Mamusie Majowe 2018 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-02, 18:17   #2941
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2018

dzienniko-pamiętnik Młodego też mam
coś po 3 r.z skończyłam uzupełnianie a teraz jak usiądę to z głowy jadę

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 18:36   #2942
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Już jestem, już piszę! Przepraszam, że tak długo ale przyjechała po mnie siostra i samochód został pod przychodnią, a jeszcze musiałam z zupą do dziadzia pojechać

Mały groszek ma się dobrze! Całe 8 mm i serduszko jak dzwon książkowe 140 uderzeń. Wzrost pokrywa się idealnie z wymiarami według OM w związku z tym termin zostaje na 23 maja.

Ja mam dodatkowo brać aspirynę cardio ze względu na obciążony wywiad i nadwagę. Oczywiście jeśli mam ochotę mogę jak najbardziej przejść na dietę o niskim IG

Dostałam skierowanie na badania - następna wizyta 16.10 i kolejna 23.10
Super, że wszystko ok pewnie kamień z serca co? Ja jeszcze do środy muszę wytrzymać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-10-02, 18:38   #2943
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok pewnie kamień z serca co? Ja jeszcze do środy muszę wytrzymać

Żebyś wiedziała chociaż ten samochód taki mi stres zafundował, że nie do końca tak jak chciałam tą wizytę przeżyłam

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 18:58   #2944
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Budyń ciążowy udzielił się i mi. Pomyślałam sobie, że twoja szwagierka jest tak samo w ciązy jak ty a rodzi w listopadzie. To dopiero kryzys w myśleniu 😂

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Czytalam o tym tylko mi zalezy na mojej gin a pewnie te 7 dni to obowiazuje ale do pierwszego lepszego lekarza. Poza tym od dzis jest rejestracja do niej na listopad wiec nasz szpital chyba rzadzi sie swoimi prawami
Udalo mi sie dodzwonic uwaga... za 21 razem caly czas bylo zajete... Tak ciezko sie do niej wbic na fundusz bo tylko w poniedzialki przyjmuje.

O to prawie jak do mojej endo prywatnie..
Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Witajcie z rana,

Wczoraj padłam po wizycie i już wam nie napisałam.

Maleństwo urosło ma obecnie 2,11 cm i serduszko też regularnie bije.
Dr zrobił pierwsze możliwe badania pomiarowe pod kątem poprawności rozwoju, wszystko wypadło bardzo dobrze
Wypadliśmy bardzo dobrze

Jedyne zmartwienie które mamy, to iż na pępowinie zrobiła się torbielka.
Dr mówi, żeby się tym nie martwić, że się wchłonie...Google piszę nawet o wadach genetycznych
Zaufam Dr gdyż ma doświadczenie, a ja nie zamierzam się na zapas martwić.

Kolejna wizyta 23.10.

Dziś jadę zawieźć do pracy L4 i ogarnąć swoje stanowisko
Cieszę się że wszystko dobrze ❤️❤️❤️

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Szwagierka przywiozla dzieci wiec juz odpoczelam draznia mnie te dzieci przeokropnie, codziennie sa u nas, moj mlody ciagle placze bo mu tamten zabawki psuje

Dobrze ze udalo Ci sie zapisac ale serio jakies dziwne zasady tam u Was panuja, mi lekarz na wizycie mowi ze mam sie umowic za 2 tygodnie i jak wychodze z gabinetu to od razu umawiam sie na wizyte .
Ja to usg genetyczne chyba sobie prywatnie zrobie bo sprzet w gabinecie u mojego lekarza pozostawia wiele do zyczenia

Ale fajnie ze tzci chca z Wami byc przy porodzie ja mojego przy porodzie nie chcialam bo to panikarz straszny jest i tak w koncu wyszlo ze mialam cc i nie mogl byc, tym razem tez czeka mnie cc wiec problem rozwiazuje sie sam

Mąż to nic. Moja teściowa chciała się wbić na salę operacyjną jak miałam cc 😂 oczywiście nikt się nie zgodził 😉
Cytat:
Napisane przez Nina122 Pokaż wiadomość
Hej. Dziewczyny mam problem od piątku boli mnie głowa. Pamiętam, że któraś z Was pisała o psychiatrze. Potrzebuje coś silnego ale- bezpiecznego na uspokojenie. Ja tych środków które brałam jak miałam depresję nie mogę teraz brać. W nocy nie sypiam i ten ból głowy..... W przyszły wtorek mam sprawę rozwodową niby za porozumieniem bo wina z obu stron ale nerwy są Mój jeszcze mąż to typ narcysty z pakietem czyli ukochaną mamusią. W skrócie przemoc psychiczna, kontrola finansowa i kontrola wszystkich i wszystkiego Nie jesteśmy ze sobą już dawno, każde z nas ułożyło sobie życie u boku kogo innego ale jak Go słyszę, ten szyderczy ton i to gnębienie mnie psychicznie to wyję strasznie. Ustaliłam kontakt mailowy ale i tak dzwoni bo jak to mów "pisać Mu się nie chce".
Bardzo współczuję sytuacji. Mam nadzieję, że ta rozprawa zakończy te zagrania Pana Taty.
Cytat:
Napisane przez Nina122 Pokaż wiadomość
Mam i muszę tak zrobić....
Czy można brać Apap czy lepiej Paracetamol ?
Apap to jest paracetamol. Przeciwbólowe mogą jeszcze być z ibuprofenem. Ale w ciązy lepiej paracetamolowe.
Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
wróciłam od notariusza a obok sa lody naturalne- rzemieślnicze
także 1:0 dla ZŁA
O boże, też bym przegrała.. Już ślinka mi cieknie do sobie pomyślę o lodach o smaku masła orzechowego 😍
Cytat:

jestem dziś mega kalafior - nie umiał auta znaleść na parkingu w pracy i myślam, że mi ukradli
Ja kiedyś pojechałam do pracy autem a chciałam wracać komunikacja podmiejska bo zapomniałam że jestem dziś autem 😂 dobrze ze w porę otrzeźwiałam bo bym po auto że ma wracać 😀
Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
I po wizycie
Nasze maleństwo ma 1.10 cm, 7w1d wg OM a tak ogólnie to apka oblicza mi, ze jestem w 8 tyg 1d.
Na zdjęciu wygląda jak malutka żabka, mózg się formuje. Jesteśmy podekscytowani! Tż mi zbladł i użył słowa "fascynujące" jak tylko zobaczył poziomkę. Jesteśmy wzruszeni... Dziękuje za wszystkie słowa otuchy!! Przydały się Następna wizyta 30 października.
Całe 1,1cm szczęścia ❤️❤️❤️
Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Myślę że jak robisz sobie czyli sporadycznie to raczej nic nie powinno zaszkodzić. Co innego siedziec i 8h robić. Choć wtedy to chyba bardziej kręgosłup boli 😉

Cytat:
Już jestem, już piszę! Przepraszam, że tak długo ale przyjechała po mnie siostra i samochód został pod przychodnią, a jeszcze musiałam z zupą do dziadzia pojechać

Mały groszek ma się dobrze! Całe 8 mm i serduszko jak dzwon książkowe 140 uderzeń. Wzrost pokrywa się idealnie z wymiarami według OM w związku z tym termin zostaje na 23 maja.

Ja mam dodatkowo brać aspirynę cardio ze względu na obciążony wywiad i nadwagę. Oczywiście jeśli mam ochotę mogę jak najbardziej przejść na dietę o niskim IG

Wspaniale ❤️❤️❤️
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7763964 1]No pewnie wezmę, bo ja jestem człowiekiem planerów i uwielbiam bazgrać. Kontrolnie pytam, bo może ktoś się skusił a chętnie bym zobaczyła czy w środku ładny, bo wymagająca jestem i jak mi się nie będzie podobał to też rzucę w kąt [/QUOTE]
Ja w pierwszej ciąży prowadziłem zeszyt, wklejalam tam zdjęcia x usg. Zapisywałam wszystko. Później po porodzie też dzień po dniu Zapisywałam i wklejalam zdjęcia. Niestety później poszłam do pracy.. I zeszyt kurzy się na półce. Nie wiem czy powtórzę teraz pisanie. Ale na pewno moja córka kiedyś będąc sama w ciązy będzie miło wspominać te moje zapiski o wszystkim i o niczym 😉
Cytat:
dzienniko-pamiętnik Młodego też mam
coś po 3 r.z skończyłam uzupełnianie a teraz jak usiądę to z głowy jadę
Jw.

Witam 😊 cały dzień źle się czuję. Rano wyszła i położyłam się znowu.. Mdłości nie odpuszcza chyba nikomu. Dziś poczułam pierwszy raz.

Teraz sobie z córką na kolacje omlety wcinamy 😉 padam na twarz.. A to dopiero poniedziałek...
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:05   #2945
_groooszek_
Zakorzenienie

Proszę Pań, oto groszek
IMG_20171002_190327.jpg
Mąż mi się popłakał w domu a potem stwierdził, że widzi rączkę

A taka ładna miłość...

Stary 2017-10-02, 19:05   #2946
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:07   #2947
_groooszek_
Zakorzenienie

Jutro wizytują:
- przeklete_pragnienia
- Monika
- Ladymama
- Em_ka
- Guuusiaa

A taka ładna miłość...

Stary 2017-10-02, 19:08   #2948
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
nawet o tym nie myślałam, ale u mnie raczej nie dosięga brzucha

Cytat:

jakieduuże grosiątko😍😍

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:10   #2949
imadeema
Przyczajenie

Ja miałam dzisiaj wizytę. W sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam... Serce bije, jest okej ale do zdjęcia się nie uśmiechnął ledwo co widać po korekcie teraz mam 7 tydzień i 3 dni, poród przełożony o 5 dni do przodu na 17 maja.IMG_20171002_120627.jpg
No i mam 200 stron do nadrobienia przez moje spanie do południa przez ostatnie 2 tygodnie 😂😂😂

Nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
imadeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:12   #2950
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę Pań, oto groszek
Załącznik 7258301
Prawie się poryczałam jaki słodki ten groszek, a mąż jeszcze słodszy

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Jutro wizytują:
- przeklete_pragnienia
- Monika
- Ladymama
- Em_ka
- Guuusiaa

Kciuki za wszystkie!

Stary 2017-10-02, 19:16   #2951
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:22   #2952
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę Pań, oto groszek
Załącznik 7258301
Ojej jaki groszek
Ach Ci nasi Panowie....nie przyznają się ale pewnie w głębi częśto się rozklejają

Cytat:
Jutro wizytują:
- przeklete_pragnienia
- Monika
- Ladymama
- Em_ka
- Guuusiaa

Uuuu będzie się działo.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:27   #2953
domii29
Zakorzenienie

Groszku 😍😍😍

Laski na schodach siedzial ogromny czarny pajak, maz nie trafil w niego i go nie zabil, pajak sie gdzies schowal w szczelinie i wyjdzie pewnie wtedy jak bede szla w srodku nocy do ubikacji. Juz zapowiedzialam ze z sypialni juz dzis nie wychodze, nie kapie sie, sikac nie ide - przyniose sobie nocnik mlodego a tak serio, mowie Wam na mnie ten pajak trafi i walne na zawal po czym pajak moje zwloki wciagnie pod schody, nastepnie do piwnicy

Aaaa i wrocilam od mlodego z przedszkola mega wkur*** stoimy (wszyscy rodzice) pod klasa, czekamy na dzieci, wyszla nauczycielka i do mnie z japa ze jako jedyna nie zaplacilam za ubezpieczenie, ksiazki i przybory. Ze trzeba bylo zaplacic do konca wrzesnia a tu juz pazdziernik, ze mlody jest nieubezpieczony, ksiazek nie dostanie i tyle juz korzysta z przyborow szkolnych a za nie nie zaplacilam. Ja oczy jak piec zlotych i mowie do baby ze 2 rok z kolei ta sama sytuacja bo zaplacilam jako jedna z pierwszych i znow moje pieniadze zginely. Jakby to bylo 2zl to bym machnela reka, ale tu chodzi o 160zl ktore zaplacilam a one uparcie twierdza ze nie maja...

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:29   #2954
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Budyń ciążowy udzielił się i mi. Pomyślałam sobie, że twoja szwagierka jest tak samo w ciązy jak ty a rodzi w listopadzie. To dopiero kryzys w myśleniu 😂

Mąż to nic. Moja teściowa chciała się wbić na salę operacyjną jak miałam cc 😂 oczywiście nikt się nie zgodził 😉

Bardzo współczuję sytuacji. Mam nadzieję, że ta rozprawa zakończy te zagrania Pana Taty.

Apap to jest paracetamol. Przeciwbólowe mogą jeszcze być z ibuprofenem. Ale w ciązy lepiej paracetamolowe.

O boże, też bym przegrała.. Już ślinka mi cieknie do sobie pomyślę o lodach o smaku masła orzechowego 😍

Ja kiedyś pojechałam do pracy autem a chciałam wracać komunikacja podmiejska bo zapomniałam że jestem dziś autem 😂 dobrze ze w porę otrzeźwiałam bo bym po auto że ma wracać 😀

Myślę że jak robisz sobie czyli sporadycznie to raczej nic nie powinno zaszkodzić. Co innego siedziec i 8h robić. Choć wtedy to chyba bardziej kręgosłup boli 😉

Wspaniale ❤️❤️❤️

Ja w pierwszej ciąży prowadziłem zeszyt, wklejalam tam zdjęcia x usg. Zapisywałam wszystko. Później po porodzie też dzień po dniu Zapisywałam i wklejalam zdjęcia. Niestety później poszłam do pracy.. I zeszyt kurzy się na półce. Nie wiem czy powtórzę teraz pisanie. Ale na pewno moja córka kiedyś będąc sama w ciązy będzie miło wspominać te moje zapiski o wszystkim i o niczym 😉

Jw.

Witam 😊 cały dzień źle się czuję. Rano wyszła i położyłam się znowu.. Mdłości nie odpuszcza chyba nikomu. Dziś poczułam pierwszy raz.

Teraz sobie z córką na kolacje omlety wcinamy 😉 padam na twarz.. A to dopiero poniedziałek...
Meza kuzyna zona rodzila w Austrii przez cc i on normalnie mogl byc przy porodzie i byl. U nas by to nie przeszlo
Cytat:
Proszę Pań, oto groszek
Załącznik 7258301
Aaa
Cytat:
Napisane przez imadeema Pokaż wiadomość
Ja miałam dzisiaj wizytę. W sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam... Serce bije, jest okej ale do zdjęcia się nie uśmiechnął ledwo co widać po korekcie teraz mam 7 tydzień i 3 dni, poród przełożony o 5 dni do przodu na 17 maja.Załącznik 7258316
No i mam 200 stron do nadrobienia przez moje spanie do południa przez ostatnie 2 tygodnie 😂😂😂

Dobrze, ze wszystko w porzadku

Jak duzo wizyt jutro

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2017-10-02 o 19:30
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:29   #2955
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Proszę Pań, oto groszek
Załącznik 7258301
Pięknyyyyyyyyy groszek ! no albo piękna kukurydzka
Cytat:
Jutro wizytują:
- przeklete_pragnienia
- Monika
- Ladymama
- Em_ka
- Guuusiaa

Ale kumulacja!
Cytat:
Napisane przez imaeema Pokaż wiadomość
Ja miałam dzisiaj wizytę. W sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam... Serce bije, jest okej ale do zdjęcia się nie uśmiechnął ledwo co widać po korekcie teraz mam 7 tydzień i 3 dni, poród przełożony o 5 dni do przodu na 17 maja.Załącznik 7258316

serduchooooooo!

Przepraszam, że się delikatnie czepnę, ale nie da rady tego tekstu o widłach i posejdonie przenieść do stopki? Wyświetla się jako normalna część postu i trochę irytuje (przynajmniej mnie)
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:29   #2956
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę Pań, oto groszek
Załącznik 7258301
Cytat:

Rozplynelam sie ale cudne maluszki 😍😍😍❤️

W ogole jakie macie ladne zdjecia z usg, na moim nic nie widac

Stary 2017-10-02, 19:31   #2957
imadeema
Przyczajenie

Cytat:

Ja mam wrażenie że pierwsze zdjęcie było lepsze niż to teraz haha ale za 18 dni znowu wizyta to mam nadzieję że pokaże więcej

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7764174 6]Pięknyyyyyyyyy groszek ! no albo piękna kukurydzka

Ale kumulacja!

serduchooooooo!

Przepraszam, że się delikatnie czepnę, ale nie da rady tego tekstu o widłach i posejdonie przenieść do stopki? Wyświetla się jako normalna część postu i trochę irytuje (przynajmniej mnie) [/QUOTE]
O, to się da odznaczyć 😂 sory ja nie ogarniam żadnego forum haha
imadeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:42   #2958
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Prawie się poryczałam jaki słodki ten groszek, a mąż jeszcze słodszy

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:

Żeby nie było ja na swoim też nic nie widzę

A taka ładna miłość...

Stary 2017-10-02, 20:12   #2959
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
ja dziś muszę po świeżaka do biedry
w końcu młody uzbierał i będzie spokój
Mój Syn chodzi wszędzie z brokułem pod pachą... wymieniliśmy mu teraz na małego brokuła i chodzi z dwoma.. Plan był taki, że może uzna, że łatwiej z mniejszym. A tu zonk

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Grosia kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Domima pieke w piekarniku i potem skorki ściągam przed jedzeniem, łatwo odchodzą - sosik pomidorowy i tyle posypuje pietruszka

bardzo lubię faszerowane papryki
tylko nie ściągam skórki
zawsze mi rozmięka przy pieczeniu. I kroję wzdłuż (są wtedy mniejsze i łatwiej mi zjeść porcję )
a faszerować lubię tym co mam za każdym razem inaczej.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Rumiankowa nie znam tzn chyba się do tego nie nadaję ale za to nie polecam ciężarówką przez 9 miesięcy
http://www.insignis.pl/ksiazki/cieza...-nowe-wydanie/

napaliłam się na nią, od razu kupiłam w ciązy bo dużo osób polecało - ale ambitniejszy jest cosmopolitan
pożyczyłam od siostry... i też mnie nie porwała. Miała też drugą
https://www.ceneo.pl/7657794

przeglądałam na początku. Ale więcej się dowiedziałam od mojego lekarza
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7763964 1]No pewnie wezmę, bo ja jestem człowiekiem planerów i uwielbiam bazgrać. Kontrolnie pytam, bo może ktoś się skusił a chętnie bym zobaczyła czy w środku ładny, bo wymagająca jestem i jak mi się nie będzie podobał to też rzucę w kąt [/QUOTE]

zobacz planery mamaginekolog
widziałam u dziewczyny w poczekalni, wygląda ładnie graficznie, nie wiem jak dokładnie. Ale może ten segregator jest wart uwagi.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Widzę, że wizyty udane!
Gratuluję! Trzymam kciuki na jutro!
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 20:35   #2960
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Już niedługo ... jeszcze tylko jutro - a na która masz ? Dobrze pamietam ze rano ? Czy mi się pomyliło ?

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 20:35   #2961
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ale w sensie ze dwójeczka ? To może bym skorzystała z takiej opcji

o tak tak na mnie też tak ksylitol działał

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7763797 1]Przyszłam się pochwalić, że udało mi się popłakać w samochodzie śpiewając hello lionela richie!

byle do maja![/QUOTE]

Cytat:

świeeeetniieeeeee

Cytat:
Proszę Pań, oto groszek
Załącznik 7258301
widze ręke

Cytat:

Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 20:46   #2962
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Budyń ciążowy udzielił się i mi. Pomyślałam sobie, że twoja szwagierka jest tak samo w ciązy jak ty a rodzi w listopadzie. To dopiero kryzys w myśleniu

Mąż to nic. Moja teściowa chciała się wbić na salę operacyjną jak miałam cc oczywiście nikt się nie zgodził

O boże, też bym przegrała.. Już ślinka mi cieknie do sobie pomyślę o lodach o smaku masła orzechowego

Ja kiedyś pojechałam do pracy autem a chciałam wracać komunikacja podmiejska bo zapomniałam że jestem dziś autem dobrze ze w porę otrzeźwiałam bo bym po auto że ma wracać

Myślę że jak robisz sobie czyli sporadycznie to raczej nic nie powinno zaszkodzić. Co innego siedziec i 8h robić. Choć wtedy to chyba bardziej kręgosłup boli

Wspaniale ❤️❤️❤️

Ja w pierwszej ciąży prowadziłem zeszyt, wklejalam tam zdjęcia x usg. Zapisywałam wszystko. Później po porodzie też dzień po dniu Zapisywałam i wklejalam zdjęcia. Niestety później poszłam do pracy.. I zeszyt kurzy się na półce. Nie wiem czy powtórzę teraz pisanie. Ale na pewno moja córka kiedyś będąc sama w ciązy będzie miło wspominać te moje zapiski o wszystkim i o niczym

Jw.

Witam cały dzień źle się czuję. Rano wyszła i położyłam się znowu.. Mdłości nie odpuszcza chyba nikomu. Dziś poczułam pierwszy raz.

Teraz sobie z córką na kolacje omlety wcinamy padam na twarz.. A to dopiero poniedziałek...

tez tak zrozumiałam z ta ciąża szwagierki

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Proszę Pań, oto groszek
Załącznik 7258301

Groooszekkk jak sobie siedzi ❤️

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Jutro wizytują:
- przeklete_pragnienia
- Monika
- Ladymama
- Em_ka
- Guuusiaa

Ale będą emocje - która pierwsza ?

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Groszku

Laski na schodach siedzial ogromny czarny pajak, maz nie trafil w niego i go nie zabil, pajak sie gdzies schowal w szczelinie i wyjdzie pewnie wtedy jak bede szla w srodku nocy do ubikacji. Juz zapowiedzialam ze z sypialni juz dzis nie wychodze, nie kapie sie, sikac nie ide - przyniose sobie nocnik mlodego a tak serio, mowie Wam na mnie ten pajak trafi i walne na zawal po czym pajak moje zwloki wciagnie pod schody, nastepnie do piwnicy

Aaaa i wrocilam od mlodego z przedszkola mega wkur*** stoimy (wszyscy rodzice) pod klasa, czekamy na dzieci, wyszla nauczycielka i do mnie z japa ze jako jedyna nie zaplacilam za ubezpieczenie, ksiazki i przybory. Ze trzeba bylo zaplacic do konca wrzesnia a tu juz pazdziernik, ze mlody jest nieubezpieczony, ksiazek nie dostanie i tyle juz korzysta z przyborow szkolnych a za nie nie zaplacilam. Ja oczy jak piec zlotych i mowie do baby ze 2 rok z kolei ta sama sytuacja bo zaplacilam jako jedna z pierwszych i znow moje pieniadze zginely. Jakby to bylo 2zl to bym machnela reka, ale tu chodzi o 160zl ktore zaplacilam a one uparcie twierdza ze nie maja...

O matko ale burdel tam maja ... tez bym miała wqrwa - a to nie można było pogadać po ludzku na osobności tylko drzeć ryja przy wszystkich ? Ja bym tego tak nie zostawiła ...

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Rozplynelam sie ale cudne maluszki ❤️

Ja tak naprawdę to na tym pierwszym niewiele widziałam - drugie to już zarys człowieczka - a trzecie to już maleńka Dzidzia ❤️

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
Mój Syn chodzi wszędzie z brokułem pod pachą... wymieniliśmy mu teraz na małego brokuła i chodzi z dwoma.. Plan był taki, że może uzna, że łatwiej z mniejszym. A tu zonk

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

bardzo lubię faszerowane papryki
tylko nie ściągam skórki
zawsze mi rozmięka przy pieczeniu. I kroję wzdłuż (są wtedy mniejsze i łatwiej mi zjeść porcję )
a faszerować lubię tym co mam za każdym razem inaczej.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

pożyczyłam od siostry... i też mnie nie porwała. Miała też drugą
https://www.ceneo.pl/7657794

przeglądałam na początku. Ale więcej się dowiedziałam od mojego lekarza

zobacz planery mamaginekolog
widziałam u dziewczyny w poczekalni, wygląda ładnie graficznie, nie wiem jak dokładnie. Ale może ten segregator jest wart uwagi.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Widzę, że wizyty udane!
Gratuluję! Trzymam kciuki na jutro!

Ja w pierwszej ciąży miałam ta w Oczekiwaniu na dziecko - i uważam ze super ta książka ... dużo przydatnych informacji ... kolejnej części już nie kupiłam bo nawet nie miałabym kiedy przeczytać

Stary 2017-10-02, 20:47   #2963
nalesnikona
Zadomowienie

Mignęło mi coś o lekach.
Wklejam link leksykonu- tam są kategorie laktacyjne i ciążowe, czy lek bezpieczny (i przebadany), czy nie. Część nie jest przebadana stąd ich "niebezpieczna" kategoria, bo części ziół nikt nie badał. Także wtedy trzeba się dopytać ogarniętego lekarza

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php
Stary 2017-10-02, 20:47   #2964
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Jutro wizytują:
- przeklete_pragnienia
- Monika
- Ladymama
- Em_ka
- Guuusiaa

Ja mam 11:10 ktoś przede mną czy ja IDE na odstrzał ? 😉
Ale mam Stresa....

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 20:50   #2965
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Ale mam Stresa....

Ledwo się obudzisz i już będziesz u lekarza

A taka ładna miłość...

Stary 2017-10-02, 20:51   #2966
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam Stresa....

Chyba pora isc spac, przeczytalam ze masz 11.10 i stwierdzilam ze to data a nie godzina i mialam pisac ze mamy wizyte w tym samym dniu chwile mi zajelo zanim pokapowalam ze to godzina wizyty za wszystkie wizytujace jutro mocno zaciskam

Stary 2017-10-02, 20:53   #2967
nalesnikona
Zadomowienie

DOMIMA- czyli co człowiek to inna opinia mi nie przypadło do gustu. Ale też mój lekarz jest taki, że wszystko opowiada na tyle szczegółowo, że raczej nie miałam pytań i niejasności. Drugą część miałam od siostry, ale kilka razy zaglądałam i wracałam, bo coś tam było, co mnie ciekawiło (ale już nie pamiętam co )
A propos lekarzy-
Ostatnio byłam w luxmedzie i lekarz podczas wizyty powiedział ze 4 zdania. Plus dzień dobry i do widzenia. Byłam głównie po skierowania i receptę, ale cóż...
Stary 2017-10-02, 20:58   #2968
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję raz jeszcze

dlaczego tak szybko wizyta po wizycie?
Stary 2017-10-02, 21:03   #2969
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 11:10 ktoś przede mną czy ja IDE na odstrzał ?
Ale mam Stresa....

E No to super - fajnie tak z rana mieć wizytę

Stary 2017-10-02, 21:05   #2970
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Ja mam na 16:45. I pewnie cały dzień będę do toalety biegać ze stresu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości