Starania o dziecko od 2018 roku część 4 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-13, 18:33   #421
MrsSeductive
Żona

Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Dzis mam totalny mętlik w głowie dobrze ze tz nie wie ze pol poranka przeryczalam teraz udaje twarda ale jakos w srodku czuje ze brak mi siły na dluzsze starania wiem wiem dziewczyny dluzej sie staraja i nie poddaja no ale widocznie ja nie jestem taka silna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Szczerze i tak nie odpuścisz

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 18:34   #422
wynn
Zadomowienie

Kamila ja mysle ze takie mysli sa zupelnie normalne przy staraniach, bo to wkurzajace jak sie nie zachodzi niewazne czy w pierwszym, trzecim, dziesiatym cyklu staran albo i dluzej, czlowiek ma nadzieje a tu o. Tak to juz jest, moze warto odpuscic bo z odpuszczania wychodzą fajne niespodzianki
My w tym cyklu w ogole zaniechamy staran, tż ciągle goraczkuje i ciagle bierze mase leków, nie ma co ryzykować w chorobie. Miałam nadzieje ze sie wykuruje,ale wyglada na to ze to dluzsza historia. Eh, chcialabym juz byc w ciąży no ale nic na siłę

wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 18:49   #423
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Się okaże
No dobra. To chodzi mi o to czy po stosunku nie macie takiego problemu ze Wam trochę wycieka z pochwy sperma? Bo się boje że wszystkie chłopaki wylecą i tyle będzie z dwóch kresek

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
I nie zaskoczyło nas
Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Ale w tych prywatnych pokojach które są płatne ☺ tam bym się najlepiej czuła. No ale niestety do warszawy od siebie mam 100 km o myślę że bym urodziła gdzieś na trasie

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Wiesz ze u nas szef się nie zgadzało żebyśmy placily sobie ta składkę?

Oj życzę ci żebyś urodziła tak szybko
Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Mam taki z Rossmana ale sie zastanawiam czy hmm.. nie jest zbyt banalny czy coś

Moim zdaniem kwas to kwas. Mi zalecił folik.
A ci do suplementów w czasie ciąży to czy wiecie że lekarze mają swoją działkę za polecenie konkretnych produktów? Więc dziewczyny to tylko suplementy. Czytam skład i porównuje sama
Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Już po wizycie i dzisiaj znowu jestem zadowolona. Ten lekarz wzbudza we mnie skrajne emocje. Już jest po owulacji wszystko ładnie się porobiło tak jak powinno. Trochę za niski progesteron dzisiaj miałam ale owulacja w ndz\pon była i mam jeszcze powtórzyć w pon badanie. No i dzisiaj wzięli krem na AMH. Miałyście to robione?

Jak nie wyszło w tym cyklu to w czasie okresu badanie nasienia i od tego zależy co dalej. Ale już diagnostyka dobiega końca i zaczynamy konkretne działania. Jeśli nasienie wyjdzie tak jak to z tamtego roku czyli bardzo dobrze to jest to zwyczajna wrogość śluzu. W tym teście Pct nie było żadnych żywych plemników po 3 godz od stosunku.

Świetnie że wyszłaś zadowolona. Czesto dobrzy lekarze są właśnie tacy dziwni i trzeba to jakoś przeżyć dla własnego dobra.
Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Ja tak wyskoczę z innym tematem, bo Wam pisałam o wynikach TŻ. Był dzisiaj na usg wątroby - jest powiększona i otłuszczona, ale nic poza tym Wiadomo leki bierze i musi o siebie zadbać, ale ważne, że to tylko to. WZW też wyszły ujemne.

Oglądam swój wykres i się zastanawiam czy cokolwiek z tego będzie w tym cyklu...

Uff to dobrze. Teraz odpowiednią dieta i wszystko będzie luks.
Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Jak was tak czytam to dochodzę to wniosku,że jestem ciemna masa odnośnie starań, badań,ciąży;p
I niech tak zostanie. Ktoś mądry powiedział im więcej wiesz tym wiesz mniej Człowiek szczęśliwszy jak żyje w niewiedzy 🤣
Cytat:
Bigos ale bym zjadła

U nas zupa krupnik, ziemniaki+ jajko sadzone.

