|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
A mój lekarz liczy zaczęte tygodnie. Tzn. Byłam ostatnio w 24+0 u lekarza i mam w karcie ciąży zapisane że 25tc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co czytałam do tej pory (a jeszcze było tego mało) to piszesz w domu i taką skróconą wersje dajesz na porodówce i rozbudowaną trzymasz ze sobą. Jednak moge sie mylic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm to wiec jestem w 25tc i wg apki maly ma 700 gram okolo, to by sie pewnie zgadzalo
no nic, tuczymy sie caly czas, efekty zobaczymy 8 stycznia ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Czarodziejka - trzymaj sie dzielnie |
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunak - jakby taka cene dali 2 tygodnie temu to pewnie bysmy wzięli. A teraz mamy jeszcze jedno mieszkanie na oku, będziemy je oglądać koniec grudnia/początek stycznia bo wtedy sie zwalnia i dopiero wtedy podejmiemy decyzje
czarodziejka - biedaku... tak bardzo Ci wspolczuje ![]() Na dziś koniec... jutro wypakowywania ciąg dalszy. Zmykam spać. Buziaki! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie dzielnie ![]() Zrobiłam w końcu zamówienie u HubiWorld ![]() I zrobiłam pyszna sałatkę z curry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam film "sztuka zrywania" ,TVN
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mecassie Czas edycji: 2017-12-16 o 22:48 |
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała dopiero co padła.. no ale nie dziwie sie jej jak miała drzemkę przed 18
|
|
|
#1122 | |||||
|
Rozeznanie
|
Niby weekend, a za bardzo czasu na nadrabianie nie ma. Przed poludniem bylam nie do zycia, po drzemce odzylam i sprzatalismy troche. Stresuje sie czy wszystko w porzadku (choc maly tak kopie, ze jestem dobrej mysli), czy dostane zgode na samolot, ze jeszcze nie mam wszystkich prezentow... i jeszcze jeden powod, dosc glupi, wiec moze w klubie
![]() Cytat:
Ta gwiazda to Flying Tiger? Wyglada znajomo. Ale nadal jestem strasznie ciekawa, jak sie to u was potoczy z tym brakiem kolorow przy dziecku My w mieszkaniu mamy niby biale sciany, czarne i biale meble i sporo szarosci (bardzo podobny kolor podlogi). Nieliczne akcenty kolorystyczne, typu czerwone poduszki, zolty stolek w kuchni... Ale w tej chwili w prawie kazdym pokoju mamy i tak wszystkie kolory teczy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wzruszylam sie strasznie jak przeczytalam wczesniej o tym jak w koncu dotarlas na jaselka syna ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
Uhh wczoraj poszłam spać o 4:00, wstałam o 10:00 i już cały dzień taki beznadziejny :/ jeden dzień się nie wyspalam i od razu samopoczucie tragiczne, jestem jakaś słaba, serce mi wali jakbym się przebiegła... Mierzyłam ciśnienie i mam normę książkową, biorę dużo magnezu i leżę już w łóżku żeby jutro nie mieć powtórki.
