|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
No więc już łóżeczko skompletowane i czekam na kurierów 😀 Jeszcze tylko muszę śpiworek do spania jakiś poszukać, bo nie znalazłam razem z zestawem.
Skusilam się jednak na ten baldachim, a niech stracę. To co zamówiłam : 18 elementów pościeli i fajnie, bo rożek z minky w komplecie ![]() Screenshot_20171009-181039.png 2 pościel 4 elementowa na zmianę Screenshot_20171009-181110.png Takie łóżeczko: Screenshot_20171009-180934.png I materac lateksowy. A jutro zacznę zamawiać na gemini Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2702 | |
|
Zadomowienie
|
Jak będziecie kupować bazę do fotelika to spójrzcie jak ona jest montowany, czy na pasy czy na takie... wpinki (nie wiem dokładnie jak to się nazywa). My zdecydowaliśmy się na maxi cosi pebble, ale on ma bazę na tę wpinki a do naszych samochodów niestety nie da się tak bazy przymocować. I musimy kupić używaną na pas. Wyniki glukozy wyszły ok. Ostatnio miewam znowu drzemki ![]() Lovvi23 fajna wanienka Nam sie taka rozleciała po 4-5 miesiącach, bo zassała się w dużej w wannie i dzieć musiał przejść do dużej wanny. My jednak tym razem decydujemy się na wanienkę z ikei, raz, że mała i dużo miejsca nam nie zajmie, a Tż będzie malucha kąpał więc to nie mój kręgosłup będzie cierpiał ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() Ładne komplety Muszę Wam powiedzieć, ze te poduchy jako ochraniacze są ładne, jednak na żywo, widziałam ostatnio u koleżanki, zajmują sporo miejsca w łóżeczku. |
|
|
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
Też mi się właśnie wydaje, że dużo miejsca zajmują
widziałam w sklepie... Ale chciałabym je dac właśnie od ściany tak na początek - tak jak na zdjęciu Zresztą... zobaczymy 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zamiast poduch chcę taki zwykły ochraniacz ale nie wiem czy od razu go zamontuję. Co do fotelików to musimy przymierzyć czy baza będzie pasowała do naszego samochodu. Znaleźlismy taki sklep Świat Fotelików i mamy zamiar tam pojechać i poprzymierzać. Okazuje się że to nie taka łatwa sprawa, i te bazy nie są super uniwersalne. Mąż się uparł na montowanie na bazie, więc ja się nie wtrącam. 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem umówiona na oglądanie maxi cosi cabriofix i bazy. przy czym okazalo się, ze mamy te zaczepy, myslalam, że tego nie mamy (auto rocznik 2002). jak bedzie pasowac, to bierzemy.
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy isofix w aucie wiec to jest u mnie pierwszy warunek w foteliku baza, a drugi warunek to nie kupujemy fotelikow maxi cosi, wiec po moich warunkach tz wybral fotelik i szuka teraz w dobrej cenie.
Mielismy miec remont na poczatku pazdziernika, facet z ktorym sie umowilismy nie odbiera! Wsciekla jestem myslalam, ze w polowie miesiaca bedzie juz wszystko zalatwione i bede mogla robic dalej zakupy, a tu wszystko opoznione. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, miałyście do czynienia z materacykami sensillo ?
Widziałam taki w smyku kokos, pianka i lateks. Czy on będzie podobny do tego z hevea który polecałyście? http://www.smyk.com/sensilo-materac-...-p-lateks.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Lovi, pięknie to wygląda, mała będzie spała jak królewna❤
|
|
|
#2710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak po królewsku ![]() Ja ze względu na dostawkę to chyba będę w niej miała tylko rożek ;p ew. jakiś ochraniacz niewielki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2711 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
W zasadzie jest to jeden z najlepszych w okolicy, raczej mu ufam, ale też myślę o konsultacji z kimś innym.
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku dni dziecko zwiekszko czestotliwosc ruchow. Bardzo czesto czuje jak kopie, natomiast od wczoraj niektore ruchy sa dziwne. Takie jakby wibracje, albo dreszcz. Nie umiem tego nazwac, ale pol nocy nie spalam i sie denerwuje. Tez tak macie? Moze to normlane?
Cale szczescie ide dzisiaj na wizyte, bo kazdy ruch obserwuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
Hejka ja juz po glukozie... osobiście dla mnie mogę codziennie chodzić.... nie przeszkadzał mi smak w ogóle i samopoczucie okey tylko Mała fikala ale to pewnie po takiej dawce cukru...
Fiołek u Nas ruchy tez ostatnio były jakby stlumione ale ważne ze są . Czytałam ze chyba bardzo szybkie energiczne mogą o czymś świadczyć.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 🌹
Fiołek, może to faktycznie czkawka. Ja różnie odczuwam ruchy, wczoraj mała nie pukała w brzuszek ale tak jakby się przesuwała i miałam z jednej strony brzucha takie wybrzuszenie. Dziwnie to wyglądało, jakby brzuch był nierówny. 😂 Jadę dzisiaj do smyka pooglądać łóżeczka. Chociaż i tak kupować będziemy za miesiąc ale już wolałabym wybrać wcześniej. 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ja właśnie wyszłam z porannego fitnessu z piłkami i swoją drogą muszę swoją napompować zapomniałam już, jak na nich wygodnie!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czytalam ze czkawka jest taka rownomierna, a te ruchy nie sa takie, nie wiem sama umre z nerwow za nim wejde na wizyte. Dzisiaj juz kopie normlanie. A tez ostatnio przelozyl mi sie tylkiem do brzucha i non stop z prawej strony mam taka wielka gule, a z lewej prawie wklesle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Czkawkę w brzuchu łatwo poznać i raczej ciężko pomylić z czymś innym. Fiołek jak Cię martwi to może warto iść do lekarza. Pewnie nic takiego a Cię uspokoi
