|
|
#4861 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bollywood
Cytat:
) 19 czerwca w Pani domu.
|
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
meili najprosciej eyeliner, ale one uzywaja do tego kumkum. To takie plynne farbki, kolorowe.
|
#4863 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: bollywood. ; DD
Oj tak, wiesz co dobre. Rowniez uwielbiam ich produkcje.
|
|
|
|
#4864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz dopiero zauważyłam Twoją wypowiedź. Dziękuję. A KANK musisz jak najprędzej zobaczyć. Wysunął się u mnie na prowadzenie. Naprawdę piękny film. Szukałam zdjęć, ale wszystkie takie małe. Tutaj link do filmu na youtube http://pl.youtube.com/watch?v=dnjaj5RBvkc tak gdzieś po 2 minucie się zaczyna, tzn widać strój panny młodej. Ta dziewczyna miała coś w tym stylu. http://pl.youtube.com/watch?v=mVgP-5...eature=related http://pl.youtube.com/watch?v=u9tlB4...eature=related te dwa linki powyżej są z tego odcinka Rozmów w Toku. Na końcu pierwszego zaczyna się o tej dziewczynie co wyszła za tego Hindusa Może tam wypatrzysz to jej sari, nie chce mi się teraz załadować ten drugi, ale powinno być wyraźnie widać
Każdy dzień ma swój aromat /Melchior Wańkowicz/ "..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów |
|
|
|
|
#4865 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w trakcie "Prostu z serca". Nudą wieje...
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku wieje, ale potem się rozkręca i jest całkiem przyjemny
|
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
ogladałam Twoje linki Makena
![]() super ![]() widać, ze szczesliwi ludzie ![]() nawet odwazyl sie zatanczyc ![]() ale... ta pchajaca wózek tesciowa ![]() ![]() czesto ogladam w necie z mama rozwmoy w toku.. ale tego odcinka jej nie pokaze
|
|
|
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko,
czy ktoś wie czy te perfumy(?????) ładnie pachną? czy sa trwale? |
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, ale długo mnie tu nie było.. W ogóle ktos mnie jeszcze pamięta;>??
Ja swoją przygodę z bollywoodem narazie przerwałam, film ,,czasem słońce czasem deszcz" czeka już od ponad 2 tygodni a ja nic.. Musze się dziś zmotywować!
|
#4870 |
|
Rozeznanie
|
Brzozka dlaczego nie pokazesz mamie tego odcinka
WITAJCIE DZIEWCZYNY Nie bylo mnie dlugo bo przeprowadzka i urzadzanie mieszkania troche mnie pochlonelo ale za to probuje stworzyc indyjski klimat w naszej sypilani mam nadzieje ze mi sie uda jak bede juz u konca drogi to wkleje zdjatka jak sie oczywiscie beda nadawaly A nie wiecie czy Chalte Chalte bedzie w knocu w jakiejs gazecie ???
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Moya07 pewnie, ze pamietamy
motywuj sie szybciutko do ogladania ![]() ja niestety musze sie przyznac, ze równiez mam zastój w filmach ![]() Klucho widzę, ze juz przeprowadzka w pełni ![]() czekamy z niecierpliwoscia na zdjecia ![]() W ogóle Paweł bez zadnego gadania zgodził sie na orientalna sypialnie ?ciekawa jestem ![]() a nie pokaże mamie 'rozmów', bo przecież spotykałam sie z Indusem... zaraz gadałaby...
|
|
|
|
#4872 |
|
Wtajemniczenie
|
brzozka spotykalas sie z Indusem ?
|
#4873 |
|
Wtajemniczenie
|
Makena teraz dopiero widze Twoje pytanie
![]() Kiedys z TZ myslelismy ze wezniemy slub w Indiach... to tjest tak egzotycznie i romantycznie Ale wyszlo inaczej, wiec wzielismy slub w niemczech. Ale dalej jakos nie moglam sie wyobrazic siebie w bialej sukni, bo jestesmy tacy niekonwencjonli, i znajomych tez mamy takich niekonwencjonalnych. A w sari czuje sie dobrze. No i TZ jak to facet marzyl sobie o poslubieniu jakies egzotycznej kobiety, wiec spelnilam jego marzenie ![]() Obejrzalam link do KANK, musze wreszcie obejrzyc ten film, mam go od kilku miesiecy. Tak, ten stroj to Lehenga, taka spodnica i bluzka. W Indiach lehenga nosilo sie dawniej, teraz tylko na sluby itp. I w Indiach sa popularne dzins i spodnie, spodnice widzi sie tylko w duzych miastach. Pamietam jak wpadlam do domu kolezanki w spodnicy, a jej mama powiedzala "masz na sobie Lehenga ?" kolezanka pokladala sie ze smechu ze jej mama nie poznaje normalnej spodnicy ![]() Ale w ogole te rozmowy w toku zrobily na mnie nieciekawe wrazenie. Moderatorka nieinteligientna, widac ze nie ma zielonego pojecia o innych kulturach, nawet nie potrafi zadac ciekawych pytan. Ma taki "wiejskie" podejscie do obcych kultur. Zirytowlo mnie tez te "zabijaja male dziewczynki". Tak to senzacjonalnie ujeto. Raczej usuwaja ciaze jesli okaze sie ze to ma byc dziewczynka, czasem zdarza sie tez ze opuszczaja niemowlaki po prorodzie. Zabicie po porodzie tez sie zdarza, ale nie czesto.
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
Brzozko nie mial innego wyboru
i jeszcze sam mi kupil jak byl w Indiach narzute na lozko i inne takie tam popierdulki a ja tez znam dobrze jednego Indusa i musze powiedziec ze byl bardzo zamerykanizowany co mi sie podobalo i poznalam jego przyjaciela z ktorym przy pierwszym spotkaniu sie poklocilam o styl zycia i podejscie do kultury jego szczegolnie do naszej (tak ogolnie zachodniej) ale Jay trzymal moja strone na jego szczescie
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
Brzózka.... SpotykaŁAŚ się?? Czas przeszły??
|
#4876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
ale w ogóle jak ona mówi do nich, jakby byli z jakiegoś buszu, a nawet jakby byli to i tak nie ma prawa mówić do nich tak protekcjonalnie!! Oburzyłam się ;p to są inne kultury, inny świat, dla nich nasze jedzenie sztućcami jest dziwne, a dla nas ich jedzenie rękami, co nie znaczy, że można się tak zwracac do ludzi....eeeeeee już jej nie lubię
![]() I to wielkie dziwienie się, że jak można nie używać papieru toaletowego, ona chyba sobie nie zdaje sprawy, że ten Malezyjczyk tak naprawdę ma rację z tym ![]() <chociaż jeżeli chodzi o mnie, to osobiście uważam, że najbardziej higieniczne jest najpierw użycie papieru, a później umycie się-tak jak to robia Muzułmanie...hehe ale temat w ogóle, ja nie moge >
|
|
|
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
Aha.. Polecam magazyn TWOJ STYL... Znajdziecie w nim SRK
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
Justin podpisuje sie pod kazdym Twoim slowem.
Zreszta ja tez niemoglabym uzywac samego papieru toaletowego.
|
#4880 |
|
Konto usunięte
|
oj ja tez mam ostatnio zastój w oglądaniu filmów 3 na mnie czekają ale jakoś sie nie mogę zabrać do tego
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;7697306]oj ja tez mam ostatnio zastój w oglądaniu filmów 3 na mnie czekają ale jakoś sie nie mogę zabrać do tego
[/quote]na mnie czeka 19 do pooglądania
|
|
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
Claire SRK w Twoim Stylu a w jakiej postaci
?????? Brzozko a wlasnie dlaczego to w czasie przeszlym i jak tam twoje egzaminki doroslego czlowieka???
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
jejku
ile osób pyta![]() no tak. spotykałam się. dlaczego czas przeszły? hmmm... przede wszystkim odległość. Sadze, ze gdyby mieszkał bliżej.. moze cos wiekszego mogłoby z tego być .... kto to wie ![]() ![]() Klucho egzaminy dobrze ![]() dzis miałam ostatni egzamin ustny. właściwie wszystkie ustne wyszły mi lepiej niż spodziewałabym się ![]() teraz czekaja mnie tylko egzaminy zawodowe ![]() ..no i wyniki z pisemnych
|
|
|
|
#4884 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,czy oglądałyście "Dzisiaj tańczę jutro kocham" ? To Dirty Dancing z Bollywood.Watro?
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Rozeznanie
|
Juncia, chyba juz troche bylo o Dumie i Uprzedzeniu (Pride and Prejudice). jak dla mnie miernota
|
#4887 |
|
Konto usunięte
|
05.06 w przyjaciółce będzie film pt Gra miłosna z SRK
19.06 - Chalte Chalte ("Blisko siebie") - Pani Domu (25 numer) |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
"Dzisiaj tańczę jutro kocham" też jest raczej kiepskie....
|
|
|
|
#4889 |
|
Raczkowanie
|
cóż Ewa DRzyzga ma scenariusz zapewne i się go musi trzymać. Tak w ogóle to słyszałam, że tam występują studenci aktorstwa, a często widać jak mają peruki jak są takie tematy które nie wymagają bycia na faktach.
Na mnie czeka Josh... jeszcze nie obejrzałam. Ale wczoraj kupiłam Bluffmaster a myślałam, że już po ptakach, ale czekał sobie filmik na mnie ![]() ![]() Mi się Duma i Uprzedzenie podobała, nie wiem czemu, chyba ze względu na tego aktora, co grał tego Amerykanina? taki słodziutki hehe :P
Każdy dzień ma swój aromat /Melchior Wańkowicz/ "..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów |
|
|
|
#4890 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co to "Gra miłosna" i nie widze takiego tłumaczenia nigdzie... Ale wiem, ze 5 czerwca w Przyjaciółce będzie Baazigar
Pierwszy duet SRK i Kajol
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

) 19 czerwca w Pani domu.

WITAJCIE DZIEWCZYNY
mam nadzieje ze mi sie uda jak bede juz u konca drogi to wkleje zdjatka