|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bollywood
Cytat:
A nie wiesz, czy będzie to w twardej czy w miękkiej okładce? (wyd. kolekcjonerskie, czy to papierowe?)
|
|
|
|
|
#4892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla potwierdzenia: http://picasaweb.google.pl/dakilla/V...31704741603618 Domiks wiem z informacji wyczytanych gdzieś, że ma być to normalne wydanie "takie jak sklepowe". Co to oznacza niestety nie wiem
|
|
|
#4893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie to Baazigar to jest Gra miłosna nowe filmiki
Każdy dzień ma swój aromat /Melchior Wańkowicz/ "..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów |
|
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
Czas na krotkie podsumowanie wizyty tesciow
jednym slowem moge powiedziec, ze bylo udane, a w dwoch slowach: baaaaardzo udane. Rodzice meza sa bardzo sympatycznymi ludzmi i cierpliwymi, skoro odwaznie przetrwali moje pokraczne proby mowienia w hindi I ja chyba tez wywarlam na nich dobre wrazenie, poniewaz ojciec powiedzial mezowi, ze ma dobry gust Na poczatku bardzo sie denerwowalam, bo obawialam sie, jak zostane przez nich przyjeta, bo tutaj zagraniczne zony/mezowie sa nieczesto akceptowane. Dodam jeszcze, bylo to nasze pierwsze spotkanie. ale na szczescie wszystko dobrze sie ulozylo i bardzo sie polubilismy. Ale nie obylo sie tez bez malych wpadek, ktore na szczescie nie byly odebrane zbyt powaznie. Faux pas okazalo sie np. to, ze nazywalam mojego meza i jego brata po imieniu (czyli mezczyzn), a powinnam uzywac ich zastepczego imienia (podobno ma to oszukac zle demony, czy jakos tak). Oczywiscie, tylko rodzice mogli to zle odebrac, bo maz uwaza to po prostu za przesad i smial sie z calej tej sytuacji. Innym razem powiedzialam do niego przy rodzicach uzywajac formy "tum" a powinnam "aap" (grzecznosciowej). Takie male wpadki :p Mialam tez jedna nieprzyjemna sytuacje, kiedy musialam wybierac miedzy wola tesciowej a mojego meza. Jakkolwiek bym nie wybrala, ktores z nich musialo sie na mnie pogniewac. Tesciwa chciala, zebym miala cos, co sie nazywa sindoor - taki czerwony proszek, korym posypuje sie przedzialek,co oznacza, ze kobieta jest mezatka. Ale mezowi to sie nie podobalo w kazdym razie, posypalam troche tego na przedzialek, zeby uszczesliwyc tesciowa, ale mezowi powiedzialam, ze to tylko na ten dzien i wiecej juz nie bede nosic. Troche sie poburmuszyl, ale w koncu mu przeszlo ![]() w czerwcu czeka go spotkanie z moimi rodzicami... ciekawe jak mu pojdzie
|
#4895 |
|
Rozeznanie
|
Meili no to gratulacje!!!! Wyobrażam sobie te nerwy ja belam zdnerwowana łącznie z moimi rodzicami na maxa kiedy rodzice TŻ przyszli do nas sie poznać a nie dosc jestesmy z jednego miasta, razem iks lat
to jeszcze rodzice sie znali z byłej pracy i mieli wspólnych znajomych a tutaj ty bidny zuczek i jeszcze w hinhi. A gafami jezykowymi sie nie przejmuj ja powiedzialam kiedys do teściowej po imieniu wiec luz i teraz trzymaj kciuki za meza zeby ci nie zszedł na zawal serca przy twojej rodzinie
|
#4896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to maz podchodzi do tego bardzo na luzie
|
|
#4897 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jeszcze nie spotkalam sie z tesciowa... ona mieszka w Ameryce poludniowej, wiec mamy baaardzo daleko... Gdybym miala sie z nia spotkac to tez pewnie bym sie denerwowala...
A tak przy okazii to fajnie jest miec tesciow nie za blisko Wlasnie ogladnelam Bhool Bhulaiya, i Laaga Chunari Pe Daag. Pierwsze to polaczenie horroru z komedia. Komedia niezla Ale niestety koniec filmu mnie rozczarowal. Laaga jest niezly, Konkana i Rani graja swietnie. A najbardziej cieszylo mnie ze oba filmy byly czesciowo krecone w moim (bylym) miescie !
|
#4898 |
|
Raczkowanie
|
Meili Twoi rodzice to chyba tacy typowi Polacy z tą swoją gościnnością? my już chyba tak mamy, że o gościa się staramy jak tylko można
też myślę, że nie masz co się przejmować tymi gafami chyba małymi? bo wiadomo, że nie mieszkasz od dziecka w Indiach, to i tak cud , że opanowałaś to wszystko. Ja wiem, że nie wszyscy są wyrozumiali, ale w takich mieszanych małżeństwach powinno się być baaardzo wyrozumiałym i mieć szacunek dla obu kultur i zwyczajów. Ja wiem jak jest u nas, ja jestem ze Śląska (może to nie taka typowa śląska rodzina, ale jednak jakieś tam swoje zwyczaje mamy hehe) , a TŻ z Małopolski. Do kościoła co prawda nie chodzę, ale czasem sięnam zdarza, jak np. na komuni ostatnio mojej kuzynki, ja wyciągam do niego rękę na znak pokoju, a on się patrzy na mnie, jakbym z sufitu spadła, zapomniał, że u nas taki zwyczaj...tam się kiwa głową, jak byłam tam w kościele to się szybko zorientowałam, ale już odruchowo prawie że wyciągłam...albo na Boże Narodzenie, mój tata od 2 lat chyba robi specjalnie dla nich w małej miseczce makówkę - śląski świąteczny przysmak, którego oni nie znają i nie lubią...nie wiem co potem z tym robią, ja im to zanoszę, ale chyba tego nie jedzą
Każdy dzień ma swój aromat /Melchior Wańkowicz/ "..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów |
|
|
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie, że od dziś można kupić soundtracki bollywoodzkie w wydaniu specjalnym NAJ?
Dziś jest Fanaa ![]() od 9 czerwca - Salaam Namaste od 16 czerwca - JOSH od 23 czerwca - Chak de India! od 30 czerwca - Dhoom ![]() Wersja w plastikowym pudełeczku kolekcjonera No i plakat z taką samą gazetką jak przy filmach NAJ Tym razem ładne zdjęcie KAJOL
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie, a w jakiej cenie?
|
|
|
|
|
#4901 |
|
Raczkowanie
|
Cena: 10,90 zł
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za cynk,ja juz mam
![]() Z tych wymienionych daruje sobie Josha bo piosenki wg mnie kiepskie Mogliby dawac do tych wydan jakas tekturke,zawsze mam pogniecione:/ |
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
w "przyjaciółce" od czwartku, mają zacząć bollywoodzką serię. na pierwszy ogień idzie "baazigar" reklamowany oczywiście jako "romantyczny" i "o miłości"
a później jakieś średniaki, o których nie słyszałam. no może poza "czasem tak, czasem nie".
|
|
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Z Josha kocham Mere Khayalo ki Malka
http://youtube.com/watch?v=hyQvaWjnAVY
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
A ja obejrzalam wczoraj Karan Arjun. Widzialyscie? Co sadzicie? Jak dla mnie to moze byc, ale czekam na film, ktory mnie powali i doczekac sie nie moge ;p Moze powali to zle slowo, ale zachwyci (moze to lepsze). Narazie do takich fimow zaliczam (wiem, ze to moze i nie szczyt Bollywoodu, ale mnie zachwyca ;p):Czasem slonce..., Faana i Veer Zaare
|
|
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
Rozpieszczają nas producenci
![]() 05.06. - "Baazigar" - Przyjaciółka 12.06. - "Taniec miłości - Classic dance of love" - Przyjaciółka 19.06. - "Chalte Chalte" ("Blisko siebie") - Pani Domu 19.06. - "Czasem tak, czasem nie" - Przyjaciółka 03.07 - KKHH "Coś się dzieje" 09.07. - "Bo to jest miłość" - Przyjaciółka 17.07. - "Miłości nie oszukasz" - Przyjaciółka 24.07. - "Dzisiaj tańczę, jutro kocham" - Przyjaciółka Krążą też plotki, że w gazetach ukażą się: - Kandukondain Kandukondain - Hum Kisi Se Kum Nahin - Rebeliant- D- Król Podziemia - Podrywacze - Majaa - Duplicate 9 lipca 2008r. - w gazecie Rzeczpospolita ukaże sie w kolekcji książek Podróże Kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy - książka Kuchnia Indyjska. Informacja o filmach z "Przyjaciółki": http://img71.imageshack.us/my.php?im...an10008ij2.jpg
Edytowane przez Claire-K Czas edycji: 2008-06-02 o 17:38 |
|
|
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
też już mam ścieżkę z Fanaa poszłam do kiosku rozmienić kaskę na busa...patrzę, a tu Fanaa. Myślałam, że to film, patrze muzyczka. Ale wzięłam
![]() odrazu sobie pomyślałam o Was, tak bardzo chciałam się tym z Wami podzielić, ale niestety dopiero niedawno wróciłam do domu. Znowu tyle filmików super ![]() muszę sobie jakąs skarbonkę założyć i odkładać tam na filmy, żeby było zawsze Swoją drogą pani z tego kiosku już jest tak wciągnięta w tefilmy, że sama kupuje każdy i na dodatek robi zapisy, już ma 20 osób zapisanych
|
|
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
W koncu uraczyli nas Salmankiem
Cytat:
Cytat:
Rozpieszczaja nas nie ma co,ja juz myslalam ze to koniec tego pieknego snu a tu prosze jeszcze muzyke nam zafundowali i tyle szarukowych przebojów fiu fiu ![]() Chociaz prosilabym jeszcze cokolwiek z Saifem czy moze gra w ktoryms z tych filmow????Fanaa tez bylaby wiecej niz mile widziana ,no ale moze sie doczekamy |
||
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
W Świecie kobiety jest Monsunowe wesele,co za przypadek wczoraj myslalam o tym,ze mogloby byc w jakies gazecie,a dzis leci reklama
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
Monsunowe to chyba nie bolly
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
Mi się nie podobał, ale rzecz gustu
Nie moge się przyzwyczaić do nowego avatara Bess
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
hehe slaby lektor w Baazigarze,na dodatek zamiast Mahotra czyta Malorka -Malorta(na poczatku slyszalam Machorka), zamiast Czopra Chopra
Ciekawe czemu ,bo dokladnie slychac jak wymawiaja w oryginale zapomnialam juz taki to harcorowy old school ![]() Szaruk taki ladny ,gladki i pyzaty ![]() aha i jeszcze napisali,ze SRK jest piosenkarzem hyhy Luba to nie ja to Salman kusi
Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-06-05 o 18:45 |
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4915 |
|
Raczkowanie
|
ja Baazigar zobacze dopiero 16 czerwca - u mnie w tej dziurze, to nie mają filmów, w miejscu pracy musiałabym latać i szukać, ale już mam sprawdzony punkcik tam gdzie chodziłam do szkoły, zapisana jestem i umówiłam sięwtedy na odbiór:P
A jak podoba Wam się płyta CD z Fanaa? mi się podoba , filmu niestety nie widziałam, tylko szkoda, że tak szybko się kończy, tylko 7 piosenek
|
|
|
#4916 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, obejrzalyscie juz baazigar? ja wlasnie skonczylam, baaaardzo mi sie podobal. nie przepadam za starszymi filmami ale ten byl super. a szaruczek...no same wiecie
ciacho![]() ![]()
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero zobaczę za tydzień w czwartek
Ale już zakupiony czeka na półeczce Dorwałam też Monsunowe Wesele, ale tez na razie nie mam czasu obejrzeć
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś lece po "Baazigar" właśnie ze względu na to, że tacy fajnie aktorzy tam występują i to będzie chyba jedyny film, który kupie jako dodatek do "Przyjaciółki"bo reszte mam pościąganą.
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś sie skusiła na Taniec miłości z Przyjaciólką?
|
|
|
|
#4920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwielbiam my dil goes mmmmm ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Pierwszy duet SRK i Kajol 

w kazdym razie, posypalam troche tego na przedzialek, zeby uszczesliwyc tesciowa, ale mezowi powiedzialam, ze to tylko na ten dzien i wiecej juz nie bede nosic. Troche sie poburmuszyl, ale w koncu mu przeszlo
wiec luz i teraz trzymaj kciuki za meza zeby ci nie zszedł na zawal serca
za to maz podchodzi do tego bardzo na luzie