PM 2017 cz.54 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-24, 11:56   #541
Eunice9
Zakorzenienie

Dot.: Pm 2017 cz.54

Cytat:
Napisane przez _GlamourGirl_ Pokaż wiadomość
No mam syf. Haha.. Mój Tż uważa że przesadzam.. Nawet bliskie koleżanki też tak uważają.. Perfekcyjna pani domu mi się włącza.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zapraszam do mnie, zasikane cale mieszkanie

Stary 2017-08-24, 11:58   #542
celeska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
a skad Ty mozesz wiedziec kto sie czego skad nauczyl?
Wlasnie nie sprawdzi sie w kazdym przypadku znaczy ze jedna matka nie ma swietej racji. W koncu dotarlismy do sedna

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Nie no romantiko

Czekoladowo jeśli ktoś się zna to faktycznie jego rady są cenne. Ale jak czytam, że coś trzeba robić, bo żona kuzyna tak robiła i podziałało
to mi przykro czytać takie rady.
Stary 2017-08-24, 12:00   #543
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Chodzi o samo podejscie i ton wypowiedzi "nie macie dzieci, nie rozumiecie". Czy to ze nie mamy dzieci znaczy ze nie mozemy miec racji? Czy to ze ktos ma dziecko znaczy ze tylko on ma racje a my to sie jeszcze przekonamy ze jej nie mamy? Tak jak napisalas, kazde dziecko jest inne i to ze jakas matka mowi tak czy inaczej, nie znaczy ze to ona ma racje.
I niektórym matkom czasem przydałoby sie trzezwe spojrzenie osób z zewnątrz.

Wybacz ale to jedna z rzeczy ktora mnie irytuje na potege, i wyobraz sobie ze nie wszystkie matki uwazaja ze z tymi ktore nie maja dzieci sie nie dogadaja. Wrecz przeciwnie. To ze ktos nie ma wlasnych dzieci nie znaczy ze nie ma wiedzy i nie moze miec racji. Tyle.

Masz rację. Racja jest chyba pośrodku, bo matki (i ogólnie inne grupy ludzi tez) często przesadzaja "nie masz dzieci to nie rozumiesz", ale też po części maja rację No ale trochę otwartości rzeczywiście by się przydało na wiedzę innych ludzi.

Stary 2017-08-24, 12:01   #544
malgosiaw123
Zakorzenienie

Obudził mnie dzisiaj o 6 taki ból oka Nie wiem co sie dzieje. Jakby mi jednocześnie rzęsa się podwinęła i wpadł piasek Nie mogę sobie poradzić. Zakropiłam oczy,poszłam znów spać,z myślą,że może przejdzie. Jest troszeczkę lepiej,ale i tak strasznie boli. Jakieś rady?
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:03   #545
celeska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Obudził mnie dzisiaj o 6 taki ból oka Nie wiem co sie dzieje. Jakby mi jednocześnie rzęsa się podwinęła i wpadł piasek Nie mogę sobie poradzić. Zakropiłam oczy,poszłam znów spać,z myślą,że może przejdzie. Jest troszeczkę lepiej,ale i tak strasznie boli. Jakieś rady?

Może przyłóż rumianek? Kiedyś czyłam coś podobnego i leżałam z torebeczką rumianku zaparzonego i wydaje mi się, że poczułam ulgę.
Stary 2017-08-24, 12:03   #546
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Okulista

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:07   #547
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ogarniamy się i jedziemy dziś zwiedzać
Nie mówiłam Wam, ale przypadkiem się okazało że jedna wizazanka, która znam z innego wątku jest też teraz na Krecie w Polsce mieszkamy bardzo daleko od siebie a tu 1.5 km i już się poznalysmy na żywo a dziś właśnie razem my + Ona iJej narzeczony wynajmujemy razem auto i jedziemy zwiedzać

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Proszę jak wszystko się złożyło Ale fajnie Prędzej spotkasz sie na drugim końcu świata Oni też poślubna podróż?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Widzialam zdjecia tej laski na jej profilu i nie wiem co moglo az tyle kosztowac 😎

Gdzie widziałaś,bo ona ma poblokowane wszystko jak wchodzę. Może sukienusia księżniczki kosztowała z dychę
Stary 2017-08-24, 12:07   #548
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
A ja was proszę o kciuki między 15 a 16, idę do lekarza. Nic poważnego, papierologia tylko potrzebuję bardzo pewnego świstka
Trzymam już teraz!

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, nie spałam pół nocy... strasznie bolał mnie ząb, a jedynymi tabletkami jakie miałam to apap, gdzie jest kofeina...
Męczyłam się z zaśnięciem, a jak zasnęłam to znowu ból zęba mnie obudził ]
Do dentysty!

