Bollywood - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 18:08   #4891
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Bollywood

Cytat:
Napisane przez Claire-K Pokaż wiadomość
Nie wiem co to "Gra miłosna" i nie widze takiego tłumaczenia nigdzie... Ale wiem, ze 5 czerwca w Przyjaciółce będzie Baazigar Pierwszy duet SRK i Kajol

A nie wiesz, czy będzie to w twardej czy w miękkiej okładce? (wyd. kolekcjonerskie, czy to papierowe?)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 21:05   #4892
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem co to "Gra miłosna" i nie widze takiego tłumaczenia nigdzie... Ale wiem, ze 5 czerwca w Przyjaciółce będzie Baazigar Pierwszy duet SRK i Kajol
Dodam jeszcze, że to będzie 1 z 6 filmów, jakie mają być dołączone do Przyjaciólki.
Dla potwierdzenia: http://picasaweb.google.pl/dakilla/V...31704741603618

Domiks wiem z informacji wyczytanych gdzieś, że ma być to normalne wydanie "takie jak sklepowe". Co to oznacza niestety nie wiem

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 21:42   #4893
Makena
Raczkowanie

Cytat:

właśnie to Baazigar to jest Gra miłosna nowe filmiki

"..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów

Makena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:25   #4894
meili
Rozeznanie

Czas na krotkie podsumowanie wizyty tesciow jednym slowem moge powiedziec, ze bylo udane, a w dwoch slowach: baaaaardzo udane. Rodzice meza sa bardzo sympatycznymi ludzmi i cierpliwymi, skoro odwaznie przetrwali moje pokraczne proby mowienia w hindi I ja chyba tez wywarlam na nich dobre wrazenie, poniewaz ojciec powiedzial mezowi, ze ma dobry gust Na poczatku bardzo sie denerwowalam, bo obawialam sie, jak zostane przez nich przyjeta, bo tutaj zagraniczne zony/mezowie sa nieczesto akceptowane. Dodam jeszcze, bylo to nasze pierwsze spotkanie. ale na szczescie wszystko dobrze sie ulozylo i bardzo sie polubilismy. Ale nie obylo sie tez bez malych wpadek, ktore na szczescie nie byly odebrane zbyt powaznie. Faux pas okazalo sie np. to, ze nazywalam mojego meza i jego brata po imieniu (czyli mezczyzn), a powinnam uzywac ich zastepczego imienia (podobno ma to oszukac zle demony, czy jakos tak). Oczywiscie, tylko rodzice mogli to zle odebrac, bo maz uwaza to po prostu za przesad i smial sie z calej tej sytuacji. Innym razem powiedzialam do niego przy rodzicach uzywajac formy "tum" a powinnam "aap" (grzecznosciowej). Takie male wpadki :p Mialam tez jedna nieprzyjemna sytuacje, kiedy musialam wybierac miedzy wola tesciowej a mojego meza. Jakkolwiek bym nie wybrala, ktores z nich musialo sie na mnie pogniewac. Tesciwa chciala, zebym miala cos, co sie nazywa sindoor - taki czerwony proszek, korym posypuje sie przedzialek,co oznacza, ze kobieta jest mezatka. Ale mezowi to sie nie podobalo w kazdym razie, posypalam troche tego na przedzialek, zeby uszczesliwyc tesciowa, ale mezowi powiedzialam, ze to tylko na ten dzien i wiecej juz nie bede nosic. Troche sie poburmuszyl, ale w koncu mu przeszlo
w czerwcu czeka go spotkanie z moimi rodzicami... ciekawe jak mu pojdzie

Hazaaron Khwaahishen Aisi,
Ki har Khwaahish pe Dam Nikle...

(Mirza Ghalib)

Thousands of Desires...and each worth dying for...

meili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 11:37   #4895
klucha
Rozeznanie

Meili no to gratulacje!!!! Wyobrażam sobie te nerwy ja belam zdnerwowana łącznie z moimi rodzicami na maxa kiedy rodzice TŻ przyszli do nas sie poznać a nie dosc jestesmy z jednego miasta, razem iks lat to jeszcze rodzice sie znali z byłej pracy i mieli wspólnych znajomych a tutaj ty bidny zuczek i jeszcze w hinhi. A gafami jezykowymi sie nie przejmuj ja powiedzialam kiedys do teściowej po imieniu wiec luz i teraz trzymaj kciuki za meza zeby ci nie zszedł na zawal serca przy twojej rodzinie
klucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 10:22   #4896
meili
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klucha Pokaż wiadomość
Meili no to gratulacje!!!! Wyobrażam sobie te nerwy ja belam zdnerwowana łącznie z moimi rodzicami na maxa kiedy rodzice TŻ przyszli do nas sie poznać a nie dosc jestesmy z jednego miasta, razem iks lat to jeszcze rodzice sie znali z byłej pracy i mieli wspólnych znajomych a tutaj ty bidny zuczek i jeszcze w hinhi. A gafami jezykowymi sie nie przejmuj ja powiedzialam kiedys do teściowej po imieniu wiec luz i teraz trzymaj kciuki za meza zeby ci nie zszedł na zawal serca przy twojej rodzinie
Dziekuje, Kluseczko! Bardziej sie martwie o moich rodzicow, bo oni nasz przyjzad bardzo przezywaja. Za kazdym razem pytaja sie mnie co mu kupic, co bedzie jadl, a czy bedzie jadl to a tamto, czy nie bedzie mial przeciwko, jezeli costam,... itd. za to maz podchodzi do tego bardzo na luzie

Hazaaron Khwaahishen Aisi,
Ki har Khwaahish pe Dam Nikle...

(Mirza Ghalib)

Thousands of Desires...and each worth dying for...

meili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 11:08   #4897
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

A ja jeszcze nie spotkalam sie z tesciowa... ona mieszka w Ameryce poludniowej, wiec mamy baaardzo daleko... Gdybym miala sie z nia spotkac to tez pewnie bym sie denerwowala...

A tak przy okazii to fajnie jest miec tesciow nie za blisko

Wlasnie ogladnelam Bhool Bhulaiya, i Laaga Chunari Pe Daag.
Pierwsze to polaczenie horroru z komedia. Komedia niezla Ale niestety koniec filmu mnie rozczarowal.
Laaga jest niezly, Konkana i Rani graja swietnie.

A najbardziej cieszylo mnie ze oba filmy byly czesciowo krecone w moim (bylym) miescie !
Stary 2008-06-02, 08:30   #4898
Makena
Raczkowanie

Meili Twoi rodzice to chyba tacy typowi Polacy z tą swoją gościnnością? my już chyba tak mamy, że o gościa się staramy jak tylko można też myślę, że nie masz co się przejmować tymi gafami chyba małymi? bo wiadomo, że nie mieszkasz od dziecka w Indiach, to i tak cud , że opanowałaś to wszystko. Ja wiem, że nie wszyscy są wyrozumiali, ale w takich mieszanych małżeństwach powinno się być baaardzo wyrozumiałym i mieć szacunek dla obu kultur i zwyczajów.
Ja wiem jak jest u nas, ja jestem ze Śląska (może to nie taka typowa śląska rodzina, ale jednak jakieś tam swoje zwyczaje mamy hehe) , a TŻ z Małopolski. Do kościoła co prawda nie chodzę, ale czasem sięnam zdarza, jak np. na komuni ostatnio mojej kuzynki, ja wyciągam do niego rękę na znak pokoju, a on się patrzy na mnie, jakbym z sufitu spadła, zapomniał, że u nas taki zwyczaj...tam się kiwa głową, jak byłam tam w kościele to się szybko zorientowałam, ale już odruchowo prawie że wyciągłam...albo na Boże Narodzenie, mój tata od 2 lat chyba robi specjalnie dla nich w małej miseczce makówkę - śląski świąteczny przysmak, którego oni nie znają i nie lubią...nie wiem co potem z tym robią, ja im to zanoszę, ale chyba tego nie jedzą

"..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów

Stary 2008-06-02, 14:32   #4899
Claire-K
Raczkowanie

Wiecie, że od dziś można kupić soundtracki bollywoodzkie w wydaniu specjalnym NAJ?

Dziś jest Fanaa

od 9 czerwca - Salaam Namaste
od 16 czerwca - JOSH
od 23 czerwca - Chak de India!
od 30 czerwca - Dhoom

Wersja w plastikowym pudełeczku kolekcjonera No i plakat z taką samą gazetką jak przy filmach NAJ Tym razem ładne zdjęcie KAJOL
Stary 2008-06-02, 14:47   #4900
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, że od dziś można kupić soundtracki bollywoodzkie w wydaniu specjalnym NAJ?

Dziś jest Fanaa

od 9 czerwca - Salaam Namaste
od 16 czerwca - JOSH
od 23 czerwca - Chak de India!
od 30 czerwca - Dhoom

Wersja w plastikowym pudełeczku kolekcjonera No i plakat z taką samą gazetką jak przy filmach NAJ Tym razem ładne zdjęcie KAJOL

ale fajnie, a w jakiej cenie?

Stary 2008-06-02, 14:56   #4901
Claire-K
Raczkowanie

Cena: 10,90 zł
Stary 2008-06-02, 15:03   #4902
bess
Zakorzenienie

dzieki za cynk,ja juz mam
Z tych wymienionych daruje sobie Josha bo piosenki wg mnie kiepskie

Mogliby dawac do tych wydan jakas tekturke,zawsze mam pogniecione:/
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:09   #4903
shachownica
Zakorzenienie

w "przyjaciółce" od czwartku, mają zacząć bollywoodzką serię. na pierwszy ogień idzie "baazigar" reklamowany oczywiście jako "romantyczny" i "o miłości" a później jakieś średniaki, o których nie słyszałam. no może poza "czasem tak, czasem nie".

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:15   #4904
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Z Josha kocham Mere Khayalo ki Malka
http://youtube.com/watch?v=hyQvaWjnAVY
Stary 2008-06-02, 15:54   #4905
Juncia
Zakorzenienie

A ja obejrzalam wczoraj Karan Arjun. Widzialyscie? Co sadzicie? Jak dla mnie to moze byc, ale czekam na film, ktory mnie powali i doczekac sie nie moge ;p Moze powali to zle slowo, ale zachwyci (moze to lepsze). Narazie do takich fimow zaliczam (wiem, ze to moze i nie szczyt Bollywoodu, ale mnie zachwyca ;p):Czasem slonce..., Faana i Veer Zaare
Juncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 16:04   #4906
Claire-K
Raczkowanie

Rozpieszczają nas producenci

05.06. - "Baazigar" - Przyjaciółka
12.06. - "Taniec miłości - Classic dance of love" - Przyjaciółka
19.06. - "Chalte Chalte" ("Blisko siebie") - Pani Domu
19.06. - "Czasem tak, czasem nie" - Przyjaciółka
03.07 - KKHH "Coś się dzieje"

09.07. - "Bo to jest miłość" - Przyjaciółka
17.07. - "Miłości nie oszukasz" - Przyjaciółka
24.07. - "Dzisiaj tańczę, jutro kocham" - Przyjaciółka

Krążą też plotki, że w gazetach ukażą się:
- Kandukondain Kandukondain
- Hum Kisi Se Kum Nahin
- Rebeliant- D- Król Podziemia
- Podrywacze
- Majaa
- Duplicate

9 lipca 2008r. - w gazecie Rzeczpospolita ukaże sie w kolekcji książek
Podróże Kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy - książka Kuchnia Indyjska.

Informacja o filmach z "Przyjaciółki":

http://img71.imageshack.us/my.php?im...an10008ij2.jpg

Edytowane przez Claire-K
Czas edycji: 2008-06-02 o 17:38
Claire-K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 23:07   #4907
Makena
Raczkowanie

też już mam ścieżkę z Fanaa poszłam do kiosku rozmienić kaskę na busa...patrzę, a tu Fanaa. Myślałam, że to film, patrze muzyczka. Ale wzięłam odrazu sobie pomyślałam o Was, tak bardzo chciałam się tym z Wami podzielić, ale niestety dopiero niedawno wróciłam do domu. Znowu tyle filmików super muszę sobie jakąs skarbonkę założyć i odkładać tam na filmy, żeby było zawsze Swoją drogą pani z tego kiosku już jest tak wciągnięta w tefilmy, że sama kupuje każdy i na dodatek robi zapisy, już ma 20 osób zapisanych

Stary 2008-06-03, 01:24   #4908
bess
Zakorzenienie

W koncu uraczyli nas Salmankiem Ja sie ciesze dlatego,ze to wlasnie ten film,ktory tak pieknie opisala Rocki,bardzo chcialam go zobaczyc ale jakos mijalismy sie wtedy z Salmanem no chyba ,ze mi bylo zal 20 zl

Cytat:
Napisane przez rocki Pokaż wiadomość
Właśnie obejrzałam film z Salmanem... tragedia, szkoda marnowanego czasu i 20zł - Kermit próbujący zagrać jak Jack Nicholson w Kyon Ki udającym Lot nad kukułczym gniazdem I jeszcze Kareena Kapoor, której szczerze nie znoszę. Po prostu cudo
Cytat:
Napisane przez rocki Pokaż wiadomość
Uwaga! spoiler! Jeszcze słowo na temat Kyon Ki... w tym filmie jest najgłupsza scena, jaką w życiu widziałam. Nie mam na myśli tylko bollywoodzkich, ale w ogóle wszystkich filmów świata. Chociaż w sumie może dlatego warto to obejrzeć? Drugi raz już pewnie czegoś takiego nie zobaczę. I nie mam tu na myśli skakania przed pociągiem (bo to typowo bollywoodzki skok, coś jak doganianie samochodu rikszą), tylko scenę śmierci narzeczonej. Utopił ją, bo nie wiedział, że tym razem ona nie żartowała... Coś niewiarygodnego

Rozpieszczaja nas nie ma co,ja juz myslalam ze to koniec tego pieknego snu a tu prosze jeszcze muzyke nam zafundowali i tyle szarukowych przebojów fiu fiu
Chociaz prosilabym jeszcze cokolwiek z Saifemczy moze gra w ktoryms z tych filmow????
Fanaa tez bylaby wiecej niz mile widziana ,no ale moze sie doczekamy
Stary 2008-06-03, 17:33   #4909
bess
Zakorzenienie

W Świecie kobiety jest Monsunowe wesele,co za przypadek wczoraj myslalam o tym,ze mogloby byc w jakies gazecie,a dzis leci reklama
Stary 2008-06-03, 18:24   #4910
Claire-K
Raczkowanie

Monsunowe to chyba nie bolly
Stary 2008-06-03, 20:57   #4911
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Monsunowe to chyba nie bolly
nie bolly ale dobry
Stary 2008-06-03, 21:20   #4912
Claire-K
Raczkowanie

Mi się nie podobał, ale rzecz gustu Nie moge się przyzwyczaić do nowego avatara Bess
Stary 2008-06-05, 12:08   #4913
bess
Zakorzenienie

hehe slaby lektor w Baazigarze,na dodatek zamiast Mahotra czyta Malorka -Malorta(na poczatku slyszalam Machorka), zamiast Czopra Chopra
Ciekawe czemu ,bo dokladnie slychac jak wymawiaja w oryginale
zapomnialam juz taki to harcorowy old school
Szaruk taki ladny ,gladki i pyzaty

aha i jeszcze napisali,ze SRK jest piosenkarzem hyhy

Luba to nie ja to Salman kusi

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2008-06-05 o 18:45
Stary 2008-06-05, 12:34   #4914
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
W koncu uraczyli nas Salmankiem
Kusisz

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 22:54   #4915
Makena
Raczkowanie

ja Baazigar zobacze dopiero 16 czerwca - u mnie w tej dziurze, to nie mają filmów, w miejscu pracy musiałabym latać i szukać, ale już mam sprawdzony punkcik tam gdzie chodziłam do szkoły, zapisana jestem i umówiłam sięwtedy na odbiór:P

A jak podoba Wam się płyta CD z Fanaa? mi się podoba , filmu niestety nie widziałam, tylko szkoda, że tak szybko się kończy, tylko 7 piosenek

Stary 2008-06-07, 01:23   #4916
aggie23
Rozeznanie

hej dziewczyny, obejrzalyscie juz baazigar? ja wlasnie skonczylam, baaaardzo mi sie podobal. nie przepadam za starszymi filmami ale ten byl super. a szaruczek...no same wiecie ciacho
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 10:44   #4917
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Ja dopiero zobaczę za tydzień w czwartek Ale już zakupiony czeka na półeczce Dorwałam też Monsunowe Wesele, ale tez na razie nie mam czasu obejrzeć
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 11:55   #4918
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggie23 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, obejrzalyscie juz baazigar? ja wlasnie skonczylam, baaaardzo mi sie podobal. nie przepadam za starszymi filmami ale ten byl super. a szaruczek...no same wiecie ciacho

Ja dziś lece po "Baazigar" właśnie ze względu na to, że tacy fajnie aktorzy tam występują i to będzie chyba jedyny film, który kupie jako dodatek do "Przyjaciółki"bo reszte mam pościąganą.

Stary 2008-06-13, 14:27   #4919
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś sie skusiła na Taniec miłości z Przyjaciólką?
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 14:43   #4920
aggie23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś sie skusiła na Taniec miłości z Przyjaciólką?
no ja sie skusilam. nie wiem czy to bedzie fajne bo jeszczie nie obejrzalam ale tak juz kupilam z rozmachu. szkoda tylko ze nie znam aktorow :/ a poza tym to kupilam dzis muze do 'salaam namaste' uwielbiam my dil goes mmmmm
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości