|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
skarbie z tego co wiem to 6 dni ale od zagniezdzenia a ono trwa kilka dni wiec prawdopodobnie test robi sie po 10 dniach od stosunku a najlepiej po 14
a ile spożnia ci sie okres i kiedy miałas wpadke |
|
|
|
|
#662 |
|
Przyczajenie
|
wpadke miałam 22 w zeszłą niedzielę... okres mi wypada na wczoraj wiec tak czy siak to test chyba powinien juz działać... ale nigdy mi sie okres nie spoznia ale to pewnie ze stresu!
|
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
spokojnie nie denerwuj sie bo to jeszcze opózna ten okres ja mysle ze bedzie dobrze policz dokładnie ale mi sie wydaje ze to były dni niepłodne i skoro juz jestes po terminie miesiaczki to zrób ten test a zobaczysz wszystko bedzie dobrze
ja dzis wyczytałam ze dziewczynie dopiero po 20 dni od stosunku pokazało ze jest w ciazy a po 17 dniach test był negatywny dostałam mojra na nowo jejku jak to czekanie dobija dzis mija 21 dni od niebezpiecznego stosunku i escapelle nie zadziałało bo rano zrobiłam test strumieniowy i pokazała sie delikatna druga kreska wiec mimo ze ma sie okres o czasie mozna byc w ciązy widocznie 18 godzin w moim przypadku to zadługo totalna zalamka co ja mam teraz zrobic Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-07-08 o 15:17 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez p4w Czas edycji: 2008-07-05 o 19:31 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Aga34, nie załamuj się, jesteś pewna tej kreski? Może z nerwów już widzisz jej zarys, a wcale nie ma ciąży. I nie rób już testów, bo to za dużo nerwów, a pewności i tak nie będziesz miała dopóki nie odwiedzisz ginekologa. Życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
doczytałam już, że okres dostałaś planowo, a z tego co wiem po tabletce powinno jakoś szybciej wystąpić krwawienie
![]() zrób bHCG, idź do lekarza i nie martw się... EDIT: doczytałam, że w 22 % krwawienie występuje w normalnym czasie, a w 62 % wcześniej |
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny ze jestescie ze mna w poniedziałek ide do lekarza a co do kreski to była taka lekko widoczna teraz kolezanka mi powiedziała ze moze zbyt zamoczyłam pasek i dlatego ten zaryz tej kreski wyszedł
wiecie nie wiem jak mam to wytrzymac jestem z tym wszystkim sama dobrze ze mam was |
|
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
Nie martw się na zapas, to nic teraz nie pomoże. Za 2 dni wszystko się wyjaśni. A z tego co wiem, niektóre testy mają takie jakby wyżłobienia na kreski, które mogą być lekko widoczne pod odpowiednim kątem. Zresztą, w nerwach nietrudno zobaczyć coś, czego nie ma
Będzie ok prawdopodobieństwo ciąży jest naprawdę małe.
|
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
dzis znów zrobiłam test bobo ale plytkowy a nie paskowy po 5 min była jedna kreska a cien grugiej pokazał sie po ok 1 godz wiec chyba jest dobrze bo u diabla po22 dniach od stosunku to chyba by juz ciąze pokazalo
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Wynik odczytany po wskazanym przez producenta czasie - zwykle kilka minut - jest NIEWAŻNY! Nawet jesli po 15 minutach pojawiła sie kreska, a po 5 odczytujesz wynik to ta kreska jest nieważna!!!
A co do wykrywania ciąży - są testy czulsze i mniej czułe. Regułą jest robienie w dniu spodziewanej miesiączki. |
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekamy na relację po jutrzejszej wizycie |
|
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez kalolcia21 Czas edycji: 2012-06-02 o 23:56 |
|
|
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
napewno odezwe sie jutro i powiem co powiedział mi lekarz
dziewczyny jestescie wspaniałe Cytat:
ja jednak mysle ze po spodziewanej miesiaczce test mozna zrobic o karzdej porze dnia ale zeby sie uspokoić wykonaj test z porannego moczu trzymaj sie napewno bedzie dobrze wiem ze prosto jest tak mówic ale ja sama przeżywam własnie ten koszmar trzymam kciuki Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-07-08 o 15:14 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
No ja myślę, że jest spore prawdopodobieństwo. Zrób test jeszcze po kilku dniach.
Aga34, będzie ok napisz jutro co powiedział lekarz.
|
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez kalolcia21 Czas edycji: 2012-06-02 o 23:56 |
|
|
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
Atka87 napewno napisze
ale boje sie jak diabli tej wizyty buuuuuu |
|
|
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez kalolcia21 Czas edycji: 2012-06-02 o 23:52 |
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Testy ciążowe prawidłowo zastosowane dają 99% pewności.
|
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny wróciłam wreszcie od ginekologa zrobiła mi USG i stwierdziła ze wszystko jest wporzadku ze w ciązy nie jestem
aha i wyjasniam wszystkim odnosnie testów ciązowych bo rozmawiałam z pania doktor na ich temat test robi sie nie wczesniej niz 14 dni po stosunku przed miesiaczka badz w dniu spodziewanej miesiaczki zawsze z porannego moczu a po terminie miesiaczki pora dnia nie ma znaczenia i odnosnie tych słabych kresek po upływie dłuzszego czasu to jest normalne w tescie zachodza zmiany i nawet po 10 min. od zrobienia testu moze sie pojawic słaba druga kreska i wtedy wynik jest nieazny wynik odczytuje sie w czasie podanym na opakowaniu(pojawianie sie tych słabych kresek spowodowane jest jakims tam odczynem inaczej zalezy od dnia w którym sie go robi ale to juz jakas wieksza filozofia) trzymam kciuki za wszystkie dziwczyny które przezywaja to co ja przezywałam i wiem ze nie da sie tego opisac to trzeba przezyć jednoczesnie dziekuje wszystkim którzy byli ze mna w tych trudnych chwilach jestescie naprawde super buziaczki dla wszystkich aha i nigdy wiecej takiego stresu juz dosc trzeba myslec wczesniej juz podjełam decyzje odnosnie antykoncepcji |
|
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Aga, cieszymy się razem z Tobą
|
|
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
tez sie ciesze
ale przed chwila kolezanka tak mnie pocieszyła ze hej powiedziała ze co to za głupia doktor co robi usg 3 tygodnie po stosunku ale ja mysle ze chyba wie co robi jak powiedziała ze nic nie ma i kazała mi sie uspokoic to chyba tak jest |
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o wiedzę koleżanki to nie skomentuję - 3 tygodnie po stosunku to ok 5 tydzień ciąży i na 100 % pęcherzyk ciążowy jest widoczny (wiem, bo widziałam swój, którego już nie ma |
|
|
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
czekaj jak to piaty tydzien ciązy jak od stosunku mineło 3 tygodnie
dziewczyny wiec jak sadzicie czy po 24 dniach od stosunku pani doktor mogła stwierdzic na podstawie USG ze ciązy nie ma bo juz sie pogubiłam normalnie z tym wszystkim bo jak poczytałam to wydaje mi sie ze jednak zawczesnie to wszytko mi powiedziała dodam ze usg robiła normalnie a nie dopochwowo i nie badała mnie ginekologicznie tylko zapytała sie mnie jaki mam sluz po miesiaczce a ja ze najpierw gesty a teraz ja kurze białko doradzcie mam jeszcze isc gdzie indziej do lekarza czy czekac cierpliwie na drugi okres dziewczyny może któraś z was wie jak to jest z tym dokładnie po jakim czasie idzie sie do ginekologa po wpadce wiem ze jestem natretna ale nie moge sie uspokoić Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-07-08 o 15:14 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce Cie martwić, ale widoczne golym okiem rozmiary zarodek przyjmuje po około 4-5 tygodniach od zapłodnienia. Jak moja siostra była w ciąży ginekolog był w stanie wykryć za pomocą USG dopochwowego!!! sześciotygoodniową ciążę.
Być może widoczne są zmiany w wyściółce macicy, albo w szyjce - i to da sie zauwazyc na zewnetrznym USG, ale raczej nie malutki mikroskopijny pęcherzyk:| |
|
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
nie martwisz mnie ja sama do tego tez doszłam nie wiem co ta ginekolog odwaliła chyba tylko kasę wzieła i o to chodziło
ale tak mnie uspokojała kazała spac spokojnie jejku kiedy ten koszmar sie sonczy ja juz ledwo zipie nie spie nie jem jestem u kresu wytrzymałości pociesz mnie tylko to ze obserwuje śluz i jak do tej pory wskazuje raczej na nowy cykl najpierw po miesiaczce gesty a potem przezroczysty a dzis bolą mnie jajniki wiec moze zbliza sie owolucja dodam ze jestem w 11 dniu cylku jak liczę od miesiaczki ale cóz mi pozostało tylko czekac bo chyba nie ma sensu isc do innego lekarza skoro to zawczesnie jeszcze |
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to testy wyszły negatywne w Twoim przypadku - to juz duzy powód do tego, żeby sie uspokoić. Stres jest zrozumiały oczywiscie, sama nie raz byłam w takiej sytuacji, ale spróbuj myslec o czymś innym.
Powiem ci, że jak ja mialam spoznienie miesiaczki 2 tygodnie i wielkiego stresa to miałam wszystkie objawy ciąży, mimo że jej nie było Stres płata figle. |
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, prosze, uzywajcie edycji i multicytatu, bo robi sie niemilosierny balagan, przez co watek staje sie mniej czytelny! A mi przy okazji oszczedzi to kupe roboty...
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci za pocieszenie tak test w niedziele z rana wyszedł negatywnie
i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i powiem Ci ze u mnie z tym stresem jest na odwrót zazwyczaj jak sie stresowałam to miesiaczka wystepowała zawsze wczesniej a ze mam cykle 25-26 dni wiec mam jeszce kilkanascie dni niepokoju |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
test wykonany po 2 tygodniach od stosunku lub więcej jest niemal w 100% pewny.
|
|
|
|
|
#690 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!!!
Mam pytanko staramy sie o dziecko juz 2 miesiac i jakos nam nie wychodzi a teraz aktualnie czekam na okres jeszcze 3 dni a mam niesamowite bule podbrzusza i nie wiem czy zaszlam czy nie a robilam 3 dni temu test i wyszedl negatywniie i nie wiem czy nie za wczas go zrobilam??poradzcie!!!!po zdrowionka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.