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
najgorsze w przeprowadzce było to, ze przez pierwszy miesiąc zawsze przy gotowaniu mi czegoś brakowało. A to jakiejś przyprawy (w domu zawsze była!), a jakiejś łyżki, garnka, patelni...
Tego się boję, więc chcę porządne zakupy zrobic.

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:10   #549
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuza_kg Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
u nas bezchmurna noc była co poskutkowało temperaturą 7 stopni jak wychodziłam z domu
Daj spokój Ja jestem załamana tymi temperaturami. Dwa miesiące lata i teraz 8 miesięcy zimo-jesieni Pamiętam jak się było dzieckiem i wiosna i lato były takie piękne

Asia żadnej umowy zlecenie na Krecie nie wzięlaś? Jak TŻ łapie popołudniową drzemkę to zdecydowanie powinnaś dorobić
Stary 2017-08-24, 12:10   #550
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Okulista. Ja na punkcie oczu jestem przewrazliwiona i wolę iść do okulisty 😞

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:13   #551
Zuza_kg
Zakorzenienie

Cytat:
Okulista

I walczę dalej aby utrzymać wagę

13.10.2017
Zuza_kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:13   #552
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Hejka tak mnie wszystko bolało, nie spałam pół nocy a czeka mnie dużo pracy.

Dla mnie bardziej obcą osobą będzie ot znajomego niż znajomi rodziców, których bardzo często widuję i mam z nimi bardzo dobre relacje. To nie lepiej było sobie darować strażaków a zaprosić znajomych?

Strażacy od 20 lat są częscią zycia mojego TŻ,wielu z nich zastępowało mu ojca. Są dla niego bliżsi niż niektóra część jego rodziny. Więc mało wiesz na ten temat
A do os.tow mam takie samo zdanie,ale uważam,że zapraszam przyjaciół i nie będę im narzucać tego, że mają przychodzić sami tylko dlatego,że nie będę znała jego osoby towarzyszącej.
Stary 2017-08-24, 12:14   #553
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez celeska Pokaż wiadomość
Może przyłóż rumianek? Kiedyś czyłam coś podobnego i leżałam z torebeczką rumianku zaparzonego i wydaje mi się, że poczułam ulgę.
Nie rumianek tylko zwykła herbatę! Rumianek wbrew pozorom na oczy nie jest zbyt dobry.

Stary 2017-08-24, 12:22   #554
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj mamy ostatnie spotkanie z księdzem. Myślicie żeby zapłacić za ślub tydzień przed czy po/w trakcie mszy?
I jakie pytania do księdza powinny nam się jeszcze nasunąć na ostatnim spotkaniu?
Myślę,że w trakcie mszy to słaby pomysł. Ja wolę sprawy organizacyjne załatwić przed ślubem i mieć z głowy. Zaplaciłabym przed ślubem na Twoim miejscu

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny zaczęłam nadrabiać wczoraj i się tylko zdenerwowałam. Chyba tylko jedna z nas ma dziecko, a widzę że cała grupka wie lepiej jak je wychować i co ona zrobiła źle, że dziecko robi tak a nie inaczej. Bo przecież dziecko kuzynki brata szwagra nauczyło się i czegoś tak nie robi.
No litości, każde dziecko jest inne i wychowanie każdego dziecka wygląda inaczej.
I niech sobie te młode mamy chodzą wszędzie z dziećmi i do kościoła i do sklepu gdzie chcą a wy tak nie roztrząsajcie czy jej Tż siedzi w domu kiedy ona jest w kościele. Bo może nie ma Tż, a może zachorował i nie może się zająć dzieckiem. Ale oczywiście wy byście ustawiły każdego specjalistki na każdy temat Sorki za jad z mojego postu ale chyba nie po to jest ta grupa żeby się tak krytykować.
Nie,po to jest grupa,żeby swobodnie można dyskutować na dany temat. Ale zauważyłam,że to standard,że matkom nie można zwrócić uwagi. Ja wiem,że sobie matki mogą chodzić gdzie chcą,ale pisałyśmy o tym,że drażni nas fakt zastawiania półek wózkiem w sklepie i stanie tam po kilkanaście minut w wybieraniu jednej rzeczy. No to przepraszam mi to utrudnia zakupy,szczególnie kiedy się spiesze.
Stary 2017-08-24, 12:22   #555
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie widziałaś,bo ona ma poblokowane wszystko jak wchodzę. Może sukienusia księżniczki kosztowała z dychę
A na której grupie to było? poszukam
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:31   #556
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak kiedyś będąc w przymierzalni jakiś gówniak odsłonił zasłonę, cały sklep miał okazję oglądać mój tyłek no madka oczywiście z buzią na mnie, że powiedziałam: gdzie jest matka tego dziecka
Mogłaś przymierzać bez rozbierania i domyśleć się,że taka sytuacja może mieć miejsce

A tak serio to musi być to dla Ciebie traumatyczne doświadczeni,bo pamiętam,że już to pisałaś