A wieczorem mam nadzieje jakis drink musze sie odstresowac dzisiaj

Piona u mnie też dzisiaj jajo na piedestale
Cytat:
Napisane przez carmelove_03 Pokaż wiadomość
Ja gotuję jeden Mój nie jest wybredny

Kupiłam sobie książkę Heidi Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko". Mimo, że do starań jeszcze 4 miesiące to ja uwielbiam czytać książki o ciąży i dzieciach, tak samo gazety - mam kilka numerów "M jak mama"
Ooo czytasz?
To polecam ci:
"Poród naturalny" - Gaskin, i druga tez fajna:
Jeannette Kalyta "POŁOŻNA 3550 cudów narodzin."
Z resztą każdej z was polecam te książki naprawdę warte poświęcenia czasu!

UWIELBIAM!!!
Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Mój jest wszystkożerny. Tylko że tak powiem, ma szybkie trawienie czasem się zastanawiam czy jest sens mu dawać jedzenie skoro zaraz i tak się go pozbędzie

ciastko ty to jednak masz poczucie humoru !!!
Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Nadrobię Was jutro bo dzisiaj wszystko w biegu i zaraz znowu wychodzę..

ALEEEE byłam u lekarza i pęcherzyk jest i ma 19 mm a gin kazał działać

W dodatku dostałam w pracy podwyżkę

Także taki PIĄTEK TRZYNASTEGO dziś

Żyć nie umierać!!

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Dzis mam totalny mętlik w głowie dobrze ze tz nie wie ze pol poranka przeryczalam teraz udaje twarda ale jakos w srodku czuje ze brak mi siły na dluzsze starania wiem wiem dziewczyny dluzej sie staraja i nie poddaja no ale widocznie ja nie jestem taka silna

Kamila proszę mi się tu opanować!
To jest wątek staraniowy i NIE MOŻNA przestać się starać!
A tak poważnie, to co przestaniesz się starać i myślisz że tak się da? Nie staram się, nie uprawiam seksu z mężem, nie chce dziecka, nie, nie, nie...
To tak nie działa, tak się nie da.
Musisz podejść do tego inaczej. Ustal sobie jakieś konkretny cs po którym jak się nie uda pójdziesz do lekarza podejmij jakieś działania a nie załamuj się. Wiem że @ działa bardzo dwmotuwujaco ale to trzeba jakoś ogarnąć!

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 18:49   #424
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Szczerze i tak nie odpuścisz

No nie wiem, chyba nie jestem taka jak zdecydowana większość jesli maja mnie te starania meczyc tak ze o niczym innym nie bede myslec no to odpuszczę.

Jeden ze scenariuszy jaki zakładam to taki ze mlody bedzie jedynakiem
Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Kamila ja mysle ze takie mysli sa zupelnie normalne przy staraniach, bo to wkurzajace jak sie nie zachodzi niewazne czy w pierwszym, trzecim, dziesiatym cyklu staran albo i dluzej, czlowiek ma nadzieje a tu o. Tak to juz jest, moze warto odpuscic bo z odpuszczania wychodzą fajne niespodzianki
My w tym cyklu w ogole zaniechamy staran, tż ciągle goraczkuje i ciagle bierze mase leków, nie ma co ryzykować w chorobie. Miałam nadzieje ze sie wykuruje,ale wyglada na to ze to dluzsza historia. Eh, chcialabym juz byc w ciąży no ale nic na siłę

Zgadzam sie.

Przykro mi ze przepada wam cykl duzo zdrowka dla twojego tz

Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 18:50   #425
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Oj życzę ci żebyś urodziła tak szybko

A ci do suplementów w czasie ciąży to czy wiecie że lekarze mają swoją działkę za polecenie konkretnych produktów? Więc dziewczyny to tylko suplementy. Czytam skład i porównuje sama
Czytałam ostatnio o suplementach na jakiejś stronie. Pan tabletka czy coś w tym stylu. I właśnie Prenatal był bardzo polecany. A ja wczoraj od ginki wyszlam z teczka prenatal

A co do porodu - u nas remontują ta trasę wiec z dojazdu ok 1h robi się 3h

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 19:02   #426
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam ostatnio o suplementach na jakiejś stronie. Pan tabletka czy coś w tym stylu. I właśnie Prenatal był bardzo polecany. A ja wczoraj od ginki wyszlam z teczka prenatal

Widziałam na YT filmik jak dziewczyna urodziła w samochodzie

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:

Nem a dostałaś różową czy turkusowa teczkę?

Stary 2018-04-13, 19:12   #427
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Chwalę się i lecę nadrabiać!

