Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapraszają ( - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-19, 14:36   #4591
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Są sklepy, w których opłaca mi się mieć kartę. Jedna z sieci drogerii, bo i tak mnóstwo rzeczy tam kupuję, sklep z soczewkami bo go też regularnie odwiedzam. Nawet jakieś sklepy z odzieżą i butami mi się przydają, bo mam swoje ulubione, w ktorych najczęściej coś dla siebie znajduje.
Ale to faktycznie murze mieć tak, że regularnie wracam do danego sklepu bym doszla do wniosku ze mi się opłaca.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 14:44   #4592
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
A'propos polityki firmy NIENAWIDZE tego nagabywania o karty i aplikacje. Wiem, że jest taka polityka firmy, ale czy oni uważają swoich klientów za debili, ktorzy nie zaloza karty/pobiora aplikacji jesli beda chcieli?
-karta na punkty jest?
-nie ma
-to proszę sobie założyć bedzie pani miała blabla
-dziękuję nie chcę
-ale
-NIE CHCĘ

-aplikacja klubu blabla
-nie mam
-to musi pani sobie zainstalowac, mamy zniżkę blablaba
-dziękuję
-ale z aplikacja klubu blabla
-NIE MAM SMARTFONA
(reakcja pani na taką nędzę - bezcenna)
Ja mam aplikację. I mnie wkurza, bo czasem nie mam telefonu czy coś i mówię, że nie mam, żeby się nie tłumaczyć, a one zaczynają swoje ochy i achy jaką super aplikacja i muszę koniecznie zainstalować.

Ale jeszcze gorsze jest, kiedy kobiety to przy kasie instalują i to trwa wieki.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7810296 6]to i tak trafiłaś na stosunkowo mało zaangażowaną. pani nie zaproponowała ściągnięcia aplikacji na jakiekolwiek inne urządzanie brata szwagra kuzynki męża i chodzenie z samą karteczką z numerkiem? [/QUOTE]
To też było. Bleh. Jak pani nie nosi smartfona, to proszę nosić karteczkę w portfelu.

Bo ja lubię nosić śmieci w portfelu.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;78103126]W ogóle razem z tymi klubami i siateczkami i produktami do zaproponowania, długość formułek które muszą wyklepać panie w Rossmannie robi się zatrważająca. Niedługo będą musieli zacząć zatrudniać raperów. Nie wiem jak one to robią, mnie by gardło wysiadło po dwóch godzinkach na kasie.[/QUOTE]
Gardło się przyzwyczaja. Ale tak po dziesięciu/12 godzinach jest ciężko. Zwłaszcza kasa w tych fast dowodach, gdzie jest system osobno kasy, osobno odbiór. Nadajesz bez przerwy, bo w takim Tesco to masz chwilę ciszy jak kasujesz zakupy.

Ja szczerze zwykle miałam to gdzieś, zwolnią mnie? Jest karta to jest, nie ma to nie ma i miłego dnia.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość
A ta aplikacja klubu rosmann ma np. uprawnienia do lokalizacji (na Androidzie za pierwszym razem wymaga to pytania o pozwolenie, ale pewnie wiele nieświadomych osób zezwoli) oraz uprawnienie do bycia zawsze w tle (w szczególności automatycznego włacznia się z włączeniem telefonu). Dzięki temu niemcy z rossmana wiedzą nie tylko, co u nich kupujesz (to zapewniałaby standardowa karta lojalnościowa), ale także znają Twoje położenie.
Ja się z w☠☠☠☠u kiedyś zgodziłam przez przypadek. Przeinstalowałam aplikację.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Są sklepy, w których opłaca mi się mieć kartę. Jedna z sieci drogerii, bo i tak mnóstwo rzeczy tam kupuję, sklep z soczewkami bo go też regularnie odwiedzam. Nawet jakieś sklepy z odzieżą i butami mi się przydają, bo mam swoje ulubione, w ktorych najczęściej coś dla siebie znajduje.
Ale to faktycznie murze mieć tak, że regularnie wracam do danego sklepu bym doszla do wniosku ze mi się opłaca.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Ja dla świętego spokoju zakładam wszystkie, a potem po prostu je wrzucam do porzeczki na niepotrzebne karty i już. A potem w sklepie "niestety, zapomniałam".

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 15:10   #4593
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
Może jej wyglądałaś na "tajemniczego klienta"? Nie zaproponuje wszystkiego co standard obsługi klienta przewiduje, to nie dostanie premii.
Nie wiem kiedy ten głupi trend w handlu minie. Ale to tylko u nas tak jest, czy za granicą też?
W USA robią to wszyscy, byle supermarket, apteka czy drogeria ma kartę lojalnościową. Nawet mój pobliski sklep dla zwierząt ma system lojalnościowy na numer telefonu.

Swoją drogą wiele miejsc ma ma dobre promocje dla posiadaczy tych kart, i przyznam się bez bicia, że mam ich kilka...naście. Ale nie pojmuję kart kredytowych wydawanych przez sklepy, zwykle ich warunki wcale nie są korzystne.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 15:22   #4594
jag_na
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
W USA robią to wszyscy, byle supermarket, apteka czy drogeria ma kartę lojalnościową. Nawet mój pobliski sklep dla zwierząt ma system lojalnościowy na numer telefonu.

Swoją drogą wiele miejsc ma ma dobre promocje dla posiadaczy tych kart, i przyznam się bez bicia, że mam ich kilka...naście. Ale nie pojmuję kart kredytowych wydawanych przez sklepy, zwykle ich warunki wcale nie są korzystne.
A to wciskanie jakiegoś produktu przy kasie też jest? "Proponuję szampon ble ble ble", " W promocji mamy krem ble ble ble"...
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 15:37   #4595
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
A to wciskanie jakiegoś produktu przy kasie też jest? "Proponuję szampon ble ble ble", " W promocji mamy krem ble ble ble"...
Przy kasie nie zauważyłam, za to na wejściu - tak. Natychmiastowy atak i "dzisiaj oferujemy krem 30% taniej blablablalbla". Przy kasie często jest "czy chcesz dać $1 na biedne dzieci/pomoc ofiarom huraganu/leczenie białaczki" itd.

Stary 2017-10-19, 15:38   #4596
201803090921
Konto usunięte

Jak tak pomyślę, to mam kartę do: stacji benzynowej, dużej drogerii (absolutnie nie rosman), jubilera, dwóch sklepów z ciuchami i księgarni. Więcej nie potrzebuję i mieć nie zamierzam, choćby sprzedawcy na rzęsach stawali.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 15:41   #4597
kosmetyko
Raczkowanie

[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;78103126]W ogóle razem z tymi klubami i siateczkami i produktami do zaproponowania, długość formułek które muszą wyklepać panie w Rossmannie robi się zatrważająca. Niedługo będą musieli zacząć zatrudniać raperów. Nie wiem jak one to robią, mnie by gardło wysiadło po dwóch godzinkach na kasie.[/QUOTE]

W Pepco jest chyba gorzej. Najpierw badziew z kasy, potem baterie a na koniec doładowanie do telefonu

Chociaż ostatnio w moim osiedlowym sklepie wprowadzili taką oto sprzedaż przy kasie i kupując wodę i bułkę do pracy Pani musiała wyjść z propozycją... Domestosa Uśmiechnęłyśmy się obie, tydzień później zaproponowała płyn do naczyń
kosmetyko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 15:56   #4598
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Jak tak pomyślę, to mam kartę do: stacji benzynowej, dużej drogerii (absolutnie nie rosman), jubilera, dwóch sklepów z ciuchami i księgarni. Więcej nie potrzebuję i mieć nie zamierzam, choćby sprzedawcy na rzęsach stawali.
u mnie to samo: stacja benzynowa, sephora (ma niestety moje ulubione kosmetyki na wylacznosc), jubiler i sojusz lotniczy. Więcej nie potrzebuje i protestuje mniej lub bardziej uprzejmie (w zaleznosci od tego, ktory to juz kolejny sklep mi cos wciska)

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2017-10-19 o 15:57
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 15:59   #4599
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to samo: stacja benzynowa, sephora (ma niestety moje ulubione kosmetyki na wylacznosc), jubiler i sojusz lotniczy. Więcej nie potrzebuje i protestuje mniej lub bardziej uprzejmie (w zaleznosci od tego, ktory to juz kolejny sklep mi cos wciska)
Akurat Sephora te karty lojalnościowe ma dość fajne.

Stary 2017-10-19, 16:03   #4600
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Akurat Sephora te karty lojalnościowe ma dość fajne.
Amerykancką Sephorę mam, polskiej niet cześciej robie zakupy w tym przybytku za oceanem niż tutaj, i okazje tez jakies takie lepsiejsze mi się wydają.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 16:08   #4601
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;78107486]Amerykancką Sephorę mam, polskiej niet cześciej robie zakupy w tym przybytku za oceanem niż tutaj, i okazje tez jakies takie lepsiejsze mi się wydają.[/QUOTE]

Teraz wprowadzili promocję "Weekly Wow", naprawdę duże zniżki

https://www.sephora.com/beauty-offer...17_us_markdown

Trochę żałuję że w tym roku skończy mi się status Rouge

Stary 2017-10-19, 16:23   #4602
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz wprowadzili promocję "Weekly Wow", naprawdę duże zniżki

https://www.sephora.com/beauty-offer...17_us_markdown

Trochę żałuję że w tym roku skończy mi się status Rouge
Ale można to podtrzymać kupując przecież za tą szaloną kwotę rocznie, czy się mylę?

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 16:28   #4603
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Ja dla świętego spokoju zakładam wszystkie, a potem po prostu je wrzucam do porzeczki na niepotrzebne karty i już. A potem w sklepie "niestety, zapomniałam".
Czy to nie ty pisalas, ze jestes taka skrzywdzona przez rodzicow, ze cie ochrzcili i teraz informacje o tobie sa w kartotekach koscielnych?

Ale podajesz swoje dane osobowe dziesiatkom sklepow tylko po to, zeby zalozyc karty, ktorych nie uzywasz?
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 16:37   #4604
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Ale można to podtrzymać kupując przecież za tą szaloną kwotę rocznie, czy się mylę?
Można, ale w tym roku ścisnęłam kabzę i brakuje mi do Rouge jeszcze $700 (musiałabym wydać tyle do grudnia). A na to nie ma szans

Stary 2017-10-19, 16:45   #4605
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Można, ale w tym roku ścisnęłam kabzę i brakuje mi do Rouge jeszcze $700 (musiałabym wydać tyle do grudnia). A na to nie ma szans
na moja karte do sephory i sieci jubilerskiej kupuje cala rodzina i troche znajomych (nie wymagają posiadania karty - wystarczy podac imię i nazwisko oraz miejscowość)
Stary 2017-10-19, 16:49   #4606
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
na moja karte do sephory i sieci jubilerskiej kupuje cala rodzina i troche znajomych (nie wymagają posiadania karty - wystarczy podac imię i nazwisko oraz miejscowość)
A nie telefon ? Ja kupuję wspólnie z koleżanką na jej telefon.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 17:00   #4607
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
A nie telefon ? Ja kupuję wspólnie z koleżanką na jej telefon.
nie pytaja o telefon - może gdyby mieli zarejestrowanych wiecej kart na takie samo imie i nazwisko, to wtedy.
Stary 2017-10-19, 17:04   #4608
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie moje cholery znajome zbierają własne punkty do Sephory

Stary 2017-10-19, 17:44   #4609
Vectraa
Rozeznanie

ja mam w telefonie aplikacje stocard i tam mam dodane wszytskie karty jakie posiadam, zawsze przy sobie i bez bałaganu w portfelu

Vectraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 18:03   #4610
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Jezu nienawidzę tych formulek na kasie. Ostatnio przy audycje zarzucono mi ze nie mowie ich z wystarczająco radosna i zachęcająca mina. Obsmialam się z tego przynajmniej jak norka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 18:17   #4611
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vectraa Pokaż wiadomość
ja mam w telefonie aplikacje stocard i tam mam dodane wszytskie karty jakie posiadam, zawsze przy sobie i bez bałaganu w portfelu
Dzięki, że o tym napisałaś. Świetna aplikacja nie znałam jej
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 18:25   #4612
Czarna2000
Inez

Ja mam karty tylko tam gdzie często robię zakupy (CCC, Orsay, Rossman, super-pharm, Empik). Zakładam je, bo często są sensowne promocje dla klubowiczów, szczególnie lubię akcje CCC.
Formułki może i brzmią głupio, ale szczerze mówiąc totalnie mi nie przeszkadzają. Wystarczy, że powiem dziękuję.
Za to w Rossmanie strasznie denerwuje mnie pobieranie aplikacji przy kasie co trwa wieki.

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 19:53   #4613
_Matilde_
Biała Dama

Ja chyba tylko z karty CCC korzystam regularnie i mam z niej jakiś pożytek. Miałam kiedyś z Top Secret i odebrałam raz jakiś bon za punkty, ale już od dawna tam nic nie kupowałam. Mam kartę do dwóch drogerii i do pizzerii mi nawet kiedyś dali Ale nie bywam tam na tyle często żeby coś z tego mieć.
Sama pracuję w obsłudze klienta i o pewnych rzeczach musimy poinformować każdego. Ale staram się to robić krótko i na temat zamiast terkotania formułki, i mam nadzieję że nie jestem upierdliwa, moją zasadą jest nic na siłę

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 12:58   #4614
nikisa
Zakorzenienie

Ja mam karty, ale tylko tam gdzie kupuję rzeczywiście.
Za to nie znoszę i doprowadza mnie do szału proponowanie dodatkowych produktów w inmedio, empiku... Kupuje papierosy, a może balonik, a może gazetka? Ale pan w Costa ostatnio wszedł na podium. Poproszę małe cappuccino. A może średnie fiat white? A może średnie cappuccino? Nosz ku*wa mać! Czy ja się go pytam do cholery co poleca, czy składam zamówienie? Porażka ten marketing.
Ostatnio zauważyłam jednak, że odchodzi się od takiego uporczywego narzucania się, bo szukam pracy w centrach handlowych i takie mam wnioski, ale oczywiście nie wszędzie tak szybko to odkryją.

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:13   #4615
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Ja mam karty, ale tylko tam gdzie kupuję rzeczywiście.
Za to nie znoszę i doprowadza mnie do szału proponowanie dodatkowych produktów w inmedio, empiku... Kupuje papierosy, a może balonik, a może gazetka? Ale pan w Costa ostatnio wszedł na podium. Poproszę małe cappuccino. A może średnie fiat white? A może średnie cappuccino? Nosz ku*wa mać! Czy ja się go pytam do cholery co poleca, czy składam zamówienie? Porażka ten marketing.
Ostatnio zauważyłam jednak, że odchodzi się od takiego uporczywego narzucania się, bo szukam pracy w centrach handlowych i takie mam wnioski, ale oczywiście nie wszędzie tak szybko to odkryją.

moi ulubieńcy - zapomniałam
-poproszę małe latte z dodatkowym espresso
-To ja proponuję średnie, tam już są dwa
-Ale chyba Pan rozumie, że chcę dodatkowe espresso, żeby kawa była mocniejsza a nie większa.
-To mamy promocję na duże latte i ciastko za 19,90
Stary 2017-10-20, 13:13   #4616
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

To wypowiem się ja, stojąca po drugiej stronie lady. Ostatnio szef nam obciął premię, bo nie zachęciłyśmy odpowiedniej, jemu znanej ilości klientów do dodatkowych, większych zakupów.
Zachęcać się zachęca, taka praca, ale jak ktoś nie chce to mamy mu w gardło wcisnąć? Dodatkowo trzeba to robić z wyczuciem by tak jak osoby wyżej nie poczuły się napiętnowane.
Taka praca, więc trochę wyrozumiałości dla nas
Stary 2017-10-20, 13:18   #4617
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
To wypowiem się ja, stojąca po drugiej stronie lady. Ostatnio szef nam obciął premię, bo nie zachęciłyśmy odpowiedniej, jemu znanej ilości klientów do dodatkowych, większych zakupów.
Zachęcać się zachęca, taka praca, ale jak ktoś nie chce to mamy mu w gardło wcisnąć? Dodatkowo trzeba to robić z wyczuciem by tak jak osoby wyżej nie poczuły się napiętnowane.
Za marketing w takich sieciach jak empik jest zapewne odpowiedzialny ktos wyzej od ciebie, kto kosi za to niezla kase, nosi garnitur i ma w reku dyplom powaznej uczelni. Raczej z tego ''ktosia'' sie wysmiewamy.
Marketing jest bardzo interesujaca i wbrew pozorom skomplikowana dziedzina, ale wielu pozal sie boze ''specjalistow'' osmiesza sie na calej linii uciekajac sie do metod, ktore sa nieefektywne i odstraszaja klienta.
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:20   #4618
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Tak wlasnie jest. Listonoszom obcinaja pensje, bo nie zalozyli wystarczajacej liczby kont w banku pocztowym i pozyczek, za zbyt mala ilosc sprzedanych zniczy w listopadzie i gazet.

7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:32   #4619
thalia666
Wtajemniczenie

U mnie w kawiarni(sieciowka) to samo. Rozszerzenie zamówienia, dorzucenie aktualnej promocji, wzmocnienia kawy, pytanie o kartę lojalnosciowa, obecnie dodanie o karcie rabatowej (plus jak ona działa). A to wszystko oczywiście mega szybko, bo kolejni klienci czekają w kolejce do kasy.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-10-20, 13:37   #4620
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czegoś nie chce to choćby nie wiem co, nie kupię. Proste i logiczne.
Ja rozumiem, że takie wymogi itd, ale może warto czasami rzucić taką myśl komuś wyżej, że może niewarto? i liczę na to, że ktoś może z marketingu to czyta i pójdzie po rozum do głowy

O kurcze! Zapomniałam!
Ostatnio poszłam na pocztę z awizem, odbieram, podpisuję, a pani na to a może książkę jakąś? Nie potrzeba? Gazetki są... Wrrrr.... Nawet już nie ma znaczenia, że nic nie kupujesz możesz nie mieć pieniędzy

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

Edytowane przez nikisa
Czas edycji: 2017-10-20 o 13:41
nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości