 2008-05-24 o 22:57 |
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie
Powoli rok akademicki daje o sobie znac, nie mam za duzo czasu, ale czytam was na bieząco. Najpierw zaleglosci- gratuluje swietnej stronki, dziekuje za list i rysunek od Gifta, ktory przyszedl juz jakis czas temu- w nienaruszonym stanie Pisze akurat dzis bo zdazyla mi sie ciekawa historia- bylem na zakupach, bo kompletuje kolejna koperte babelkowa dla Gifta. Wstapilem do Smyka, przegladalem tak powierzchownie co jest na polkach :P mignela mi przed oczami koszulka...pomyslalem "wyglada ciekawie, fajne kolory"...podszedlem i oczom nie wierze :P koszulka oprocz rysunkow zwierzat i roslin ma napis... "Zambia National Wild Park" ... pierwsza z brzegu akurat w odpowiednim rozmiarze :P nie zastanawialem sie nawet sekundy... A to nie koniec dobrych informacji :P gdzies tu na forum na dole wyczytalem ze idzie do mnie kolejny list od Gifta Nie moge sie doczekac Ok, lece wazyc koperte...tyle tego nakupowalem ze chyba nie da rady kilogramowym priorytetem przeslac :/ Najwyzej bedzie na nastepny raz ![]() Pozdrawiam wszystkich goraco i zycze milego weekendu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

a będę wysyłała z początkiem czerwca
tzn 1 czerwca w dzień dziecka 

.

( tak jak na ostatnie nasze spotkanie ;p)