Wróciłam dziś z pracy do domu na rowerze! 17 km w nogach w 70 min z taktycznym sikiem na bulwarach to naprawdę niezły czas, jak na 21+0. Dumna Gaja, dumna, dumna! mam teraz więcej siły, wróciłam do aktywności fizycznych, jest mi dobrze w moim ciele i nawet ten bebzol tak nie przeszkadza
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 19:23   #428
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość

Wróciłam dziś z pracy do domu na rowerze! 17 km w nogach w 70 min z taktycznym sikiem na bulwarach to naprawdę niezły czas, jak na 21+0. Dumna Gaja, dumna, dumna! mam teraz więcej siły, wróciłam do aktywności fizycznych, jest mi dobrze w moim ciele i nawet ten bebzol tak nie przeszkadza
Super aktywna mamusia

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 19:24   #429
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana wiem, że łatwo mówić, ale musimy wyluzować. Bierz tz jedzcie na jakiś fajny weekend i baraszkujcie

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 19:26   #430
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:

No i super
Aktywność wazna rzecz

Sama pamietam ze 4lata temu o tej porze to jeszcze biegalam ciagle gdzies od rana do wieczora a brzuch byl juz pokazny

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Kochana wiem, że łatwo mówić, ale musimy wyluzować. Bierz tz jedzcie na jakiś fajny weekend i baraszkujcie

U nas weekendy tylko w domu z młodym haha

Edytowane przez Kaamilaaa0508
Czas edycji: 2018-04-13 o 19:28
Stary 2018-04-13, 19:38   #431
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

O rety, wreszcie mnie ktoś rozumie! Jak wychodziłam z pracy to koleżanka się pukała w czachę i jedna z mam też. Próbowałam im tłumaczyć, że gdybym miała na wszystko uważać to bym po dwóch kreskach zamknęła się w domu, ale nie dotarło

Dojechanie to 1/3 sukcesu. 2/3 jak jutro wstanę z łóżka. Pełny sukces odtrąbię, jak będzie mnie ćmić tylko pupcia albo nic nie będzie bolało

Kamila, 4 lata! Duże już to Twoje dziecię

Kamilka, nie poddawaj się! Zwątpienie jest normalne. Mnie szlag trafiał, jak przez niedyspozycje fizyczną (grzyb ) przepadł nam 1cs, w drugim mąż myślał, że to se można kiedy się chce i będzie, więc w czasie owulki nic, no i za trzecim już się udało. Jestem nerwusem i szybko się demotywuję. Rozumiem Cię. Trzy głębokie wdechy i do przodu!

Kasia, kumpela rodziła na Inflanckiej i mówiła, że spoko bardzo

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2018-04-13 o 19:40
Stary 2018-04-13, 20:10   #432
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Trzymam kciuki zeby jutro cie nic nie bolalo Gajaa powiem ci tak ja calutka ciążę latalam non stop, wiecej mnie w domu nie bylo jak bylam a dzien przed porodem przyjaciółka wyciagnela mnie na taki całodzienny spacer po calym miescie a pod wieczor poszlam z siostrą do sklepu bo zachciało mi sie frytek o 19tej juz w sklepie zaczęły mnie skurcze lapac ale twardzo upieralam sie ze najpierw zrobie i zjem frytki potem moge rodzic haha nie wyszlo

Fajne ze wam sie tak szybko udalo u nas 3cs i testowanie wypadlo w święta tym bardziej ze @ zrobila sobie ze mnie jaja i spozniala sie drugi dzien co zazwyczaj jej sie nie zdarza to zatestowalam w wigilię majac nadzieje zrobic prezent tz a tam tak bialo jak za oknem

No moj mlody juz wielki, ostatnio przeglądałam stare zdjecia między innymi ze szpitala jak byl taki malutki i sie poryczalam ze ten czas tak szybko leci

Stary 2018-04-13, 20:12   #433
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:

Cudowny II trymestrze witaj! tak ci już zostanie do momentu aż brzusio nie zacznie ciażyć, czyli prawie do końca.
Jak będziesz tak trzymać formę to szykuje się poród-bajka!

Stary 2018-04-13, 20:17   #434
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
O rety, wreszcie mnie ktoś rozumie! Jak wychodziłam z pracy to koleżanka się pukała w czachę i jedna z mam też. Próbowałam im tłumaczyć, że gdybym miała na wszystko uważać to bym po dwóch kreskach zamknęła się w domu, ale nie dotarło

Dojechanie to 1/3 sukcesu. 2/3 jak jutro wstanę z łóżka. Pełny sukces odtrąbię, jak będzie mnie ćmić tylko pupcia albo nic nie będzie bolało

Kamila, 4 lata! Duże już to Twoje dziecię

Kamilka, nie poddawaj się! Zwątpienie jest normalne. Mnie szlag trafiał, jak przez niedyspozycje fizyczną (grzyb ) przepadł nam 1cs, w drugim mąż myślał, że to se można kiedy się chce i będzie, więc w czasie owulki nic, no i za trzecim już się udało. Jestem nerwusem i szybko się demotywuję. Rozumiem Cię. Trzy głębokie wdechy i do przodu!

