|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2018
Value ja mialam przy 1 ciązy na czas nieokreślony a wręcz to była 1 umowa na 3 m-c i ciążą niespodziewana. Do dnia porodu przedłużyli, potem macierzyński płacił ZUS. Tyle, że wtedy macierzyński tylko pół roku był
teraz to super, że rok można być w domu na legalu
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Tak tak musieli przedłużyć takie jest prawo. Nie maja prawa wypowiedzieć umowy. Tzn jest jedna moxliwisc czyli dyscyplinarka ale na to to trzeba sobie naprawdę zasłużyć, a i tak w większości przypadków podważa się tsja decyzje w sadzie pracy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1143 |
|
Та еще штучка ^^
|
Hej dziewczyny
![]() Ja chyba bede tu najszybsza,jezeli chodzi o poczatek nowej pracy a ciaza. Rowny miesiac przepracowalam i zaciazylam. Nie moglam dalej pracowac,bo to byla praca fizyczna i samopoczucie fatalne.... Jak sie dowiedzialam o ciąży poszlam na l4. Tak czasami bywa. Praca bedzie jeszcze nie jedna,a dzieciatko jest najważniejsze. Z rzeczy ciazowych polecam legginsy z h&m i biustonosze do karmienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1144 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba to jest kwestia, że jak czegoś nie możona to się właśnie chce! 😂 Cheeseburgera zjem za Ciebie i wpadnę z relacją jaki był pyszny, może być? 😂 Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7735841 1]Nawet nie, bo nic co słodkie mi się nie marzy, ale takiego spritza bym wypiła. Mam chyba jeszcze jakiegoś bezalkoholowego zachomikowanego to sobie łyknę.
Chyba to jest kwestia, że jak czegoś nie możona to się właśnie chce! 😂 Cheeseburgera zjem za Ciebie i wpadnę z relacją jaki był pyszny, może być? 😂 No na luzie. Tak samo jak masz umowę na czas określony do połowy ciąży to ona też się automatycznie przedłuża : ) Akurat jak trzeba dźwigać, stać itd. to nie ma co się roztkliwiać. Są rzeczy ważne i ważniejsze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mam umowe do konca maja 2019 wiec nawet na macierzynski sie zalapie. Tak na styk ze wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny próbuje Was doczytać ale nie ma szans😁 co doczytam to już nowe posty. W końcu nigdy nic od siebie nie napiszę😀
Co z fb? Czy dobrze wnioskuję że z nami nie ma już założycielki wątku? Moja ciąża bardzo młoda. Zaledwie 5tc. Do lekarza pójdę w 8 tyg dopiero jak już będzie serduszko, bo to za dużo nerwów dla mnie. Pisalyscie o pracy, ja jeśli dam radę to do świąt Wielkanocnych spróbuję pracować 😉 Dolegliwości u mnie zero, jedynie spać mi się chce. Ale jak już wcześniej wspomniałam, to akurat z niedoczynności. W poprzedniej ciąży nie wymiotowalam, ale kilka razy mocniej mi przełyk ścisnęło. Mam nadzieję, że i teraz bez wymiotów się uda 😉 Pozdrawiam serdecznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
za mną też chodzi kebab albo wege burger
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj kebab obowiązkowo, a że moja przyjaciółka prowadzi najlepszy w mieście to będzie pyszka
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do was pytanie bo mam dylemat. Czy wady lekarze prowadzący przyjmują w szpitalu w którym chcecie rodzic? Czy wybierając lekarza bierzecie to pod uwagę? Ja jestem w kropce bo chciałabym wybrać lekarza na stałe i co chwile słyszę jakieś informacje na temat lekarza. Czytam się opinii o lekarzu jestem zdecydowanego na niego po czym informując kogoś o tym dostaje informacje ze on jest do bani bo jakieś tam znajomej nie potoczyło się wszystko jak miało być 😥 jestem zagubiona 😥
Obecnie chodzę na wizyty prywatnie (i ona nie pracuje w żadnym szpitalu poloznicxym) i płace po 150zl za wizyte, ale w pracy jestem objęta dodatkowym ubezpieczeniem PZU gdzie mam kilka przychodni z których mogę korzystać za darmo wraz z całym pakietem badań. I właśnie szukam tego złotego środka żeby lekarz był objęty PZU i żeby przyjmował na oddziale szpitalnym. Strasznie jestem zagubiona 😥 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
tak biorę to pod uwagę jako jeden z głównych czynników.
Ta do której się wybieram pracuje w jednym 8 km od domu i w drugim lepiej wyposażonym 20 km dalej. Nie wiem gdzie chcę rodzić ale na pewno chce mieć lekarza tam pracującego. Tylko, że prawda jest taka że lekarz przy porodzie i tak nas za ręke nie trzyma i nie stoi koło nas. Drugi raz mam zabrać swoją położna i z nią się umawiam potem dodatkowo. Ja chciałam do kogoś z lux med bo mam dodatkową opiekę ale nikt mi nie przypadł do gustu, więc zapisalam się do babki którą mi poleciła koleżanka, ale którą też pamiętam z 1 ciąży jak lezałam w szpitalu parę razy i wzbudziła mega zaufanie. Nie jest jakaś mega towarzyska itp ale bardzo dobry z niej fachowiec a to najwazniejsze. ( też 150 wizyta to chyba standard teraz). W sumie z luxmed i tych takich pakietów typu "medicover" to ogólnie lekarze specjaliści to zazwyczaj łapanka. Co innego z tymi, którzy przyjmują w Szpitalu LuxMed czy Medicover -ale tych szpitali/centrów jest chyba po 1 w wojewodztwie i to nie każdym.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2017-09-22 o 14:10 |
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A czy rzeczywiście będzie z tego korzyść czy nie to wyjdzie w praniu. Napewno nie zaszkodzi. W razie czego mogę jeszcze iść do szpitala, w którym wujek jest chirurgiem i wszystkich zna. Być może tak będzie - zobaczymy. Nie da się ukryć, że takie "wejścia" czasem pomagają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już mam raz falstart. Powiedzieliśmy córce, ta powiedziała niani, a później trzeba było to odkrecac.. Zaoszczedze sobie tego teraz.
Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- A do lekarza chodzę prywatnie. Tzn jeszcze teraz w ciązy nie byłam, ale pierwsza ciążę u niego prowadzilam i po poronieniu też u niego. Rodzilam w jego małej klinice, a raczej miałam cc i teraz też zamierzam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
Ja przez problemy kardiologiczne bardziej nastawiona jestem na cesarke tzn wolałabym nią ze względu na to ze nie jestem wogole wysiłkowo ani wydolnościowo gotowa na takie wyzwanie.
Hmmm i tak się właśnie zastanawiam ze przy takim rozwiązaniu nie najlepiej jest mieć lekarza w szpitalu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Marcel juz wie
Powiedział babci ale to my mu mówilismy zeby powiedział 😁 Mina babci bezcenna 😂 Ciesze sie że młody wie bo jest bardzo nadpobudliwy i potrafił gdy leżałam naskoczyć mi na brzuch i wygłupiać sie, teraz tego nie ma bo rozumie ze tam w środku jest "braciszek" (siostry narazie nie bierze pod uwage ) 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
przy porodzie to ważny jest jego postęp i położna, która może czasem pomóc podpowiadając odpowiednią pozycję. Boleć i tak boli
musze dziś jechać z młodym na basen - boje się, że poczuje chlor i będą zaraz z tego mega mdłości
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2017-09-22 o 14:34 |
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę do lekarki zastępcy ordynatora kliniki położniczej i chcę rodzić w tym szpitalu, ale nigdy nie wiem czy akurat będzie w szpitalu jak będę rodzić. Przy synu akurat była na urlopie przed moim porodem już po terminie, ja dostałam skierowanie od ordynatora, która akurat ją zastępował i u niego byłam na wizycie ( skierował mnie bo wyszła mi tachykardia i małowodzie) to znaleźli mi miejsce. Niestety to taki szpital gdzie dostać się ciężko. Teraz też może być podobnie bo przecież długi weekend majowy będzie. Jeden spory minus koszt wizyty to 250zł.
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Która dzisiaj pisała o biegunce?
zarazilam się, zjadłam pycha spaghetti godzinę temu i teraz mnie czyści Mój synek też wie, chodzi i mówi, że będzie siostrzyczka i braciszek 😂 oby nie wykrakal z tymi blizniakami 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
valvue moja ginekolog przyjmuje w szpitalu w którym chcę rodzić. Jest mi o tyle łatwiej że przeniosłam się do niej 2 lata zanim zaczęliśmy się starać, ale biorąc pod uwagę ciążę praca w szpitalu to był mój warunek konieczny. I nie przejmowała bym się kilkoma negatywnymi opiniami, nawet lekarze nie na wszystko mają wpływ.
|
#1164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A za wizytę z usg płacę 180 zł Edytowane przez Ki@ Czas edycji: 2017-09-22 o 16:10 |
|
|
|
|
#1165 |
|
Та еще штучка ^^
|
Ja chodzę do lekarki,ktora prowadziła moja 1 ciaze. Szpital to odreba sprawa,juz tam bylam,jestem spokojna.
Szpitale prowadza dni otwartych drzwi,warto sie wybrac,zobaczyc porodowke,porozmawiac z poloznymi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzę do tego samego lekarza od lat
pracuje w szpitalu, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie na pewno będę płacić za prywatną położną, bo to na pewno ma znaczenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Mój lekarz pracuje w szpitalu,ale akurat to nie miało większego znaczenia wybierając go.
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Moj nie pracuje w szpitalu. Ale jest bardzo dokladny badan tez zawsze zleca wiecej niz trzeba
usg na kazdej wizycie a szpital to osobna sprawa 😉Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1169 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tyle piszecie w ciągu dnia że póki co pracując nie jestem w stanie wbić się w dyskusje. Muszę iść na zwolnienie
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho - ale tu ciszaaaa
Gdziescie są ? Ja się zamartwiam trochę bo tak mnie kłuje brzuch w pachwinach ze płakać mi się chce Martwię się czy wszystko jest ok, czy tak ma być czy dzieje się coś niedobrego Co chwile biegam do wc i sprawdzam czy wkładka czysta ... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

teraz to super, że rok można być w domu na legalu

No to Cię poniosło z lekka
a nie wiesz czy ta promocja jest tylko online czy stacjonarnie tez?

zarazilam się, zjadłam pycha spaghetti godzinę temu i teraz mnie czyści
na pewno będę płacić za prywatną położną, bo to na pewno ma znaczenie