Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-12, 11:14   #631
lina84
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Witam Się w 19 tygodniu, wczoraj miałam kiepski dzień, przelezalam całe popołudnie, wieczorem nie miałam wyjścia musiałam zrobię muffiny do przedszkola. Mój synek dzis ma dzień babci w przedszkolu, poszedł cały zestresowany, ale da radę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Widziałam że pisalyscie o wózkach, ja synem nie miałam prawa wyboru bo teściowa kupiła wg własnego widzimisię i nie dało się go oddać. Tym razem kupię wózek od kuzynki, tylko muszę go pooglądać dobrze, hartan VIP nazywa się.

lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:22   #632
weIka
Rozeznanie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8043802 6]Koleżanka byłą na tych warsztatach bezpieczny maluch. Mówiła że to sponsorowana szopka i nic nowego się nie dowiedziała.[/QUOTE]
Hmmm no nic, i tak pewnie pojedziemy. W sumie nie wiem czy nessanek nie była na tym i polecała (nessanek poratuj opinią jak się pojawisz )

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Haha no właśnie tam gdzie kupuję auto to zawsze dają szampana przy zakupie

Wybierasz się ??? Ja właśnie się zapisałam
To mąż będzie miał sam do wypicia albo zostawcie na okres "po ciąży"

Zapisałam się już wcześniej i zapomniałam, dobrze że mi mail przypomniał To się może spotkamy...
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:31   #633
_annika_
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8043802 6]Koleżanka byłą na tych warsztatach bezpieczny maluch. Mówiła że to sponsorowana szopka i nic nowego się nie dowiedziała.[/QUOTE]

Ja na tym byłam 4 lata temu (nie wiem na ile sie zmieniło) i to prawda,.: dużo tematów ewidentnie sponsorowanych, ale za to wynagrodzili to ogromna ilością rożnych fajnych próbek

A z ciekawych tematów to ja na przykład nie wiele wiedziałam o pierwszej pomocy noworodków, Wiec mi sie osobiście ten wykład przydał.
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:37   #634
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Haha no właśnie tam gdzie kupuję auto to zawsze dają szampana przy zakupie

Cytat:
Napisane przez weIka Pokaż wiadomość

To mąż będzie miał sam do wypicia albo zostawcie na okres "po ciąży"
Moi rodzice jak niedawno kupowali auto to dostali takie wypasione winko

A my mamy fajnego szampana, którego dostaliśmy na ślub i jeszcze nie było okazji go otworzyć. Co rocznica ślubu to ja jestem w ciąży albo karmie dziecko W lipcu 4 rocznica i znowu nie wypijemy dobrze że alkohol się nie psuje
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:37   #635
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Są gorsze miejsca, ale głośno zawsze o Krakowie
Właśnie Żywiec jest najgorszy w Polsce obecnie. Dane sprzed 2 dni.

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
A.mozecie polecić jakiś fajny hostel albo hotel nie za miliony monet w Krakowie?
Chce już coś zarezerwować jak będziemy jechać na Cirque du Soleil, bo zapomnę i obudzę się z ręką w nocniku jak zawsze....
Chcieliśmy w lutym w weekend do Białki pojechać, ale brak noclegów wolnych. (w sumie to nie wiem czemu mnie to zdziwiło )

Poszukaj mieszkania/pokoju przez AirBnB. Ja przez nich szukam często, teraz też w dwa miejsca jadę i mieszkanie w Poznaniu zarezerwowałam przez nich, a domek w górach znalazłam u nich, ale zarezerwowałam poza, dużo taniej, bo niestety nakładają spore marże.