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
W tak radykalnych przypadkach oczywiscie że można, ale matka z dzieckiem może chodzić do sklepu czy kościoła. Jeśli obce dziecko jest opryskliwe w stosunku do Ciebie sama możesz zwrócić mu uwagę.
Ta już widzę reakcje matki To takie Urban Legend,że matka nie zareaguje jak obca baba dziecku zwróci uwagę.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Okulista

Jakaś domowa rada Po pierwsze dzwoniłam do kilku jakich mam numer i żadna na dziś mnie nie chce przyjąć. Jeden u mnie w mieście by mnie przyjął,ale zajmuje się tylko "dobieraniem okularów i rehabilitacją oczu" dodatkowo nie mam dzis samochodu i jestem totalnie uziemiona

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Nie czekoladowo nie chodzi o to, że osoby bez dziecka nie znają życia. Ale dlaczego z góry zakładają, że się na tym znają lepiej? BTW nie mam dziecka
Matki czasem przesadzają, ale nie wiadomo czy my jako matki nie przesadzałybyśmy jeszcze bardziej.
Ale w którym miejscu to założyłyśmy? Matko wczoraj agresywne posty,dzisiaj zakładanie,że znamy się lepiej
Stary 2017-08-24, 12:32   #557
LadyArya
Amounted Princess

Dorotti wszystkiego najlepszego

Ja wlasnie wrqcacm ze slubnych pazurkow

LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:32   #558
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba zawsze jest najgorsze, zwłaszcza przyprawy i takie pierdółki typu chemia do domu, szmatki

Ja bałaganu nie mam tylko w łazienkach, bo je odgruzowałam. Więcej już mi się nie chce spinać.
Wątpię, że masz bałagan. Często piszesz, że sprzątasz

Takie spotkanie żeby nam ksiądz w miarę na świeżo opowiedział o przebiegu całej ceremonii, czyli kiedy wchodzimy, jak z komunią, jakie czytania itp. Dla naszego komfortu psychicznego głównie

A jak będę miała kotka, to będę kocią mamą, więc wtedy mogę się odzywać?

Zapiekanki z pieczywa? Wczoraj jadłam na kolację, ale apetytu nie mam
Hmm nam powiedział, ze mszą przebiega jak zwykła msza i nic nie musi tłumaczyć

Cytat:
Ty jeszcze miałaś czelność obnażać się przed dzieckiem. Ekshibicjonistko. Na to jest paragraf, podchodzi pod molestowanie

Dobra zmieniając temat. Co polecacie na uspokojenie? Pół dnia chodzę senna, wieczorem jeszcze ziewam, a godzinę przed snem milion myśli i dręczę się sprawami ślubnymi, a jeszcze tż jak zwykle na złość musi pierwszy zasnąć. Wczoraj mi nawet kieliszek miętówki z melisą nie pomógł
Ja biorę ten korzeń arktyczny i widzę efekty

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:36   #559
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
A na której grupie to było? poszukam
Oj już nie pamiętam. Jestem na dwóch. Inspirujmy się wzajemnie i ślub 2017-2020.
Stary 2017-08-24, 12:44   #560
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
Dorotti wszystkiego najlepszego

Ja wlasnie wrqcacm ze slubnych pazurkow

pokazuj!!!

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Oj już nie pamiętam. Jestem na dwóch. Inspirujmy się wzajemnie i ślub 2017-2020.
to już wiem która

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

https://www.facebook.com/justyna.bera.5?fref=gc

mi się wydaje, że to ona w komentarzu napisała to kosmiczną kwotę
Stary 2017-08-24, 12:44   #561
luna_laula
catwoman

Pm 2017 cz.54

Cytat:
Napisane przez _GlamourGirl_ Pokaż wiadomość
Mi babka z poradni rodzinnej powiedziała że najlepszy czas na dziecko to do 25 roku życia

To pozamiatane To chyba trochę stare poglądy ponoć po prostu drastycznie maleje nam liczba jajeczek, ale do 35 można skutecznie i zdrowo zabejbiczyć

Hej

Sytuacja w pracy doprowadza mnie na zmianę do szału i śmiechu. Do tego dowiedziałam się ze gdybym zaryzykowała i została w poprzedniej to po miesiącu bezrobocia bym tam wróciła. Poszłam tutaj, wiec wzięli dziewczynę z mniejsza ilością punktów i właśnie radośnie pracuje sobie przy moim starym biureczku, a ja tu siwieje Chyba uderzę do kadr... chociaż nie mam po co, ale może wybłagam zmianę wydziału

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez luna_laula
Czas edycji: 2017-08-24 o 12:45
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:47   #562
LadyArya
Amounted Princess

Takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170824_122902.jpg (54,0 KB, 49 załadowań)
Stary 2017-08-24, 12:50   #563
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jesteście szpiegi

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 12:51   #564
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
Takie
ładne, ja postanowiłam na ślub zrobić mniej szpiczaste
Stary 2017-08-24, 13:07   #565
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej wysłuchuje się takich złotych rad wcale o nie nie prosząc.
W dodatku to, że u kogoś innego coś się sprawdziło nie oznacza, że sprawdzi się w każdym przypadku. Poza tym nie sądziłam, że macie metodę na każdy problem bo nie spodziewałam się, że można się tego nauczyć jedynie z wnikliwej obserwacji.
Nikt nikomu nic nie narzucał. Rozmowa nie tyczyła się rosario, tylko ogólnie, więc nie wiem komu udzielalysmy niby rad a kto ich nie chciał.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Na uczucie piasku pod powieka u mnie podziałało solidne umycie twarzy z otwartymi oczami. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV;76569281
Ja biorę ten korzeń arktyczny i widzę efekty :)

Wysłane z [URL=http://r.tapatalk.com/byo?rid=73630
aplikacji Forum Wizaz[/URL]
Wytłumaczcie o co chodzi z tym korzeniem

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Luna spróbować zawsze można 😉

Stary 2017-08-24, 13:17   #566
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
https://www.facebook.com/justyna.bera.5?fref=gc

To nie ona

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Czekoladowo jeśli ktoś się zna to faktycznie jego rady są cenne. Ale jak czytam, że coś trzeba robić, bo żona kuzyna tak robiła i podziałało
to mi przykro czytać takie rady.
No tak,bo cenne rady to tylko te od matek,bo tylko one się znają

Dlaczego przykro Ci czytać takie rady? Przecież przytaczamy sytuację,ktora podziałała u innej matki. Co z tym złego,bo nie bardzo rozumiem?
Stary 2017-08-24, 13:18   #567
marta271
Zakorzenienie

Hej!!

Dorotti wszystkiego naj, spełnienia marzeń!
Stary 2017-08-24, 13:23   #568
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Zawsze się zastanawiałam dlaczego stany są takim marzeniem wielu osób. Kusząca odległość, amerykański sen czy co? Naoglądanie się serwowanych nam często w latach wczesnej młodości filmów amerykańskich z happy endem?

Myślicie, że to dobry pomysł żeby poprosić rodziców żeby kierowali mniej więcej do stołów? Czy goście zaraz po życzeniach rozchodzą się pojedynczo i szukają swojego miejsca? Pewnie jestem znowu innym przypadkiem, bo u mnie życzenia składa się na sali.
Ale macie winietki? Myślę,że to dobry pomysł,by rodzice kierowali

Co do Stanów. Z racji tego,że nigdy nie byłam za granicą to mam wiele marzeń podróżniczych. O tych bardziej przyziemnych-europejskich nie wspominam,bo są po prostu łatwiej dostępne-realne. A o tych raczej nierealnych często pisze,bo po prostu raczej się nie spelnią. A wiadomo,że o takich rzeczach marzy się więcej Marzy mi się Polinezja,bo po prostu kocham takie klimaty ,woda,piasek,ciepeł ko. Jakiś kraj azjatycki ze względu na zupełnie inną kulturę i żarełko Australia-ze względu na róznorodność geograficzną i klimat A Stany? Generalnie bardzo chętnie zwiedziłabym kraje Ameryki jednej i drugiej Chyba najbardziej mnie ciekawią pod względem kultury,zróznicowania społeczeństwa. Taki Meksyk,czy Kuba Same Stany może nie są jakimś super ciekawym kierunkiem,ale zawsze lubiłam pęd dużego miasta,a chyba w miastach USA najbardziej da się to odczuć. Generalnie chciałabym wszędzie jechać gdzie to możliwe
Stary 2017-08-24, 13:32   #569
celeska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Nikt nikomu nic nie narzucał. Rozmowa nie tyczyła się rosario, tylko ogólnie, więc nie wiem komu udzielalysmy niby rad a kto ich nie chciał.

Laura Rose napisała:
A co do zostawania malucha. Z jednej strony piszesz, że nie miałaś z kim, ale z drugiej syn z nikim nie chciał zostać. I to drugie już jest problemem moim zdaniem.

Przykre są takie oceny. Ta sytuacja nie miała wpływu na Laurę, a mimo to oceniła ją tak negatywnie. Ale z tego co mi tu piszecie rozumiem już, że możecie wydawać takie osądy i krytykować innych nawet jeśli może znanić czyjesz uczucia...
Stary 2017-08-24, 13:32   #570
LadyArya
Amounted Princess

Mialam dzis wielki stres bo okazalo sie ze przespalam budzik a paznokcie mialam na 10 a przebudzilam sie 9.35 ubralam sie chyba w 2 minuty i wybieglam z domu. Ale tyloo 15 min sie spoznilam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości