Mamusie majowe 2018 cz. 2 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-23, 16:48   #1501
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
A co tam pochwale sie i ja
Wedlug kalkulatorow jestem juz w 13t1d a wedlug poloznej w 13t4d ciąży wiec to juz 14 tc i drugi trymestr rozpoczęty
super a czy 2 trymestr nie zaczyna się jakoś w 12 tygodniu? bo zgłupiałam w tym momencie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz w zyciu zrobilam kapusniak i nie moge sie doczekac az go zjem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale mi się śliny w buzi narobiło jak to przeczytałam

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Dziękuję i trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny 👍👍😚

No to czekamy na wieści jak zareagowała 😊

Ja też w stresie już... Dziś ostatni dzień w domu siedzę, od jutra niania. Więc mam mnóstwo czasu żeby przeżywać dzisiejszą wizytę. Szczególnie że ja dopiero po 17.

A ktoś tu już po wizycie jest. Która miała na 8.30? Jak tam?
ktoś tu się właśnie do wizyty przygotowuje jeszcze 15 minut !

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7819398 1]U mnie spoko bez incydentów, tylko od tego kiszenia się mam taką zmęczoną, ziemistą cerę ... jakąś maseczkę machnę chyba.

To dobrze

Kiedyś się skończy ta manna z nieba i będzie płacz. Dla mnie to jest prymitywny sposób pomocy dla "prymitywnych" ludzi. Było porządny program powrotu do pracy dla kobiet zrobić, żłobki, przedszkola zorganizować i dofinansować, żeby kobiety mogły bez problemu do pracy wracać to by rozsądni ludzie mieli mniej rozterek przy decydowaniu się na dziecko.
No ale łatwiej dać marchewkę niż kijek

Jak ktoś uważa, że to 500 taki łakomy kąsek i czyni uwagi jak powyżej to tylko świadczy o nim

Jutro wizyta, łapię stresa. Mam nadzieję, że gałgan przerósł wstrętnego krwiaka. Mam od kilku dni rano sporo brązowego plamienia, niby to dobrze, bo dziad się opróżnia, ale zawsze trochę nerwów w tym WC ...

U mnie mdłości sobie poszły w 8tc [/QUOTE]

Gałganek napewno ma się wspaniale i mam nadzieje że krwiak się wchłonął

Tego że Ci mdłości w 8tc przeszły zazdroszczę !

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
powiedzialam

i to jak syt wygląda - przyjęła do wiadomości oschle ale powiedziała "ze mam się martwić teraz o siebie nie o firmę" - także w szoku jestem.
Zaraz potem wpadła w panike i szuka godnego kogoś na zastępstwo w firmie
Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
jednak koniec love
zaczyna się " myslalam ze na 500+ sie pani skusila to spowodowało"
wychodzi kultura jednak... kicham ją

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

co się dzieje w pracy?

u mnie cera ok - tzn przesuszona mam wrażenie, ale pewnie to przez wymioty
Już miałam chwalić że w sumie to normalnie tą wiadomość przyjęła a tu doczytałam drugi post Nienawidzę gadania że ktoś na 500+ poleciał
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 16:51   #1502
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Człowiek-tic-tac (nazewnictwo mojego męża) ma się dobrze jest większy niż z terminu OM, serduszko puka w tempie 150 uderzeń

Załącznik 7284856

Następna wizyta 20.11
Slodziak ❤❤
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
super a czy 2 trymestr nie zaczyna się jakoś w 12 tygodniu? bo zgłupiałam w tym momencie

Ale mi się śliny w buzi narobiło jak to przeczytałam

ktoś tu się właśnie do wizyty przygotowuje jeszcze 15 minut !

Gałganek napewno ma się wspaniale i mam nadzieje że krwiak się wchłonął

Tego że Ci mdłości w 8tc przeszły zazdroszczę !

