|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
dziewczyny byłam dzis u promotorki
![]() sprawidziła mi połowe podsumowania i powiedziala, ze własnie o to chodziło (a tam były przeciez wnioski z analziy, której mi nie sprawdzała i której sie tak bałam) i ze juz dalej nie czyta bo widac ze mam dobrze ![]() sprawfziła mi streszczenie i tylko jeden wyraz poprawiła (lata na czas) i powiedziala, ze mozna drukowac ![]() ufff chco jestem w szoku, bo jak patrze, ze wszyscy po tyle razy latają do promotorek a ja tylko raz jej oddałam prace to az sie boje, ze cos nie tak bedzie. ale co tam. hm.. tylko teraz bede miała 2 tygodnie na zaliczenie 14 zajęc nie wiem jak to zrobie. szczególnie te 3 cięzkie co sa warunki z nich. wiec bede prosiła o trzymanie kciuków, bo jak do 10 czerwca sie nie wyrobie to bede miala obrone na wrzesien a u nas sesja jest o 9 czerwca wiec wszytsko trzeba w zerowka zaliczac ach.. zazdroszcze tym, co nie maja juz zajęc, albo mają ich tak mało
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście na ostatnim semestrze miałam tylko seminaria. W zasadzie pisać pracę już skończyłam. Jeszcz tylko muszę zrobić jakieś kosmetyczne poprawki i będę drukować. Nie wiem jak u was, ale ja na obronę muszę przygotować prezentację w Power Poincie.
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiecie, gdzie mozna znalezc przykladowa analize z badan z wywiadow poglebionych lub wywiadow kwestionariuszowych? Chcialabym zobaczyc, jak to powinno wygladac.
|
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
ja w przyszłym tygodniu jadę po zaliczenie seminarek i musze z obiegówką pobiegać, coby miec z głowy
a część teoretyczną dzisiaj skończę, bo mi malutko już zostało i tylko część praktyczna do opisu i program skończyć... jak się uda, to obrona jeszcze w czerwcu
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis bylam u promotorki ale oczywiscie pracy nie sprawdzila i kazala przyjsc w piatek, jeszcze musze napisac wstep i zakonczenie
mam nadzieje ze promotorka nie bedzie miala jakis wiekszych zastrzezen co do mojej pracy (juz kiedys sprawdzala i mowila ze ok, tylko kazala jeszcze cos tam podopisywac) bo do 10.06 trza prace zlozyc do dziekanatu zeby sie bronic w czerwcu lub lipcu oj zaczynam sie stresowac
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyy a ja mam problem
![]() promotorka mi kazala popracowac nad interpunkcje w pracy mgr ja zawsze wszystko robie na czuje i kurde nie wiem nigdy kiedy te przecinki stawiac. nie znam jakiejs polonistki aby jej to podrzucic. i nie wieczy zawracac sobie tym tak głowe czy co?? jak wy robicie?? sprawdzał wam ktos te prace pod względem interpunkcyjnym?? |
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani mi napisala: "wlaczyc program ortograficzny ze wzgledu na przecinki" tylko ciekawe gdzie mam go wlaczyc To stara baba i sie nie zna mi tam wprawdzie word cos podkresla ale on podkresla rozne rzeczy i czasem z prawda to nie ma nic wspolnego Ja czytalam ta prace pod wzgledem przecinkow i troche tam ich powstawialam (teraz mam wrazenie ze za duzo ich mam) czesc pracy sprawdzal mi Tż bo się chwalil ze sie zna no a teraz jak jej oddalam 2 raz to juz nic nie mowila o przecinkach, ale chyba nawet tego nie przejrzala wiec coz... postaraj sie to poczytac i sie zastanowic, gdzie powinny byc a gdzie nie, albo zatrudnij Tż
|
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
TZ tez mi sprawdził połowę pracy, ale on tez to robi na czuja, choc ma chyba wiekszego ode mnie hehe
![]() juz sama nie wiem co robic. zwracasz na to duzą uwage?? myslisz e potem promotor lub recenzent moze sie czepiac?? |
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi to popoprawial to musialam to za nim 2 raz sprawdzac, bo prawie w ogole przecinkow mi nie powstawial, za to usunal polowe tzn pozaznaczal ze wedlug niego tu nie ma byc, a to byly jakies wtracenia czy cos ![]() No a co do tych przecinkow to wiem mniej wiecej gdzie je wstawiac, ale jak juz sa jakies zdania bardziej zlozone czy imieslowy to glupieje EE mysle ze recenzenci i promotorzy nie beda sie czepiac o przecinki, jesli tam beda jakies pojedyncze bledy
|
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie wcisnęłamnw wordzie sprawdzanie błędów i jakos nie wiem czy mu ufac
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja osobiście problemów z nimi nie mam więc spokój, ale... u mnie promotorka strasznie się rzucała jak jednaj dziewczynie musiała przecinków kilka powstawiać. Gadka o studiach filologicznych i inne bzdety musiały być :/
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie wiem teraz czy zawracac sobie tym głowę czy nie??
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, tak, jak radzą dziewczyny: przejrzyj jaszcze raz te strony, na których masz ową adnotację o interpunkcji. Możesz dać też to komuś do przeczytania
![]() Ja tam z przecinkami akurat nie mam problemów, więc na pewno to oleję (przeważnie myślę sobie, że wiem lepiej, niż osoba sprawdzająca )Dziewczyny, w środę dowiedziałam, że absolutnie nikt z mojego roku nie broni się w czerwcu
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ciekawe czy promotorka tak sobie akurat wstwiła tam adnotacje, czy to chodziło konkretnie tych stron??
asiuk nikt?? kurcze a ty kiedy w koncu zamierzasz? w czerwcu jak cie tu mobilzowalysmy?? u mnie jeszcze tez nic nie wiadmo, zalezy czy zdąze zdac wszytskie egzaminy na czas |
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę, nikt się nie broni. Moja współlokatorka siedzi i robi non stop, ale nie zdąży się obronić - po prostu chce skończyć projekt, a w wakacje zabrać się za opis. Ja mam to szczęście, że promotor już zapowiedział mi, że przez całe wakacje będzie dostępny na uczelni, czyli będę mogła do niego jeździć. Chciałabym bronić sie we wrześniu, bo w późniejszych terminach trzeba już pisać podania i takie tam. Niestety, taka specyfika moich studiow. Co roku w czerwcu broni się bardzo mało studentów. Nie martwi mnie to, ale muszę i tak ostro wziąć się do roboty, bo jak tak dalej pójdzie, we wrzesniu też nie dam rady
|
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez dużo osób na wrzesien idzie, bo jeszcze adan nie porobili. mi tak bardzo zalezy bo do Holandii jade i tak niezbyt chce mi sie jeszcze tam myslec o obronie i potem specjalne we wrzesniu tu przjeżdzac
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
ja akurat nie mam problemów z interpunkcją, ale może warto przejrzeć reguły interpunkcyjne, przypomnieć sobie podstawowe zasady? powinno być łatwiej
np. tu można zajrzeć: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629769 mój Word podkreśla na zielono błędy interpunkcyjne (nie wiem niestety, jaką mam wersję - piszę teraz z innego komputera), jednak nie ufałabym mu bezgranicznie, bo czasem każe robić przecinki w absurdalnych miejscach. |
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() dziewczyny czy wy nie macie juz tak jak ja, ze az wam sie niedobrze robi, jak musicie czytac jeszcze raz te pracę mgr?? |
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na odstresowanie mam pytanko: jaki kolor okładki bierzecie do swojej pracy mgr??
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
granatowy i złote litery.
Mój licencjat tez taki był i mgr też będzie. Tż mgr też granatowy ![]() Tylko bez takij zamazajów imitujących marmur czy granit. ![]() Ta okłądaka co ją chce, wygląda jak od segregatora - z taką fakturą jak materiał bawełniany. na pewno wiecie jaki ![]() edit: |
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
własnie mi sie granatowa tez najbardziej podoba
![]() choc duzo osób bierze tez bordo |
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa mi się kojarzy z dzieciństwem jak w urzędach oraz w domach były na biurkach takie podkłady skóropodobne
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dlatego ja granatową biorą
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie na uczelni są tylko zielone
fuuuuu, ale wyobru nie mam.
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
a ja okłądek na uczelni nie kupuje, tylko na miescie na ksero
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
u nas samowolka. Szkoła nic nie daje i nic nie sprzedaje, Róbta co chceta
![]() Pamiętam że mieli wymogi co ma być napisane na okładce - żeby sobie ktoś nie kupił okładki do licencjata z napisem - praca inżynierska
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
nie chyba nie
ale ost. promotorka miała na seminarium 3 prace licencjackie z naszego roku. Otwiera a tam, tekst całego licencjata nie wyjustowany Masakra, ciekwe czyja to była praca, i kto był promotorem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

nie wiem jak to zrobie. szczególnie te 3 cięzkie co sa warunki z nich. wiec bede prosiła o trzymanie kciuków, bo jak do 10 czerwca sie nie wyrobie to bede miala obrone na wrzesien
a u nas sesja jest o 9 czerwca wiec wszytsko trzeba w zerowka zaliczac

To stara baba i sie nie zna
mi tam wprawdzie word cos podkresla ale on podkresla rozne rzeczy i czasem z prawda to nie ma nic wspolnego 

fuuuuu, ale wyobru nie mam.