Kasia, kumpela rodziła na Inflanckiej i mówiła, że spoko bardzo
Ja to samo w kwestii staran. 1cs nie wyszło, 2cs z racji, że TŻ czuł się pod presją starań nic mu nie mówiłam i praktycznie nic nie było i był zdziwiony, że to już po owu, teraz 3cs i sporo podziałaliśmy tylko przed sama owu słabo. Oczywiście jak mu potem powiedzialam, że już po zawodach to zbowu gadka, że on czuje ciśnienie, że wtedy można, a wtedy to już po. Koło 25 mam mieć @ więc zobaczymy czy coś będzie, a jak nie to 4cs zaczniemy. Tylko, że u nas największym problemem to jest wstrzelic się z robieniem dziecia w dobry czas.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 20:19   #435
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

O matko, Kamila, Ty meserszmit byłaś w ciąży! Ale umówmy się, że czas działa na Twoją korzyść. Ja mam dychę więcej na karku, więc tego no.... Zazdroszczę po prostu siły i dobrego ciążowego samopoczucia przez cały czas. Życzę, żebyś niebawem znowu go doświadczyła te frytki priorytety

Spokojnie, masz jeszcze minimum 14 lat na dopuszczenie do siebie myśli, że młody dorasta i trzeba go będzie niebawem wypuścić

Maryna, żebyś wiedziała! I mówiąc chamsko "no wreszcie!" obyś miała rację

Kelpie, u nas też to był największy problem, bo często się z mężem mijamy i nadrabiamy Baraszkowo w weekendy, a tu owulka niekoniecznie w weekend. Niestety, z tego powodu w udanym cyklu działaliśmy po dwóch cyklach obserwacji (zapisywania co, gdzie i jak) i na akord. Na szczęście się udało nie byłoby takiej spiny, jak byśmy się widywali częściej i baraszkowali częściej, ale nie grzeszymy wyuzdaniem i jurnością

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2018-04-13 o 20:23
Stary 2018-04-13, 20:40   #436
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
No i super
Aktywność wazna rzecz

Sama pamietam ze 4lata temu o tej porze to jeszcze biegalam ciagle gdzies od rana do wieczora a brzuch byl juz pokazny

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

U nas weekendy tylko w domu z młodym haha

No to młodego do dziadków

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 20:48   #437
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
No to młodego do dziadków

Niestety ale rodzice tz ponad 300km od nas mieszkają a poza tym jakos nie jestem przekonana do podrzucania dziecka komukolwiek, zawsze jak bylismy np na wakacje u tz rodzicow to tak glupio mi bylo jak mieliśmy jechac sami na np zakupy a mlody zostawał

Stary 2018-04-13, 20:53   #438
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Ale z takim prawie 4 latkiem to już można dużo zrobić jasne, nie jest to tak fajne, jak wyjście we dwójkę na urocze randewu, ale mimo wszystko daje pewne pole do popisu

Ja się cieszę, że będę mieć dzieciaka, bo wreszcie będę mogła bezkarnie odwiedzać te wszystkie fajne miejsca dla dzieci, jak Bałtów czy papugarnie
Stary 2018-04-13, 21:02   #439
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

No z mlodym to teraz juz jest ciekawie w zeszłym roku bylismy nad morzem wiec wszyscy mielismy radoche, co roku z mlodym jezdzimy tez w lecie do zoo wlasnie jak jesteśmy u tz rodziców no ale tak tu u nas to za bardzo nie ma zadnych atrakcji zeby sie wybrać
Marzy mi sie(juz drugi rok mi sie marzy) wypad w wakacje do Energylandi

Stary 2018-04-13, 21:07   #440
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Łaaaa, czad ta energylandia!

To w auto i w świat trzeba

U nas trochę tego jest i najlepsze, że większość już zwiedziłam z przedszkolakami więc będę wiedziała co wybierać, żeby było fajnie ale papugarni ciągle nie odwiedziłam! Może na l4 teraz ....

