Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;) cz.VII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-13, 07:10   #1501
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)

Cytat:
Napisane przez maniaczkakolorowania Pokaż wiadomość
Jesli ktos bierze tabletki, kilka opakowan pod rzad i np w srodku kolejnego (np 4 czy 7) opakowania pomine 3 tabletki to bedzie to jako (skrocona) przerwa czy jako niezabezpieczone opakowanie i ryzyko ciazy.
Czy jest roznica kiedy sie wtedy przerwe zrobi? Czy musi byc powielone opakowanie np 21 lub 24 (czyli 21, 42, 63 ....itd lub 24 , 48, 72, 96 ....itd)
Czy moze byc 30 tab -przerwa- 50 tab - przerwa.

Przez zamieszanie nie wzielam 3 tabletek z tygodnia - z kolejnego pod rzad opakowania i wzielam 2 zalegle nd i pon), wtorkowej nie. I teraz gdybam czy "zrobilam przerwe 2 dniowa i pomylilam sie wzialam sobie 2 tabletki pod rzad, dalej sie zyje"
czy bedzie owulacja i ryzyko ciazy.
Jak to zinterpretowac?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czyli nie robisz przerw w ogóle?

Jeśli tak, to bym się nie martwiła tą przerwą. Ale od czasu do czasu warto zrobić przerwę .

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Mam na myśli przerwy, kiedy są tabletki placebo.

Szczerze to średnio rozumiem Twój post. Jeśli robisz normalnie przerwy na krwawienie, to nie podałaś najważniejszej informacji - z którego tygodnia zapomniałaś tabletek.

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-13, 08:10   #1502
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Czyli nie robisz przerw w ogóle?

Jeśli tak, to bym się nie martwiła tą przerwą. Ale od czasu do czasu warto zrobić przerwę .

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Mam na myśli przerwy, kiedy są tabletki placebo.

Szczerze to średnio rozumiem Twój post. Jeśli robisz normalnie przerwy na krwawienie, to nie podałaś najważniejszej informacji - z którego tygodnia zapomniałaś tabletek.

Ja też średnio rozumiem. Bardzo chaotycznie napisane.
Ale biorąc bez przerw i zapominając (więc w sumie to robiąc jakieś przerwy), pilnowałabym, żeby brać minimum 14 tabletek z rzędu - czyli zachowując te 2 tygodnie, by być zabezpieczonym. Jeśli jedna tabletka została pominięta, to sprawdziłabym w ulotce, jak postępować, licząc, że zaczęłam brać po jakiejś zapominalskiej przerwie (więcej niż 1 tabletka pominięta).
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-13, 08:59   #1503
lovierka
Raczkowanie

Mam takie pytanie. Wczoraj współżyłam bez zabezpieczenia, z piątku na sobotę brałam na sen jednorazowo lek Signopam 10mg. Czy mógł on jakoś wpłynąć na tabletki?
lovierka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-13, 17:29   #1504
heartgram
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, biorę Lesiplus od 3 lat. Teraz zachorowałam, nie biorę zadnego antybiotyku tylko leki przeciwirusowe(groprinosi n,eloprine) i na kaszel (thiocodin)+ pyralgina. Z tego co wiem leki te nie wpływają na tabletki.Mimo to dzisiaj dostałam plamien. W niedzielę 10.12 doszło do stosunku, bez dodatkowych zabezpieczeń, Ponieważ brane przeze mnie leki nie miały interakcji z tabletkami. Czy mam powody do niepokoju?
Stary 2017-12-14, 19:11   #1505
wonder__woman
Raczkowanie

Dziewczyny, poprosiłabym o trzeźwe spojrzenie na sprawę i pomoc.