Juana, witam w klubie "szukających mieszkania, mieszkających u teściów" ja nadal czekam na telefon od właścicieli mieszkania które oglądaliśmy w czwartek. Zaproponowałam im cenę i mają się zastanowić. Przez weekend nie dzwonią, liczę na telefon w poniedziałek. Jestem przez to kłębkiem nerwów. W mieście którym mieszkamy rynek mieszkaniowy to jakaś pomyłka, nie ma nawet co oglądać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czarodziejko - życzę aby tylko na strachu sie skonczylo. Trzymam kciuki za pomyslne wyniki badania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Co do tematu sukienek na wigilię ja zamówiłam taka czerwona.. http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-l...978202#thumb/2 Edytowane przez Domi_001 Czas edycji: 2017-12-16 o 23:48 |
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie plan porodu będzie zapisywany razem z położną środowiskową - tą samą, do której mamy prawo od 21. tygodnia ciąży. Dla cc będziemy pisać okrojoną wersję
Byliśmy z Mężem w dwóch galeriach a w trzeciej bezskutecznie szukaliśmy miejsca parkingowego Kupiliśmy dużo prezentów napiszę wam co mamy to może którejś się jeszcze przyda- dla mojej Mamy jednak zestaw głośnomówiący do auta bo tego swetra już nie było i zażyczyła sobie w zamian; przyjdzie paczkomatem - dla jego Mamy duża świeca zapachowa i forma do tarty z Duka - dla mojego Taty 5-pak skarpet jakiś zestaw z pianką do golenia i balsamem po goleniu (uznaliśmy oboje że gdybym kupiła mu maszynkę to by potem nie chciał kupować tych drogich wkładów) i do tego kupię jakąś gorzałkę ![]() - dla jego Taty Mąż kupi jeszcze kawę żeby była jak najbardziej świeżo palona i znaleźliśmy pojemnik na oliwę - Teść jest kawoszem i lubi przyrządzać sałatki - dla Babć mamy zestawy kosmetyków do włosów - dla Dziadków mamy jakieś nalewki Doppel Herz dla mężczyzn - ja dostanę Semilac 071 i top - Mąż dostanie mydło do brody i cośtam jeszcze, wypatrzył w Superpharm z jakiejś ulubionej firmy |
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ależ się cudownie wyspałam bez tz.. Muszę go częściej gdzieś wysyłać szkoda, że jak teraz jeszcze chciałam dospac to koty zaczęły latać jak szalone - jeden waży 5kg, drugi trochę ponad 3, a tupią jak stado koni Muszę poczytać o tym planie porodu, bo szczerze mówiąc nawet nie wiem co miałabym tam napisać
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak się do klubu zapisać? Jestem tutaj od pierwszego wątku a dalej nie wiem... Planuję w końcu chorobowe od stycznia więc będę miała czas na pogaduchy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inne ozdoby to Eurofirany, empik, takie pojedyncze świąteczne wyspy w galeriach. Wiadomo, że zabawki raczej będą kolorowe (chociaż my do tej pory kupiliśmy jej bardzo stonowane), mam już na nie pudełka, ubranka też ma raczej spokojne poza tym to tylko dziecko. Zobaczymy jak długo uda nam się zachować taki spokój kolorów na pewno jeśli chodzi o rzeczy stałe plus dodatki to mamy w dwóch pokojach plus kuchnia dość spokojnie. Niestety łazienka i toaleta są po poprzednich właścicielach, więc tam jest tragedia, ale i tak robiliśmy to mieszkanie rok, więc mam dosyć... Musi tak zostać. trzeci pokój jest typowo partnera, więc tam już jest trochę inaczej, bo robił jak uważał, a że pokój był tylko odświeżony to też nie jest do końca tak jakbyśmy chcieli. garderoby nie ruszyliśmy w ogóle, bo są dwie wielkie szafy plus pełno półek i szafek, więc finansowo odpuściliśmy, bo żeby to przerobić to kolejne kilkanaście tysięcy... :/Na szczęście za kilka lat budowa to się zrobi wszystko po swojemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
A w ogóle to dzień dobry, miłej niedzieli. My dzisiaj idziemy do teatru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielę
![]() Pospałam i czuję się wspaniale. Właśnie przygotowałam śniadanko ale mąż jeszcze nie chce się zwlec z łóżka więc czekam ![]() My dzisiaj na obiad do babci więc to mam z głowy. Wieczorem na koncert. A prezentów dalej nie mam chyba zaraz usiądę przed komputerem i nie odejdę póki nie pozamawiam.Choinkę wczoraj kupiliśmy ale stoi jeszcze nie ubrana ale i tak jest piękna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
blood_marry - to mamy podobnie. U nas tez nie ma co ogladac... Pojawia sie 1-2 ogłoszenia w miesiącu najczesciej w lokalizacji lub metrazu który nas zupełnie nie interesuje. A ceny jak w Krakowie.
Trzymam mega mocno mocno kciuki żeby udalo sie z tym mieszkaniem Daj znać jak będziesz wiedziec czy sie zgadzaja na Wasze warunki ![]() Dzień dobry! Dzisiejszej nocy o 4:30 sasiad z góry robil schabowe... Gratuluję wyczucia czasu Miłego dnia! Dzis przekazujemy klucze. Będę tęsknić za naszym gniazdkiem no ale we 3 byloby tam zbyt ciasno. Czas zacząć nowy rozdział! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa i kciuki. Poproszę o mocne w czwartek, bo wtedy mam rezonans. Z jednej strony nie dopuszczam nawet myśli, że coś może być nie tak, z drugiej trochę się boję mimo wszystko. Wyspałam się dzisiaj bardzo. Mąż pojechał z synkiem do teściów, a ja trochę mieszkanie ogarnę. Mąż oczywiście twierdzi, że jest czysto, a mnie w oczy kłują paprochy na dywanie, czy odbite paluszki synka na lodówce (mamy z czarnego szkła) Ubraliśmy wczoraj choinkę, a dziś spadło trochę śniegu. Jest juz tak świątecznie Może później się wybierzemy na jarmark Bożonarodzeniowy, bo jest u nas na rynku. Miłego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwal się jak ubierzecie, uwielbiam choinki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Czarodziejka, do czwartku nie puszczamy kciuków 😊
Ogarnęłam trochę łazienkę, wstawiłam pranie i oczywiście pralka w szale wirowania wylazla na środek łazienki, więc koniec sprzątania, bo nie będę jej sama przesuwać i tak wylądowałam z powrotem w łóżku 😂Dziewczyny, muszę zrobić na wigilię śledzie, a ze nie jadam takich rzeczy to kompletnie nie mam pomysłu, macie jakieś sprawdzone przepisy?
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() dostałam na maila od Avent 40% zniżki na zakupy w ich sklepie. Nie chce któraś? Jak przejrzałam asortyment, ale nic mnie nie zainteresowało (w sensie - już wszystko mam ).
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre sa też w smietanie/jogurcieDzień dobry, ja dziś wyjątkowo wyspana tylko wczoraj nic nie posprzatalam wiec dziś musze sie za to zabrać Czarodziejka do czwartku kciukow nie puszczam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolorowo, ze hej Ja uwazam, ze dziecko musi miec troche kolorow, a nie same mdle i szare kolory, to sie nam doroslym bardziej podoba niz dzieciom.
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-12-17 o 10:44 |
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.kwestiasmaku.com/przepis...chami-wloskimi w tym roku mam zamiar zrobić pod pierzynką, ale z marchewką zamiast buraczków, bo boję się, że popłyną w transporcie ![]() https://www.kwestiasmaku.com/przepis...-pod-pierzynka |
|
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() U nas naprzemian snieg ze słońcem. Wysłałam meza do sklepu zeby sobie sam płaszcz kupił (kolejny ) a ja leze w łożku i odpoczywam po wczorajszym szaleństwie. Musze pochwalić mojego meza. Wczoraj wysprzątał całe mieszkanie. Ja tylko dostałam pozwolenie na starcie kurzy. A on sam wszyściutkie pięknie ogarnal ![]() Znowu wstałam o 3:30, ale na takim pol śnie dolezalam do 6. Maz sie śmieje, ze Dzieć po tatusiu ranny ptaszek bedzie Czarodziejka, oczywiście, ze trzymamy mocne kciuki na Twoje następne badanie. Jestem jak najlepszej myśli zeby wykluczyło ono najgorsze podejrzenia Twojego lekarza. Kasia, a do kiedy ta zniżka od Avent ważna? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle ta kurtka ciążowa z H&M jest teraz bodajże za 150 jeśli któraś nie ma na zimę w czym chodzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

no nic, tuczymy sie caly czas, efekty zobaczymy 8 stycznia

ja nadal czekam na telefon od właścicieli mieszkania które oglądaliśmy w czwartek. Zaproponowałam im cenę i mają się zastanowić. Przez weekend nie dzwonią, liczę na telefon w poniedziałek. Jestem przez to kłębkiem nerwów. W mieście którym mieszkamy rynek mieszkaniowy to jakaś pomyłka, nie ma nawet co oglądać. 

13.03.2008

) a ja leze w łożku i odpoczywam po wczorajszym szaleństwie.