Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-15, 08:26   #841
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie plany na sylwestra, robicie coś?

U nas planów zero. Pewnie skończy sie na wieczorze z książką albo filmem.
Moja mama wspominała, ze pewnie oni bedą siedziec ze znajomymi i żebyśmy wpadli, ale średnio mi sie widzi.

Maz się śmiał wczoraj, ze mamy zaproszenie na sylwestra z piccolo na 28 grudnia o 12 w południe do jego firmy on ma wtedy urlop, a czesc ludzi przychodzi biura, bo to ich ostatni pracujący dzien w roku. Moze sie wybiorę na taką imprezę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 08:28   #842
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja się właśnie zastanawiam nad sylwestrem ale chyba mi się nawet nie chce na żadną imprezę
Nigdy nie spędziłam sylwestra w domu przed tv więc idealna okazja

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 08:29   #843
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Idę was nadrobić bo wczoraj niby taka wyspana wstałam, po czym padłam i spałam do południa A potem już trzeba było szybko psa ogarnąć i iść na warsztaty Ale cieszę się że poszłam bo były praktyczne zajęcia z resuscytacji malucha no i dostałam dużo próbek np. Lovela albo ten Doppel Herz co ma tak dużo DHA. A potem zbierali jakieś ankiety to z nich dostałam regularne opakowania z Lansinoh - wkładki laktacyjne, chusteczki (muszę o nich przeczytać na srokao) i krem na brodawki, którego niby nie trzeba zmywać zanim dziecko chwyci.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 08:33   #844
Lunak
Wtajemniczenie

Ilsa, a jak Twój pies reaguje na Twoje spanie w ciagu dnia? Głupie pytanie, ale on mi sie z takim pełnym energii kojarzy i nie wyobrażam sobie tego, ze nie próbuje Cie budzić

Stary 2017-12-15, 08:40   #845
Ojoanna29
Zakorzenienie

Pocieszylyscie mnie, bo też nie mam za bardzo ochoty na żadne sylwestrowe wyjścia, nawet na domówki do znajomych, więc będziemy siedzieć w domu z kotami już myślałam, że zrobiłam się aspoleczna
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 08:44   #846
_Selina_
Zakorzenienie

My robimy sylwestra u siebie tak samo jak "pasterkę".

Wypiłam, siedzę i staram się nie zwymiotować.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 08:45   #847
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
My robimy sylwestra u siebie tak samo jak "pasterkę".

Wypiłam, siedzę i staram się nie zwymiotować.

Trzymaj to w sobie mocno. Niech Ci zrobią pobrania i wtedy możesz wypuścić. Wazne zeby udało sie za pierwszym razem zrobic badanie

Stary 2017-12-15, 08:47   #848
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszylyscie mnie, bo też nie mam za bardzo ochoty na żadne sylwestrowe wyjścia, nawet na domówki do znajomych, więc będziemy siedzieć w domu z kotami już myślałam, że zrobiłam się aspoleczna
Ja czasem mysle ze zrobilam sie aspoleczna. Nie to zebym byla szalona mamuska ale praktycznie zadna z moich kolezanek nie ma dzieci i nie jest w ciazy i mam wrazenie ze ciaza i posiadanie dzieci wprowadza na troche inny poziom relacje ze znajomymi. Tzn nie ma juz imprez do rana, juz teraz musze myslec o tym ze musze wrocic do domu o jakiejs tam godzinie zeby wziac leki a jak sie pojawi dziecko to tez bedziemy przynajmniej na poczaku mocno uwiazani.

Ale nigdy nie spedzalam sylwestra w domu przed telewizorem wiec w koncu jest okazja poprosilam jedynie meza zebysmy nie zrobili z tego dnia takiego zwyklego, gdzie bedziemy siedziec w wypierdzianych dresach i pojdziemy spac o 22.

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 08:49   #849
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Trzymaj to w sobie mocno. Niech Ci zrobią pobrania i wtedy możesz wypuścić. Wazne zeby udało sie za pierwszym razem zrobic badanie

Trzymam, trzymam...

Stary 2017-12-15, 08:54   #850
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
O wielkie dzięki za opinię
I mój też chce przede wszystkim taki, żeby nie był za gruby. Jakiej firmy w końcu kupiłaś jeśli można spytać?
Jeśli chodzi o cienki portfel to mój Mąż ma taki http://milerszyje.pl/portfelbezpodszewki.html ale do niego rzeczywiście mieszczą się tylko banknoty i najpotrzebniejsze karty bankomatowe, jest taki minimalistyczny A wszystkie monety zgarniam ja Ma go już spokojnie ponad rok i nie zniszczył się, nie odkształca też spodni

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Ilsa dopiszesz mi wizytę i usg 3 trymestru na 28.12? Dzięki
Jasne, dopiszę też naszą nową Domi
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dziękuje że pytasz
Szczerze, to do doopy, nawet mi się pisać bardzo nie chce. Prawdopodobnie nie wyjde jutro, a u synka w przedszkolu są jasełka, występują dzieci, rodzice są zaproszeni, a mnie na 99% nie będzie.
Jeszcze jak go uslyszlam przez tel jak pytał kiedy wrócę bo tęskni i jutro występuje to tak mi gardło scisnelo że słowa nie mogłam powiedzieć.
Przeryczalam pol dnia.
Nie smęce juz, idę książkę poczytać.
Może jednak zechcą Cię wywalić na weekend Albo może wypiszesz się na własne życzenie ? Ściskam
Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Uhh negocjacje poszły umiarkowanie. W zasadzie nie stanęło na niczym, właścicielka ma do mnie zadzwonić. Marudziła że "trochę mało" i spodziewam się że nie przystanie na nasze warunki tylko poda wyższą kwotę :/ ale oby nie dużo wyższą. Trzeba będzie się pozapożyczać, dla nas to abstrakcja bo nawet nic na raty nie mamy ale nadal mam nadzieję na to mieszkanko i że mała od pierwszego dnia poza szpitalem będzie w naszym wspólnym kącie.

Koszty jakie mogę przeznaczyć na wyprawke zmniejszają się radykalnie więc na pewno nie pokaże Wam zdjęć wypchanej komody dobrze że dziecko nie będzie tego pamiętać.
Najważniejsze żeby pamiętało szaloną szczęśliwą Mamusię, która remontowała mieszkanie i miała pozytywną energię
Cytat:
Ilsa, a jak Twój pies reaguje na Twoje spanie w ciagu dnia? Głupie pytanie, ale on mi sie z takim pełnym energii kojarzy i nie wyobrażam sobie tego, ze nie próbuje Cie budzić
Generalnie corgi się bardzo dostosowują do sytuacji Jak ja śpię to on też sobie śpi, jak go zachęcam do zabawy to on się ekscytuje, jak mam czas go wziąć na godzinę do innych piesków żeby się wybiegał to jest szczęśliwy a jak idziemy na zwykły spacer to też jest zadowolony A w ogóle on ma energię w takich zrywach, np. pobiega z psami na zasadzie że czeka na psa w połowie drogi żeby się nie namęczyć jak go goni a jak wracamy do domu to mam go z głowy na resztę dnia bo ma dosyć

Stary 2017-12-15, 08:56   #851
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje że pytasz
Szczerze, to do doopy, nawet mi się pisać bardzo nie chce. Prawdopodobnie nie wyjde jutro, a u synka w przedszkolu są jasełka, występują dzieci, rodzice są zaproszeni, a mnie na 99% nie będzie.
Jeszcze jak go uslyszlam przez tel jak pytał kiedy wrócę bo tęskni i jutro występuje to tak mi gardło scisnelo że słowa nie mogłam powiedzieć.
Przeryczalam pol dnia.
Szlag by to! Ale się nie zgrało w czasie

Cytat:

Koszty jakie mogę przeznaczyć na wyprawke zmniejszają się radykalnie więc na pewno nie pokaże Wam zdjęć wypchanej komody dobrze że dziecko nie będzie tego pamiętać. )
To trzymamy dalej
I nie wyrzucaj sobie wyprawki, od czego są szmateksy

Rany jaka ciemnica u nas
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:04   #852
Lulumo
Raczkowanie

My co roku mamy pasterke u znajomych. W tym roku wypadamy, ale wiem, że ja po intensywnym dniu już się do niczego nie nadaję. Żałuję Ale wiem, że nie dam rady. Na sylwestra wychodzimy do znajomych, ale mój chłop nawet się nie napije. Ja niestety bez prawka a nie chcę czekać na taksówkę w noc sylwestrową, a chce mieć możliwość powrotu do domu o dowolnej godzinie.
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:05   #853
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lulumo Pokaż wiadomość
My co roku mamy pasterke u znajomych. W tym roku wypadamy, ale wiem, że ja po intensywnym dniu już się do niczego nie nadaję. Żałuję Ale wiem, że nie dam rady. Na sylwestra wychodzimy do znajomych, ale mój chłop nawet się nie napije. Ja niestety bez prawka a nie chcę czekać na taksówkę w noc sylwestrową, a chce mieć możliwość powrotu do domu o dowolnej godzinie.
Zawsze można wcześniej taksówkę umówić na konkretną godzinę

Stary 2017-12-15, 09:06   #854
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie będę musiała zaciągnąć tz to załatwić przed porodem, ale nie wiem co z tego wyjdzie najwyżej nastrasze go, że podam jako ojca dziecka NN w szpitalu
Ja sie boje troche tak załatwić przed porodem, bo mamy zupełnie inne typy imion i bałabym sie, ze mnie załatwi

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Hej, hej byłam na lumpach sobie
Zaraz będę mała usypiac.

Kupiłaś cos? pochwal sie
Cytat:
Dziękuje że pytasz
Przeryczalam pol dnia.

Ojej, a moze jednak Cie dzis wypuszcza? Nie dziwie sie tej tęsknocie
Cytat:
Uhh negocjacje poszły umiarkowanie. W zasadzie nie stanęło na niczym, właścicielka ma do mnie zadzwonić. Marudziła że "trochę mało" i spodziewam się że nie przystanie na nasze warunki tylko poda wyższą kwotę :/ ale oby nie dużo wyższą. Trzeba będzie się pozapożyczać, dla nas to abstrakcja bo nawet nic na raty nie mamy ale nadal mam nadzieję na to mieszkanko i że mała od pierwszego dnia poza szpitalem będzie w naszym wspólnym kącie.

Koszty jakie mogę przeznaczyć na wyprawke zmniejszają się radykalnie więc na pewno nie pokaże Wam zdjęć wypchanej komody dobrze że dziecko nie będzie tego pamiętać.

Miejmy nadzieje, ze jednak właścicielka zejdzie z ceny i uda Wam sie je kupic

Cytat:
Dzień dobry zbieram się na glukozę....

U mnie najgorsza była pierwsza godzina po wypiciu, porem żołądek sie uspokoił

Cytat:
Dziewczyny, a jakie plany na sylwestra, robicie coś?
Zadnych możliwe ze spędzimy w bardzo wąskim gronie znajomych, ale to tez bardziej na naszych warunkach

Cytat:
A jak tam kotki? Dogadują sie juz?
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Generalnie corgi się bardzo dostosowują do sytuacji Jak ja śpię to on też sobie śpi, jak go zachęcam do zabawy to on się ekscytuje, jak mam czas go wziąć na godzinę do innych piesków żeby się wybiegał to jest szczęśliwy a jak idziemy na zwykły spacer to też jest zadowolony A w ogóle on ma energię w takich zrywach, np. pobiega z psami na zasadzie że czeka na psa w połowie drogi żeby się nie namęczyć jak go goni a jak wracamy do domu to mam go z głowy na resztę dnia bo ma dosyć
A to spryciarz z niego, po co sie przemęczać ale dobrze ze taki bezproblematyczny jest
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:12   #855
ScarlettO
Wtajemniczenie

Dawno nie było brzuszka, to pokazuje mój z wczoraj 28+2, mam wrażenie ze mnie wywaliło z dnia na dzien

Przepraszam za bałagan w tle, ale przed przeprowadzka to nie rozpakowuje juz nic ani szczególnie nie układam ImageUploadedByWizaz Forum1513325544.112411.jpg
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:35   #856
Ojoanna29
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc, czuję się taka trochę wyłączona społecznie z życia, jak nie wymioty, to lekarze każą leżeć, tyle co ogarniam fb i internet, a ze znajomymi to w ogóle dawno się nie widziałam.. Teraz znowu na luteinie wróciły mdłości i średnio mi się widzi łażenie gdzieś, a moi znajomi najchętniej przeszliby Warszawę wzdłuż i wszerz, ja to taka zawalidroga
Z dzieciatymi znajomymi znowu tylko dziecięce tematy, szpitale, kosmetyki.. Niby na sylwestra mamy zaproszenie od znajomych tz na spokojną imprezę, ale nie lubię ich, dziewczyna w dodatku podobno jest bezplodna i jakoś chyba niezręcznie bym się tam czuła..

Koty coraz lepiej, nasz galganek próbuje się bawić z kotka, ale ona chyba jeszcze nie ma ochoty, pewnie oko jej dokucza.. Na szczęście dają radę z jedzeniem, już mogą stać talerzyki w miarę blisko siebie a w kuwecie to chyba robią sobie zawody, jak jedno pójdzie, to zaraz biegnie następne, w nocy kilka razy się przebudziłam na dźwięk zakopywania, a rano tz wywalił pół kuwety kulek

Haha, powiedziałam tz, że jak nie załatwimy przed porodem uznania ojcostwa to mała dostanie moje nazwisko, od razu polecial wpisywać urlop na styczeń

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Scarlett, brzusio piękny, mam wrażenie że mam podobnej wielkości w 26+5
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:38   #857
_Selina_
Zakorzenienie

Jeszcze tylko 50 minut, będę mogła coś zjeść.

Stary 2017-12-15, 09:52   #858
bloody_marry
Rozeznanie

Scarlett, jak ładny brzuszek! Ja też mam wrażenie że nagle ok. 23 tygodnia pojawił mi się ciążowy brzuch. I rośnie z dnia na dzień.

My sylwestra spędzamy na wiejskiej sali podejrzewam że nie będą to z naszej strony tańce do rana ale nastepny Sylwester na pewno będzie w domu więc tego jeszcze chcemy wykorzystać. Ale bardziej chodzi o pójście na imprezę niż świętowanie bo nigdy nie lubiłam świętować sylwestra.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:52   #859
_Selina_
Zakorzenienie

Jeszcze pół godzinki i do domku 😀 dałam radę 😀
Tylko myślałam, że mała bardziej będzie szaleć, a ona bardzo spokojnie to przeszła... Mam nadzieję, że wszystko z nią ok.

Stary 2017-12-15, 10:03   #860
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry 😊
Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewuszki

O ja mam taki sam plan na sylwka jak większość z was tutaj. Kocyk, filmik i zarelko 😎 i bardzo mi to odpowiada. Wolami by mnie nikt na żadną imprezę nie zaciągnął. Też jestem aspoleczna i najgorsze jest to że wcale nie mam ochoty spotykać się z koleżankami czy znajomymi. Stałam się pustelniczka 😉

Scarletto zgrabny Twój brzuszek ☺ bardzo ładny

O Isla to dopisz i mi przy okazji wizyty: usg 3 trym 28.12. I normalną wizytę 11.01 ( już kiedyś prosiłam ale w natłoku postów musiałaś nie doczytac) 😉 i wózek Bebetto Torino. Dzięks 😊

Miłego piątku, ja zrywam się dopiero z łóżka. Oczywiście z prędkością światła...

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 10:11   #861
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Dawno nie było brzuszka, to pokazuje mój z wczoraj 28+2, mam wrażenie ze mnie wywaliło z dnia na dzien

Przepraszam za bałagan w tle, ale przed przeprowadzka to nie rozpakowuje juz nic ani szczególnie nie układam Załącznik 7357966
wcale nie taki duży ten brzuszek, ja mam -2 tygodnie, w wygląda tak samo, też mam wrażenie, że ostatnio nagle się powiększył, wcześniej jak leżałam na plecach, to prawie wcale nie było widać

nie mamy planów na sylwestra, zresztą bardzo nie lubię tego dnia i zwykle spędzamy go we dwójkę, po północy jeździliśmy na górkę, z której "całe miasto widać"
do rodziców nie zamierzam jechać, bo nie zdzierżyłabym włączonego tv
"bale" to nie moja bajka
od lat większość znajomych dzieciata, więc nie ma typowych imprez, a zabawa z grupą przedszkolną niekoniecznie mnie bawi
może teraz mi się to zmieni
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 10:30   #862
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
O Isla to dopisz i mi przy okazji wizyty: usg 3 trym 28.12. I normalną wizytę 11.01 ( już kiedyś prosiłam ale w natłoku postów musiałaś nie doczytac) 😉 i wózek Bebetto Torino. Dzięks 😊

Porobiłam większość obowiązków na dzisiaj, Mama ma się odezwać jak wyjdzie z badań to skoczymy żeby zmierzyła ten sweter

Stary 2017-12-15, 10:32   #863
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc, czuję się taka trochę wyłączona społecznie z życia, jak nie wymioty, to lekarze każą leżeć, tyle co ogarniam fb i internet, a ze znajomymi to w ogóle dawno się nie widziałam.. Teraz znowu na luteinie wróciły mdłości i średnio mi się widzi łażenie gdzieś, a moi znajomi najchętniej przeszliby Warszawę wzdłuż i wszerz, ja to taka zawalidroga
Z dzieciatymi znajomymi znowu tylko dziecięce tematy, szpitale, kosmetyki.. Niby na sylwestra mamy zaproszenie od znajomych tz na spokojną imprezę, ale nie lubię ich, dziewczyna w dodatku podobno jest bezplodna i jakoś chyba niezręcznie bym się tam czuła..

Koty coraz lepiej, nasz galganek próbuje się bawić z kotka, ale ona chyba jeszcze nie ma ochoty, pewnie oko jej dokucza.. Na szczęście dają radę z jedzeniem, już mogą stać talerzyki w miarę blisko siebie a w kuwecie to chyba robią sobie zawody, jak jedno pójdzie, to zaraz biegnie następne, w nocy kilka razy się przebudziłam na dźwięk zakopywania, a rano tz wywalił pół kuwety kulek

Haha, powiedziałam tz, że jak nie załatwimy przed porodem uznania ojcostwa to mała dostanie moje nazwisko, od razu polecial wpisywać urlop na styczeń

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Scarlett, brzusio piękny, mam wrażenie że mam podobnej wielkości w 26+5
Mam to samo jesli chodzi o relacje. Powiedzialabym nawet ze przez niektore kolezanki poczulam sie... odsunieta. Ja probowalam sie spotkac, pogadac a z tamtej strony nie bylo takiej checi. A na sylwka tez mamy zaproszenie od kolezanki ktora stara sie od prawie roku o dziecko i nic i tez troche glupio sie czuje bo mowila otwarcie ze mi zazdrosci
Cytat:
Jeszcze pół godzinki i do domku dałam radę
Tylko myślałam, że mała bardziej będzie szaleć, a ona bardzo spokojnie to przeszła... Mam nadzieję, że wszystko z nią ok.

Wszystko jest ok, moze sobie pije wody bo slodziutkie moj dziec nie lubi laboratoriow i lekarzy i zawsze siedzi cicho

Jestem po lekarzu, nie dostalam antybiotyku lekarka mowi ze niestety w ciazy przeziebienie trwa dluzej ze wzgledu na mocniejsze ukrwienie i rozpulchnienie wszystkiego. Osluchowo jest czysto a i kolor kataru z rana to nic nadzwyczajnego, po nocy tak jest.

Za to czepila sie mojego tetna i przepisala mi ten lek ktory juz wczesniej inny lekarz mi proponowal (juz trzech roznych lekarzy powiedzialo ze lepiej zbijac tetno niz samo cisnienie). Mowi ze w ogole nie rozumie czemu ginekolodzy przepisuja dopegyt na potege skoro Isoptin dziala lepiej i kardiolodzy tez go wola (konsultowala sie w tej sprawie). I moze byc tak ze przejde na sam isoptin a dopegyt bede mogla odstawic- kwestia tego jak zadziala

Stary 2017-12-15, 10:36   #864
alleyezonme
Zakorzenienie

wstałam 5:45 a nadal się nie mogę dobudzić. Chyba idę na kawę.

Kto ma już ubraną choinkę w domu? Pokazywać
Świąteczne piosenki lecą od rana w radiu i mi się klimat udzielił
Ja może w weekend kupię, ale ubiorę pewnie dopiero w następny weekend.

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 10:38   #865
Lunak
Wtajemniczenie

Asiula, bardzo dobrze, ze to tylko przeziębienie i z tym lekiem moze sie uda zadziałać i miałabyś 1 mniej i lepszy w dodatku

Stary 2017-12-15, 10:45   #866
Mecassie
Zakorzenienie

mam mega kiepski humor, może uda mi się nadrobić wczorajszy dzień.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 10:49   #867
julietta83
Zakorzenienie

nie mam warunków na choinkę, ale zawiesiłam kilka ozdób pod lampą na suficie
kupiłam też na empiku ozdobną taśmę na okno i świąteczne papilotki na muffinki (jest darmowa dostawa w punktach odbioru na poczcie i na orlenie bez minimalnej kwoty i gwarantowana dostawa przed świętami)
chyba ciąża tak na mnie działa, bo jakoś nie podzielałam nigdy zachwytów nad atmosferą przedświąteczną
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 10:51   #868
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula, bardzo dobrze, ze to tylko przeziębienie i z tym lekiem moze sie uda zadziałać i miałabyś 1 mniej i lepszy w dodatku

Ja juz oczywiscie znowu mialam schize bo przez ostatnie kilka dni mialam cisnienie na granicy normy wiec juz chodzilam lekko zdenerwowana. A dzis zmierzylam to juz normalne- 122/75 ale za to tetno 120 :/ i lekarka powiedziala ze bez sensu sie meczyc bo wchodze w najciezszy (w przenosni i doslownie) etap ciazy i pod koniec z takim tetnem bede wyczerpana a gdzie jeszcze rodzic naturalnie- dwa skurcze i sily sie wyczerpia.

Teraz troche odpoczne i zabieram sie za porzadki bo maz ma kupic choinke a nie ma jej gdzie postawic. Wczoraj wieczorem przygotowalismy z mezem czesc prezentow ale i tak wszedzie walaja sie kartony, papier do pakowania i inne ozdoby :/

Chcialam meza dzis zabrac wieczorem na randke ale tak okropnie pada ze nosa nie chce sie wychylac z domu

Stary 2017-12-15, 11:01   #869
Mecassie
Zakorzenienie

Witam nową mamę Domi My święta i sylwestra spędzamy u brata za granicą także z głowy. Pewnie będę się tam męczyć ale trudno.

Choinka od wczoraj stoi kupiliśmy taka dziwną krzywą jedną z tańszych już jest ubrana bo potem nas ponad tydzień nie będzie a chcę się nią nacieszyć

Jestem w szoku że wy wstajecie tak wcześnie! Ja zwlekam się z łóżka o 10:00 i co najmniej do 12:00 zalegam na kanapie próbując się ogrzać bo w mieszkaniu 21°.

Wczoraj kupilismy prezent na jutrzejszy roczek a dzisiaj jadę po prezenty dla chrześniaków na święta.

Aha i przyszły mi wczoraj dwie paczki: zestaw Minky i ta szczotka z myjką z Lulalove

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 11:04   #870
_Selina_
Zakorzenienie

My jutro ubieramy choinkę, nasza pierwsza wspólna :Love:
Dzisiaj jeszcze jedziemy do dziadków, a po 20 do kina

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości