|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Mnie ginka nastraszyla, że "jak już dziecko będzie miało 2 kg to będzie dobrze". Nie wiem, jakoś mi się nie chce wierzyć, ale co ja mogę wiedzieć. Niby po bariatrycznej mogą się rodzić z niską wagą...
Domi, ja Gizycko/Mikołajki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Hej Domi 😊 nasze grono znów się powiekszylo. Jesteś od początku i dopiero teraz się odzywasz!? Ty lobuzie 😉
Bloody trzymam kciuki za mieszkanko. Pamiętaj, kamienna twarz i emocje na wodzy 😎 Lenka ja też dziś taka kupa jestem, chodzę i wstaje jakbym 99 lat kończyła. Od 3 godz leżę i glaskam brzuch. 😊 Te prezenty świąteczne niby fajna rzecz a tyle i naglowic przy tym trzeba. 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiula, wiem, ze po najmniejszej linii oporu, ale moze jakis bon prezentowy do home&you albo czegoś w tym stylu? Bedzie mama mogła wybrac co bedzie jej sie podobało
![]() Nadalka, jak córa? Lepiej? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam tesciom w tym roku nic nie kupuję
bo oni prezenty dają tylko dzieciom, więc mimo 5 lat pod rząd, kiedy dostawali ode mnie eleganckie słodycze, sami nigdy nie wpadli na to żeby coś przekazać dla mnie.. Siostry co roku się chwalą jakie fajne rzeczy dostały od teściów, a u mnie bieda
|
|
#815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio robiłam risotto, najlepiej smakuje po przyrządzeniu, do odgrzewania się nie nadaje. No i przyjechał póltorej godziny później. Więc musiał zjeść ryżową breję I słusznie. U nas zawsze TŻ chce, żebym coś jego mamie wybrała. W zeszłym roku była to obrotowa szczotka rowenty, taką jakiej sama używam. I oczywiście gadka jak za każdym razem, a po co kupujemy, że niepotrzebnie itd. I to też nie jest miłe bo chciałoby się usłyszeć choć z raz o jaki fajny prezent czy coś w tym stylu
|
|
|
#817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie zrobiłabym tak jak Ty, nie ma co sie wysilać.. Cytat:
Asiula, o wazon fajny pomysł. Jeszcze myślałam o robocie planetarnym |
||
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech ma za karę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jedziemy na wigilię do mnie, na pierwszy dzień do tz, a drugiego mam zamiar odpoczywać
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak jak my nie jesteśmy małżeństwem ale wigilie spędzamy razem u moich najpierw, a potem u jego rodziców, ale z drugiej strony jego rodzice często mnie zapraszają, sa dla mnie bardzo mili, wiec nie mam z tym zadnych problemow.Ilsa dopiszesz mi wizytę i usg 3 trymestru na 28.12? Dzięki |
|
|
|
|
#821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też staram się tak robić ale często nie mam pomysłu na coś, co się dobrze odgrzewa albo sama mam chęć na coś, co najlepiej smakuje na świeżo
![]() Cytat:
![]() Jak samopoczucie? Joanna, Scarlett wiecie, że istnieje coś takiego jak akt uznania? Dzięki temu dziecko od początku nosi nazwisko taty i nie musicie się oboje stawiać w urzędzie po porodzie. Ja nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dowiedziałam się na szkole rodzenia.
|
|
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
To ja z reguły robię jednogarnkowe potrawy albo zupy i je sie da odgrzewać ![]() Tak, wiem. Ale i tak w urzędzie trzeba uznać ojcostwo w ciagu bodaj 3 miesięcy od urodzenia sie dziecka ![]() Edit. Doczytałam ze jednak moze byc to akt uznania wcześniejszy, ale pewnie zarejestrujemy razem i wtedy potwierdzę ojcostwo
Edytowane przez ScarlettO Czas edycji: 2017-12-14 o 21:19 |
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie będę musiała zaciągnąć tz to załatwić przed porodem, ale nie wiem co z tego wyjdzie
najwyżej nastrasze go, że podam jako ojca dziecka NN w szpitalu
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej byłam na lumpach sobie
Zaraz będę mała usypiac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z wieczora z moja zgaga. Ble
Caly dzien zabiegana bylam ale spedzony milo. Na zakupach swiatecznych z rana, pozniej bylam wybierac kolor szafek do kuchni (wybralam bialy szary) a popoludniu spotkalam sie ze znajoma. Witam nowa mame Ja biore zelazo bo mi hemoglobina leci w dol. Teraz biore tylko w zestawie witamin dla kobiet w ciazy a wczesniej normalnie zelazo w tabletkach. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze, to do doopy, nawet mi się pisać bardzo nie chce. Prawdopodobnie nie wyjde jutro, a u synka w przedszkolu są jasełka, występują dzieci, rodzice są zaproszeni, a mnie na 99% nie będzie. Jeszcze jak go uslyszlam przez tel jak pytał kiedy wrócę bo tęskni i jutro występuje to tak mi gardło scisnelo że słowa nie mogłam powiedzieć. Przeryczalam pol dnia. Nie smęce juz, idę książkę poczytać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
Uhh negocjacje poszły umiarkowanie. W zasadzie nie stanęło na niczym, właścicielka ma do mnie zadzwonić. Marudziła że "trochę mało" i spodziewam się że nie przystanie na nasze warunki tylko poda wyższą kwotę :/ ale oby nie dużo wyższą. Trzeba będzie się pozapożyczać, dla nas to abstrakcja bo nawet nic na raty nie mamy
ale nadal mam nadzieję na to mieszkanko i że mała od pierwszego dnia poza szpitalem będzie w naszym wspólnym kącie. Koszty jakie mogę przeznaczyć na wyprawke zmniejszają się radykalnie więc na pewno nie pokaże Wam zdjęć wypchanej komody dobrze że dziecko nie będzie tego pamiętać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#828 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Domi
Ja też tu całkiem nowa.Dziś miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, położna bardzo fajna, ale każde zajęcia będzie prowadziła inna. Też fajnie - będę mogła przynajmniej poznać szpitalne położne. Jakoś optymistycznie mnie nastawiła do porodu. Nie żeby do tej pory było inaczej, ale coraz częściej wolałam o nim nie myśleć, a dziś to prawie nie mogłam się doczekać Cytat:
mi ostatnio powiedział, że ktoś mu powiedział, że tak jest lepiej i potem w szpitalu dużo mniej formalności. A ja od początku sobie żartuje, że musi się na porodówce spisać bo jak mnie wkurzy to podam, że ojciec nieznany
|
|
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, ja już od ponad godziny się krece z boku na bok. Wstałam do łazienki i koniec spania... Czasem ciężko mi znaleźć pozycję wygodną. Mały chyba leży poprzecznie bo jak sie poloze na którymś boku to go czuje jak mi "skrobie" praktycznie w boczkach...
no i dziś wizyta.. nie wiem jak ja wytrzymam do 15. Bardzo proszę o kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Wyprawiłam meza do pracy i teraz nie wiem czy isc spac dalej czy czytac ksiazke. Chyba juz nie zasnę. Wieczorem mamy wyjście do znajomej z jego pracy, bo miała ślub niedawno i chce sie pochwalić mam motywacje zeby isc znaleźć jeszcze 1 sukienkę ![]() Czarodziejka, w tym całym Twoim pobycie w szpitalu najgorsza jest rozłąka z synkiem (jeszcze do tego frustracja, ze nie mogą dalej znaleźć skąd te wymioty tak Cie męczą). Domi, zaciskam kciuki za wizytę ![]() Miłego dnia Wam życzę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Zjadłam śniadanie i chyba wrócę do łóżka, akurat tz zaraz będzie wstawał to będę miała dużo miejsca
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
zbieram się na glukozę.... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Selina, kciuki mocne
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ja zaraz sie ogarniam i lece do lekarza. Mam nadzieje ze nie wcisnie mi antybiotyku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za wizyty i badania
![]() nie mam pojęcia, co dzisiaj będę robić zapowiada się leniwy dzień
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakie plany na sylwestra, robicie coś?
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Kto ma badania i wizyty - trzymam kciuki!
U mnie szykuje się kolejny dzień stresowania mieszkaniem. Wczoraj dopiero ściągnęłam ciążową aplikację i okazało się że to akurat moja "studniówka". A dziś mama mnie pochwaliła że tak ładnie wyglądam ale najbardziej jest zaskoczona że tak dobrze znoszę ciążę, nie panikuje jak to mam w zwyczaju oby tak już do końca.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy zaproszenie do mojej kolezanki na impreze ale to miala byc kameralna nasiadowka a okazuje sie ze bedzie impreza na 30 osob. Nie mam na to sily ani ochoty wiec dostalam zaproszenie od meza na sylwestra z dwojka pod kocem
ale zeby nie bylo ze dziadujemy i gnijemy w domu to jedziemy do moich rodzicow bo robia impreze, zjemy tam kolacje a potem moze wpadniemy do tesciow o ile beda w domu i wracamy na noc do siebie ![]() Mamy jeszcze zapro na jakas impreze na zamku czy czyms takim ale w innym miescie i to juz duza zorganizowana impreza dla mlodych ludzi. A ja ani nie mam sie w co ubrac ani nie bede sie pchala w mordobicie (w zeszlym roku bylismy na tej imprezie ale odbywala sie w remizie strazackiej- bylo super tylko towarzystwo jak pochlalo to sie bydlem stalo) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-12-15 o 08:19 |
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Witam się piątkowo. Wreszcie piątek. Od wtorku codziennie rano budzilam się z przekonaniem, że już weekend. Wczoraj jeszcze zbyt późno się położyłam i myślałam, że dziś nie wstanę.
Powodzenia dla wizytujacych i zdrowia dla chorujących. Ja 2 dni temu musiałam iść po receptę do lekarza rodzinnego, pół godzinki w poczekalni i od wczoraj katar. Oby na tym się skończyło. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

bo oni prezenty dają tylko dzieciom, więc mimo 5 lat pod rząd, kiedy dostawali ode mnie eleganckie słodycze, sami nigdy nie wpadli na to żeby coś przekazać dla mnie.. Siostry co roku się chwalą jakie fajne rzeczy dostały od teściów, a u mnie bieda 

ale nadal mam nadzieję na to mieszkanko i że mała od pierwszego dnia poza szpitalem będzie w naszym wspólnym kącie.