Stosuje hormony od jakiś 8 miesięcy, wcześniej brałam je kilka lat, ale miałam roczną przerwę i powrót. Jestem na Vibin Mini od 4 miesięcy, wcześniej stosowałam plastry. Po przejściu z plastrów na tabletki nie dostałam krwawienia, ale lekarz powiedział, że miałam bardzo cienkie endometrium, więc nie miało co się złuszczyć. Następnie krwawienie występowało normalnie, ostatnie miałam około 11/12 dni temu, jestem obecnie na drugim tygodniu tabletek. Wczoraj jednej, właśnie z drugiego tygodnia nie wzięłam, ale zmieściłam się w 12h, ponieważ przyjęłam po 11h. Dziś będąc w pracy, koło 17 poszłam do toalety i załatwiając potrzebę zauważyłam jasnoróżowy śluz na papierze, bo to nawet nie była krew, tylko podbarwiony śluz. Przepraszam za obraz, ale akurat w między czasie oddawałam stolec i dość mocno naparłam, czułam napięcie w podbrzuszu i później na papierze ten śluz jasnoróżowy. Sprawdziłam palcem w środku, ale jakby to było jednorazowe, bo wewnątrz żadnej krwi, a szyjka macicy chyba otwarta - mogłam wsadzić opuszek palca, więc na pewno nie była zamknięta.

Jeśli chodzi o leki, to biorę witaminy, ale suplementy raczej nie wpływają na hormony. Dodatkowo z 3 tygodnie temu brałam leki przeciwgrzybicze doustnie, teoretycznie antybiotyk, ale lekarz powiedział, że na pewno nie wpływa, dodatkowo w ulotce obydwóch leków nic nie było powiedziane oraz na stronie z interakcjami też wyskoczył brak interakcji. W zasadzie trochę poschizowałam..

Mam się czegoś obawiać? Może to jakieś naczynko pękło, w zasadzie nie wiem po prostu skąd ten podbarwiony śluz stąd moje dziwne myśli, teoretycznie uspokaja mnie fakt, że miałam krwawienie ostatnio i to było prawdziwe krwawienie, nie kilka kropel, ale już zgłupiałam.
wonder__woman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-15, 13:59   #1506
Lottie69
Zakorzenienie

Dziewczyny, połączyłam opakowania (trzecie pod rząd), i jestem po dwóch tabletkach z tego trzeciego łączonego blistra, a mój brzuch zaczyna mnie boleć jak na okres. Przy krwawieniu z odstawienia ten ból był mniejszy. Żadnych plamień przy braniu nie miałam.

Czy powinnam zrobić teraz przerwę i po prostu po przerwie wziąć o te dwie tabletki mniej? Nie mam możliwości kontaktu z ginem aż do poniedziałku i nie wiem co z tym fantem zrobić...

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-15, 17:01   #1507
maniaczkakolorowania
Raczkowanie

Jesli chcesz mozesz zrobic przerwe i nowe opakowanie bedzie pomniejszone o te dwie tabletki (ochrona bedzie zachowana)

maniaczkakolorowania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-15, 21:48   #1508
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maniaczkakolorowania Pokaż wiadomość
Jesli chcesz mozesz zrobic przerwe i nowe opakowanie bedzie pomniejszone o te dwie tabletki (ochrona bedzie zachowana)

Dzięki wielkie. Czy powinnam się przejmować, że to krwawienie z odstawienia pojawiło się podczas brania, a nie podczas odstawienia, czy jednak tak po prostu bywa?
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-15, 22:12   #1509
maniaczkakolorowania
Raczkowanie

Nie. To sie moze zdarzyc

maniaczkakolorowania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-16, 01:07   #1510
WickedVirgo
Raczkowanie

Hej, myślicie że sproszkowany sok z młodego jęczmienia może wpływać na skuteczność tabsów?? Niby m.in. przyśpiesza metabolizm, boję się czy nie ma tj dziurawiec.
WickedVirgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-16, 01:57   #1511
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WickedVirgo Pokaż wiadomość
Hej, myślicie że sproszkowany sok z młodego jęczmienia może wpływać na skuteczność tabsów?? Niby m.in. przyśpiesza metabolizm, boję się czy nie ma tj dziurawiec.
Nigdy o czymś takim nie słyszałam.
malootka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-16, 02:09   #1512
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WickedVirgo Pokaż wiadomość
Podobno to z dziurawcem to bujda.

Nie sa sprawdzone wszystkie mozliwe dzialania niepozadane po spozyciu wszystkich mozliwych substancji. bo po pierwsze nie ma na to zapotrzebowania, a po drugie, byloby to fizycznie niemozliwe.
Ja tez stosuje rozne nowinki w odzywianiu i jak tylko mam jakies watpliwosci (np. chlorella w wiekszej ilosci, zamierzam kupic fermentowana soje itd.), to jem to o innej porze dnia niz tabletki, zachowujac minimum 4 godziny odstepu. Nie jest to idealne rozwiazanie, ale chyba lepsze niz zadne.
Superfoods sa pokarmami o duzym stezeniu roznych zwiazkow odzywczych, dlatego warto organizm ''przyzwyczajac'' do niego, zaczynaja od malych ilosci, zeby nie nastapila biegunka.
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 13:47   #1513
Mroczna_Sadystka
Wtajemniczenie

Dziewczynhy, co o tym sadzicie... ide do ginekologa od razu po swietach, mam juz umowiona wizyte, ale nie wiem co robic.
Bralam wczesniej tabletki orlifiqe ale niestety okazaly sie za slabe, bo ciagle mialam krwawienia. Zmieniono mi na microgynon, co ma niby ten sam sklad tylko w wiekszej dawce i zaczely sie schody...O ile orlifiqe tolerowalam super, 0 skutkow ubocznych, to teraz masakra. Po okolo 7 tabletkach zaczsely sie u mnie silne bole glowy. Zwlaszcza w nocy, bo przed snem biore tabletke. Chce mi sie wtedy wymiotoac, a glowa mi po ptostu peka. Nie pomagaja srodki przeciwolowe, dopiero nad ranem bol powoli zmienia sie w lzejszy wiec moge zasnac. nie wiem co robic, mezczyc sie jeszcze te kilka dni do wizyty u gina, czy odstawic natychmiast? Trwa to juz kilka nocy.
Mroczna_Sadystka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 17:05   #1514
WickedVirgo
Raczkowanie

Super, dzięki za odpowiedź no właśnie ostatnio zaczęłam przygodę z msm z Wit c, d3 k2mk7, no i magnez z b6. Do tego brakowało mi Wit b i cynku, a ponoć sok z młodego jęczmienia to ich prawdziwa skarbnica a ponoć my tabletkowe dziewczyny mamy okrutne niedobory pod tym względem

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

A o chlorelli słyszałam że to świetny pomysł aby ją wcinać po zjedzeniu ryby (pomoże pozbyć się metali ciężkich, więc na święta jak znalazł hehe)
WickedVirgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-18, 14:11   #1515
Keket
Zakorzenienie

Dziewczyny ratujcie. W czwartek wzięłam ostatnią tabletkę z opakowania. Biorę Belarę od 4 miesięcy. Wcześniej był microgynon i takich problemów nie miałam. Dzisiaj jest czwarty dzień przerwy i nie dostałam krwawienia z odstawienia. Dwa tygodnie temu pojawiły się lekkie skurcze i plamienie, a tydzień temu w sobotę dość silny ból brzucha, taki, że aż mnie wybudził ze snu i normalne krwawienie. W drugim miesiącu brania Belary również miałam plemienia ale krwawienie z odstawienia pojawiło się normalnie. Czy możliwe, że opóźnia mi się przez to, że jestem przeziębiona i od czwartku biorę gripex max trzy razy dziennie?

Edytowane przez Keket
Czas edycji: 2017-12-18 o 14:14
Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-18, 14:19   #1516
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie. W czwartek wzięłam ostatnią tabletkę z opakowania. Biorę Belarę od 4 miesięcy. Wcześniej był microgynon i takich problemów nie miałam. Dzisiaj jest czwarty dzień przerwy i nie dostałam krwawienia z odstawienia. Dwa tygodnie temu pojawiły się lekkie skurcze i plamienie, a tydzień temu w sobotę dość silny ból brzucha, taki, że aż mnie wybudził ze snu i normalne krwawienie. W drugim miesiącu brania Belary również miałam plemienia ale krwawienie z odstawienia pojawiło się normalnie. Czy możliwe, że opóźnia mi się przez to, że jestem przeziębiona i od czwartku biorę gripex max trzy razy dziennie?