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość

Zawsze można nad morze, na spacerki, u nas nie ma smogu
Ja mieszkam niedaleko morza i właśnie chcę zmienić klimat
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:45   #636
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Moi rodzice jak niedawno kupowali auto to dostali takie wypasione winko

A my mamy fajnego szampana, którego dostaliśmy na ślub i jeszcze nie było okazji go otworzyć. Co rocznica ślubu to ja jestem w ciąży albo karmie dziecko W lipcu 4 rocznica i znowu nie wypijemy dobrze że alkohol się nie psuje
Alkohol w beczkach moze długo lezec, ale w butelkach niestety sie psuje :/ zależy od gatunku wina oczywiscie. Ciężkie czerwone mogą być w butelkach nawet do 20 lat, ale białe juz po kilku latach są do wyłania

Boleśnie sie o tym przekonałam jak dostałam od jakiejś ciotki oryginalnego szampana z Francji i czekaliśmy na moja osiemnastkę żeby go otworzyć i oczywiście był zepsuty
Stary 2018-01-12, 11:50   #637
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapisałam się już wcześniej i zapomniałam, dobrze że mi mail przypomniał To się może spotkamy...
Pozwoliłam sobie 'obczaić' Twój profil na fb. Znasz siostrę mojego męża więc jego może też kojarzysz oni też są z Klucz. Boże jaki świat jest mały
Stary 2018-01-12, 12:01   #638
weIka
Rozeznanie

Cytat:
Pozwoliłam sobie 'obczaić' Twój profil na fb. Znasz siostrę mojego męża więc jego może też kojarzysz oni też są z Klucz. Boże jaki świat jest mały
Też Cię obczajałam kiedyś na fb Zastanawiałam się właśnie jaki stopień pokrewieństwa u Twojego męża występuje, że ją masz w znajomych. Męża kojarzę, ale z siostrą chodziłam do podstawówki i
gimnazjum Faktycznie świat malutki!
Stary 2018-01-12, 12:08   #639
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Alkohol w beczkach moze długo lezec, ale w butelkach niestety sie psuje :/ zależy od gatunku wina oczywiscie. Ciężkie czerwone mogą być w butelkach nawet do 20 lat, ale białe juz po kilku latach są do wyłania

Boleśnie sie o tym przekonałam jak dostałam od jakiejś ciotki oryginalnego szampana z Francji i czekaliśmy na moja osiemnastkę żeby go otworzyć i oczywiście był zepsuty
Moi rodzice kupili wino jak się urodziłam i też czekało do 18 ale jak można się domyślić został tylko bardzo aromatyczny ocet Tata jednak w myśl zasady "lepiej zjeść i odchorować niżby miało się zmarnować" twardo go pił twierdząc, że jest dobry
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 12:11   #640
tanzanka
Zadomowienie

Welka dzięki za cynk, zapisałam się na warsztaty we wro
Marmoladka kciuki za wyjzad

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 12:23   #641
aankaa092
Zakorzenienie

Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Nie chcę żeby was cokolwiek bolało, ale trochę to chciałam usłyszeć Ja też myślę, że to nic wielkiego, ale skoro pytamy się tu o wszystko to sobie pozwoliłam na chwilę słabości W pierwszym trymestrze mnie wcale nie bolał (albo byłam zbyt zajęta ciągłym wymiotowaniem, żeby to zauważyć ) pewnie dlatego, że mi dopiero teraz rośnie i stąd te bóle. Wieczorem bolą też plecy, więc tym bardziej to by się zgadzało. Może czas na poduszkę ciążową. Dobra, dzięki za potrzymanie za rączkę. Wizytę mam za tydzień to też dopytam.

Kupiłam dzisiaj rajstopy ciążowe z Gatty, żeby mnie już zupełnie nic nie uciskało, dam wam znac jak się sprawują. Z ciążowych są tylko 40 lub 100 DEN, wzięłam te drugie.
Ja się nie martwię póki nie plamię. A tak No-spa i leżę.
Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
O, Gatta ma ciazowe? Musze cos upolowac, zima jeszcze potrwa z trzy miesiące a ja lubie smigac w leginsach i musze miec rajty pod nie poza tym chyba HM ma ale nie wiem jakiej jakości.

Ja zawsze nosiłam rajstopy pod spodniami, ale przez to ze teraz jestem cieplejsza o 1-1,5stopnie na codzień to nie potrzebuje. Chodze w legginsach i jest Ok
Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
A co do rozmiaru, to ja nigdy nie bralam 4ki a mam 170cm. Tylko ja zawsze bylam szkieletem, jak jest trochę cialka, to sie na pewno skracaja. Ale. Moze bedzie ta 3ka dobra MARMOLADKA?

Ja mam 173cm i zawsze kupuje 4. 3zjezdzaly mi z tylka. Ale muszę kupowac z lykrą, bo 4sa zwykle za szerokie i wiszą na mnie jak nie maja dodatku lykry.
Cytat:
Napisane przez sylwenia43 Pokaż wiadomość
dZiewczyny mam pytanie odnośnie materaca do łóżeczka , jaki wybrać jaki macie na oku czym sie kierujecie ?
Twardy, z kokosową warstwą. Pianka/latex/kokos. Moje dziecko w 70% może być alergikiem wiec muszę wybierać tez pod to.
Cytat:

Anka, i jak sie skończyło z tym L4? Bedziesz w końcu miała płatne?

Cofam to co wczoraj napisałam, ze na naszym etapie to raczej nie kopniaki tylko muśnięcia. Zostałam wczoraj wieczorem tak skopana, ze aż nie mogłam uwierzyć i kazałam mężowi rękę przykładać. Powiem wam, ze czeka mnie droga krzyżowa z ta dwójka. Miałam wrażenie, ze sie tłuką miedzy soba
Muszę jeszcze napisać do ZUS. Księgowa mówi ze powinnam dostać i zasiłek i wynagrodzenie chorobowe na 98% ale żeby wiedzieć na 100% muszę skontaktować się jednak z zusem.

Moze się twoje dzieci pokłóciły?
Cytat:
Ale online zrobilam np wczorajsze zakupy - 15kg karmy dla psa (tanio i nie chce mi sie jej nosic) i poduszke ciazowa (chyba bym jej stacjonarnie nawet nie dostala, poza tym tez jest duza).

Jak tam na południu, jest śnieg w ogole?

Poduszka ciążowa w smyku prawie 200zl, na Allegro 50zl

W okolicy Lublina jest śnieg, ale tak troszeczkę
Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak was pobolewa czy kluje to gdzie? Bo mnie podbrzusze ale czasem tak po bokach w sumie....

Ja tylko w podstawówce i gimnazjum miałam jakaś kondycję. Dzięki jeździe konnej. Potem ze względu na ilosc nauki musiałam zrezygnowac

Zawsze na srodku, jak na okres, czasem kłuje po bokach. Ale się oszczędzam
Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
To jest właśnie rzecz której się muszę nauczyć...milczeć..a ja od razu wpadam w histerię, nie potrafię mieć dni ciszy musimy się duuuzo jeszcze nauczyć

Nie zawsze milczenie jest dobre. Ja zawsze milczałam, ale prawie płakałam w srodku. Odkad oddycham głęboko, zostawiam chwile ciszy i zaczynam mówić na spokojnie to jest lepiej. Od razu ze mnie wszystko schodzi. Nic nie zachowuje w sobie, nie trzymam w sobie. Zawsze jak tata zaczynał krzyczeć w kłótni to mama mówiła zeby nie krzyczał, bo to i tak nie zwiększa siły jego argumentu, a ona nie będzie z nim dyskutować póki krzyczy. I trochę ściszał głos i się lekko uspokajał.

Witam się w 21tygodniu ciąży i dziś pierwszy raz poczułam ruch dziecka bez naciskania na brzuch taki mały bąbelek

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2018-01-12 o 12:25
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 12:36   #642
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie Żywiec jest najgorszy w Polsce obecnie. Dane sprzed 2 dni.

Poszukaj mieszkania/pokoju przez AirBnB. Ja przez nich szukam często, teraz też w dwa miejsca jadę i mieszkanie w Poznaniu zarezerwowałam przez nich, a domek w górach znalazłam u nich, ale zarezerwowałam poza, dużo taniej, bo niestety nakładają spore marże.

Ja mieszkam niedaleko morza i właśnie chcę zmienić klimat
O dzięki, arbnb wyleciało mi z głowy

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 12:37   #643
weIka
Rozeznanie

Cytat:
Moi rodzice kupili wino jak się urodziłam i też czekało do 18 ale jak można się domyślić został tylko bardzo aromatyczny ocet Tata jednak w myśl zasady "lepiej zjeść i odchorować niżby miało się zmarnować" twardo go pił twierdząc, że jest dobry
U mnie było podobnie na osiemnastkę, z tym że to było wino domowej roboty i po tych latach było suuuuper
Stary 2018-01-12, 12:44   #644
otoya
Zadomowienie

Dziewczyny, jeśli kupujecie leki na melissie to mają darmową dostawę do niedzieli do 12:00

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Z deszczu pobiec pod rynnę
Trzeba marzyć'

otoya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:00   #645
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:

nie ma co ryzykować w takim razie i w lipcu trzeba otworzyć
Stary 2018-01-12, 13:00   #646
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Dziewuszki z Krakowa i okolic, ale nie tylko
nessanek kiedys podsyłała link do warsztatów bezpieczny maluch. Najbliższew Krakowie 20 stycznia i są jeszcze wolne miejsca, właśnie maila dostałam. Podsyłam dla chętnych http://bezpiecznymaluch.pl/warsztaty/szczegoly/538

Te warsztaty są w wielu miastach w Polsce więc też można skorzystać http://bezpiecznymaluch.pl/warsztaty

marmoladka, ja z Krakowa ale przez to że na miejscu ejstem to nie znam hosteli, bo nie korzystam może ktoraś z dziewczyn niedawno była i coś poleci
Zapisałam się w Bdg. I tak mam dużo wolnego czasu, to może dowiem się przy okazji czegoś nowego.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:01   #647
_annika_
Zadomowienie

Aaa ktoś pytał o materace i mi wypadło z głowy.

Ja polecam materace 100% lateks. Małe dziecko często ulewa albo mu Pielucha przecieknie i to jednak wnika w materac. W takim z naturalnych składników jak gryka czy kokos to to paru miesiącach drobnoustroje mogą juz zacząć wynajdywać koło
Stary 2018-01-12, 14:05   #648
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Ale to jak szukać położnej? W Google wpisać „polozna <miasto>” i szukać? I do niej napisać prywatnie? Na spotted napisać ze się szuka położnej? Bo ja o niczym takim nie slyszalam. W swojej przychodni nie byłam od miesięcy, ginekologa mam prywatnie
Po porodzie jeśli się nie ma to nawet w szpitalu pytają czy się ma czy mają wysyłać, ewentualnie można z najbliższej przychodni na NFZ wziąć jeśli mają prócz tego wszystkie szkoły rodzenia to oferują. Jeśli się zapiszesz na zajęcia to podpisujesz papierek że wybierasz ich położna i pełni ona opiekę nad tobą przed i po porodzie przyjeżdżając te 4-6 razy.

Ja chyba wezmę ze szkoły rodzenia położna, w mojej lokalizacji

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Pacia mi moja położna powiedziała, że dobrze jest sobie wybrać my tez nie jesteśmy w żadnej przychodni tu, a deklarować się będziemy u jednej z dwóch które nam poleciła. Szkoły te przyszpitalne często na starcie podsuwają deklaracje, że położna będzie od nich, sprawdźcie to

Zawiecha super cukier i to bez leków

Mój TZ jest dwa lata starszy

Marmoladka super, że wsio ok z dzieciem i na wizycie

A i na 99% czuje Dziecia ale faktycznie najpierw myślałam, że to gazy może, ale puka do nas więc raczej nie, no i takich to ja nie miewałam wieczorami najbardziej czuje. Nie jem tez słodkiego, więc też ma marne pole do popisu

Byłam dziś oddać rzeczy w hm i tak się na mnie paczyły, dwie szt za 10zl to taniej jak na moim lumpie
Załącznik 7386616

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ooo takie fajne ceny w hm? To muszę leciec jak poznam płeć 2 przyszłym tygodniu

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 15:18   #649
Olanzapinka
Zadomowienie

Problemy pierwszego świata na fb jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam

Stary 2018-01-12, 16:53   #650
asiaczek87
Zakorzenienie

Ja też zakładam rajstopy ciążowe. Były grubości od 40 do 100 den ale mimo że mam te 3 a mam około 165 cm to krok w nich mi ciągle zjezdza:/

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 17:22   #651
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Pacia, pochwał sie jak autko jak juz przetestujesz
Chwalę się autko fajne, komfortowe, dobrze się jeździ. Dużo miejsca więc dzieć powinien być zadowolony i tym razem dostałam winko przy zakupie a nie szampana jak ostatnio

Zatoki dają mi popalić, nie mam coś apetytu...no i muszę w końcu iść kupić termometr bo nawet nie mogę zmierzyć temperatury

Edytowane przez pacia91
Czas edycji: 2018-01-12 o 17:23
pacia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 17:26   #652
ladyroses
Zakorzenienie

Co za dzień pechowy... Dziś mam combo pecha! Mam nadzieję że to już koniec pecha na dziś dobrze że nie nastukalyscie za dużo stron bo nie mam siły nadrabiać. Kręgosłup mi pęka

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 17:35   #653
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Chwalę się autko fajne, komfortowe, dobrze się jeździ. Dużo miejsca więc dzieć powinien być zadowolony i tym razem dostałam winko przy zakupie a nie szampana jak ostatnio

Zatoki dają mi popalić, nie mam coś apetytu...no i muszę w końcu iść kupić termometr bo nawet nie mogę zmierzyć temperatury

Pokaż autko! 😀

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Co za dzień pechowy... Dziś mam combo pecha! Mam nadzieję że to już koniec pecha na dziś dobrze że nie nastukalyscie za dużo stron bo nie mam siły nadrabiać. Kręgosłup mi pęka

Co się stało? Jak paznokcie?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 17:38   #654
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż autko!

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Ogólnie dużo by gadać- ciągła złośliwość rzeczy martwych
Paznokcie fajnie, jutro wam wrzucę na Facebooka. (będzie dzienne światło do zdjęć).

Tobie jak dzień mija?

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 17:39   #655
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokaż autko! 😀

Taki suvik

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 2017-Opel-Mokka-X-12.jpeg (72,4 KB, 54 załadowań)
Stary 2018-01-12, 17:48   #656
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Ogólnie dużo by gadać- ciągła złośliwość rzeczy martwych
Paznokcie fajnie, jutro wam wrzucę na Facebooka. (będzie dzienne światło do zdjęć).

Tobie jak dzień mija?

W pracy dość produktywnie. Zdjęłam hybryde i też będę robić nowy kolor. Kolejny krok w zakupie auta wykonany i liczę że na UP już się ładnie zawieziemy a nie staruszkiem 😉
A tak to głowa mnie cały dzień boli i to tak upierdliwe 😡

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Taki suvik

A tak pamiętam że pisałaś że to będzie mokka. A taki kolor właśnie wybraliście? Bo wesoły bardzo
Gratuluję zakupu! Teraz jeszcze tylko wózek, fotelik, łóżeczko, przewijak, wanienka, pościel, pieluchy, ubranka, kosmetyki, laktator, butelki, ... I wyprawka gotowa!
Żarcik taki 😉

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 18:20   #657
sweetrose
Rozeznanie

Jestem już po wizycie. Maluch ma 240 g i na 100% chłopak. Ogólnie wszystko ok. Następna wizyta i usg połówkowe 9.02.

Teraz problem z imieniem bo do chłopca nic nie możemy wymyślić.

sweetrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 18:38   #658
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetrose Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Maluch ma 240 g i na 100% chłopak. Ogólnie wszystko ok. Następna wizyta i usg połówkowe 9.02.

Super
A jakie imiona wchodzą w grę??

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 18:41   #659
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:

Super!
Gratulacje!

Ech a mój lekarz taki uparciucha i wszystko potwierdzi dopiero na połówkowym

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 18:50   #660
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Gratuluję synka. Duży już A jakie imiona bierzecie pod uwagę?
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości