|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
Cytat:
jadę np z mamą na wielkie zakupy a wychodze z 2 bluzkami ![]() jestem na działce i w pobliżu chyba wszyscy robią grilla dzisiaj ![]() zapachy z każdej strony lecą - biedny mój pies tylko siedzi i wącha wszystko
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Ck do KRK to około 110km może 115 2 godzinki jazdy
|
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze jak się nie ma pieniędzy, a pojedzie coś pooglądać do sklepu, to znajdzie się pełno rzeczy, które chciałoby się mieć, teraz, od zaraz, ale brak środków.
A znowu, gdy jedzie się z myślą, że trzeba coś kupić, bo są pieniądze i trzeba je wydać, to nic nie ma, nic się nie podoba. Ot, taka ironia losu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4774 |
|
po prostu Em :)
|
Są.
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo u mnie wszystkie sklepy mi się znudziły, a jak trochę temu zbudowali małą galerię i hipermarket 3 minuty ode nie to już wogóle kupuję większosć rzeczy tylko tam
|
|
|
|
|
#4776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co sie stalo? ejj ja o nim pisze sama czesto...z przymruzeniem oka bo to "wszechstronnie uzdolniony" to troche ironia byla ;x Cytat:
![]() ja juz go dawno przestalam traktowac jak boga, ale ma u mnie fory to fakt ![]() ale tu w necie nie ma tonu glosu i ja czesto nawet o sobie cos meeeega pozytywnego to zarty sa a tam zeby to oddac to powinno byc "jest wszechstronnie uzdolniony " tak lepiej? XDD a ja jestem mala gowniara i sobie moge tak o nim mowic, Hula, nie denerwuj sie przez to ale i tak wiem ze jestes zdenerwowana przez co innego.. nie wiem co... ale to widac... moja mama jak jest na cos wkurzona to tez sie mnie czepia, czegos co normalnie ja "wali" wiekszosc ludzi tak ma....
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po prostu dzisiaj strasznie zmęczona, wczoraj miałam przerąbany dzień w pracy i dzisiaj też musiałam tam iść a miałam mieć wolne, dodatkowo pogoda jest taka średnia, a chciałam się trochę poopalać lub chociaż jechać nad wodę z TŻ. Skonczyło się na tym, że ja byłam w pracy, a Tż na basenie;/
|
|
|
|
#4778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze, to mam lipe. bo sie zarejesrtowalam tylko na dzienne i myslaam ze jak sie nie dostane to od razu tak jakby mnie przekierowuja na zaoczne...ups! Cytat:
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami potrafię zaszaleć i kupić coś droższego ale wolę mieć tańsze i więcej
|
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez bym byla wsciekla ... ![]() mialysmy miec wolne razem! dlaczego musialas isc do pracy... ja kocham swoje umowa-zlecenie.. jak nie chce to nie ide i koniec
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba było jechac do makro i zrobić zakupy, a jak dojechałyśmy na miejsce okazało się, że i tak nie możemy wykonywać naszej pracy bo księgowej nie było, a jej pokój był zamknięty, a tam mamy nasze dokumenty. No ale pomogam przyjaciółce robić jej rzeczy, bo inaczej by biedna nad tym siedziała jeszcze dłuuuugo, a ja razem z nią
|
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej ebdziesz miala kase [ktora jak mowilas jest Ci niepotrzebna ]jutro pojedziesz gdzies z TZ
|
|
#4783 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też siebie nie rozumiem... Cytat:
Na pewno ciekawsze niż technik administracji. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szczerze mówiąc ten technik optyk mnie zainteresował. Ale tak samo zainteresowało mnie florystyka, charakteryzacja, grafika komputerowa i parę innych kierunków Robiłam sobie plusy i minusy przy tej liście kierunków.Na uś na zaoczne tylko zanosi się papiery i to do któregoś września
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i będziemy odpoczywać ![]() aaa no i dzisiaj robię za kierowce bo rodzice idą na urodziny wujka
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Hula widzisz
![]() i juz jakis pozytywny aspekt ; ) Nija pytalam czy ten wywiad co Ci dalam.. to czy tak naprawde jest on mowi ze to kompletne bujdy ;p i ze dziwni ci studenci albo wywiad w ogole wymyslony i podobno nie ma sie az tyle do wykucia jesli sie jest regularnym aha.. i jeszcze ze mozna to studiowac z zainteresowaniem minimalnym ![]() jakby Cie cos interesowalo moge zapytac.. a tak to nie wiem nawet o co pytac bo historia to nie moja dzialka noo w poneidzialek sie dowiem czy jade do wroclawia... czy nie.... i fogle co dalej :|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, przedmioty raczej znam, domyślam się, czego się tak uczy, na pewno łacina i dużo analizy źródeł
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po historii się nie pracuje w bankach i takie umiejętności bez wątpienia posiada każdy historyk. Co do wytłuszczonego, to tak ignorancją zawiało? Bez urazy, oczywiście. ![]() Bez znajomości historii, człowiek nie jest w stanie do końca zrozumieć teraźniejszości i tego, co się dzieje wokół nas. Każdy inwestuje w to, co chce, a to, że historia jest przeszłością nie oznacza, że jest ona mniej ważna. I tak jak mówiłam, studia nie są po to, by znaleźć super pracę. Przynajmniej nie dla mnie. Tż-owi nie udało się dostać biletów ![]() Wyprzedane w 1,5 min
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie ma wrocław zrobione, że już w poniedziałek wyniki.
