|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1772 |
|
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pytanie dodatkowe na szóstkę - dlaczego ci bandyci - nie tylko ci trzej wyżej, ale takich jak oni widać całe masy - zasłaniają ryje? |
|
|
|
|
#1773 | |
|
I tak powiem
|
Cytat:
Joseph Goebbels w przedwojennych pamiętnikach określał się mianem "niemieckiego komunisty", w swojej gazecie "Der Angriff" 6 grudnia 1931 r. określił narodowy socjalizm mianem "niemieckiej lewicy". Uważał również "Niemiecką rewolucję" za odpowiedniczkę Rewolucji francuskiej. Gospodarka III Rzeszy była stricte socjalistyczna. Praktycznie rzecz biorąc nie było prywatnej przedsiębiorczości, rolę przedsiębiorcy pełnił tzw. betriebsführer, czyli kierownik zakładu, który praktycznie nie mógł decydować o niczym w swojej firmie, nawet o tym kiedy sam może pójść na urlop, wszystko było odgórnie regulowane przez państwo, wszelkie kierunki produkcji, zakres obowiązków i poziom płac dla robotników. Państwo regulowało również ceny i poziom stóp procentowych. Dobra były reglamentowane, kartki na żywność pojawiły się jeszcze przed wybuchem wojny. "Aryjczycy" pozdrawiali się terminem volksgenosse (towarzysz narodowy), z kolei członkowie NSDAP (Narodowosocjalistycznej Niemieckiej Partii Robotników) terminem parteigenosse (towarzysz partyjny). I nie, nie są to żadne "korwinowskie tezy" tylko fakty historyczne opisywane przez samych Austriaków, którzy żyli w tych czasach. Pisali o tym: -Friedrich August von Hayek w książce "Doga do zniewolenia" -Erik von Kuehnelt-Leddihn w książce "Ślepy tor. Ideologia i polityka lewicy 1789-1984" A o polilogizmie klasowym i rasowym najlepiej pisał Ludwig von Mises: http://mises.pl/blog/2011/11/04/mise...yli-od-marksa/ Tak jak mówiłem, czerwonych trzeba zwalczać w każdej postaci nie ważne czy to marksiści, komuniści, socjaliści czy narodowi socjaliści. |
|
|
|
|
|
#1774 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Też mam takich znajomych, bardzo dziwi mnie ich postępowanie. A oni nie są w stanie wyjaśnić mi dlaczego dbają żeby być identyfikowani z tymi, z którymi identyfikowani być nie chcą
|
|
|
#1775 |
|
Konto usunięte
|
rzygać mi się chciało jak tylko przeglądałam te zdjęcia. w życiu i za skarby świata nie poszłabym na ten spęd, bo nie wyobrażam sobie kroczyć w jednym szeregu z biednymi umysłowo, nacjonalistycznymi bandytami.
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7869597 1]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pytanie dodatkowe na szóstkę - dlaczego ci bandyci - nie tylko ci trzej wyżej, ale takich jak oni widać całe masy - zasłaniają ryje?[/QUOTE]Co jest nie tak w tych transparentach? Jakieś hasła łamiące prawo? I co komu przeszkadza kominiarka? Na ostatnich dwóch marszach też byli w kominiarkach i co się działo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1777 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7869597 1]
Pytanie dodatkowe na szóstkę - dlaczego ci bandyci - nie tylko ci trzej wyżej, ale takich jak oni widać całe masy - zasłaniają ryje?[/QUOTE] Otóż to Zasłanianie twarzy w miejscach publicznych, czy to w wersji muzułmańskich kobiet, czy najbielszych z białych, prawdziwych Polaków powinno być zabronione, bo uniemożliwia to identyfikację typa.Przez takich typów jak na zdjęciach ten cały marsz kojarzy mi się z kibolską ustawką i nikt nie zmusiłby mnie do uczestnictwa w czymś takim. |
|
|
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dostali to, co chcieli, więc w spokoju mogą demonstrować swoje "zwycięstwo" - i nie ma to nic wspólnego ze świętowaniem niepodległości przez cały naród. |
|
|
|
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A kominiarki za chyba zakazane na takich imprezach? Ja sobie w przestrzeni publicznej po prostu nie życzę. Żadnego zasłaniania twarzy, ani przez nindżę w burce ani przez kiboli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1781 |
|
Konto usunięte
|
A w przerwie - te narodowe media, obiektywne i rzetelne, bez porównania do tego co było za wstrętnego peło. Konia z rzędem temu, kto znajdzie analogiczny stopień propagandy sprzed dwóch lat:
![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...=96#Czolka3Img Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 Czas edycji: 2017-11-10 o 15:22 |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie, co jest złego we wzywaniu do przemocy? Bóg, Honor, Ojczyzna, Wpi_erdol.
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekaralne, ale warte tępienia jak syf i zaraza. Rozumiem, że prawo wyznacza twoją moralność - współczuję. "To nie jest nielegalne nenenenene hehehe" jest żałosnym argumentem. A jeśli chciałbyś się posunąć dalej w nawoływaniu do przemocy, to tak, jest to karalne jako podżeganie do czynu zabronionego.
|
|
|
#1785 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7870407 6]Widze, ze ktos tu sympatyzuje z narodowcami. Krolu moj zloty namawianie i podzeganie do przemocy wobec osob innej religii czy kraju jest katalne, nazywa sie to mowa nienawisci. Artykuł 256 sie klania.
[/QUOTE] Kolega nie tylko sympatyzuje z narodowcami, ale usiłował mi w innym wątku wmówić, że media usiłują ukryć to, że zamach w Nowym Jorku był dokonany przez muzułmanina, bo nagłówki pisały "Truck crashes into pedestrians". Więc wiesz. Z główką nietęgo. Jak to u narodowców bywa.
|
|
#1787 |
|
Konto usunięte
|
Ja na tym poziomie nie umiem rozmawiać. Jeśli nacjonalizm, ksenofobia i rasizm nie są żadnym problemem to nie widzę żadnej płaszczyzny na której jakakolwiek dyskusja ma rację bytu. Chociaż tyle dobrego, że Kościół oficjalnie (przez KEP) potępił nacjonalizm, co jednakowoż nie przeszkadza tym bandytom dalej wycierać sobie mord Bogiem. Obrzydliwe.
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7870421 1]Ja na tym poziomie nie umiem rozmawiać. Jeśli nacjonalizm, ksenofobia i rasizm nie są żadnym problemem to nie widzę żadnej płaszczyzny na której jakakolwiek dyskusja ma rację bytu. Chociaż tyle dobrego, że Kościół oficjalnie (przez KEP) potępił nacjonalizm, co jednakowoż nie przeszkadza tym bandytom dalej wycierać sobie mord Bogiem. Obrzydliwe.[/QUOTE]
Masz rację, to jest na poziomie kopania się z koniem. Mea culpa, dałam się ponieść. Jak mądrze ujął George Carlin - "'Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.".
|
|
#1789 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7870421 1]Ja na tym poziomie nie umiem rozmawiać. Jeśli nacjonalizm, ksenofobia i rasizm nie są żadnym problemem to nie widzę żadnej płaszczyzny na której jakakolwiek dyskusja ma rację bytu. Chociaż tyle dobrego, że Kościół oficjalnie (przez KEP) potępił nacjonalizm, co jednakowoż nie przeszkadza tym bandytom dalej wycierać sobie mord Bogiem. Obrzydliwe.[/QUOTE]
Mnie to juz bardziej smuci niz denerwuje i zbiera mi sie na wspolczucie takim ludziom. W ich glowie nie ma miejsca na nic innego niz nienawisc i niszczenie w miare spokojnej egzystencji, niczym nie roznia sie od czlonkow isis czy faszystow. Sama nie przepadam za religiami, ale nie przyszloby mi do glowy wyjsc z banerami namawiajacymi do niszczenia kosciolow czy bicia ich wiernych. I jak zwykle Bumblebee zamilkl. Za jakis czas znowu wroci prawic swoje rewelacje. Marian Kowalski bylby w niebo wziety. Moze przyjmie go w swoje szeregi i uhonoruje orderem z ziemniaka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-11-10 o 16:40 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Straszenia paragrafami nie chce mi się nawet komentować. Wizażowa straż moralności zawsze na posterunku .P.s. Będziecie jutro nazioli blokować? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No np teraz. Najpierw dopytujesz czy cos jest karalne a jak dostajesz odpowiedz, ze tak, to piszesz o straszeniu paragrafami. ![]() Ty rozumiesz w ogole, ze ktos ci po prostu odpowiedzial na pytanie? Bo widze, ze nie, wiec tlumacze, zebys nie zyl w nieswiadomosci.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2017-11-10 o 16:49 |
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje zdziwko - skąd się biorą tak ciężcy paranoicy i dlaczego są dopuszczani do głosu w mediach? Bo na moje oko to pan nadaje się do leczenia zamkniętego. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...wo-zajelo.html
|
|
|
#1794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Wiem, że dla Ciebie to może być ciężkie do zrozumienia, ale w normalnym świecie to sądy, a nie nołnejmy w internecie o tym decydują. Także dalej prawilny Wizażu! Pióra w dłoń i pisać zawiadomienia, bo przecież wg was macie wszelkie argumenty w rękach! Do jutra . (No chyba, że zostaniecie w domach i pozwolicie, żeby faszyzm przeszedł? )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7870537 6]To się w ogóle nie nadaje do komentowania. Bardzo chciałabym natomiast, żeby ktoś mi wytłumaczył o co w ogóle chodzi z tą obsesją żydowską. Nawet jeśli "Michnik to Żyd" to o co tak właściwie kaman?
[/QUOTE]No właśnie. Co z tego? Dlaczego "Żyd" to automatycznie pejoratywne określenie? Czy Polak musi być Polakiem i katolikiem, żeby być ~*Prawdziwym Polakiem*~?
|
|
#1797 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A może by tak ignorować posty niektórych? Będzie łatwiej rozmawiać.
wysłane telepatycznie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację, dam sobie spokój.
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dzieci tak mialy jak mialy ok 5 lat, przeszlam to, to tym bardziej prawilnych z wizazu przezyje, na dzieciach mi zalezy, na prawilnych nie, wiec moge z nimi nie rozmawiac
|
|
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7870537 6]To się w ogóle nie nadaje do komentowania. Bardzo chciałabym natomiast, żeby ktoś mi wytłumaczył o co w ogóle chodzi z tą obsesją żydowską. Nawet jeśli "Michnik to Żyd" to o co tak właściwie kaman?
[/QUOTE]Wystarczy przypomnieć sobie historię sprzed II WŚ. Żydów w Polsce była masa i wcale nie sympatyzowali z Polakami, wręcz przeciwnie . Mój dziadek mieszkał w Łodzi i mówił, że na "mojśków" (tak na nich mówiono) to uważać trzeba, bo mogą nieźle człowieka naciąć. Żydzi zawsze robili "najlepsze" biznesy, co nie znaczy, że najuczciwsze, na ciągali ludzi. Nie cieszyli się poważaniem wśród Polaków, ale również Polaków nie szanowali, byli "za swoimi" żyda żyda nie wyda Żyli w swoich enklawach. Mieli też bardzo duże rodziny tj. gdy w polskich wtedy normą było 3-4 dzieci, żydzi mieli dwa razy więcej a zdarzało sie i 12 małych żydków w jednej rodzinie. Samo powiedzenie "żydzić" znaczy żałować, bo żydzi znani byli z właśnie takiego podejścia do pieniądza. Moim zdaniem z tego powodu nadal panuje pejoratywne skojarzenie z Żydem, chociaż teraz prawdziwego żyda spotkać to prawdziwy cud, większość "nie wygląda" więc powiedzenie tylko fruwa w eterze, co jakiś czas objawiając się w tekstach typu "Michnik to Żyd" ale nic więcej z tego nie wynika. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

Zasłanianie twarzy w miejscach publicznych, czy to w wersji muzułmańskich kobiet, czy najbielszych z białych, prawdziwych Polaków powinno być zabronione, bo uniemożliwia to identyfikację typa.

. Mój dziadek mieszkał w Łodzi i mówił, że na "mojśków" (tak na nich mówiono) to uważać trzeba, bo mogą nieźle człowieka naciąć. Żydzi zawsze robili "najlepsze" biznesy, co nie znaczy, że najuczciwsze, na ciągali ludzi.