Możliwe. Poczekaj do jutra. Mi się krwawienie z odstawienia też raz przedstawiło z 4, 5 dnia na 6, czy jakoś tak. Potem wróciło do normy. Jeśli bierzesz tabletki regularnie, to wszystko będzie okay. Gripex nie wpływa na antykoncepcje.

Stary 2017-12-18, 14:20   #1517
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe. Poczekaj do jutra. Mi się krwawienie z odstawienia też raz przedstawiło z 4, 5 dnia na 6, czy jakoś tak. Potem wróciło do normy. Jeśli bierzesz tabletki regularnie, to wszystko będzie okay. Gripex nie wpływa na antykoncepcje.

Dziękuję za pocieszenie ☺ Jestem straszną panikarą.

Stary 2017-12-20, 00:10   #1518
Witaminka2017
Przyczajenie

Hej. Mam pytanie, zeby dostać szybciej okres zamiast 24 tabletek wzięłam 23 i przeszłam do placebo. Czy to duży błąd? Czy nadal wszystko ok?
Witaminka2017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 00:13   #1519
rudenbrush
Przyczajenie

GG do rudenbrush

Kreska C widoczna mega. Co wg was oznacza? Negatywny czy źle zrobionyZałącznik 7362891

_________________________ ________
Spiż
rudenbrush jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 07:39   #1520
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Witaminka2017 Pokaż wiadomość
Hej. Mam pytanie, zeby dostać szybciej okres zamiast 24 tabletek wzięłam 23 i przeszłam do placebo. Czy to duży błąd? Czy nadal wszystko ok?
Wszystko ok

Stary 2017-12-20, 13:44   #1521
Natalia2702
Przyczajenie

Witam, czy można mieć aż takiego pecha i zajść w ciążę biorąc tabletki i mając dodatkowo niedoczynność tarczycy?? Dzieje się ze mną ostatnio coś dziwnego, brzuch twardy ,żółtawe upławy dosyć dużo ich, po lewej stronie koło pępka mnie bolało, przy ucisku też , wyczuwalne jest zgrubienie, za półtorej dnia przeszło, mam gazy i wzdęcia. Wszystkie tabletki brałam regularnie,żadnej nie ominelam. Ale była taka sytuacja pod koniec października która mnie zaniepokoiła, bo uprawiałam seks domkonca z chłopakiem. Ale przed ten piłam alkohol. Ok 20,wzięłam tabletkę,zaczęłam pić ok 21 a seks był ok północy.obawiam się że wtedy tabletka nie zdążyła się wchłonąć i wtedy mogło dojść do zapłodnienia. Minęło już,od tego czasu prawie 2 miesiące. Wcześniej żadnych dolegliwości nie miałam, dlatego dalej brałam tabletki. Krwawienia z odstawienia były w listopadzie i normalnie w grudniu. Więc nadal je lykalam.odkoad zaczęło mnie boleć z boku,zaczęłam się martwić ,zrobiłam tydzień temu test ,wyszedł negatywny. Więc się uspokoiłam, przestało mnie boleć. Uprawiałam seks z chłopakiem, nic mnie nie bolało w trakcie i po. Tylko z rana na drugi dzień wyleciał że mnie taki biało przezroczysty glut dlugiii. Całe.majtki miałam mokre. Wyglądało to jak sperma zmieszana z przezroczystym śluzem. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Teraz lekko pobolewanie mnie brzuch, bardziej z lewej strony.piersi mnie już dawno nie bolaly., I kawa smakuje mi jakoś dziwnie. Do lekarza idę dopiero w piątek. Chcę przed świętami dowiedzieć się co się ze mną dzieje. Nawet jak usłyszę najgorsza diagnozę że to ciąża. Ale czy można mieć aż takiego pecha żeby podczas tabletek zajść ?? I to jeszcze z niedoczynnością która obniża płodność ..proszę o jakieś opinie co sądzicie o mojej sytuacji bo zwariuje do piatku
Natalia2702 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 14:53   #1522
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalia2702 Pokaż wiadomość
Witam, czy można mieć aż takiego pecha i zajść w ciążę biorąc tabletki i mając dodatkowo niedoczynność tarczycy?? Dzieje się ze mną ostatnio coś dziwnego, brzuch twardy ,żółtawe upławy dosyć dużo ich, po lewej stronie koło pępka mnie bolało, przy ucisku też , wyczuwalne jest zgrubienie, za półtorej dnia przeszło, mam gazy i wzdęcia. Wszystkie tabletki brałam regularnie,żadnej nie ominelam. Ale była taka sytuacja pod koniec października która mnie zaniepokoiła, bo uprawiałam seks domkonca z chłopakiem. Ale przed ten piłam alkohol. Ok 20,wzięłam tabletkę,zaczęłam pić ok 21 a seks był ok północy.obawiam się że wtedy tabletka nie zdążyła się wchłonąć i wtedy mogło dojść do zapłodnienia. Minęło już,od tego czasu prawie 2 miesiące. Wcześniej żadnych dolegliwości nie miałam, dlatego dalej brałam tabletki. Krwawienia z odstawienia były w listopadzie i normalnie w grudniu. Więc nadal je lykalam.odkoad zaczęło mnie boleć z boku,zaczęłam się martwić ,zrobiłam tydzień temu test ,wyszedł negatywny. Więc się uspokoiłam, przestało mnie boleć. Uprawiałam seks z chłopakiem, nic mnie nie bolało w trakcie i po. Tylko z rana na drugi dzień wyleciał że mnie taki biało przezroczysty glut dlugiii. Całe.majtki miałam mokre. Wyglądało to jak sperma zmieszana z przezroczystym śluzem. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Teraz lekko pobolewanie mnie brzuch, bardziej z lewej strony.piersi mnie już dawno nie bolaly., I kawa smakuje mi jakoś dziwnie. Do lekarza idę dopiero w piątek. Chcę przed świętami dowiedzieć się co się ze mną dzieje. Nawet jak usłyszę najgorsza diagnozę że to ciąża. Ale czy można mieć aż takiego pecha żeby podczas tabletek zajść ?? I to jeszcze z niedoczynnością która obniża płodność ..proszę o jakieś opinie co sądzicie o mojej sytuacji bo zwariuje do piatku
Dlaczego uważasz, że tamtego wieczora tabletka się nie wchlonela skoro nie miałaś biegunki ani nie wymiotowałaś?

Wyssałaś sobie ciąże z palca. Poczytaj o objawach ciąży. Na pewno nie jest to to, co opisałaś.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

I nie wiem, co Ci lekarz może zdiagnozować. Nic się u Ciebie nie dzieje.

Stary 2017-12-20, 15:00   #1523
Natalia2702
Przyczajenie

Cytat:
Dlaczego uważasz, że tamtego wieczora tabletka się nie wchlonela skoro nie miałaś biegunki ani nie wymiotowałaś?

Wyssałaś sobie ciąże z palca. Poczytaj o objawach ciąży. Na pewno nie jest to to, co opisałaś.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

I nie wiem, co Ci lekarz może zdiagnozować. Nic się u Ciebie nie dzieje.

Dlatego że alkohol spowalnia wchłanianie , a zaczęłam pić godzinę po lyknieciu tabletki.

Nic się nie dzieje ? Przecież to nie jest normalne żeby wyczuwać zgrubienie w okolicy jajnika, obfite żółte upławy i ogólnie ciągle coś tam na dole czuje.
Stary 2017-12-20, 15:09   #1524
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego że alkohol spowalnia wchłanianie , a zaczęłam pić godzinę po lyknieciu tabletki.

Nic się nie dzieje ? Przecież to nie jest normalne żeby wyczuwać zgrubienie w okolicy jajnika, obfite żółte upławy i ogólnie ciągle coś tam na dole czuje.
Możesz mi podać link do jakiegoś badania na temat spowalniania wchłaniania się hormonów przez alkohol? Bo to chyba musi być jakaś nowość.

Sądzisz, że tabletki miałyby tak wysoki wskaźnik Pearla, jeśli byle alkohol zaburzałby ich działanie? Jeśli tak, to czy na ulotce jest coś na ten temat?

Jeszcze jedna kwestia. Czy to zgrubienie wyczuwałaś już wcześniej czy dopiero teraz? Zaręczam, że to na pewno nie jest płód.

A na upławy może pomogą leki przeciwgrzybiczne, o ile to grzybica.

Ciąży nie stwierdzam.

Stary 2017-12-20, 15:14   #1525
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usunięte

Alkohol nie ma wpływu na wchłanianie się hormonów. Sama sobie robisz niepotrzebne nerwy.
Upławy w takim kolorze są niepokojące i z nimi powinnaś iść do lekarza, ale to nie ciąża.

d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 15:24   #1526
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Jakież to tabletki bierzesz, że alkohol nie pozwalam im się wchłonąć?

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 15:35   #1527
Natalia2702
Przyczajenie

Cytat:
Możesz mi podać link do jakiegoś badania na temat spowalniania wchłaniania się hormonów przez alkohol? Bo to chyba musi być jakaś nowość.

Sądzisz, że tabletki miałyby tak wysoki wskaźnik Pearla, jeśli byle alkohol zaburzałby ich działanie? Jeśli tak, to czy na ulotce jest coś na ten temat?

Jeszcze jedna kwestia. Czy to zgrubienie wyczuwałaś już wcześniej czy dopiero teraz? Zaręczam, że to na pewno nie jest płód.

A na upławy może pomogą leki przeciwgrzybiczne, o ile to grzybica.

Ciąży nie stwierdzam.

"Alkohol spowalnia procesy metaboliczne, którym podlegają estrogeny"

Czułam jakaś kulkę koło biodra lewego, ale nigdy mnie to nie bolało. Myślałam że tak mam poprostu. Ostatnio zaczęło bolaec samoistnie ,przy kucaniu oraz przy dotyku . Minęło to, ale nadal coś czuję ciągle z lewej strony.i takich obfitych upławów nie miałam. Może to jakaś torbiel ?
Stary 2017-12-20, 15:48   #1528
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
"Alkohol spowalnia procesy metaboliczne, którym podlegają estrogeny"

Czułam jakaś kulkę koło biodra lewego, ale nigdy mnie to nie bolało. Myślałam że tak mam poprostu. Ostatnio zaczęło bolaec samoistnie ,przy kucaniu oraz przy dotyku . Minęło to, ale nadal coś czuję ciągle z lewej strony.i takich obfitych upławów nie miałam. Może to jakaś torbiel ?
Zdanie z internetu to nie badanie naukowe. Jajniki nie są przy biodrach. Przykro mi.

Stary 2017-12-20, 17:06   #1529
Keket
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj 6 dzień przerwy, a krwawienia nie ma, chociaż bóle jak na krwawienie były. Czy to możliwe, że dlatego iż nie ma co się zluszczac, bo dwa tygodnie temu miałam silne bóle brzucha i krwawienie przez kilka dni? Kupiłam trzy różne testy ciążowe. Jeden zrobię jak dojadę wieczorem do domu, a drugi rano. Może jeszcze na betę pójdę rano żeby się upewnić. Ciąża teraz to byłaby katastrofa.

Edytowane przez Keket
Czas edycji: 2017-12-20 o 17:36
Stary 2017-12-20, 17:30   #1530
wonder__woman
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj 6 dzień przerwy, a krwawienia nie m, chociaż bóle jak na krwawienie były. Czy to możliwe, że dlatego iż nie ma co się zluszczac, bo dwa tygodnie temu miałam silne bóle brzucha i krwawienie przez kilka dni? Kupiłam trzy różne testy ciążowe. Jeden zrobię jak dojadę wieczorem do domu, a drugi rano. Może jeszcze na betę pójdę rano żeby się upewnić. Ciąża teraz to byłaby katastrofa.

Ja przy zmianie preparatów też nie dostałam krwawienia z odstawienia, choć Ty masz jeszcze jeden dzień

Lekarz na badaniu powiedział mi, że mam cienkie endometrium i nie miało co się złuszczyć. Tak może być i w Twoim przypadku. Testy moim zdaniem to zbędna rzecz jeśli bierzesz tabletki prawidłowo.

wonder__woman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości