|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z kim się kojarzą?
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki ![]() Wygląda na to że wszystkie znacie dobrze mój gust |
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko, tak, jak najbardziej
Piątki też nie mam, ale Mitsouko A za wspomnianego przez Santorio Faberżaka |
|
|
|
|
#334 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Znowu każdy zapach z innej parafii Ale wielkie TAKNikt wcześniej mnie z nim nie skojarzył Jest super i czaję się na własny "korpusik"
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Wypada,że Chance i Coco M to moje signature scents-bardzo mnie to cieszy i jest zgodne z rzeczywistością,są to zapachy których najszybciej ubywa w butleczkach
|
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak!
Stare dzieje (i stary wpis), ale rzeczywiście swego czasu była to moja prawdziwa miłość . Do dziś pozostał mi sentyment.trafiony zatopiony zgadza się Top z zeszłej jesieni ![]() o tak! Trafiony zatopiony Nawet wiem skąd takie skojarzenia . O kurka! Nie myślałam, że ktoś mnie tak skojarzy, ale trafienie tyleż dla mnie zaskakujące, co stuprocentowe A najbardziej zaskakujące jest to, ze jestem w ogóle rozpoznawalna i kojarzona zapachowo (najbardziej ze Scentem Intense i L'orem jak widzę ). To bardzo miłe zaskoczenie
|
|
#337 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja po latach coś spróbuję na nowo...
Pieńkowa Dama - Pijany Ruski, Quarzazate Rachela - Czarna Mania, Historia Wody Tymena - Czarna Coco, Paparadscha Bjeata - Gucci Pour Homme, Alien Spanish Myszka - OI, Angel Madziczka - klasyczna Stella ![]() Burn - Chance i DemeterkiKota - 24F Blonde Stranger - Obsession Night Anuschka - Dzongkha Aszku - Figa L'Artisan Blue - Desnuda, Innocent Małgosia - Słoń, Coco M, Allure Noseknosek - Flowerbombki Sabbath - ogólnie CdG i kaputek ![]() Kate30 - 24F, Tygrys Eenax - Tumulte PH, 4f4 Favkes - Smok Tharoon - M7, Presence Homyk - Molecule 01 Santorio - Francuski Kochanek, cokolwiek to znaczy
|
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#340 |
|
czyli Endżi
|
To i ja napiszę raz jeszcze
![]() 13Ryjek - zapachy Toma Forda Anuschka- Druciaki oraz Majtkozdziercy na Bielańskiej ![]() Agia* - różne wersje Shalimar Burn-it-up – Chance pod różnymi postaciami oraz Momoberry Bluegirl– Innocent oraz Gloria Blonde Stranger - Gucci II Contax- zapachy L'artisana CzarnaZuzia - New Haarlem Dzika Truskawa- Habanita oraz Blonde E - kadzidła Eenax - Incensy w wyjściowych kieckach ![]() Favkes - miłośc do French Lover na Ciachulcu oraz Mandragore na niej ![]() Gryx82 – Opium Ph Homyk – Harmation Noir, Molekuły oraz inne absolutnie niepowtarzalne kompozycje Irkax - New Haarlem i Brown (którego jej chorobliwie zazdraszczam )JoasiaK- unikaty z niszy Kate30 – uckochana dziesiątka ( a w niej Tygrys, Angel, OI, Theorema, Lolitki, 24F...) Kattarina - fiołki, L'artisany (nacisk na Dzongkha, w których na niej wyczuwam gożdziki Katty_p13 - Loukhoum, Lys Mediterranee, WoodCoffee Khy - dziewczyna Lutensa kochająca słodziaczki Kokakola – irysy i zapachy CdG Kota – Mitsouko, Eau de Soir, 24F Kropka75 – Lolitki Lea - Vanille Exquisive, AdC Maja79 - Neonatura Cocon i Scent Margot45– Angel Mariolasl- dziewczyna L'artisana Martwa Papuga - kadzidła Mendosita - Amour Miss Natasha - Vanillia&Caramel