A nad morzem to już w ogóle mnóstwo szczęścia! Jeździcie w konkretne miejsce czy gdzie bądź?
Stary 2018-04-13, 21:12   #441
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Łaaaa, czad ta energylandia!

To w auto i w świat trzeba

U nas trochę tego jest i najlepsze, że większość już zwiedziłam z przedszkolakami więc będę wiedziała co wybierać, żeby było fajnie ale papugarni ciągle nie odwiedziłam! Może na l4 teraz ....

A nad morzem to już w ogóle mnóstwo szczęścia! Jeździcie w konkretne miejsce czy gdzie bądź?
Bylismy w Pobierowie młodemu sie chyba podobało bo ostatnio czesto o tym wspomina i opowiada co robil i ze chce jechać znowu

No do enegylandi niestety troche mamy wiec narazie to dalej marzenia

Stary 2018-04-13, 21:32   #442
Franiczka88
Zakorzenienie

Ja mam tylko 80km do Energylandii a jeszcze nie byliśmy Kamila tam najlepiej wybrac sie przez tydzien, w weekend podobno jest masakra!

Franiczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 21:52   #443
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, Kamila, Ty meserszmit byłaś w ciąży! Ale umówmy się, że czas działa na Twoją korzyść. Ja mam dychę więcej na karku, więc tego no.... Zazdroszczę po prostu siły i dobrego ciążowego samopoczucia przez cały czas. Życzę, żebyś niebawem znowu go doświadczyła te frytki priorytety

Spokojnie, masz jeszcze minimum 14 lat na dopuszczenie do siebie myśli, że młody dorasta i trzeba go będzie niebawem wypuścić

Maryna, żebyś wiedziała! I mówiąc chamsko "no wreszcie!" obyś miała rację

Kelpie, u nas też to był największy problem, bo często się z mężem mijamy i nadrabiamy Baraszkowo w weekendy, a tu owulka niekoniecznie w weekend. Niestety, z tego powodu w udanym cyklu działaliśmy po dwóch cyklach obserwacji (zapisywania co, gdzie i jak) i na akord. Na szczęście się udało nie byłoby takiej spiny, jak byśmy się widywali częściej i baraszkowali częściej, ale nie grzeszymy wyuzdaniem i jurnością
Ja mam nieregularne cykle do tego jeszcze. W jednym owu 19dc, potem 14dc, teraz 18dc. Jeżeli jest jakaś prawidłowość do kolejna powinna być koło 14dc. TŻ w kółko powtarza, że nie ogarnia jak dzieją się wpadki jak tu trzeba tak celować

Stary 2018-04-13, 21:53   #444
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Franiczka88 Pokaż wiadomość
Ja mam tylko 80km do Energylandii a jeszcze nie byliśmy Kamila tam najlepiej wybrac sie przez tydzien, w weekend podobno jest masakra!

Bylas ? ja myślę zeby w wakacje pojechać będziemy u tz rodzicow to tez będziemy miec w miare blisko

Stary 2018-04-13, 21:56   #445
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Widziałam na YT filmik jak dziewczyna urodziła w samochodzie

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Nem a dostałaś różową czy turkusowa teczkę?

Turkusowa, będzie synek

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 21:58   #446
Franiczka88
Zakorzenienie

Cytat:
Bylas ? ja myślę zeby w wakacje pojechać będziemy u tz rodzicow to tez będziemy miec w miare blisko

Nie, jakos nie umiemy sie wybrac

Franiczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-14, 07:21   #447
krasulka7399
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku. Raczej nie nadrobię od początku zrobiłam niepotrzebnie test, jeszcze 4-5 dni do @ a mnie podkusiło i doszukuje się cienia cienia w białym teście

krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-14, 07:59   #448
5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0
Konto usunięte

Witam ja dziś do pracy i oby do 20-tej

5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-14, 08:21   #449
Kelpie
Zakorzenienie

Bry

Chorubsko dalej się mnie trzyma Już myślałam, że jest lepiej, ale raczej nie.

Stary 2018-04-14, 08:22   #450
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku. Raczej nie nadrobię od początku zrobiłam niepotrzebnie test, jeszcze 4-5 dni do @ a mnie podkusiło i doszukuje się cienia cienia w białym teście

To co ty tak wcześnie sie z tym testem wyrwalas ? czekaj jeszcze grzecznie za kilka dni pewnie pojawia sie dwie ll

Dzień dobry ale mnie męczy ten @ nie mam na nic siły

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości