|
|
#331 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: STARACZKI z In Vitro/ IUI 2016
Czeka mnie długo protokół, ale z tego co wiem to jest najczęściej praktykowany. Więc nastawiam się na jakieś 6,7, tygodni walki!
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IUI nadal jest stosowane, sama mam bliską koleżankę ktora lada dzień rodzi bliznieta z IUI a wcześniej urodzila synka z IUI. Wiadomo że IUI stosuje się tylko w pewnych przypadkach. Najczęściej większa część osób przechodzi najpierw przez IUI a dopiero potem ma IVF. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Jest ktos tutaj jeszcze z IVF???
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Obecna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz teraz większa dawkę leków? Ja mam dzisiaj pierwszy transfer
|
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Powodzenia dziś trzymam kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałaś nad konsultacja z innym lekarzem? |
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natlem, co tam słychać? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Natlem, jak tam?
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktos jeszcze na ivf w 2018? Ja czekam na okres i lecę z dlugim protokołem
Edytowane przez madeleine91 Czas edycji: 2018-01-20 o 10:43 |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy wypada Ci @??
|
|
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 transfer nieudany. Jestem po wizycie u Pasnika. Lekkie modyfikacje leków. Wyniki wyszły ok. No i ruszamy na wiosnę znowWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Paśnik, czyli immunologia jest w porządku ? A jeszcze niektóre dziewczyny badały sobie kurczliwość macicy, tzn. niekiedy ona ma sama z siebie tyle skurczy że zarodek nie jest w stanie się zagnieździć, niestety nie wiem gdzie to się robi
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli będziesz niedlugo po mnie wiec pewnie wyrobisz sie na wielkanoc ![]() Przyjezdzasz na ivf do polski? My zdecydowalismy sie na klinikę w czechach, ciezko to ogarnac logistycznie :-( |
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam okres kilka dni wczesniej, ale mam brać anty do wczesniej ustalonego 13.02. Zgrane jestesmy niesamowicie
Cała procedura zagramaniczna. Mam za daleko żeby dzielić ja na 2 kraje. Masz cos miedzy anty a zastrzykami, u mnie o niczym takim nie wspominali hmmm... w każdym razie trzymam kciuki!!
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam anty do 14.02 :-D kciuki za nas obie!
Mam jeszcze przed stymulacja prednison to chyba odpowiednik encortonu. Dostalam dzis rozpiske z lekami i widze jeszcze kilka innych ale to pewnie juz na miejscu powiedza kiedy je brac, jade tam 7dnia stymulacji A gdzie i jaka metoda? Nam zaproponowano picsi i macs ze względu na slaba morfologie, innej przyczyny nie ma |
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Łoooo Jesuu jakie nazwy. Nie mam pojęcia jak nazywa sie metoda. Zaufałam im bezgranicznie, słucham ślepo. U nas nie ma absolutnie żadnej przeszkody. Wszystkie wyniki, badania bd.
Musiałabym zajrzeć w papiery. Trochę wstyd.. ale im mniej wiem tym mniej czasu siedzę w internetach wyczutujac cuda, jak to było podczas naturalnych starań i całej drogi az do teraz. Mieszkamy na Islandii.
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
W porządku, byłam tylko ciekawa jak to wygląda w innych krajach.
Sama dokładnie nie wiem na czym polega ta medota, mam tak jak Ty z czytaniem internetu. W czasie naturalnych staran potrafilam czytac o tym caly dzien. A teraz mam juz tego dosc I chce tylko byc juz po wszystkim. |
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie. Dlatego kiedy poszliśmy do lekarki, sprawdziła nasze wyniki i powiedziała: proponuje... i tu wytłumaczyła procedurę, nie interesowało mnie nic wiecej. Pierwsza wizyta była dawno bo na początku października, wiec moze i nazwa metody padła ale ja nie pamietam, a do dokumentów nie wracałam.
Robie co każą i tyle. To oni sie na tym znają. Ale menopur tez mam
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
u nas tak samo, co prawda opowiadal dokladnie na czym polega ta metoda ale po angielsku nie wszystko zrozumialam, a nie chcialo mi sie dopytywac :-P Takie podejscie mi odpowiada bo I tak juz wiecej nic zrobic nie mozemy...
Ja mialam wizyte kwalifikacyjna z 2 tygodnie temu, tam przynajmniej wszystko szybko idzie bo nie wymagaja wiele badan. Czy Tobie tez lekarz kazal 3 dni przed skonczeniem anty pojsc na usg czy nie zrobily sie zadne torbiele czy cysty? Teraz sie boje ze cos wyskoczy przed sama procedura ale to raczej malo prawdopodobne? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamietam kiedy mam pierwsze usg ale jestem prawie pewna ze pod koniec zastrzyków. To one moge spowodować przestymulowanie w tym torbiele i inne polipy.
Na innym wątku jest dziewczyna ktora czeka na transfer i juz 2 raz jej przekładają bo wlasnie "coś".
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
Mam na mysli usg jeszcze przed stymulacja, ale skoro Tobie nawet nie robia to pewnie bedzie ok
![]() Ehh staram sie wyluzowac ale czesto wracam myslami I stres mnie bierze. A Ty jak sobie radzisz z tym czekaniem? |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie jestem niczym nie stresującą się osobą. Ale teraz bardzo mi zależy wiec nie będzie tak łatwo. Największy stres przyjdzie po transferze i zupełnie nie wiem co wtedy robić. Najchętniej poszłabym pobiegać, umieranie z wyczerpania nie pozwala myślec o niczym innym
No ale nie wolno. Postaram się nie nakręcać. Nie szukać symptomów których nie ma. Nie czytać internetow. To tylko kilka dni, moze znajdę jakiś serial w który "wpadnę" albo sagę fantasy żeby skierować myśli na zupełnie inny tor. A jak mąż zapyta czy czuje sie jakos inaczej to od razu biorę rozwód
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Down regulation scan albo inaczej base Line scan myślałam ze wszędzie robią żeby sprawdzić jak reagujesz na stymulację? Mi tez dobrali dawkę zastrzyków tylko ma podstawie AMH ale okazało się ze prawy jajnik jest leniuszkiem bo został uszkodzony podczas operacji wyrostka robaczkowego dlatego zaraz po pierwszy, skanie musieli mi zwiększyć dawkę leków żeby lewy nadrobił za prawy. Sprawdź dokładnie! Trzymam za Waas dziewczyny kciuki. Wiem co to znaczy. Sama przez to przechodziłam. |
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Nic takiego nie miałam, ale sprawdziłam grafik, pierwsze zapisane usg mam po 5 dniach menopuru, przed włączeniem wieczornego zastrzyku.
Coś, z jakichś badań musza wiedzieć bo lekarka stwierdziła ze grozi mi przestymulowanie, ale czy w tedy tym bardziej nie powinna zrobić szczegółowych badań by do tego nie dopuścić. Eh.. i takich rozkmin chciałam uniknąć.. dzięki
|
|
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myslalam ze rozwiode sie przed tym wszystkim bo bylam strasznie nerwowa I mialam jakies zmienne nastroje ale staram sie juz to opanowac. Do tego zwolnili mnie z jednej pracy I mam teraz za duzo wolnego czasu I za duzo mysle Takze chyba nie wystarczy mi seriali
|
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pracuje na 80% i przewaznie wieczorami wiec mam sporo wolnego.
Wczoraj podpisałam umowę na 90% tak na wszelki wypadek zeby miec troszkę mnie wolnego Znajdź cos z kilkoma sezonami i "wciągaj" w każdej wolnej chwili
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

2 transfer nieudany. Jestem po wizycie u Pasnika. Lekkie modyfikacje leków. Wyniki wyszły ok. No i ruszamy na wiosnę znow
13.03.2008
ale staram sie juz to opanowac.