MoniaK- dziewczyna Muglera ![]() Mulier – Angel Myszołapka - Gloria, Sun Delight Neonka- Theorema, Flowerbomb Extreme Noseknosek– Flowerbombowa dziewczyna Nuitblanche - kadzidła Olik - Flowerbomb, Theo, Miss Dior Cherie, Lolita i fakt, że wiele nas łączy zapachowo Paulinka_S - słodkości bez wanilii ![]() Pomadka- Shalimar Rachela – Ourzazate, Fou d'Absinthe Różowy Strachulec- wszystkie wersje Organzy oraz Gloria w różnym skupieniu ![]() Santorio - French Lover, New Haarlem oraz Foughere Bengale (przy czym tego ostatniego chyba jeszcze nie przetestował, ale oboje bardzo mi do siebie pasują )SpanishMyszka – cynamon, OI, LL, Magnetism, Addict, Angel, Black Cashmere ![]() Szara Róża – Black Cashmere, Teint de Neige Szugarbejb - Innocent, Shalimar Taka Taka - Gris Glair, Black Cashmere, Neonatura Cocon, Addict2 ![]() Tulipanka – Dolce Vita Tymena – New Haarlem, Król Słońce Ufff... nie chciałam nikogo pominąc a pewnie i tak mi się nie udało
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Twojej uwadze nic nie umknie
![]() To fakt, że przeobraziłam się z dziewczyny Lutensa w dziewczynę L'Artisana (chyba mam ich więcej niz Lutków )Ostatnio Lutki poszły nieco w odstawkę i upajam się często, a nawet bardzo często L'Artisanami. Aczkolwiek Lutki nadal używam, tylko większość z nich wolę raczej nosić jesienią czy zimą, niż teraz. |
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Aniele już po testach, no niezły - taka duszna zieleń, sianko, kumaryna, nieśmiertelnik i troszkę kadzidła. Zarośnięta dżungla, aż parno od tropików i deszczu. Zapach z kategorii zielono-wilgotnej. Będą dalsze testy.
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
No proszę, tak krótko był a zarejestrował. A może podglądał i wcześniej
O tak, tak tak ! Skoro Hermesy to musi być Oczywiście Kelly Caleche ![]() Yhm
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Miło mi, że ktoś jeszcze pamięta mnie (Twister?
) i moją fascynację Gaiakiem . Ten zapach parę lat temu poraził mnie swoją innością... Teraz, po przetestowaniu wielu kontrowersyjnych, trudno dostępnych zapachów, Gaiac wydaje mi się miękki i łatwo przyswajalny. Wciąż jednak rzadko spotykany, co, prócz niebanalnej kompozycji, jest jego atutem. Oswoiłam własną flaszkę, dno zbliża się nieuchronnie. Powtórka obowiązkowa.Ty Twister kojarzysz mi się z Angelem, nieustannym wierceniem się, szarpaniem moich nadwerężonych nerwów i całodobową gotowością do współmoderowania . Ale w gruncie rzeczy wydajesz się być całkiem sympatycznym, młodym człowiekiem .Jeśli chodzi o użytkowników, którzy rowinęli swe skrzydła na Perfumach w ciągu ostatniego roku, to mam jakieś wyobrażenie o niektórych, niestety wciąż brakuje mi czasu na regularne czytywanie forum, poznawanie Was i Waszych zapachowych olśnień. Ostatnio jednak wwierciła mi się w głowę Martwa Papuga i jej fascynacja Ogródkiem Śródziemnomorskim , być może po części dlatego, że sama jestem fanką tego zapachu .
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#348 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Jak miło -dziękuję dziewczyny |
||
|
|
|
|
#350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Trafione w 100%
Cytat:
|
|
|
|
#352 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Łaj?
![]() Kocham wanilie a ze ona mnie nie kocha to juz inna sprawa
|
|
#353 | |||
|
Wiedźma
|
Pięknie. Dziękuję.
Cytat:
Trafnie bardzo. I jak ładnie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale ponieważ tak to już jest, że zapamiętujemy najlepiej wspólne fascynacje, mnie kojarzy się przede wszystkim z Daim Blond. I jeszcze Histoire d'Eau. Większość moich skojarzeń z poprzednich stron nie zmieniła się jakoś radykalnie. Mogłabym tylko dodać drobne modyfikacje i skojarzenia luźne: 13Ryjek - Bois Oriental Agaa13 - wspólna miłość Calamus oraz ostatnio Mandragore Annmarie - Musc et Freesia Aragonte - Smoki, Smoki i... Smoki. Aszku - l'Atrisanowa miłość Bluegirl– po zdjęciach kolekcji z rózowym pudełkiem próbek i okrągłymi koszyczkami. E - Rahat Loukoum Favkes - fiołki, namiętny Smok, sos pomidorowy i cudne chwile (także pachnące) Fenris - Chocolate Greedy Gwaihally - CdG, w tym Rhubarb, do którego powrót zawdzięczam Jej właśnie Homyk – ha! Będzie nietypowo, bo mnie Homyk już pozazapachowo kojarzy się z wyrafinowanym gustem i artystycznymi zdjęciami. Lea - no trudno, będzie BS Fantasy. ![]() Paulinka_S - największy potentat próbkowy na Perfumach. Najintensywniej kojarzy mi się z tym, że zna wszystko. Rachela – Wumpscut ![]() Santorio - French Lover, Ouzazate, ostatnio Idole (wiesz dlaczego) Taka Taka - doszło Terre de Sarment Teza20 - Black Cashmere, AA Winter Delice Tymena – niezwykłość. Nie tylko zapachowa. I jeszcze Elixir des Merveilles w czasie przeszłym.
|
|
|
#354 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
A zaczęło się tak niewinnie od figi
![]() Później to już poszło lotem błyskawicy |
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#358 | |||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Użyłam takiego skrótu myślowego i cieszę się, że Cię to nie uraziło ani nic w tym stylu Cytat:
![]() Cytat:
Rzeczywiście, ogólnie rzecz biorąc jest to kategoria zielono-wilgotna, ale idąc tym tropem w moim odczuciu jest to kategoria męsko-seksowna Więc wiesz, to zobowiązuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No przecież, że się musi zgadzac I jeszcze buziaczka od Myszki zarbiłam Właśnie pamiętam, że ostatnio wspominałaś, że wanilia na Tobie nie gra I stąd moje skojarzenie |
|||||
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a skrot myslowy bardzo mi sie podoba.Ostatnio nie mam czasu na tyle, aby zagladac regularnie na Perfumy, czesciej czytam niz pisze. A co do pachnacego zbiorku, to kiedys sie wreszcie zbiore... ![]()
|
|
|
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz wpiszę swoje typy - tym razem wg klucza: pierwsze skojarzenie zapachowe związane z daną osobą jakie przychodzi mi do głowy:
Agaa13 - Automne Aggie125 - Cedre Agnyska81 - Zagorsk Aragonte - Smok Burn-it-up – Moschino Funny Contax- Patchouli Antique Córka D`artagnana - Chanel No 19 CzarnaZuzia - New Haarlem Dallale - Kingdom E - Musc Ravageur Eenax - Avignon Favkes - Genie de Bois Gryx82 – Opium PH Homyk – Statkus JoasiaK- Hiris Kattarina - Dzongkha Katty_p13 - Fleur d`Oranger Khy - Douce Amere Kijanka - Chergui Kokakola – Palisander Kota – Volupte Kriss - Gucci PH Kropka75 – NR for Her Madziczka - Madness Maja79 - Scent Margot45– Angel Mariolasl- Feminite du Bois Marteczka - Cristalle Martwa Papuga - Daim Blond Mendosita - Amour Nebraska - Sotto Voce Pieńkowa Dama - Gris Clair Psycha - Agent Rachela – Anglomania Rozterka - Sa Majeste La Rose Różowy Strachulec- Smok Sabbath - Theorema Santorio - Borneo 1834 Sasia73 - Dzing! SpanishMyszka – Venezia Szara Róża – Etro Raving Szugarbejb - Shalimar Taka Taka - Violette-Menthe Tulipanka – Perles de Lalique Tymena – Must Your Angel - Flowerbomb Extreme Zuziunia - Innocent |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

Dzięki 
Ale wielkie TAK
Jest super i czaję się na własny "korpusik"

A co do pachnacego zbiorku, to kiedys sie wreszcie zbiore...