Już miałam chwalić że w sumie to normalnie tą wiadomość przyjęła a tu doczytałam drugi post Nienawidzę gadania że ktoś na 500+ poleciał
Domii to moja pierwsza ciaza, ale z tego co wiem to drugi trymestr zaczyna sie po skonczeniu 12tyg.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 16:52   #1503
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Człowiek-tic-tac (nazewnictwo mojego męża) ma się dobrze jest większy niż z terminu OM, serduszko puka w tempie 150 uderzeń

Załącznik 7284856

Następna wizyta 20.11
Ooo jak słodko

Stary 2017-10-23, 16:52   #1504
Qazsew
Zakorzenienie

domii z tego co wyczytalam to pierwszy trymestr jest do 12t6d,a od 13t0d juz drugi,u mamus marcowych maja na początku taką fajna rozpiskę ile trwa kazdy miesiac i od kiedy do kiedy ktory trymestr

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2017-10-23 o 16:54
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 17:09   #1505
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że Wam mdłości minęły, ja się nie mogę doczekać tej chwili

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
właśnie chcę, umówiłam się do gin na przyszły tydzień, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu...

super😉

jak ktos mówi takie głupie teksty o 500+ to strasznie mnie to wkurza...

oby gin nie robił problemów i L4 wypisał

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Jestem! Jestem!

Przepraszam was za brak odzewu, ale coś z telefonu nie chciało mi wysłać wiadomości
Dziś jestem ledwo żywa, bo jednak katar i gardło pozwoliły mi przespać szarpane 1,5h...więc wybaczcie za ewentualny bełkot. Idę zaraz odespać.

Dziękuję za przepis, na bank skorzystam.

No dobra teraz troszkę słodzenia
Mamy się dobrze, w chwili obecnej mierzymy 5,58cm... mój mąż zrobił wielkie oczy i pokazał na palcach że już taaaki duży
Wg OM dziś 11+4, wg dzisiejszego usg 12+4 i tym samym przesunięcie TP na 03.05, także chyba weekend majowy mam już zaplanowany wyjazd SPA zasponsoruje mi NFZ
Co do naszego baranka, serduszko bije równo, parametry genetyczne są poprawne, ma po 5 paluszków w obu rączką, po 5 paluszków w obu stópkach i jeden "paluszek" między nóżkami

Kochane ja nadal w to uwierzyć nie mogę, oczy miałam jak 5zł i oderwać ich nie mogłam od monitora. Coś niesamowitego.

Dodatkowo pytałam o test Papp-a, dr stwierdził, że przy takiej ilości progesteronu który biorę wyjdzie on sfałszowany i może pokazać głupoty, a ja się będę niepotrzebnie stresować, także kazał mi sobie darować.

Powolutku będę też schodzić z leków co mnie bardzo cieszy, może skończą się poranne spotkania z wc.
Aaaa cudne wieści !! gratuluję syna

Cytat:
Dziewczyny gołąbki jeszcze chwila i będą 😎 teraz rosół z córką pałaszujemy 😀

pędzę i na rosół i na gołąbki

Cytat:
Wydaje mi sie czy domimazet cos sie nie odzywa?
też się zastanawiałam dzisiaj gdzie ona się podziała ale ja teraz nie wyrabiam z forum więc stwierdziłam że może przeoczyłam że pisała

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Slodziak ❤❤

Domii to moja pierwsza ciaza, ale z tego co wiem to drugi trymestr zaczyna sie po skonczeniu 12tyg.

Moja 3 ale to było tak dawno że już zapomniałam

Cytat:
domii z tego co wyczytalam to pierwszy trymestr jest do 12t6d,a od 13t0d juz drugi,u mamus marcowych maja na początku taką fajna rozpiskę ile trwa kazdy miesiac i od kiedy do kiedy ktory trymestr
dziękuję

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Donoszę tylko że wszystko w porządku ! Więcej szczegółów obiecuje wieczorem

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
super ! czekamy na więcej informacji

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Przez weekend byłam u rodziny i zaczęli podejrzliwie na mnie patrzeć Kuzyn powiedział ,że jak się ze mną przywitał (przytulił) to coś mu się "nie spodobało" zapytał się swojej mamy czy ja w ciąży? A ona, że nie wie , a miałam luźną bluzkę ale czułam te spojrzenia. Zaczynam w środę 10tc i już mam taki brzuch wzdęty,że czują jak mnie przytulają? Przyznałam się im bo głupio było udawać jak miałam u nich spędzić cały weekend.

Trzymam kciuki za wizytujące!
A nie chciałaś mówić ?
Ja bym się już nie wykręciła, brzuch z daleka widać że ciążowy, choć ostatnio jedna plotkara ze wsi mnie zaczepiła że słyszała że jestem w ciąży ale że niby nie widać - taaa jasne

Obiecałam sobie że po 14 tygodniu poinformujemy młodego o tym że będzie miał rodzeństwo. Nie mogę doczekać się tej chwili a tu jeszcze tyyyyyyyle czasu. Powiedziałabym mu wcześniej tym bardziej że zrobił się teraz "narwany" czasem się rozpędzi z pięściami skierowanymi prosto w mój brzuch, czasem mnie szturchnie albo ma ochotę się łokciami oprzeć na mnie... Za każdym razem jak mam ochotę mu powiedzieć to przypomina mi się jak poprzednim razem mu powiedzieliśmy, jak się cieszył, jak rozpowiadał wszystkim a później był strasznie zawiedziony kiedy mu powiedzieliśmy że dzidziusia w brzuszku już nie ma nie mógł ogarnąć, w końcu sam sobie wymyślił że żartowałam z tym dzidziusiem
Stary 2017-10-23, 17:25   #1506
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem! Jestem!

Przepraszam was za brak odzewu, ale coś z telefonu nie chciało mi wysłać wiadomości
Dziś jestem ledwo żywa, bo jednak katar i gardło pozwoliły mi przespać szarpane 1,5h...więc wybaczcie za ewentualny bełkot. Idę zaraz odespać.

Mamy się dobrze, w chwili obecnej mierzymy 5,58cm... mój mąż zrobił wielkie oczy i pokazał na palcach że już taaaki duży
Wg OM dziś 11+4, wg dzisiejszego usg 12+4 i tym samym przesunięcie TP na 03.05, także chyba weekend majowy mam już zaplanowany wyjazd SPA zasponsoruje mi NFZ
Co do naszego baranka, serduszko bije równo, parametry genetyczne są poprawne, ma po 5 paluszków w obu rączką, po 5 paluszków w obu stópkach i jeden "paluszek" między nóżkami

Kochane ja nadal w to uwierzyć nie mogę, oczy miałam jak 5zł i oderwać ich nie mogłam od monitora. Coś niesamowitego.

Dodatkowo pytałam o test Papp-a, dr stwierdził, że przy takiej ilości progesteronu który biorę wyjdzie on sfałszowany i może pokazać głupoty, a ja się będę niepotrzebnie stresować, także kazał mi sobie darować.

Powolutku będę też schodzić z leków co mnie bardzo cieszy, może skończą się poranne spotkania z wc.
oo gratuluje synka😍😍

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Przez weekend byłam u rodziny i zaczęli podejrzliwie na mnie patrzeć Kuzyn powiedział ,że jak się ze mną przywitał (przytulił) to coś mu się "nie spodobało" zapytał się swojej mamy czy ja w ciąży? A ona, że nie wie , a miałam luźną bluzkę ale czułam te spojrzenia. Zaczynam w środę 10tc i już mam taki brzuch wzdęty,że czują jak mnie przytulają? Przyznałam się im bo głupio było udawać jak miałam u nich spędzić cały weekend.

Trzymam kciuki za wizytujące!
to szybko zauważyli😌
Cytat:

super😌
Cytat:
U mnie jest będzie 12+1 i też mnie żre ciekawość
z tego co pamiętam u mnie 12+0 ale nie wiem czy tak wcześnie będzie widać...
Cytat:

Załącznik 7284856

Następna wizyta 20.11
wow, piękny widok😍

Cytat:
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że Wam mdłości minęły, ja się nie mogę doczekać tej chwili

oby gin nie robił problemów i L4 wypisał

Aaaa cudne wieści !! gratuluję syna

pędzę i na rosół i na gołąbki

też się zastanawiałam dzisiaj gdzie ona się podziała ale ja teraz nie wyrabiam z forum więc stwierdziłam że może przeoczyłam że pisała

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Moja 3 ale to było tak dawno że już zapomniałam

dziękuję

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

super ! czekamy na więcej informacji

A nie chciałaś mówić ?
Ja bym się już nie wykręciła, brzuch z daleka widać że ciążowy, choć ostatnio jedna plotkara ze wsi mnie zaczepiła że słyszała że jestem w ciąży ale że niby nie widać - taaa jasne

Obiecałam sobie że po 14 tygodniu poinformujemy młodego o tym że będzie miał rodzeństwo. Nie mogę doczekać się tej chwili a tu jeszcze tyyyyyyyle czasu. Powiedziałabym mu wcześniej tym bardziej że zrobił się teraz "narwany" czasem się rozpędzi z pięściami skierowanymi prosto w mój brzuch, czasem mnie szturchnie albo ma ochotę się łokciami oprzeć na mnie... Za każdym razem jak mam ochotę mu powiedzieć to przypomina mi się jak poprzednim razem mu powiedzieliśmy, jak się cieszył, jak rozpowiadał wszystkim a później był strasznie zawiedziony kiedy mu powiedzieliśmy że dzidziusia w brzuszku już nie ma nie mógł ogarnąć, w końcu sam sobie wymyślił że żartowałam z tym dzidziusiem
lepiej zeby wypisał, złe samopoczucie i warunki pracy...

a Synek ile ma lat?

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 17:29   #1507
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
oo gratuluje synka😍😍

to szybko zauważyli😌

super😌

z tego co pamiętam u mnie 12+0 ale nie wiem czy tak wcześnie będzie widać...

wow, piękny widok😍

lepiej zeby wypisał, złe samopoczucie i warunki pracy...

a Synek ile ma lat?

4 latka we wrzesniu skonczyl

Stary 2017-10-23, 17:33   #1508
Guuusiaa
Zadomowienie

Hejo

Tak się pochwalilam ze wymioty przeszły? To juz się nigdy nie pochwale... Od wczoraj od 17 nie rozstaje się z kibellkiem 😢

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 17:36   #1509
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
4 latka we wrzesniu skonczyl

a to już duży chłopak😌 mój jeszcze nie ma 2.5 i muszę cały czas uważać, żeby na mnie nie wskoczył itd😌😌

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 17:45   #1510
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Hejo

Tak się pochwalilam ze wymioty przeszły? To juz się nigdy nie pochwale... Od wczoraj od 17 nie rozstaje się z kibellkiem 😢

biedna, wracaj szybko do sił.

Ja też myślałam, że u mnie lepiej z tym przeziębieniem, a gardło tak drapie że żadne pastylki nie działają, a drzemkę sobie odpuściłam bo leżąc nie byłam w stanie zasnąć w dodatku zalałam się bezwarunkowo łzami . Wysłałam męża po psikadło nawilżające, chciałabym w końcu normalnie zasnąć i odpocząć.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 17:59   #1511
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja też myślałam, że u mnie lepiej z tym przeziębieniem, a gardło tak drapie że żadne pastylki nie działają, a drzemkę sobie odpuściłam bo leżąc nie byłam w stanie zasnąć w dodatku zalałam się bezwarunkowo łzami . Wysłałam męża po psikadło nawilżające, chciałabym w końcu normalnie zasnąć i odpocząć.
A plukalas woda utleniona?
Mi pomogło w ciąży z młodym

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 18:23   #1512
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem! Jestem!

Gratulacje

Cytat:

Super.

Cytat:

Załącznik 7284856

Następna wizyta 20.11

Mój 3 lateek już wie o dzidzi, wie że nie może się na mnie rzucać i skakać.

Zazdroszczę Wam tego że już wiecie co u Was mieszka, moja lekarka mimo że super hiper od usg jest mówi dopiero jak ma 100% pewności czyli w okolicach połówkowego i w poprzedniej ciąży właśnie wtedy się dowiedzieliśmy.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 18:31   #1513
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
A plukalas woda utleniona?
Mi pomogło w ciąży z młodym

Tylko mi chodzi o typowe nawilżenie z powodu wysuszonej śluzówki, bo bólu gardła już nie mam.
Woda utleniona raczej chyba wysusza.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Super.

Mój 3 lateek już wie o dzidzi, wie że nie może się na mnie rzucać i skakać.

Zazdroszczę Wam tego że już wiecie co u Was mieszka, moja lekarka mimo że super hiper od usg jest mówi dopiero jak ma 100% pewności czyli w okolicach połówkowego i w poprzedniej ciąży właśnie wtedy się dowiedzieliśmy.
Myślę, że to wszystko zależy też od ułożenia i rozwoju dziecka.
Nasze dziś dość spokojne ( pewnie dlatego że noc nie przespałam ) i się nie wierciło a dodatkowo jakoś do wstydliwych chyba nie należało a tak serio to nam nie dał gwarancji 100% ale wydaję mi się że chłopca chyba jest łatwiej wychwycić
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 18:42   #1514
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

ja to samo
w pracy 2 x - przyszlam spałam do teraz bo w nocy nad wc... i zaś mnie ostro bierze - jem wlasnie żeby było czym

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Te rączki i nóżki są obłędne, naprawdę
Grossia Kochana no to masz portrecik !
ciesze się, ze wszystko ok

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 18:49   #1515
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane, to wpadajcie na gołąbki 😊 do lubuskiego zapraszam 😊 komu po drodze?

Groszek kciuki 👍👍😚

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Te tak może być niedługo, jak nam ciezarnym się zachce to i rosół z papryką jeść będziemy 😀 a tak szczerze to powiedz ze masz ochotę na paprykę po prostu 😀

Akurat nie , nie wiem jak to się stało ze tak przeczytałam
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 19:26   #1516
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Wiecie coś na temat pierścionków i obrączki w czasie porodu ?
Boje się,że będę musiała ściągnąć. A tak jak Tż włożyl mi obrączkę na palec przeszło dwa lata temu nigdy jej nie ściągłam i chciałam żeby tak już zostało W kostkach mam trochę większe palce i chciałam tylko sprawdzić czy dalo by się sciagnac i nie. Najwyzej będę probowac z mydłem i olejem ;p Wiecie jak to jest?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Ja bym nie jadla tiramisu.
jak założyliśmy z Mężem na ślubie to zdjęłam dopiero przy porodzie, jak zobaczyłam wielki napis :prosimy o zdjęcie biżuterii TŻ wrzucił do portfela i niedługo po porodzie oddał, żeby nie zgubić :P
już się tak przyzwyczaiłam do tego, że mam na palcu pierścionek zaręczynowy i obrączkę, że mam wgłębienie i nieopalony pasek :P

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Boje się,że będę musiała ściągnąć. A tak jak Tż włożyl mi obrączkę na palec przeszło dwa lata temu nigdy jej nie ściągłam i chciałam żeby tak już zostało W kostkach mam trochę większe palce i chciałam tylko sprawdzić czy dalo by się sciagnac i nie. Najwyzej będę probowac z mydłem i olejem ;p Wiecie jak to jest?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

jak założyliśmy z Mężem na ślubie to zdjęłam dopiero przy porodzie, jak zobaczyłam wielki napis :prosimy o zdjęcie biżuterii TŻ wrzucił do portfela i niedługo po porodzie oddał, żeby nie zgubić :P
już się tak przyzwyczaiłam do tego, że mam na palcu pierścionek zaręczynowy i obrączkę, że mam wgłębienie i nieopalony pasek :P

POLASIA- spróbuj może przetrzeć ściereczką z mikrofibry- wypoleruje złoto
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 19:26   #1517
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:

POLASIA- spróbuj może przetrzeć ściereczką z mikrofibry- wypoleruje złoto
Stary 2017-10-23, 19:56   #1518
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
To jedno z zalecanych choć nie refundowanych badań. Trąbi o tym mamaginekolog, a ja USG nigdy nie miałam choć mam 26 lat i przypadki torbieli i mięśniaków w piersiach u mamy i siostry. Nie wszystko wyczuję w samobadaniu a teraz podwójnie się zastanawiam. Mój ginekolog od genetycznego jest specjalistą w dziedzinie USG także na wizycie go zapytam czy mam się umawiać i na kiedy najlepiej.
jak masz dobrego specjalistę, to podpytuj i rób :P i trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Czekamy na wiecej szczegolow 😘
Grosia a idziesz na nfz czy prywatnie na ug? Ja ide na nfz i pewnie meza nie wpuszcza... Choc czytalam ze niby kobieta w ciazy ma prawo do obecnosci osoby towarzyszacej przy badaniu.

w pierwszej ciąży chodziłam na nfz i na usg byłam z Mężem.
Na jednej z pierwszych wizyt, lekarz pytał, czy Mąż chce być ze mną na całej wizycie, czy wchodzic na usg. Wtedy położna go wołała z poczekalni.
także spytaj na wejściu i tyle

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Widzę, że wizyty udane wszystkie dzisiejsze

BLAIRA gratuluję synka!

Dobrej nocy!
Stary 2017-10-23, 20:18   #1519
brunetka2000
Zakorzenienie

Laski gratuluje wizyt.
Blaira synuś 😍😍😍😍
Groszek fajny ten Twoj tic-tac mi to bardziej przypomina fistaszka 😂😂 ale i tak taki do schrupania 😍😍😍😘
Dzieki za ostatni odzew w sprawie mojej migreny, meczyla mnie strasznie do niedzieli, potem wieczorem odpuscila, jedynie oklady na czolo pomagaly, spalam z mokrą pielucha 😂😂😊

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 20:23   #1520
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Laski gratuluje wizyt.
Blaira synuś 😍😍😍😍
Groszek fajny ten Twoj tic-tac mi to bardziej przypomina fistaszka 😂😂 ale i tak taki do schrupania 😍😍😍😘
Dzieki za ostatni odzew w sprawie mojej migreny, meczyla mnie strasznie do niedzieli, potem wieczorem odpuscila, jedynie oklady na czolo pomagaly, spalam z mokrą pielucha 😂😂😊

Czyli poprostu cwiczysz juz przed majem noce z mokrymi pieluchamia tak serio to super ze lepiej sie czujesz
Stary 2017-10-23, 20:23   #1521
DomimaZet
Zakorzenienie

Dziewczyny Moje Wy Kochane ... nie wiem kiedy się ogarnę żeby być z Wami na bieżąco kurde ... Ostatnimi czasy fatalnie się czuje - chodzi o ból głowy - po prostu każdego dnia mi wręcz pęka a Apap niestety jak dla mnie jest mało skutecznym lekiem ... Po prostu jak nie urok to... wiadomo
Mam nadzieje ze mi wybaczycie - dziękuje ze o mnie pamietacie - staram się nadrabiać w wolnych chwilach ale słabo mi idzie...
Rumiankowa - dziękuje ze mnie wywolywalas - z moim ciśnieniem różnie - już takich mega skoków nue ma ale ten ból głowy jest nie do wytrzymania

Qazsew - również dziękuje ze o mnie pomyślałaś

Groszkuuu - cudne foto i piękny ten Malutki Groszeczek ❤️❤️
Raczki i nóżki rozczulają niewątpliwie .

Blaira - gratuluje Synusia Synusie są super - fakt w ta stronę raczej lekarze się nie myła . Super ze wizyta udana

W ogóle Dziewczyny gratuluje Wam wizyt - same dobre wiadomości na wątku i oby tak dalej
Ja mam wizytę w przyszły wtorek już skikam z nogi na nogę - ale za to zaczekam podsłuchiwać mojego maluszka tym detektorem co go mam i jakos mi lżej na sercu jak usłyszę to dudnienie ❤️❤️❤️

Rumiankowa - mocne kciuki za jutro - bo jutro masz wizytę prawda ? ✊️ za Galganka Rumiankowego ❤️

Dziewczyny już Dzisisj pisze ze trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jutro ✊️

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 20:25   #1522
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

Ojoj oby przeszly na dobre!
Cytat:
a to już duży chłopak😌 mój jeszcze nie ma 2.5 i muszę cały czas uważać, żeby na mnie nie wskoczył itd😌😌

Duzy nigdy sie na mnie nie rzucal, nie opieral a teraz jak na zlosc mysle ze jak sie dowie to bedzie ostrozny ale z informowaniem go wole sie jeszcze wstrzymac
Cytat:

oby to chorobsko szybko odpuscilo!
Cytat:
Laski gratuluje wizyt.
Blaira synuś 😍😍😍😍

Co u Ciebie? 😏

Stary 2017-10-23, 20:40   #1523
polasia
Wtajemniczenie

Hej więc napiszę Wam co tam u mnie po wizytach.

Najpierw byłam u gina. Pielęgniarka założyła mi na poczekaniu kartę ciąży i wpisała wyniki badań. Zginęło mi badanie na grupę krwi. Byłam pewna że jest u nich, ale nie znalazła. Za to znalazła się stara karta ciąży 😉
Byłam tak zestresowana badaniem, że praktycznie się nic nie odzywałam. Dopiero jak gin powiedział, że wszystko jest w porządku to odetchnęłam z ulgą. Te zdjęcia usg co widziałam u niego na monitorze to wręcz niemożliwe, że tak zaawansowane. Mój dzieć ma zaledwie 23mm a wszystko było tak pięknie widać. Serduszko bije 185u/min. Wg om i usg termin mam ten sam 28.05. Dziś wg usg mam 9t0d 😊

U endokrynologa za to dostałam większą dawkę euthyroxu plus jodid. Mam za mc zrobić badanie tsh i wysłać smsa do niej i wtedy mi powie co dalej.

Powiem Wam co za ulga z tymi badaniami. Bo już tak się martwiłam, że aż brzuch mnie wczoraj bolał.

❤️❤️❤️

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 20:41   #1524
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dziewczyny Moje Wy Kochane ... nie wiem kiedy się ogarnę żeby być z Wami na bieżąco kurde ... Ostatnimi czasy fatalnie się czuje - chodzi o ból głowy - po prostu każdego dnia mi wręcz pęka a Apap niestety jak dla mnie jest mało skutecznym lekiem ... Po prostu jak nie urok to... wiadomo
Mam nadzieje ze mi wybaczycie - dziękuje ze o mnie pamietacie - staram się nadrabiać w wolnych chwilach ale słabo mi idzie...
Rumiankowa - dziękuje ze mnie wywolywalas - z moim ciśnieniem różnie - już takich mega skoków nue ma ale ten ból głowy jest nie do wytrzymania

Qazsew - również dziękuje ze o mnie pomyślałaś

Groszkuuu - cudne foto i piękny ten Malutki Groszeczek ❤️❤️
Raczki i nóżki rozczulają niewątpliwie .

Blaira - gratuluje Synusia Synusie są super - fakt w ta stronę raczej lekarze się nie myła . Super ze wizyta udana

W ogóle Dziewczyny gratuluje Wam wizyt - same dobre wiadomości na wątku i oby tak dalej
Ja mam wizytę w przyszły wtorek już skikam z nogi na nogę - ale za to zaczekam podsłuchiwać mojego maluszka tym detektorem co go mam i jakos mi lżej na sercu jak usłyszę to dudnienie ❤️❤️❤️

Rumiankowa - mocne kciuki za jutro - bo jutro masz wizytę prawda ? ✊️ za Galganka Rumiankowego ❤️

Dziewczyny już Dzisisj pisze ze trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jutro ✊️

Ciesze sie ze sie odezwalas oby wszystkie dolegliwosci szybko minely

Stary 2017-10-23, 20:45   #1525
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Najpierw byłam u gina. Pielęgniarka założyła mi na poczekaniu kartę ciąży i wpisała wyniki badań. Zginęło mi badanie na grupę krwi. Byłam pewna że jest u nich, ale nie znalazła. Za to znalazła się stara karta ciąży
Byłam tak zestresowana badaniem, że praktycznie się nic nie odzywałam. Dopiero jak gin powiedział, że wszystko jest w porządku to odetchnęłam z ulgą. Te zdjęcia usg co widziałam u niego na monitorze to wręcz niemożliwe, że tak zaawansowane. Mój dzieć ma zaledwie 23mm a wszystko było tak pięknie widać. Serduszko bije 185u/min. Wg om i usg termin mam ten sam 28.05. Dziś wg usg mam 9t0d

U endokrynologa za to dostałam większą dawkę euthyroxu plus jodid. Mam za mc zrobić badanie tsh i wysłać smsa do niej i wtedy mi powie co dalej.

Powiem Wam co za ulga z tymi badaniami. Bo już tak się martwiłam, że aż brzuch mnie wczoraj bolał.

❤️❤️❤️

Super wiadomości - cudownie ze wszystko dobrze ❤️

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Ciesze sie ze sie odezwalas oby wszystkie dolegliwosci szybko minely

Dziękuje Kochana - No mam nadzieje ze mnie wkrótce odpuści - przynajmniej ten nieznośny ból głowy ...

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 20:45   #1526
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Najpierw byłam u gina. Pielęgniarka założyła mi na poczekaniu kartę ciąży i wpisała wyniki badań. Zginęło mi badanie na grupę krwi. Byłam pewna że jest u nich, ale nie znalazła. Za to znalazła się stara karta ciąży 😉
Byłam tak zestresowana badaniem, że praktycznie się nic nie odzywałam. Dopiero jak gin powiedział, że wszystko jest w porządku to odetchnęłam z ulgą. Te zdjęcia usg co widziałam u niego na monitorze to wręcz niemożliwe, że tak zaawansowane. Mój dzieć ma zaledwie 23mm a wszystko było tak pięknie widać. Serduszko bije 185u/min. Wg om i usg termin mam ten sam 28.05. Dziś wg usg mam 9t0d 😊

❤️❤️❤️

Super wiesci!! 😍

Stary 2017-10-23, 20:56   #1527
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli poprostu cwiczysz juz przed majem noce z mokrymi pieluchamia tak serio to super ze lepiej sie czujesz
Haha taa dokladnie bo sie w sumie odzwyczailam juz 😂

Stary 2017-10-23, 20:59   #1528
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Haha taa dokladnie bo sie w sumie odzwyczailam juz 😂

Nawet mi nie mow.moja corka w lutym konczy 6 lat wiec pieluchy i przwijanie to narazie czarna magiachoc mysle ze bedzie jak z jazda na rowerze,po pierwszej wymianie wpadne w rytmchyba ze bedzie psikus i bedzie synek drugi to bede musiala sie uczyc obsługi od podstaw
Stary 2017-10-23, 21:01   #1529
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mi nie mow.moja corka w lutym konczy 6 lat wiec pieluchy i przwijanie to narazie czarna magiachoc mysle ze bedzie jak z jazda na rowerze,po pierwszej wymianie wpadne w rytmchyba ze bedzie psikus i bedzie synek drugi to bede musiala sie uczyc obsługi od podstaw
Moja w lipcu skonczyla 6 lat 😲

Stary 2017-10-23, 21:04   #1530
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:

❤️❤️❤️

Super wiesci Teraz mozesz juz byc spokojniejsza
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Super wiadomości - cudownie ze wszystko dobrze ❤️

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Dziękuje Kochana - No mam nadzieje ze mnie wkrótce odpuści - przynajmniej ten nieznośny ból głowy ...

Domima trzymam kciuki za lepsze samopoczucie 😘

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości