|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
a na co idziecie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że nie tylko mi ciąża zweryfikowała relacje ze znajomymi. U mnie to na prawdę nieprzewidywalnie się potoczyło. Np. spodziewałam się że niektóre koleżanki się odsuną, są osoby które zazdroszczą mi niedawnego ślubu i dziecka i przez to się odsunęły. Zadne zaskoczenie. Co mnie zaskoczyło to dziewczyny które mają dziecko i chyba nie zauważyłam tego wcześniej ale są bardzo negatywnie nastawione, mówią że moje życie się w zasadzie skończyło, nie wyjdę z domu, nie wyspie się przez 12 lat itp. Z nimi to ja nie chcę kontynuować relacji, wolę otaczać się pozytywnymi osobami których nastawienie mi się zawsze udziela.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- U nas wczoraj byli znajomi, niestety nie pojadłam przez glukozę, ale ogólnie śmiałam się dużo i super było Nasze życie towarzyskie tylko czasami sie stopuje, przez nasze wizyty u lekarzy, bądź właśnie sprawy remontowe. Tak to normalnie się widujemy ze wszystkimi w takiej samej częstotliwości jak wcześniej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Też na początku miałam zastój jeśli chodzi o spotkania towarzyskie, zwłaszcza w I trymestrze mi się nie chciało. Teraz nadrabiam
Tylko z jedną koleżanką urwał mi się kontakt nie wiem czemu bo ona też jest w ciąży - może wróci po porodzie, zobaczymy
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta sami sobie ten los "zgotowalismy"- decyzje o dziecku podjelismy swiadomie i nigdy nie bede jej zalowacWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cisza totalna, ludzie kontempluja sztuke a ja dre sie jak gruzlik, lzy mi leca, czerwona jak burak... dramat. Potem sie okazalo ze mam zapalenie tchawicy wiec nic dziwnego ze tak kaszlalamWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#878 | |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry! Mialam wczoraj wigilie firmowa, objadlam sie swietecznymi pysznosciami i wrocilam do domu tuz przed polnoca (sam dojazd prawie 2h). Zdazylam tylko zeby i twarz ogarnac i padlam. No i niestety 2h pozniej obudzilam sie, maluch troche szalal, chyba probowal sie przekrecic, czulam nacisk i pobolewanie w dole brzucha i kopniaki to tu, to tam. Z godzine lezalam, a corka mnie obudzila o 6, wiec nie wiem jak ten dzien przetrwam. Na szczescie reszta firmy tak skacowana, ze sie nie wyrozniam
Cytat:
Choc z tym spaniem to troche racja, od drugiego trymestru pierwszej ciazy wyspalam sie porzadnie tylko kilka razy. Stawiam, ze jeszcze ze 3 lata to bedzie trwalo, ale 12 lat to pewna przesada, no chyba, ze ktos planuje bardzo duza rodzine
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a najwiecej narzekaja matki co nakupuja zabawek dzieciom i licza ze same sie zabawia zamiast poswiecic im czas tak ja to zawsze odbieram
|
|
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Dziewczyny, proszę o kciuki. Dzisiaj będę miała rezonans magnetyczny, musza wykluczyć zmiany w mózgu/tętniaka. Rano rozmawiałam z moim ginem, mówię że przecież oprócz wymiotów dobrze się czuje, wyniki ok itd , a on na to ze tak, ale raz właśnie mieli taki przypadek. Dziewczyna wymiotowała, oprócz tego wszystko ok, a niestety dobrze się nie skończyło. Nie chciał mi powiedzieć co się stało, potem w rozmowie wyszło że miała tętniaka i jej pękł Uaktywnił się jej w ciąży właśnie, więc muszą to wykluczyć. Trochę się boje Oczywiście nie ma opcji żebym wyszła dzisiaj, nawet na chwilę. Ale trochę mi lepiej, bo rozmawiałam z wychowawczynią synka i mówiła że już z nim rozmawiała i sam mówił że mamusia w szpitalu i nie będzie mogła przyjść, za to będzie tatuś. Ogólnie podobno ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Paniom
ja juz po zakupach, pokoj nie wiem kiedy bedzie pomalowany, bo ciezko kryje farba ale poki co maz duzo nie narzeka ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Czaro-dziejka nawet nie pisz takich rzeczy. Mocno, mocno trzymam kciuki! Kiedy wyniki tego rezonansu ?
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam zaproszenie na Wigilię w pracy.
nie mam się w co ubrać :szok: muszę jeszcze wyciągnąć partnera na zakupy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze na 100% Trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
czaro_dziejkaa, mocne kciuki! Zeby wykluczyli wszelkie czarne scenariusze, podleczyli cie i szybko wypuscili
|
|
|
|
#887 |
|
Rozeznanie
|
Czarodziejka, trzymam nadal kciuki. Daj koniecznie znać po badaniach, ale jestem pewna że żadne źle diagnozy się nie potwierdzą.
Dziewczyny które już wychowują dziecko, mam pytanie. W myślach urządzam już nasze mieszkanie którego jeszcze nie kupiliśmy nastawiam się na bardzo małą łazienkę i zawsze chciałam mieć prysznic z płaskim brodzikiem a jak się da to nawet bez brodzika tylko z odpływem w podłodze. tylko co z kąpielą dziecka które wyrośnie z przenośnej wanienki? Da się wykąpać dziecko pod prysznicem? raczej nie chciałabym wanny ani też głębokiego brodzika, no ale mam jeszcze czas na weryfikację tych zamierzeń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy okazji na wigilię rodzinną też się przyda
|
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyda się nowa, chyba, że będzie tak ciężko z kupnem jak z poprzednią, to sama nie wiem co zrobię :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Czarodziejka, trzymamy kciuki, z takim wsparciem musi być ok
|
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się w 26tc za dzisiejsze wizyty.Czarodziejka ogromne za dobry wynik rezonansu ScarlettO piękny brzuszek Co do sylwestra to my zostajemy w domu. Pewnie wpadną znajomi i z nimi spędzimy ten wieczór. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Czarodziejko mocno zaciskam kciuki za Twoje zdrowie. Wszystko będzie na pewno dobrze. Trzymaj się.
Ale u mnie ciemnica, jakby 16 już była sie czuję a 3h temu dopiero wstałam. Eh, jeszcze dziś mnie czekają zakupy ciuchowo- prezentowe a tak mi się nie chce z domu ruszać tylka że masakra. ☹ jestem totalny len i obibok. Nawet do piwnicy po cukinię mi się nie chce iść. 🤤 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarodziejka, trzymaj sie dzielnie! My kciuki zaciśnięte trzymamy
wierze, ze wszystko bedzie dobrze i wynik rezonansu nic nie pokaze złego tylko wykluczy podejrzenia lekarzy. Trzeba w to wierzyć. Masz bardzo dobrego swojego lekarza, którzy chce Cie kompleksowo przebadać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj idę do fryzjera a jutro na paznokcie
![]() Moje włosy od bardzo dawna nie były nawet podcinane a paznokcie mam z prawie 4tygodniowym odrostem, masakra Zapuściłam się
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś ledwo o 10 wstałam, jakoś dobrze mi sie spało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#898 |
|
Rozeznanie
|
Katstan, moje będzie wyglądać dokładnie tak samo zaraz po tym jak podpiszemy umowę
trzeba z niego zrobić dosłownie wydmuszkę zanim zacznie się remont.Pannkaka, cieszę się że się tak da! Przypomnij proszę ile lat ma córka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam zastój w l trymestrze, musialam troche leżeć, a jak nie musiałam to nie chciałam się ujawniać. Potem całe szczęście wszystko się unormowalo. My byliśmy prawie ostatni bezdzietni, liczę teraz po cichu na kolejne ciąże, żeby nasza miała towarzystwo. Jeśli chodzi o życie towarzyskie po ciąży to z
obserwacji wynika, że dla chcącego nic trudnego. Nawet na spotkania bez dzieci karmiące wychodziły jak trochę się nagielo pod ich kątem. Selina, problem w tym ze nie wiem kiedy spasuj3 na sylwestrze. Czasem mam tak, że dopóki nie przyjmę pozycji polezacej to mogę wytrzymać dosyć długo, czasem po godzince już nie wyrabiam i wszystko mnie boli i prawie przysypiam. Aktualnie jestem nieprzewidywalna. |
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Czarodziejka
wszystko będzie dobrze! Wykluczą najgorsze, wykurują Cię i wrócisz do domu, do synka i męża. A synek na pewno czuję że gdybyś tylko mogła to na pewno przyszłabyś na jego przedstawienie. ![]() Ja na sylwestra raczej się nigdzie nie wybieram. Zostaniemy w domu, zrobimy coś dobrego do jedzenia i poczekamy na nowy rok
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

a na co idziecie?
Tylko z jedną koleżanką urwał mi się kontakt nie wiem czemu bo ona też jest w ciąży - może wróci po porodzie, zobaczymy
cisza totalna, ludzie kontempluja sztuke a ja dre sie jak gruzlik, lzy mi leca, czerwona jak burak... dramat. Potem sie okazalo ze mam zapalenie tchawicy wiec nic dziwnego ze tak kaszlalam

Uaktywnił się jej w ciąży właśnie, więc muszą to wykluczyć.
ale poki co maz duzo nie narzeka 

wierze, ze wszystko bedzie dobrze i wynik rezonansu nic nie pokaze złego tylko wykluczy podejrzenia lekarzy. Trzeba w to wierzyć. Masz bardzo dobrego swojego lekarza, którzy chce Cie kompleksowo przebadać.