ja mam za tydzień w poniedziałek i środe :| ale mam lenia dzisiaj ![]() nawet nie chce mi się jechać do domu i chyba zostane tu ze wszystkimi na działce i wróce jutro wieczorem. ale się umówiłam ze znajomą, że jej coś tam z francuskim pomoge (bo musi coś napisać chyba) i głupio mi znowu przekładać ![]() ale będę musiała to zrobić. Hula a jutro F1
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
pracuje,pracuje,pracuje.. ..dzisiaj ide na 22 i do 6 ranoo..
ahhhh tesknieee
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Głupi Tż- dostał te bilety, tylko się ze mną drażnił
I to jeszcze najlepsze miejscówki, bo był w pierwszej 50 w kolejce
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a na uniwersytetach można sobie wybrać jakich języków będziemy się uczyć? (Tak na przyszłość pytam, w końcu Wy się rejestrowałyście, a ja nie
)
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze takie pytanie dotyczące liczenia punktów, bo muszę dobrze wybrać.
To są informacje z politechniki: Przyjęcia kandydatów są dokonywane na podstawie listy rankingowej. Lokata kandydata na liście rankingowej zależeć będzie od liczby punktów (L) uzyskanych z następujących przedmiotów: – matematyka lub fizyka lub język polski lub historia lub historia sztuki lub geografia – (M), – język obcy nowożytny (do wyboru na przykład: angielski, francuski, hiszpański, niemiecki, portugalski, rosyjski, słowacki, szwedzki i włoski)– (O). L = M p + 2,5 M r + O p + 2 O r (sposób przelicznia) Mp- przedmiot na poz. podstawowym Mr - na rozszerzonym Op- j. obcy podst. Or- j.obcy rozszerz Ja zdawałam Polski, Angielski i Historię- podstawową a Historię sztuki- rozszrerzoną. Początkowo do rekrutacji wybrałam polski i angielski. Ale teraz jak popatrzyłam, że rozszerzoną mnożą przez 2,5 to chyba lepiej wziąsc rozszerz. historię sztuki z której mam tylko 48% jednak gdy pomnożymy przez 2,5= 120. A z polskiego podst. mam 84% czyli wychodzi mniej. Dobrze myślę? czy to jest jakoś na innej zasadzie? Bo znowu na uniwerku najpierw przeliczają procenty na punkty. Ja już głupieje
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie sie wybiera 2 ja wybralam obydwa jako kontynuacja ![]() [wiem, moglam zaczac np hiszpanski - ktory jest sliczny; ale wydaje mi sie ze wiekszy atut bedzie lepszy niemiecki, niz 2 jezyki na poziomie... zadnym prawie = nie oszukujmy sie, czym jest matura podstawowa z jezyka ]no wiec bede szkolic angielski, chodzic na wyklady w tym jezyku, a przy okazji miec 90 min tygodniowo i mam andzieje ze bede miec wymagajacego wykladowce niemca... jego juz bede miec 3 razy w tyg po 45 min ![]() no na pcozatku sie pisze test, wiec postaram sie zalapac do najlepszej grupy ![]() i teen... to wszystko jak sie dostane ![]() Deborah, dobrze myslisz
|
|
#4794 | |
|
|
Cytat:
Na zaocznych na pewno jest tylko jeden język. Ja na UE mogę sobie wybrać dwa, wzięłam francuski na najwyższym poziomie i hiszpański od podstaw. ![]() Wielbię tę uczelnię za to, że nie zmuszają do nauki angielskiego.
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() we Wroclawiu tez mozna sobie wybrac jezyk, ale ten główny to ten maturalny ![]() a ja mam 2 maturalne ![]() wiec zaznaczylam rpzy niemeickim "kontynuowany" choc hiszpanski ciagnal mnie zaaaaaawsze no ale... na razie deutsch wazniejszy bo o chociaz troche znam
|
|
#4796 |
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi sie wydaje ale ja na Twoim miejscu chcialabym daleko do domu
nie edit... ja bym chciala tak na swoim miejscu i tak robie ![]() ale w Mielcu nie ma uniwersytetow P.S. Ty w ogole znasz angielski czy tylko francuski?
|
#4798 | |
|
|
Cytat:
![]() Jasne, że znam angielski. Da się w ogóle nie znać tego języka w naszych czasach? Z próbnych podstawowych pisemnych miałam ok 90%, więc postanowiłam dać z nim sobie spokój. Dogadam się, nie zamierzam emigrować na Wyspy, a samego języka jako takiego nie lubię.
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale po angielsku dogadasz sie z kazdym na swiecie prawie ja bym chciala znac angielski tak super, i niemiecki tak sredniozaawansownay, a potem moze hiszpanski ![]() btw to nie lubie chyba francuskiego ![]() ladnie brzmi, ale wymowa mnie przeraza ja w ogole zbyt jezykowa nie jestem lubie ale nie przychodzi mi to jakos super latwonajlatwiej mi przychodzi matematyka... tak zupelnie sama wchodzi...
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w dzisiejszych czasach to chyba praktycznie każdy musi znać angielski zaawansowany. ja chcę ciągnąć dalej angla i franca. i zacząć w końcu na poważnie hiszpański a nie tak jak do tej pory ![]() przyjaciółka mi napisała, że zakochała się w NY - tzn w mieście a nie w kimś tam w mieście ![]() też bym chciała kiedyś pojechać i zobaczyć
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

2 godzinki jazdy
chyba ze juz jest za pozno