|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
U nas planów zero. Pewnie skończy sie na wieczorze z książką albo filmem. Moja mama wspominała, ze pewnie oni bedą siedziec ze znajomymi i żebyśmy wpadli, ale średnio mi sie widzi. Maz się śmiał wczoraj, ze mamy zaproszenie na sylwestra z piccolo na 28 grudnia o 12 w południe do jego firmy on ma wtedy urlop, a czesc ludzi przychodzi biura, bo to ich ostatni pracujący dzien w roku. Moze sie wybiorę na taką imprezę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie zastanawiam nad sylwestrem ale chyba mi się nawet nie chce na żadną imprezę
Nigdy nie spędziłam sylwestra w domu przed tv więc idealna okazja
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Idę was nadrobić bo wczoraj niby taka wyspana wstałam, po czym padłam i spałam do południa
A potem już trzeba było szybko psa ogarnąć i iść na warsztaty Ale cieszę się że poszłam bo były praktyczne zajęcia z resuscytacji malucha no i dostałam dużo próbek np. Lovela albo ten Doppel Herz co ma tak dużo DHA. A potem zbierali jakieś ankiety to z nich dostałam regularne opakowania z Lansinoh - wkładki laktacyjne, chusteczki (muszę o nich przeczytać na srokao) i krem na brodawki, którego niby nie trzeba zmywać zanim dziecko chwyci.
|
|
|
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilsa, a jak Twój pies reaguje na Twoje spanie w ciagu dnia? Głupie pytanie, ale on mi sie z takim pełnym energii kojarzy i nie wyobrażam sobie tego, ze nie próbuje Cie budzić
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Pocieszylyscie mnie, bo też nie mam za bardzo ochoty na żadne sylwestrowe wyjścia, nawet na domówki do znajomych, więc będziemy siedzieć w domu z kotami
już myślałam, że zrobiłam się aspoleczna
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
My robimy sylwestra u siebie tak samo jak "pasterkę".
![]() Wypiłam, siedzę i staram się nie zwymiotować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj to w sobie mocno. Niech Ci zrobią pobrania i wtedy możesz wypuścić. Wazne zeby udało sie za pierwszym razem zrobic badanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nigdy nie spedzalam sylwestra w domu przed telewizorem wiec w koncu jest okazja poprosilam jedynie meza zebysmy nie zrobili z tego dnia takiego zwyklego, gdzie bedziemy siedziec w wypierdzianych dresach i pojdziemy spac o 22. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wszystkie monety zgarniam ja Ma go już spokojnie ponad rok i nie zniszczył się, nie odkształca też spodni Jasne, dopiszę też naszą nową Domi Cytat:
Albo może wypiszesz się na własne życzenie ? Ściskam Cytat:
Cytat:
Jak ja śpię to on też sobie śpi, jak go zachęcam do zabawy to on się ekscytuje, jak mam czas go wziąć na godzinę do innych piesków żeby się wybiegał to jest szczęśliwy a jak idziemy na zwykły spacer to też jest zadowolony A w ogóle on ma energię w takich zrywach, np. pobiega z psami na zasadzie że czeka na psa w połowie drogi żeby się nie namęczyć jak go goni a jak wracamy do domu to mam go z głowy na resztę dnia bo ma dosyć
|
||||
|
|
|
#851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I nie wyrzucaj sobie wyprawki, od czego są szmateksy ![]() Rany jaka ciemnica u nas
|
||
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
My co roku mamy pasterke u znajomych. W tym roku wypadamy, ale wiem, że ja po intensywnym dniu już się do niczego nie nadaję. Żałuję Ale wiem, że nie dam rady. Na sylwestra wychodzimy do znajomych, ale mój chłop nawet się nie napije. Ja niestety bez prawka a nie chcę czekać na taksówkę w noc sylwestrową, a chce mieć możliwość powrotu do domu o dowolnej godzinie.
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#854 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pochwal sieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zadnych możliwe ze spędzimy w bardzo wąskim gronie znajomych, ale to tez bardziej na naszych warunkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawno nie było brzuszka, to pokazuje mój z wczoraj 28+2, mam wrażenie ze mnie wywaliło z dnia na dzien
Przepraszam za bałagan w tle, ale przed przeprowadzka to nie rozpakowuje juz nic ani szczególnie nie układam ImageUploadedByWizaz Forum1513325544.112411.jpg
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc, czuję się taka trochę wyłączona społecznie z życia, jak nie wymioty, to lekarze każą leżeć, tyle co ogarniam fb i internet, a ze znajomymi to w ogóle dawno się nie widziałam.. Teraz znowu na luteinie wróciły mdłości i średnio mi się widzi łażenie gdzieś, a moi znajomi najchętniej przeszliby Warszawę wzdłuż i wszerz, ja to taka zawalidroga
Z dzieciatymi znajomymi znowu tylko dziecięce tematy, szpitale, kosmetyki.. Niby na sylwestra mamy zaproszenie od znajomych tz na spokojną imprezę, ale nie lubię ich, dziewczyna w dodatku podobno jest bezplodna i jakoś chyba niezręcznie bym się tam czuła.. Koty coraz lepiej, nasz galganek próbuje się bawić z kotka, ale ona chyba jeszcze nie ma ochoty, pewnie oko jej dokucza.. Na szczęście dają radę z jedzeniem, już mogą stać talerzyki w miarę blisko siebie a w kuwecie to chyba robią sobie zawody, jak jedno pójdzie, to zaraz biegnie następne, w nocy kilka razy się przebudziłam na dźwięk zakopywania, a rano tz wywalił pół kuwety kulek Haha, powiedziałam tz, że jak nie załatwimy przed porodem uznania ojcostwa to mała dostanie moje nazwisko, od razu polecial wpisywać urlop na styczeń ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Scarlett, brzusio piękny, mam wrażenie że mam podobnej wielkości w 26+5
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko 50 minut, będę mogła coś zjeść.
|
|
|
#858 |
|
Rozeznanie
|
Scarlett, jak ładny brzuszek! Ja też mam wrażenie że nagle ok. 23 tygodnia pojawił mi się ciążowy brzuch. I rośnie z dnia na dzień.
My sylwestra spędzamy na wiejskiej sali podejrzewam że nie będą to z naszej strony tańce do rana ale nastepny Sylwester na pewno będzie w domu więc tego jeszcze chcemy wykorzystać. Ale bardziej chodzi o pójście na imprezę niż świętowanie bo nigdy nie lubiłam świętować sylwestra.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze pół godzinki i do domku 😀 dałam radę 😀
Tylko myślałam, że mała bardziej będzie szaleć, a ona bardzo spokojnie to przeszła... Mam nadzieję, że wszystko z nią ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewuszki O ja mam taki sam plan na sylwka jak większość z was tutaj. Kocyk, filmik i zarelko 😎 i bardzo mi to odpowiada. Wolami by mnie nikt na żadną imprezę nie zaciągnął. Też jestem aspoleczna i najgorsze jest to że wcale nie mam ochoty spotykać się z koleżankami czy znajomymi. Stałam się pustelniczka 😉 Scarletto zgrabny Twój brzuszek ☺ bardzo ładny O Isla to dopisz i mi przy okazji wizyty: usg 3 trym 28.12. I normalną wizytę 11.01 ( już kiedyś prosiłam ale w natłoku postów musiałaś nie doczytac) 😉 i wózek Bebetto Torino. Dzięks 😊 Miłego piątku, ja zrywam się dopiero z łóżka. Oczywiście z prędkością światła... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mamy planów na sylwestra, zresztą bardzo nie lubię tego dnia i zwykle spędzamy go we dwójkę, po północy jeździliśmy na górkę, z której "całe miasto widać" ![]() do rodziców nie zamierzam jechać, bo nie zdzierżyłabym włączonego tv "bale" to nie moja bajka od lat większość znajomych dzieciata, więc nie ma typowych imprez, a zabawa z grupą przedszkolną niekoniecznie mnie bawi ![]() może teraz mi się to zmieni |
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porobiłam większość obowiązków na dzisiaj, Mama ma się odezwać jak wyjdzie z badań to skoczymy żeby zmierzyła ten sweter
|
|
|
|
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj dziec nie lubi laboratoriow i lekarzy i zawsze siedzi cicho ![]() Jestem po lekarzu, nie dostalam antybiotyku Za to czepila sie mojego tetna i przepisala mi ten lek ktory juz wczesniej inny lekarz mi proponowal (juz trzech roznych lekarzy powiedzialo ze lepiej zbijac tetno niz samo cisnienie). Mowi ze w ogole nie rozumie czemu ginekolodzy przepisuja dopegyt na potege skoro Isoptin dziala lepiej i kardiolodzy tez go wola (konsultowala sie w tej sprawie). I moze byc tak ze przejde na sam isoptin a dopegyt bede mogla odstawic- kwestia tego jak zadziala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam 5:45 a nadal się nie mogę dobudzić. Chyba idę na kawę.Kto ma już ubraną choinkę w domu? Pokazywać ![]() Świąteczne piosenki lecą od rana w radiu i mi się klimat udzielił ![]() Ja może w weekend kupię, ale ubiorę pewnie dopiero w następny weekend. |
|
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiula, bardzo dobrze, ze to tylko przeziębienie
i z tym lekiem moze sie uda zadziałać i miałabyś 1 mniej i lepszy w dodatkuWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam warunków na choinkę, ale zawiesiłam kilka ozdób pod lampą na suficie
kupiłam też na empiku ozdobną taśmę na okno i świąteczne papilotki na muffinki (jest darmowa dostawa w punktach odbioru na poczcie i na orlenie bez minimalnej kwoty i gwarantowana dostawa przed świętami) chyba ciąża tak na mnie działa, bo jakoś nie podzielałam nigdy zachwytów nad atmosferą przedświąteczną
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz troche odpoczne i zabieram sie za porzadki bo maz ma kupic choinke a nie ma jej gdzie postawic. Wczoraj wieczorem przygotowalismy z mezem czesc prezentow ale i tak wszedzie walaja sie kartony, papier do pakowania i inne ozdoby :/ Chcialam meza dzis zabrac wieczorem na randke ale tak okropnie pada ze nosa nie chce sie wychylac z domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamę
Choinka od wczoraj stoi kupiliśmy taka dziwną krzywą jedną z tańszych już jest ubrana bo potem nas ponad tydzień nie będzie a chcę się nią nacieszyć Jestem w szoku że wy wstajecie tak wcześnie! Ja zwlekam się z łóżka o 10:00 i co najmniej do 12:00 zalegam na kanapie próbując się ogrzać bo w mieszkaniu 21°. Wczoraj kupilismy prezent na jutrzejszy roczek a dzisiaj jadę po prezenty dla chrześniaków na święta. Aha i przyszły mi wczoraj dwie paczki: zestaw Minky i ta szczotka z myjką z Lulalove Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro ubieramy choinkę, nasza pierwsza wspólna :Love:
Dzisiaj jeszcze jedziemy do dziadków, a po 20 do kina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

on ma wtedy urlop, a czesc ludzi przychodzi biura, bo to ich ostatni pracujący dzien w roku. Moze sie wybiorę na taką imprezę 
Ale cieszę się że poszłam bo były praktyczne zajęcia z resuscytacji malucha no i dostałam dużo próbek
13.03.2008

ale nadal mam nadzieję na to mieszkanko i że mała od pierwszego dnia poza szpitalem będzie w naszym wspólnym kącie. 

najwyżej nastrasze go, że podam jako ojca dziecka NN w szpitalu 
dałam radę
wstałam 5:45 a nadal się nie mogę dobudzić. Chyba idę na kawę.
już jest ubrana bo potem nas ponad tydzień nie będzie a chcę się nią nacieszyć