No i nie wiem czy dobrze kojarzę, czkawka czuć chyba bliżej 30 tygodnia choć tu mogę być w błędzie.
|
#2720 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu ![]() Tyle co wyczytałam o tym jakiś czas temu: Jeżeli to krótka wibracja to ponoć nie trzeba się martwić, dziecko ma niedojrzały układ nerwowy i mięśnie, więc jak używa więcej siły to możemy to czuć jak się trzęsie np. rączka przy ruchu. Z kolei jeśli dłuższą chwilę czujesz że raczej dziecko ma drgawki to może np. świadczyć o tym, że wypiłaś za dużo kofeiny (herbata, kawa). M.in. dlatego herbaty czarnej, ani tym bardziej zielonej w ciąży nie można. Mój maluszek też mi czasem takie atrakcje sprawia, najczęściej jak przepraszam robię siku i w pachwinach czuję takie drżące pojedyncze krótkie ruchy. Ale już rzadziej tak ma. Czkawkę czuć inaczej, to takie rytmiczne podskakiwanie ("pykanie"). Mój mały ma czkawkę co parę dni. Kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj ![]() Cytat:
Moje siostry dwie już czuły jak podskakiwał z czkawką, nie da się pomylić tak jak mówisz.
Edytowane przez nikopoia Czas edycji: 2017-10-10 o 10:49 |
||
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Fiolek wiem o jakie ruchy Ci chodzi, bo ostatnio tez takie poczulam. To na pewno nie czkawka, bo czkawka to takie rytmiczne powtarzające sie pukanie. A te to takie drgania, ktore przechodzą i za chwilke znowu.
Dobrze, ze jutro mam lekarza. Ale jak sie czegos dowiesz, to pisz. No i trzymam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😄
Mnie pochlonely zakupy dla bobo. Jakie polecacie butelki i podgrzewacz ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2723 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
opierałam się na opiniach.Cytat:
Moje dziecie po wypiciu glukozy, troszkę się poruszało i poszło spać ![]() Dzień dobry, jak samopoczucie? Witam się i ja ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
na początku były butelki TT i to przez długi czas a potem coś mu przestało pasować, przeszłam kilka i ostatecznie stanęło na butelce dr brown's.
|
|||
|
|
|
#2724 |
|
Raczkowanie
|
cześć!
Lovi-piękne zakupy Fiołek- wibracji nigdy nie czułam w brzuchu, ale mój dzidziuś miał ostatnio czkawkę pierwszy raz trzymam kciuki za wyniki glukozy. co do butelek, to się nie wypowiem, bo w pierwszej ciąży nie miałam żadnej butelki i nigdy nie używałam..wszystko załatwiał cycuś
|
|
|
|
#2725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez praktycznie kazdy ruch czuje, ale czkawki jeszcze nie zaobserwowalam. Cytat:
Cytat:
Ja mam pelniutki kosz na allegro i chcialabym zamowic, a tu nie widac remontu i lipa! Za to tz zamowil wczoraj fotelik. Kupil Cybex Aton Q Plus z Isofix. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Zori86- właśnie też bardzo podobają mi się te butelki TT 😁 i chyba skusze się na nie .
Wczoraj też już kliknelam 2 koszule do karmienia (juz jedna mam) i jedna piżame 😀 Muszę też się zabrać za ta aptekę gemini Powoli już coś będzie przybywac z tej wyprawki, choć jeszcze tyle do kupienia 😱 chwilami przerażają mnie te kwoty. 😱 Was też? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam dzisiaj nieprzyjemną sytuację w tramwaju. Kupowałam bilet i kobieta taka starsza mnie trąciła i mało co nie wpadłam na ten automat. Ludzie skomentowali że chamstwo się pcha, ale mimio wszystko... trzeba strasznie uważać na siebie bo ludzie chodzą jak łajzy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam dużo butelek i te córce najbardziej podeszły ![]() A dobrze biorąc pod uwagę kiepską noc, pobudkę o 6 i młodą w gorszym stanie to naprawdę nieźle ![]() nawet udało mi się poćwiczyć
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam kilka fajnych książek, w których wspominano o drgawkach m.in. przy temacie kofeiny.Jeżeli na allegro znalazłaś jakieś skarby to bym brała zanim aukcja się skończy, a te co mają dłuższy termin i są większe gabarytowo (oby to szło w parze ) zostawiłabym na czas po remoncie.A dzidziusie nasze podobno już od dawna czkawkują, ale czasem czuć a czasem nie mój mały ma czkawkę średnio co 2-3 dni.Lovvi mnie też przerażają te kwoty, ale co to niezbędne to kupuję i staram się nie martwić. Dzisiaj chyba kupię ze dwie koszule do karmienia i porodu, więcej chyba nie planuję, bo jednak wolę piżamy, a tą już mam rozpinaną
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

tak po królewsku 

kciuki za wizytę, ja też dzisiaj idę

umre z nerwow za nim wejde na wizyte. Dzisiaj juz kopie normlanie.
choć tu mogę być w błędzie.
Ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu
Moje dziecie po wypiciu glukozy, troszkę się poruszało i poszło spać 
na początku były butelki TT i to przez długi czas a potem coś mu przestało pasować, przeszłam kilka i ostatecznie stanęło na butelce dr brown's.